|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
KAUTERYZACJA czyli regeneracja włosów
Interesuje mnie zabieg kauteryzacji włosów naturalnych. Wielkimi krokami zbliża się ślub więc trzeba coś z tymi włosami zrobic
Nie jest to drogie ale czy daje tak rewelacyjne efekty jak obiecują? Jeśli któraś z Was ma doświadczenie z tym związane to podzielcie się
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: KAUTERYZACJA czyli regeneracja włosów
z tego, co czytałam, to zabieg dla głębokiej rekonstrukcji ekstremalnie!! zniszczonych i osłabionych włosów. a piszesz, że Twoje sa naturalne, wiec chyba nie masz az tak zniszczonych?
moze użyj jakiejs szamponetki, zeby troszkę je rozświetlic?
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
wątpie, że szamponetka odbuduje zniszczone włosy ;-)
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
ale ja nic nie pisałam o odbudowie zniszczonych włosów.. szamponetka miałaby tylko ożywic kolor, bo autorka watku chce 'cos' zrobic z włosami przed ślubem. Pisała o kauteryzacji naturalnych włosów, wiec rozumiem, ze ma naturalny kolor. Naturalne włosy rzadko sa 'ekstremalnie' zniszcozne.
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
chyba, że ;-) no a jesli chodzi o szamponetki to musze powiedzieć, ze gdy ich używalam to zniszczyły mi włosy okropnie. Dodatkowo zafarbowałam się na czarno (!) i kolor się trzyma do dziś. Na szczęscie wytrzymałam z odrostami (mam brązowe włosy) i teraz tylko ściąć włosy z 10 cm i będą już naturalne
Dlatego jesli farbowanie to tylko o ton, lub dwa, takiego błędu z tym czarnym kolorem juz nigdy nie popełnie :P
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Ciekawa jestem na czym taki zabieg polega?
Jutro zadzwonię w parę miejsc i wypytam o co chodzi z tą kauteryzacją ? |
|
|
|
|
#7 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() A pisząc, że mam naturalne włosy chodziło o to, że nie są doczepiane/przedłużane bo na pewnej stronie było napisane, że kauteryzację wykonuje się na naturalnych i przedłużanych ![]() Moje włosy są zmaltretowane 2 letnim rozjaśnianiem. Aktualnie są już przefarbowane na naturalny kolor i próbuję je doprowadzic do ładu. Póki co w ruchu są różnego rodzaju odżywki, kompresy i oczywiście WAX. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Kauteryzacja - czyli regeneracja ciepłem lub zimnem dla bardzo zniszczonych włosów. Ja miałam kauteryzacje ciepłem wyglądało to tak: mycie włosów, lekkie osuszenie ręcznikiem, rozczesanie włosów, nałożenie ampułki i owinięcie w folię i pod suszarkę, saunę. Podobny czasami nawet lepszy efekt osiągam nakładając maskę na włosy potem zawijam w folię aluminiową - podgrzewam ciepłem z suszarki ok 5 minut, maseczkę jeszcze trzymam na włosach ok 1/2 godziny - spłukuję na koniec letnia woda. Moja metoda jest od mycia do mycia - a silne ampułki do kauteryzacji mogą przetrwać na włosach nawet do 3 myc.
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
E tylko do 3 myc - co za rozczarowanie
. Wspominal ktos kiedys na forum o zabiegu rekonstrukcji, ktory utrzymuje sie nawet do 6 miesiecy - ale watek byl tylko rozpoczety i nikt wiecej nie napisal, wiec nie wiadomo. Ponoc zabieg profesjonalnej rekonstrukcji produktami joico duzo daje, ale to tez tylko pobiezne info z forum.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Są też takie w których producent gwarantuje działanie do 10 myc, powiem szczerze że nie raz przechodziłam kuracje ampułkowe i w rezultacie działa to na oblepieniu włosa silniejszym lub słabszym i kwestii kiedy się to wypłucze...
Pomaga to w przypadku bardzo zniszczonych włosów i trzeba pamiętać o wymyciu tego przed farbowanie w innym razie farba nierówno chwyci.
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
kotka17
Alfaparf Midollo Cauterization,Yellow, następnie jakaś włoska firma już nie pamiętam nazwy 4 ampułki.
|
|
#15 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mialam z tego szkolenie i byylam królikiem doświadczalnym.
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
I jak efekty?
|
|
#17 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zadomowienie
|
Na początku myslałam ze to pic na wodę...
Szczerze nie oczekiwalam jakis rewelacji dlatego ze chociaz jestem fryzjerka to dość maltretuje moje włosy prostowaniem i farbowanie,bo mam włosy falowane,porowate i puszące sie.... Babka robiaca cała regeneracje pokazywala mi jak zachowuja sie moje wlosy po kazdym etapie.. No ja byłam w szoku... One zaczeły odzyskiewac swoja naturalnosc i sprężystość.. były solidnie wygładzone,lekkie i czułam taką odbudowę jak by były wzmocnione... Ale caly efekt najbardziej widac po modelowaniu gdy keratyna pod wpływem ciepla sie uaktywnia. Jesli ktos chce dokładnie miec przeprowadzony ten zabieg to musi poświeci na to ok 40 minut... Inaczej jest wykonany nie dokładnie i nie bedzie miał efektu. Jak cos to pytajcie a ja postaram się odpowiedzieć.. Wykonuje to codziennie w salonie wiec widzę czego mozna się spodziewać..
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
patrycja, a jaki jest koszt takiego zabiegu? I czy jest sens robic go np na włosach tylko lekko przesuszonych?
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie o to samo bym spytała?
|
|
#21 |
|
Zadomowienie
|
Można go zrobic na lekko przesuszonych... nie zgodziła bym sie i nie polecalabym osoba które maja mocno rozjasniane i po wielokrotnym rozjaśnianiu...bo zrobi sie podczas mycia jeden wielki rzep którego osoba wykonująca nie bedzie w stanie rozczesać... taki zabieg jest w granicach 150 zl...to tez zalezy od salonu..czasami w cenniku jest uwzgledniana długosc wlosów to wiadomo mniej sie placi ale również uwzględniają czy sa powtarzane 2 etapy: II i III to wtedy też trzeba cos dopłacić...cenniki sa indywidualne.
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
i po których najlepsze efekty były??
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
...nie zauważyłam po żadnym jakiś rewelacyjnych efektów
|
|
#24 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Kauteryzacja włosów!
Czy któraś z was miała taki zabieg?
Jak wyglądają po nim włosy? Mam kłaczki rozjaśniane, a miejscami wręcz sfilcowane! Wiem, że muszę je obciąć, ale muszę je zapuścić, żeby to zrobić- włosy sfilcowały się od nasady (sic!) końcówki są wzorowo miekkie i zadbane. Fryzjerka powiedziała, że może mi przynieść z zakładu ampułkę do kauteryzacji włosów z olejkiem bambusowym. Nie zależy mina regeneracji, tylko na poprawie stanu włosów, aby móc je zapuścić i ściąć...
|
|
#25 |
|
Przyczajenie
|
Ja miałam taki zabieg.
150 zł to kosmiczna cena. Ja płaciłam 60 zł w bardzo dobrym salonie fryzjerskim, kosmetykami Midollo di bambo - zielona seria, efekt rewelacyjny. Fryzjerka wyjaśniła mi , że należy zrobić to przynajmniej 3 razy, żeby był efekt. Żeby nie przepłacać kupię sobie na allegro i sama zrobię w domu. Mycie szamponem Midollo di bambo, następnie ampułka ,suszenie i prostownica (jako źródło ciepła), potem znowu mycie i maska Midollo di bambo, następnie suszenie i spryskiwanie sprayem dwufazowym do odbudowy. Wszystko z jednej serii. Polecam bo włosy są super.
|
|
#26 |
|
Przyczajenie
|
Ja własnie jestem po jednym zabiegu Kauteryzacji i gorąco polecam wszystkim którzy mają nawet bardzo zniszczone włosy, zabieg kauteryzacji kosmetykami Alfaparf Midolo di bambo. Jakiś czas temu dałam sie namówic na keratynowe prostowanie włosów notabene też kosmetykami z Alfaparf. Niestety cos poszło nie tak i moje włosy zamiast obiecywanych prostych, gładkich i błyszczących stały sie moze i proste ale masakrycznie popalone, wygladały jak sfilcowane, szorstkie matowe i suche. Z długości za ramiona musiałam je mocno obciąć. Co i tak nie przyniosło jakiejś spodziewanej korzyści. Włosy nadal na długości ok 10cm i tak wygladały jak te które juz obciełam. Ratowałam je na różne sposoby i myślalam ze juz nic ich nie uratuje ale dopiero odkrycie zabiegu kauteryzacji przyniosło cudowny efekt. Zakupiłam w hurtowni fryzjerskiej zestaw do kauteryzacji. Koszt za 5 różnych składników to 270 zł starcza na 6 zabiegów. Kauteryzację zrobiłam sobie sama w domu i jestem powalona efektem. Włosy po jednym zabiegu wróciły do stanu w jakim były przed prostowaniem, a nawet efekt jest lepszy bo nadal są proste. Polecam Wam dziewczyny bo naprawde efekt jest jak dla mnie powalający!!!
|
|
|
|
|
#27 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Ja mam włśnie to co ty miałąs . spaliłm włsoy keratynowym prostoaniem. gdzie kupiłas ten zestaw do kauteryzacji?? I czy tam równiez sie nie prostuje prostownica włosów?? Jak mam juz spoalone to nie zniszczę ich całkowicie znolwu prostując? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.

Nie jest to drogie ale czy daje tak rewelacyjne efekty jak obiecują?

. Wspominal ktos kiedys na forum o zabiegu rekonstrukcji, ktory utrzymuje sie nawet do 6 miesiecy - ale watek byl tylko rozpoczety i nikt wiecej nie napisal, wiec nie wiadomo. Ponoc zabieg profesjonalnej rekonstrukcji produktami joico duzo daje, ale to tez tylko pobiezne info z forum.