|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Problem w 3 letnim związku.
Hej dziewczyny
![]() Z moim tż układało mi się wspaniale. Codziennie czułe slowka w stylu "pięknie dziś wyglądasz" "Kocham Cię" " jesteś śliczna"itp. Gotowanie obiadów, spacery,aktywne spędzenie czasu. Po roku wyjechalismy do Anglii. Wszystko było okej, ale moja tęsknota wygrała i wróciliśmy do kraju. I Tu się wszystko zaczęło psuć. .. Ciągle ma mi za złe że wróciliśmy. Przestał o mnie dbać. Winę obarczyl tym że brałam tabletki anty i wpadłam w depresję. Po dwóch latach chciał żebym z nim zamieszkała. Jakoś mi się to nie podobało bo to był dom jego rodziców wiec mieszkamy razem. W między czasie odstawilam pigułki i było dobrze aż do czasu... jego matka męczy mnie psychicznie na temat jedzenia. Kilkukrotnie Mówiłam jej żeby nie gadała ciągle o jedzeniu. Zero rezultatów. Prosilam TŻ i tez nic. W końcu ja np. Kupiłam śmietanę to ona poszła do sklepu i kupiła dwie śmietany a moją schowała na tył lodówki. .. moj tż twierdzi że przesadzam z wszystkimi a ona nic Złego nie Robi tylko chce mi pokazać że ona tu rządzi. No ale przede wszystkim moj chłopak przestał się do mnie odzywać, tulić,całować a o seksie to nie wspomnę. Raz na miesiąc to będzie dobrze. Non stop się kłócimy a on mnie olewa. Kiedy staram się na spokojnie wyjaśnić cokolwiek to on mówi ze nie chce gadać. Mówiłam że się wyprowadzam a on powiedział że jak to zrobię to koniec między nami. Nie wiem co mam robić bo go kocham pomimo że on mnie odrzuca ale już mam tego dość że wszystko jest moją winą. Jak myślicie? Jak mam do niego dotrzeć? Brak mi sił. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
.
|
Dot.: Problem w 3 letnim związku.
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Źle zrobilas że zamieszkalas z jego rodzicami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Wiem ale na początku było wszystko na prawdę super a teraz zaczyna się dogadywanie. I moj chłopak mówi żebym to nagrała i to zrobiłam gdy jego matka miała mi za złe że po pracy śpię całe dnie a on stwierdził że to żart. ..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dom wariatów- wprowadz sie i zacznij szanować bo ani chlopak cie nie szanuje, ani jego matka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Fajny szantaż ze strony faceta. Ma gdzieś, jak ty się czujesz w tym domu, nie gada za wiele, nie okazuje czułości i jeszcze tekst, że jak się wyniesiesz to koniec
![]()
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Jeżeli on ma taka świetna komitywe z mamusią to pomyśl co będzie za jakiś czas... Jeżeli Cię olewa i nie chce rozmawiać to jaki jest w tym sens, gdzie szacunek do Ciebie jako człowieka, nie mówiąc już o tym jak powinien traktować Ciebie jako swoją wybranke życia...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Kobieta z klasą
|
Taka historia. Młoda dziewczyna zakochana po uszy. On trochę starszy i mieszkający z matką. Jest mnóstwo sygnałów, które dziewczyna lekceważy: on niby zamożny ( matka ma sklepy, jakieś nieruchomości), a ona pracuje za najniższą krajową i wakacje oczywiście zagraniczne, to nic, ze dziewczyny nie stać, aby zapłacić za siebie i tak pojadą, bo on chce, ale zapłaci tylko za siebie. Dziewczyna bierze kredyt, nie chce, aby ukochany jechał sam. Takich przykładów jest mnóstwo. Dużo alkoholu, mnóstwo kolegów. Ona gdzieś tam, po matce, po kolegach, pasji. To nic, dziewczyna kocha.
Ślub. Zamieszkują u jego matki. Każdy ma swoją pensję. Dziewczyna płaci teściowej za jedzenie. W domu zostaje wszystko na swoim miejscu, nie ma mowy, aby młodzi urządzili swój pokój na nowo, po swojemu. Po 6 miesiącach i kilku rozstaniach po drodze, wreszcie całkowite rozstanie. Szok dla jej rodziny. Przecież wesele na 200 osób ( kredyt będą spłacać jeszcze przynajmniej 5 lat) , przecież miało być jak w bajce, przecież królewicz zamożny ( szkoda, że pijak i maminsynek) , przecież ona tak kochała ( szkoda, że egoistę) Gdy się dowiedziałam jak skończyła się ta historia wcale nie byłam zdziwiona. Zlekceważyli wszystkie znaki. Rodzice i panna młoda zachłysnęli się tym domem i sklepami i nie widzieli jaki z niego prostak i synek mamusi. W tej chwili są już po rozwodzie, ona wróciła do rodziców, on został z matką. Bolesna lekcja i na prawdę szkoda dziewczyny, bo jest dobrą osobą. Nie zasłużyła sobie na to. Jej winą jest to, że kochała za mocno.
Miłość to gra we dwoje, w której oboje muszą wygrywać. Edytowane przez Karena 73 Czas edycji: 2014-12-01 o 06:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Chcę odejść ale chyba boję się życia w samotności choć mam 20lat...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Na początek to się wyprowadz z tego domu.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Myślę że jestem już na tyle silna że to zrobię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Kobieta z klasą
|
Widzę, że w godzinę wiele się zmieniło
![]()
![]() |
#14 |
BAN stały
|
"Mówiłam że się wyprowadzam a on powiedział że jak to zrobię to koniec między nami. Nie wiem co mam robić bo go kocham pomimo że on mnie odrzuca ale już mam tego dość że wszystko jest moją winą. Jak myślicie? Jak mam do niego dotrzeć? Brak mi sił".
Czyli sytuacja tka - będziesz posłuszna, będziemy razem. Chcesz się tak dać traktować - twoja sprawa. Ja bym się wyprowadziła szybko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Nie chcę być tak traktowana dlatego chcę odejść i oswajam się z tą decyzją po prostu. Do niczego w godzinę Nie doszłam. Niby Boję się tego ale to zrobię i tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:10.