|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Sklep, w którym profesjonalnie dobiorą mi podkład (ŁÓDŹ)
Witajcie. Szukam sklepu/drogerii, w którym otrzymam dobrą poradę w kwestii dobrania podkładu (nigdy nie używałam, zaczęłam potrzebować parę mieś. temu), a skórę mam naprawdę problemową - skrajnie sucha, z AZS, wrażliwa, naczynkowa i alergiczna. Raz mi doradzono w Sephorze - sypki podkład BareMinerals, który okazał się 1. w ogóle nie kryjący 2. źle dobrany pod kątem tonacji (w sztucznym świetle w sklepie wyglądał dobrze).
Czy któraś z Was zna miejsce (Łódź) z dobrą profesjonalną obsługą i kosmetykami poniżej 200zł? Z góry dzięki za pomoc! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sklep, w którym profesjonalnie dobiorą mi podkład (ŁÓDŹ)
Może warto wybrać się do MAC? Tylko w Łodzi chyba nie ma... Ale tam by Ci dobrze dobrali
![]() Edit: Własnie sprawdziłam, w Twoim mieście jest MAC ![]() Edytowane przez xPoziomkax Czas edycji: 2014-06-25 o 21:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Hmmm, nie jest to salon firmowy, widnieje jako Douglas. A w Douglasie z kolei źle mi dobrali korektor
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A powiedz coś więcej o swojej skórze? Jaki ma ton? Różowy, żółty, neutralny? (Patrząc na całe ciało, bo twarz musi pasować do ciała ![]() Ale powiedz coś więcej o swojej skórze, postaram się coś podpowiedzieć ![]() Poza tym, polecam gorąco serię znanej na całym świecie wizażystki Lisy Eldridge, zrobiła świetną serię o podkładach ![]() Teraz doczytałam o Twojej cerze.. to może rzeczywiscie minerały? Anabelle Minerals? Bare Minerals (tylko dobry ton). Niestety nie znam sie kompletnie na minerałach ![]() Edytowane przez xPoziomkax Czas edycji: 2014-06-25 o 22:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dzięki za sugestię o próbkach, to chyba najlepszy pomysł.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Spróbuj w Douglasie w Manufakturze, mnie panie tam zawsze dobrze doradzają
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Właśnie tam mi źle dobrały korektor, ale też w tym trochę mojej winy (nie przyjrzałam się efektowi tak jak powinnam i nie sprawdziłam w dziennym świetle). Mogło mi się źle trafić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
MAC w Galerii Łódzkiej rzeczywiście znajduje się w Douglasie, ale ma własnych makijażystów
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Dobranie idealnego podkładu niestety nie trwa 15 minut. Zazwyczaj to żmudna praca gdzie trzeba obserwować czy podkład trzyma się w ciągu dnia, nie waży, nie ciemnieje itp. itd. Więc po prostu radzę zaopatrzyć się w próbki. Określ swoją tonację i szukaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Makeup challenge winner
|
Witaj Krewetkor! Tak naprawdę latami szukamy idealnego podkładu, a jak już znajdziemy, to wycofują go z rynku.
![]() ![]() ![]() ![]()
Art is never finished, only abandoned. Leonardo da Vinci Edytowane przez cosmetix Czas edycji: 2014-06-27 o 19:34 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Również polecam, kupuję tam podkłady i kremy BB od kilku lat. Odradzam jednak wizytę w godzinach szczytu, najlepiej pójść w środku tygodnia albo rano/wieczorem w weekend.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.