|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Dobry biały lakier - jaki?
Szukam białego lakieru, który kryłby jedną warstwą. Znacie taki?
Ja akurat go chcę na bazę pod żarówiaste lakiery - a z takimi jest ten problem, że są mało kryjące, trzeba kilka warstw kłaść. I jak chcę sobie taki żarówiasty kolor zrobić, to w końcu muszę kłaść 5-6 warstw lakieru: jedna warstwa bazy, dwie warstwy białego, dwie czy trzy warstwy jaskrawego żeby zakichaniec dobrze krył. Warstwy to sobie mogę kłaść, nie w tym problem, tylko, ze wtedy długość schnięcia jest ma-sa-krycz-na. Mam Joko Find your color - nie kryje po jednej warstwie mam też biały do końcówek Et voila z Miss Sporty - też nie kryje po jednej Hilfe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Dobry biały lakier - jaki?
Ja mam firmy cuccio 6003 Verona Lace. Jedna warstwa wystarczy aby pokryć paznokieć. Jedynym minusem jest cena ale naprawdę warto zaopatrzyć się w ten lakier.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Golden Rose Paris 04 albo GR z proteinami 242, bardzo dobrze napigmentowane
![]() Na upartego jedna warstwa wystarczy, ale będzie musiała być grubsza, więc na jedno wyjdzie...więc może kup jakiś dobry top wysuszający? ![]() INM Out The Door albo firmowy wysuszacz EuroFashion bez problemu wysuszają mi kilka warstw lakieru (baza, 2 do 4 warstw lakieru, layering) w kilka minut ![]()
Edytowane przez vivinn Czas edycji: 2013-11-20 o 16:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dla mnie niezawodny jest OPI Alpine Snow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
polecam lakiery OPI jeżeli chodzi o krycie, miałam kiedyś taki śnieżnobiały ale nie pamiętam jego nazwy :/ pamiętam tylko, że zamawiałam z topdrogeria.pl :/ jeżeli chodzi o krycie to polecam jeszcze te z Golden Rose bo też są super, akurat białego nie miałam ale wszystkie inne kolory kryją rewelacyjnie i wystarczy jedna warstwa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Większość osób, które znam i które używają białego lakieru, chwali sobie właśnie Alpine Snow od OPI.
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Też polecam cuccio. Świetnie kryją jedną warstwą.
![]() Kiedyś też☠miałam jakiś biały lakier z Bella, niestety nie pamiętam dokładnie z jakiej serii był rewelacyjny. Najlepsze Bella są Fasion Colour ale tam chyba nie ma białego więc to raczej musiała być inna seria. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
A nie spawdzałaś lakierów od Eveline? wydaje mi sie ze one też dobrze kryja
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:42.