|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
marketing zapachowy
Czy wiedzieliście, że "Kiedy na półkach salonów CCC ustawiono pierwsze partie butów wyprodukowanych w Indiach, po sklepie rozszedł się drażniący nos zapach plastiku. Widać Hindusi przesadzili z potanianiem produkcji, bo tak śmierdziało tworzywo z podeszwy z butów wyprodukowanych za kilka dolarów. Zapachowy problem równie szybko zlikwidowano. Przy wejściu oraz w dyszach klimatyzatorów pojawiły się dyskretne puszki z wentylatorkami, z których niczym z drzewka wunderbaum popłynął zapach wyprawionej skóry z elegancka nutą piżma i drewna sandałowego."
Niesamowite, slyszalam o marketingu zapachowym, ale zeby CCC coś takigo robiło tekst pochodzi z: http://natemat.pl/121101,dj-postanow...arty-78-mln-zl
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: marketing zapachowy
Cytat:
Przecież w CCC sprzedaje się (wyłączając Lasockiego) raczej tanie buty ze skór ekologicznych, które pachnieć prawdziwą skórą nigdy nie będą. Niektóre wręcz śmierdzą chemią, takimi wyrobami ropopochodnymi. Kto chciałby wchodzić do salonu obuwniczego, pachnącego jak sklep chemiczny? Przecież takie "wonie" kojarzą się raczej z najtańszymi butami z Chin, dostępnymi na bazarach. To czysty marketing, mnie to wcale nie dziwiEdytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2014-11-28 o 15:25 |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- A wiecie coś może o firmach, które organizują takie akcje? Zapytalam się wujka Google i w sumie to ciekawe. Jest kilka graczy na tym rynku, w sumie to wyczytalam, ze jeden wszedl nawet na giełde, IMS. Tutaj ciekawe badane podają: http://www.ims.fm/jak-dopasowac-zapa...-marki,42.html. W sumie to chyba ten moj poprzedni post tez jest o nich. Znacie jeszcze jakieś przykłady takich firm? Np zagranicznych? P.s tutaj znalazłam ciekawe podsumowanie, całego marketingu sensorycznego: https://stosowana.files.wordpress.co..._marketing.pdf
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Zapach w CCC to jeszcze nic. Ja się dziwię, jak obsługa cały dzień wytrzymuje w sklepach Kazar
Nie wiem, czy wszędzie tak jest, ale ten, który odwiedzam ,"pachnie " na pół piętra galerii Stanowczo nie działa to zachęcająco.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
Na blogu olfaktoria był fajny tekst na ten temat, polecam przeczytać
www.olfaktoria.pl
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja się jeszcze dziwie obsłudze Stradivariusa - nie da się wytrzymać.... Duszący, nieprzyjemny, przenikający plus głośna muzyka.....
|
|
|
#8 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz dalekim łukiem omijam Kazar.
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Matka buldoga
|
Cytat:
|
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Rozeznanie
|
Ja lubię zapach w Massimo Dutti, jestem czasem w galerii, której nie znam, a od razu wiem po zapachu, że kolejny sklep to będzie Massimo; F
|
|
|
|
|
#15 |
|
kosmita jakiś normalnie
|
A ja tam nie dziwię się intensywnym aromatyzowaniem sklepów z butami i podejrzewam, że raczej nie o marketing chodzi, lub nie tylko o marketing
- niestety, ale do mierzenia butów, trzeba ściągnąć własne i w wypadku pewnej części Klientów pojawia się zapachowy dramat , a głównie w okolicy bomby biologicznej![]()
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Matka buldoga
|
Cytat:
Zeby tego bylo malo, przymierzalam sweter, ktory niestety byl przesiakniety potem czy czyms, jak bralam do przymierzenia to nie wachalam, dopiero jak wsadzilam glowe poczulam, ze czuje pot. A nie bylo drugiej sztuki w moim rozmiarze. Co za ludzie
|
|
|
#19 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorzej kojarzę Reserved z Sopotu- niby przenośny wiatrak chodzi, ale smrodzik taki, ze zatyka, brrr...
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.

Przecież w CCC sprzedaje się (wyłączając Lasockiego) raczej tanie buty ze skór ekologicznych, które pachnieć prawdziwą skórą nigdy nie będą. Niektóre wręcz śmierdzą chemią, takimi wyrobami ropopochodnymi. Kto chciałby wchodzić do salonu obuwniczego, pachnącego jak sklep chemiczny? Przecież takie "wonie" kojarzą się raczej z najtańszymi butami z Chin, dostępnymi na bazarach. To czysty marketing, mnie to wcale nie dziwi

, a głównie w okolicy bomby biologicznej