Oryginał vs. Podróba.... Zara - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-12-08, 15:13   #1
KingaR86
Przyczajenie

Oryginał vs. Podróba.... Zara

Witam!

Tak jak w temacie, mam pytanie dotyczące "czy to oryginał czy podróbka?"

Mam nadzieję, że nie zdublowałam wątku, jeżeli tak, bardzo przepraszam.

Święta tuż tuż a ja chciałam uzupełnić biżuterię, znalazłam dwa komplety z Zary
-na jeden jest niestety osobny wątek, ponieważ nie mogę go znaleźć
-drugi- chciałabym go Wam pokazać.

Szukając na Allegro, natrafiłam na kilka aukcji osób, które go chcą sprzedać. Moje pytanie brzmi: Który jest oryginalny?

Naszyjniki różnią się tym, że w dolnych rzędzie są 4 perły albo jest 6 pereł. Ja podesłałam Wam wg mnie podróbkę z 4 perłami.
Oglądałam stronę "stylistka", na tej stronie znalazłam ten bez tych dodatkowych pereł.... sama już nie wiem, który jest który

Próbowałam dodać kolejne zdjęcie z 6 perłami ale wyskakiwał błąd.

Dodatkowo można kupić kolczyki, one nie mają w sobie pereł, ale czy na pewno? Może któraś z Was jest bardziej ogarnięta ode mnie i wie czy są czy ich nie ma?

Czekam na odpowiedzi.

Buziaki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (89,0 KB, 176 załadowań)

Edytowane przez KingaR86
Czas edycji: 2014-12-08 o 15:15
KingaR86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-08, 16:14   #2
Rena
Zakorzenienie

Dot.: Oryginał vs. Podróba.... Zara

podrobka zary? Przeciez zara ma tylko sztuczna bizuterie i sama ispiruje sie markami projektatow.

Jak jest tanio i Ci sie podoba to bierz i tak nie bedzie trwale i z prawdziwej perly nawet jak naprawde zara. Wiec po co przeplacac. Jak drogo to szukaj taniej. A jak chcesz prawdziwe perly to kierunek jubiler. Ale az tak duza kolia to bedzie duzy koszt.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-08, 16:17   #3
Veredise
Zakorzenienie

Też nie rozumiem w czym rzecz. Przecież te kolie to mógł nawet ten sam Chińczyk robić.

Veredise jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-08, 16:18   #4
ewciaa82
Zakorzenienie

Naszyjnik pochodzi z kolekcji jesień/zima z 2013 roku, znajdziesz dużo podrób ale oryginał ma 4 perły na dole, jak na zdjęciu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Capture.jpg (25,2 KB, 181 załadowań)
ewciaa82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-08, 16:55   #5
KingaR86
Przyczajenie

Witam.

Do Rena:
Chyba źle zrozumiałyśmy się mi nie chodziło o to, czy to naturalne perły czy nie, ponieważ każdy wie, że to syntetyki. Chodziło mi o ilość pereł.

Na Allegro widziałam 2 rodzaje, w ostatnim rzędzie były 4 perły, a w innych 6.... i tu zastanawiałam się co jest czym. Zauważyłam, że wiele osób dołącza zdjęcia z katalogu pisząc, że oryginał, a same wiecie, że różnie z tym bywa.

Do Ewciaa82:
Dzięki za podesłane zdjęcie Teraz już wiem na co patrzeć

Aha... co do ceny... ceny są różne ale np: ten z 6 perłami znalazłam za 70zł, a te z 4 to różnie kosztują 30zł 40zł i więcej.

Jeszcze raz bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi

Ps. Wiem, że może nie na temat... może któraś z Was ma na sprzedaż inny komplet z Zary ( złota obręcz zakończona takiej samej wielkości perłami)?

Ps.2 Jeżeli któraś z Was ma zdjęcia przedstawiające oryginał i podróbkę innej biżu Zary, to wklejajcie... pomagajmy sobie

Są takie osoby jak ja, które mogą się naciąć, a tak osoba jest świadoma czy kupuje oryginał czy podróbkę ( zależy od gustu).

Pa!
Stary 2014-12-09, 00:21   #6
_Mada_
Wtajemniczenie

Przecież o Zarze nie mozna mówic podróba/oryginał, bo to żadna marka... Takich słów można uzywać przy D&G czy Gucci...
_Mada_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-09, 09:41   #7
Rena
Zakorzenienie

Kinga, ale ja rozumiem, ze probujesz nas przekonac ze zara to super marka. Na plastik u niej warto wydac az 100 zlotych. Po prostu sie nie zgadzam. Wrecz uwazam, ze to zara podrabia. Wchodze do sklepu zary i widze podrobki Michael Kors czy Chanel.

Envoyé depuis mon GT-S5839i avec Tapatalk

Edytowane przez Rena
Czas edycji: 2014-12-09 o 09:45
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-09, 13:06   #8
Soph
Zakorzenienie

Oryginalna biżuteria z Zary ma przy zapięciu małą doczepkę z napisem Zara, chińskie poróbki które widziałam nigdy ich nie miały

Kontakt - zamówienia:
sophmineralnie@gmail.com
Arkusz rozliczeń: klik

Soph jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-09, 18:45   #9
KlatkaNaPtaszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soph Pokaż wiadomość
Oryginalna biżuteria z Zary ma przy zapięciu małą doczepkę z napisem Zara, chińskie poróbki które widziałam nigdy ich nie miały

mam dużo naszyjników z zary kupiony w sklepie i wiekszosc nie ma tej doczepki o której piszesz

91....................... .......................91
65....................... .......................60
86....................... .......................90
KlatkaNaPtaszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-09, 18:51   #10
Soph
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KlatkaNaPtaszka Pokaż wiadomość
mam dużo naszyjników z zary kupiony w sklepie i wiekszosc nie ma tej doczepki o której piszesz
Nie ma przy zapięciu ?
Może tylko w takich z ogniwami są
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg naszyjnik-zara-169-zl.jpg (57,2 KB, 32 załadowań)

Kontakt - zamówienia:
sophmineralnie@gmail.com
Arkusz rozliczeń: klik

Soph jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-09, 19:40   #11
KingaR86
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
Kinga, ale ja rozumiem, ze probujesz nas przekonac ze zara to super marka. Na plastik u niej warto wydac az 100 zlotych. Po prostu sie nie zgadzam. Wrecz uwazam, ze to zara podrabia. Wchodze do sklepu zary i widze podrobki Michael Kors czy Chanel.

Envoyé depuis mon GT-S5839i avec Tapatalk

Rena, wcale nie uważam, że Zara to super firma Dla mnie Zara to marka jak inne, czyli Primark czy Next- to jest tylko moje zdanie i naprawdę nie chcę nikogo przekonywać, że Zara rządzi i jest ohh i ahh
Akurat spodobały mi się 2 naszyjniki tej marki i grzecznie zapytałam, który jest Zary, a który nie.
Musiałyśmy się źle zrozumieć.

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cześć.

Odnośnie tych doczepek do naszyjnika, oglądałam teraz kilka aukcji tego naszyjnika o który pytałam Was i zauważyłam, że niektóre mają sygnowaną blaszkę a inne nie.
Stary 2014-12-09, 22:48   #12
betika
Rozeznanie

znam podróbki sprzedawane, gdzie na naszyjniku jest zawieszka zara, więc to żaden wyznacznik
Stary 2014-12-10, 18:25   #13
KingaR86
Przyczajenie

Cześć.

Dzisiaj byłam w Zarze w moim mieście ale okazało się, że nie znają tego naszyjnika bo podobno nigdy go nie miały

Jutro zadzwonię BOK (jeżeli można to tak nazwać) i jak dadzą mi odpowiedź to dam Wam znać.

Pa!.
Stary 2014-12-11, 06:09   #14
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

ło matko.. a co to za wielka marka, ta Zara, że się doczekała już podróbek... masakra...

---------- Dopisano o 06:06 ---------- Poprzedni post napisano o 06:05 ----------

Cytat:
Napisane przez _Mada_ Pokaż wiadomość
Przecież o Zarze nie mozna mówic podróba/oryginał, bo to żadna marka... Takich słów można uzywać przy D&G czy Gucci...
dokładnie

---------- Dopisano o 06:09 ---------- Poprzedni post napisano o 06:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Veredise Pokaż wiadomość
Też nie rozumiem w czym rzecz. Przecież te kolie to mógł nawet ten sam Chińczyk robić.
na aliexpress tego pełno jest ;D

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-11, 14:26   #15
Nelly99
Rozeznanie

Nie rozumiem tego "najeżdżania" na autorkę wątku. Wydaje mi się że nie rozumiecie o co chodzi. Zara jest marką z zarejestrowanym znakiem handlowym co oznacza że wszelkie logo, wzory i projekty są własnością firmy Inditex i podlegają ochronie prawa własności intelektualnej. Oznacza to z kolei, że TAK, może być coś takiego jak "podróbka Zary" i niejednokrotnie można się z tym spotkać np. na wspomnianym Aliexpress. Marka gwarantuje określony standard (niski czy wysoki to inna sprawa) a więc kupując coś oryginalnego wiemy czego możemy sie spodziewać. Nie dziwne więc, że autorka wątku wydając jakiekolwiek pieniądze (20,30, 1000 zł) chce otrzymać OKREŚLONĄ jakość.

Musimy szanować prawa zarówno marek z low jak i z high-endu!

A wracając do głównego tematu wątku to ja mam ten naszyjnik kupiony w sklepie Zara i w górnym rzędzie ma 8 duzych pereł a w dolnym 4 małe. Przy zapięciu znajduje się logo Zara na małej blaszce. Niestety nie wiem czy te cechy są wystarczające by zagwarantować oryginalność Zary bo Chińczycy potrafią skopiować wszystko w najdrobniejszym szczególe, nawet o wiele bardziej misterne i skomplikowane przedmioty niż ten naszyjnik. Na allegro jest pełno podróbek z aliexpres. Jedyna opcja by mieć pewność to kupno w sklepie (ale te naszyjniki są z zeszłego roku więc już się ich nie dostanie) lub od kogoś kto ma paragon z zary na ten naszyjnik z numerem referencyjnym.
Nelly99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości