|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Oryginał vs. Podróba.... Zara
Witam!
Tak jak w temacie, mam pytanie dotyczące "czy to oryginał czy podróbka?" Mam nadzieję, że nie zdublowałam wątku, jeżeli tak, bardzo przepraszam. Święta tuż tuż a ja chciałam uzupełnić biżuterię, znalazłam dwa komplety z Zary -na jeden jest niestety osobny wątek, ponieważ nie mogę go znaleźć -drugi- chciałabym go Wam pokazać. Szukając na Allegro, natrafiłam na kilka aukcji osób, które go chcą sprzedać. Moje pytanie brzmi: Który jest oryginalny? Naszyjniki różnią się tym, że w dolnych rzędzie są 4 perły albo jest 6 pereł. Ja podesłałam Wam wg mnie podróbkę z 4 perłami. Oglądałam stronę "stylistka", na tej stronie znalazłam ten bez tych dodatkowych pereł.... sama już nie wiem, który jest który ![]() Próbowałam dodać kolejne zdjęcie z 6 perłami ale wyskakiwał błąd. Dodatkowo można kupić kolczyki, one nie mają w sobie pereł, ale czy na pewno? Może któraś z Was jest bardziej ogarnięta ode mnie i wie czy są czy ich nie ma? ![]() Czekam na odpowiedzi. Buziaki. Edytowane przez KingaR86 Czas edycji: 2014-12-08 o 15:15 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oryginał vs. Podróba.... Zara
podrobka zary? Przeciez zara ma tylko sztuczna bizuterie i sama ispiruje sie markami projektatow.
Jak jest tanio i Ci sie podoba to bierz i tak nie bedzie trwale i z prawdziwej perly nawet jak naprawde zara. Wiec po co przeplacac. Jak drogo to szukaj taniej. A jak chcesz prawdziwe perly to kierunek jubiler. Ale az tak duza kolia to bedzie duzy koszt. |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Też nie rozumiem w czym rzecz. Przecież te kolie to mógł nawet ten sam Chińczyk robić.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Naszyjnik pochodzi z kolekcji jesień/zima z 2013 roku, znajdziesz dużo podrób ale oryginał ma 4 perły na dole, jak na zdjęciu
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Witam.
Do Rena: Chyba źle zrozumiałyśmy się mi nie chodziło o to, czy to naturalne perły czy nie, ponieważ każdy wie, że to syntetyki. Chodziło mi o ilość pereł. Na Allegro widziałam 2 rodzaje, w ostatnim rzędzie były 4 perły, a w innych 6.... i tu zastanawiałam się co jest czym. Zauważyłam, że wiele osób dołącza zdjęcia z katalogu pisząc, że oryginał, a same wiecie, że różnie z tym bywa. Do Ewciaa82: Dzięki za podesłane zdjęcie Teraz już wiem na co patrzeć ![]() Aha... co do ceny... ceny są różne ale np: ten z 6 perłami znalazłam za 70zł, a te z 4 to różnie kosztują 30zł 40zł i więcej. Jeszcze raz bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi ![]() Ps. Wiem, że może nie na temat... może któraś z Was ma na sprzedaż inny komplet z Zary ( złota obręcz zakończona takiej samej wielkości perłami)? Ps.2 Jeżeli któraś z Was ma zdjęcia przedstawiające oryginał i podróbkę innej biżu Zary, to wklejajcie... pomagajmy sobie ![]() Są takie osoby jak ja, które mogą się naciąć, a tak osoba jest świadoma czy kupuje oryginał czy podróbkę ( zależy od gustu). Pa! |
|
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
Przecież o Zarze nie mozna mówic podróba/oryginał, bo to żadna marka... Takich słów można uzywać przy D&G czy Gucci...
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga, ale ja rozumiem, ze probujesz nas przekonac ze zara to super marka. Na plastik u niej warto wydac az 100 zlotych. Po prostu sie nie zgadzam. Wrecz uwazam, ze to zara podrabia. Wchodze do sklepu zary i widze podrobki Michael Kors czy Chanel.
Envoyé depuis mon GT-S5839i avec Tapatalk Edytowane przez Rena Czas edycji: 2014-12-09 o 09:45 |
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Oryginalna biżuteria z Zary ma przy zapięciu małą doczepkę z napisem Zara, chińskie poróbki które widziałam nigdy ich nie miały
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam dużo naszyjników z zary kupiony w sklepie i wiekszosc nie ma tej doczepki o której piszesz
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?Może tylko w takich z ogniwami są
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Rena, wcale nie uważam, że Zara to super firma Dla mnie Zara to marka jak inne, czyli Primark czy Next- to jest tylko moje zdanie i naprawdę nie chcę nikogo przekonywać, że Zara rządzi i jest ohh i ahh ![]() Akurat spodobały mi się 2 naszyjniki tej marki i grzecznie zapytałam, który jest Zary, a który nie. Musiałyśmy się źle zrozumieć. ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cześć. Odnośnie tych doczepek do naszyjnika, oglądałam teraz kilka aukcji tego naszyjnika o który pytałam Was i zauważyłam, że niektóre mają sygnowaną blaszkę a inne nie. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
znam podróbki sprzedawane, gdzie na naszyjniku jest zawieszka zara, więc to żaden wyznacznik
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
|
Cześć.
Dzisiaj byłam w Zarze w moim mieście ale okazało się, że nie znają tego naszyjnika bo podobno nigdy go nie miały ![]() Jutro zadzwonię BOK (jeżeli można to tak nazwać) i jak dadzą mi odpowiedź to dam Wam znać. Pa!. |
|
|
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
ło matko.. a co to za wielka marka, ta Zara, że się doczekała już podróbek... masakra...
---------- Dopisano o 06:06 ---------- Poprzedni post napisano o 06:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:09 ---------- Poprzedni post napisano o 06:06 ---------- na aliexpress tego pełno jest ;D
|
|
|
#15 |
|
Rozeznanie
|
Nie rozumiem tego "najeżdżania" na autorkę wątku. Wydaje mi się że nie rozumiecie o co chodzi. Zara jest marką z zarejestrowanym znakiem handlowym co oznacza że wszelkie logo, wzory i projekty są własnością firmy Inditex i podlegają ochronie prawa własności intelektualnej. Oznacza to z kolei, że TAK, może być coś takiego jak "podróbka Zary" i niejednokrotnie można się z tym spotkać np. na wspomnianym Aliexpress. Marka gwarantuje określony standard (niski czy wysoki to inna sprawa) a więc kupując coś oryginalnego wiemy czego możemy sie spodziewać. Nie dziwne więc, że autorka wątku wydając jakiekolwiek pieniądze (20,30, 1000 zł) chce otrzymać OKREŚLONĄ jakość.
Musimy szanować prawa zarówno marek z low jak i z high-endu! A wracając do głównego tematu wątku to ja mam ten naszyjnik kupiony w sklepie Zara i w górnym rzędzie ma 8 duzych pereł a w dolnym 4 małe. Przy zapięciu znajduje się logo Zara na małej blaszce. Niestety nie wiem czy te cechy są wystarczające by zagwarantować oryginalność Zary bo Chińczycy potrafią skopiować wszystko w najdrobniejszym szczególe, nawet o wiele bardziej misterne i skomplikowane przedmioty niż ten naszyjnik. Na allegro jest pełno podróbek z aliexpres. Jedyna opcja by mieć pewność to kupno w sklepie (ale te naszyjniki są z zeszłego roku więc już się ich nie dostanie) lub od kogoś kto ma paragon z zary na ten naszyjnik z numerem referencyjnym. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:39.

Teraz już wiem na co patrzeć 

?