|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
czarne włosy a brąz
cześć
mam dosyc powazny problem zafarbowałam włosy na czarno (wczesniej były na braz farbowane bo schodziłam z blondu , naturalnie jestem szatynką ) , włosy były dopiero dwa razy na czarno zafarbowane i teraz bardzo bym chciała zejsc na brąz i zastanawiam sie czy wyjdzie mi farba czy musze je rozjaśnic ? dodam że włosy mam juz dosyc zniszczone . błędy młodości zachciało mi się czarnych to teraz mam
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: czarne włosy a brąz
Wystarczy użyć dekoloryzatora (np. Elgon ma żelowy dekoloryzator, w różowych saszetkach, kolo 25zł). Przy dwukrotnie farbowanych na czarno włosach nie sięgałabym od razu po rozjaśniacz, bo znając życie nie będzie potrzebny.
Na opakowaniu dekoloryzatora masz napisane co i jak robić, więc postępujesz wg instrukcji. |
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
farba Ci nie wyjdzie. zajrzyj na wątek o dekoloryzacji.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
a co sądzicie np. o tym sposobie ? http://www.khadi.pl/czarne-wlosy-na-braz moze to by było dobre wyjscie ?
---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- a moze dekoloryzator delia ? próbował go ktos ? czy bardzo spali włosy ? |
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Tak. Nie za wiele daje, to nie jest profesjonalny produkt. Zamów fryzjerski z Internetu. Jest tu o deko cały wątek, poczytaj.
Wysłane poprzez Sony Xperia J- jak Julia.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
dziekuje
raz juz schodziłam z czerni przez rozjasnicze i miałam potem kolorowy łeb hahah i teraz własnie szukam czegos mniej niszczacego
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
dekoloryzacja to najlepszy pomysł. jednorazowa nie niszczy, a u Ciebie więcej nie będzie potrzebnych, bo to przeskok tylko 2-3 tony
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
poczytałam troche na forach i chyba się zdecyduje na Delia Cosmetics, Cameleo, rozjaśniacz do włosów, blond extreme i położę na to brązową farbę z joanny
waham się jeszcze nad dekoloryzatorem z deli ale jak cztałam opinie to nie działa on za bardzo a podobno ten rozjasniacz nie zniszczył bardzo dziewczyną włosów wiec moze sie uda
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
Rozjaśniacz niszczy wlosy. Profesjonalny dekoloryzator tego nie robi. Różnica w cenie jest niewielka. Ale jak wolisz przez następne kilka lat zapuszczać włosy od nowa, bo będą jeszcze bardziej zniszczone niż są teraz, to rozjaśniaj. Jeszcze drogeryjnym rozjaśniaczem...
Serio, nie chwytaj za rozjaśniacz, kup dekoloryzator. Nie z drogerii, a z hurtowni fryzjerskiej, albo z internetu. Na allegro dostaniesz bez problemu. Nie warto używać rozjaśniacza, jeśli możesz ściągnąć kolor w praktycznie nieinwazyjny sposób. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:53.