|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Niepokojące kolki...
Wystepuja u mnie niepokojące mnie kolki. Mam wrażenie że są to kolki pochwowe, bo wyczuwam je w tych okolicach. Sa one silne ale krótkie. Trwaja zaledwie kilka sekund ale w ich trakcie zamieram. Informowałam o nich niejednokrotnie p. ginekolog, jednakże ona twierdzi, iż moga one byc pochodzenia jelitowego. Zaznaczę, że od 7 lat zażywam tabletki antykoncepcyjne, jednakże ta dolegliwość bólowa wystepuje u mnie dopiero od ponad roku. Kolki te wystepują na 1,5 tyg przed miesiączką jak również kilka dni po. Czy moga one być skutkiem zmian jakie zachodzą w narządach rodnych tuż przed zbliżającą się miesiączką?
proszę o opinie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Niepokojące kolki...
i ja się przyłączam do pytania. Mam podobne objawy-kłucie w dolnej częsci pochwy...zaczęło się to przy pierwszym opakowaniu tabletek antykoncepcyjnych, teraz zdarzają się sporadycznie, wcześniej były częstsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
![]()
Widzę, że nie otrzymam odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Następnym razem bedę musiała zadawać pytanie bezpośrednio do p. Doktora. A szkoda, że nikt nie potrafi mi pomóc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Dot.: Niepokojące kolki...
J też tak mam czasem.Ginekolog mi mówił,że w narzadach rodnych jest wszystko ok,w końcu miałam tak silne bóle i to nie tylko w tych okolicach ale rónież w całym brzuchu,że trafiłam do szpitala (to było tydzień temu) i padło podejrzenie wyrostka...lekarze powiedzieli,że jak jest zapalenie wyrostka to może boleć wszędzie bo to jest ognisko zapalne.A ja miałam właśnie czasem takie bóle w okolicach pęcherza,narządów rodnych,czasem wątroba.Ludzie z tym żyją,inni proszą o wycięcie.U mnie doszla jeszcze wirusówka grypa i w ogóle całkiem zgłupieli ci lekarze i mi nie wycieli ,ale w razie nastepnych bóli zaraz ide na stół operacyjny...no bo takie bóle mam od dawna więc to może być chyba tylko wyrostek.Radzę Ci się dokładnie przebadać nie tylko pod względem ginekologicznym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:51.