mój "nowy" nick:) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Techniczne forum

Notka

Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne…

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2005-10-26, 22:18   #1
Mgielka__2
Przyczajenie

mój "nowy" nick:)

Kto mi zmienil nicka?
Do tej pory mialam nick Mgielka, widziany 2 x , jeden pod drugim. A teraz "u góry" mam Mgielka , a "u dołu" mam Mgielka__2.
Poza tym powitanie mam tez tym zmienionym nickiem "Witamy, Mgielka__2".

Czy ja o czymś nie wiem? Coś mnie ominęło?

Proszę o odpowiedź.
Mgielka__2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-27, 06:43   #2
palomino
Zakorzenienie

Dot.: mój "nowy" nick:)

Cytat:
Napisane przez Mgielka__2
Kto mi zmienil nicka?
Do tej pory mialam nick Mgielka, widziany 2 x , jeden pod drugim. A teraz "u góry" mam Mgielka , a "u dołu" mam Mgielka__2.
Poza tym powitanie mam tez tym zmienionym nickiem "Witamy, Mgielka__2".

Czy ja o czymś nie wiem? Coś mnie ominęło?

Proszę o odpowiedź.
oto odpowiedz - odgórnie dostalas zmienionego nicka, bo przy rejestracji wybrałas nicka identycznego jak Wizazanka, ktora tutaj jest ze ho ho ho i jeszcze dluzej
Rada - zobaczyc przed wyborem nicka czy nie jestes "klonem" juz istniejacej Wizazanki
Stary 2005-10-27, 07:18   #3
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

User Mgiełka i user Mgielka... różnica widoczna gołym okiem
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-27, 07:19   #4
Nutka
Nutka nie gryzie!

ooooojjj ja też myslałam że to nasza "stara" Mgiełka....a tu nowa wizażanka Mgielka

Zlo dla mnie różnicy nie ma ..dopiero po Twoim poście ja zauwazyłam.. klopotliwe to
Nutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-27, 19:16   #5
Mgielka__2
Przyczajenie

Nutka, nie jestem nowa, przypuszczam , ze gdybym się chciala zarejestrować TERAZ system nakazałby mi zmodyfikować nick , jako że istnieje już taka osoba o tym nicku czyli ja
Od początku mialam nick Mgielka i wszystko było ok (jestem na wizazu już "chwilę" mimo ze się nei udzielałam, ale istaniałam jako osoba zarejestrowana,ta data 03 2005 przy moim nicku to nie jest data moej rejestracji, w sumie tak naprawdę nie wiem czego ona dotyczy) Od kilku dni widzę własnie, ze mój nick jest zmieniony.
Złośliwcze, zabrałes głos, ale nie dałes mi konkretnej odpowiedzi na moje pyt. czy możesz mi to jakoś wyjaśnić?
Stary 2005-10-27, 19:45   #6
Mgielka__2
Przyczajenie

Żebym nie była gołosłowna:

subskrybuję wątki - oto jaki mali przyszedł z Wizażu, kilka dni temu kiedy jeszcze pozowlono mi zachować swoj nick : (25.10.br)

Cześć Mgielka,

falkka właśnie odpowiedział na wątek który subskrybujesz:
tytuł: Nowy wątek z drobiazgami od Mirianki)YSL,YR,Oriflam e,Rimmel. - na forum Forum Wizaz.pl :: Targowisko: Kosmetyki.

Lokalizacja wątku:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...9&goto=newpost

A to treść nowej wiadomości:
przepraszam zagubiłam się w wątkach

teraz leci juz do mnie podkład z wymianki z wizażanką. jeśli bedzie niedobry dla mnie , to zgłosze się u ciebie ale jeśli znajdziesz wcześniej kupca
sobie to wymieniaj się smiało sądze że jeszcze 2 dni i powini go dostarczyć. pasuje ci taki układ?

Możliwe, że w wątku pojawiły się inne nowe wiadomości, ale nie będziesz otrzymywać powiadomień dopóki nie wejdziesz na stronę forum.

Z poważaniem,
Forum Wizaz.pl

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~
Rezygnacja z subskrypcji:

Aby anulowac subskrypcję tego wątku, odwiedź tę stronę:
http://www.wizaz.pl/forum/subscripti...o=usub&t=78139

Aby anulować subskrypcję WSZYSTKICH wątków, wejdź tutaj:
http://www.wizaz.pl/forum/subscripti...n&folderid=all

A już 26. 10. br. zmieniono mi nick

Cześć Mgielka__2,

Evelyne właśnie odpowiedział na wątek który subskrybujesz:
tytuł: Cienie Rival do Loop, Avon, Applause Akcent Duo - na forum Forum Wizaz.pl :: Targowisko: Kosmetyki.

Lokalizacja wątku:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...2&goto=newpost

Dostałam dziś przesyłkę! Super dziekuję A ty otrzymałaś?

Możliwe, że w wątku pojawiły się inne nowe wiadomości, ale nie będziesz otrzymywać powiadomień dopóki nie wejdziesz na stronę forum.

Z poważaniem,
Forum Wizaz.pl

http://www.wizaz.pl/forum/subscripti...o=usub&t=78172

Stary 2005-10-28, 20:14   #7
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Nie wiem, na jakie pytanie mam odpowiedzieć. Możesz je powtórzyć proszę?
Stary 2005-10-28, 21:49   #8
Mgielka__2
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez zlosliwiec
Nie wiem, na jakie pytanie mam odpowiedzieć. Możesz je powtórzyć proszę?
Dlaczego mój nick zostal zmieniony 26.10.2005 z Mgielka na Mgielka__2
Stary 2005-10-28, 21:52   #9
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Żebym nie była gołosłowna:

subskrybuję wątki - oto jaki mali przyszedł z Wizażu, kilka dni temu kiedy jeszcze pozowlono mi zachować swoj nick : (25.10.br)

Cześć Mgielka,

falkka właśnie odpowiedział na wątek który subskrybujesz:
tytuł: Nowy wątek z drobiazgami od Mirianki)YSL,YR,Oriflam e,Rimmel. - na forum Forum Wizaz.pl :: Targowisko: Kosmetyki.

Lokalizacja wątku:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...9&goto=newpost

przepraszam zagubiłam się w wątkach

teraz leci juz do mnie podkład z wymianki z wizażanką. jeśli bedzie niedobry dla mnie , to zgłosze się u ciebie ale jeśli znajdziesz wcześniej kupca
sobie to wymieniaj się smiało sądze że jeszcze 2 dni i powini go dostarczyć. pasuje ci taki układ?

Z poważaniem,
Forum Wizaz.pl

http://www.wizaz.pl/forum/subscripti...o=usub&t=78139

A już 26. 10. br. zmieniono mi nick

Cześć Mgielka__2,

Evelyne właśnie odpowiedział na wątek który subskrybujesz:
tytuł: Cienie Rival do Loop, Avon, Applause Akcent Duo - na forum Forum Wizaz.pl :: Targowisko: Kosmetyki.

Lokalizacja wątku:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...2&goto=newpost

Dostałam dziś przesyłkę! Super dziekuję A ty otrzymałaś?

Z poważaniem,
Forum Wizaz.pl

http://www.wizaz.pl/forum/subscripti...o=usub&t=78172

O to chodzi Tzn o to co zaznaczyłam pogrubieniem

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-28, 22:02   #10
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Dlaczego mój nick zostal zmieniony 26.10.2005 z Mgielka na Mgielka__2
Ponieważ byłaś bliska plagiatu nicka Mgiełki - mojej wielkiej przyjaciółki
Stary 2005-10-28, 22:19   #11
Mgielka__2
Przyczajenie

Złosliwcze, ja rozumiem Twoje specyficzne poczucie humoru, ale ja pytam poważnie, nie wiem czemu robisz sobie ze mnie żarty
Nie zarejestrowałam się wczoraj, pisałam to już kilka razy
Stary 2005-10-29, 08:15   #12
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Złosliwcze, ja rozumiem Twoje specyficzne poczucie humoru, ale ja pytam poważnie, nie wiem czemu robisz sobie ze mnie żarty
Nie zarejestrowałam się wczoraj, pisałam to już kilka razy
Udzieliłem Ci jak najbardziej poważnej odpowiedzi Mgiełkę znam od lat, a Twojego bardzo podobnego nicka zauważyłem niedawno przy okazji przeglądania Targowisk.
Stary 2005-10-29, 09:29   #13
Mgielka__2
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez zlosliwiec
Udzieliłem Ci jak najbardziej poważnej odpowiedzi Mgiełkę znam od lat, a Twojego bardzo podobnego nicka zauważyłem niedawno przy okazji przeglądania Targowisk.
Na pewno istnieje jezcze mnóstwo osób, które mnie nie widziało , mogą mnie zauważyć dopiero za rok. Czy to jest argument?
Poza tym, wydaje mi się ze jako admin możesz sprawdzić datę mojego zarejestrowania, a nie sugerować się tylko tym kiedy mnie faktycznie przyuważysz na targowisku czy inych forach. Wyczuwam w tym wszystkim coś dziwnego, niejasnego i nielogicznego.
Nawet gdyby zainstniała tak potrzeba nagle zmienić mojego nicka (ciekawe czy inne nicki tez są tak nagle zmieniane) to z racji szacundku do użytkowniczek powinnam zostać jakoś poinformowana o tym, ze istniejąca od lat Twoja przyjaciółka nagle musi mieć pierwszeństwo co do nicka; zawsze mogłabym sobie zmienić sama na zupełnie inny nie należący do żadnej przyjaciólki nick. Wtedy byłoby fair wobec mnie jak i innych forumowiczek.
Nie będę tego dalej komentować,bo jak znam życie i sądząc po historiach innych mogę zostać zbanowana, za to że źle i za dużo mówię, więc ... udaję, że nic soię nie stało. Przecież to tylko jakiś tam nick, mało ważna sprawa.....
Stary 2005-10-29, 09:53   #14
palomino
Zakorzenienie

Słuchaj Mgielka
rozumiem, ze oburzasz sie o to , ze bez twojej 'zgody" czy "powiadomienia cibeie" zmieniono ci nicka.
Ale sprobuj tez popatrzec na to od drugiej strony. Osoba, która sie pierwsza zalogowala pod tym nickiem ma nawet wiekszy staż niż ja /czyli dajmy na to ponad trzy lata/ Domyslam sie ze przywiazala sie do swojego nicka i nie chce zeby ludzie ktorzy ja znaja /lub nie / mylili ja z kimkolwiek innym /z reszta pewnie tez bys nie chciala byc tutaj brana za kogos innego niz jestes/. To ze wybralas nicka ktory sie rożni tylko i wylacznie brakiem miękkiego znaku stwarza duze prawdopodobienstwo ze mialoby to miejsce.
Z reszta popatrz, ze nie jest to odosobniony problem:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ighlight=klony

A nicka zawsze możesz porzucic, czy poprosic Zlo zeby tego skasowal, lub tez zmienil /albo sama to zrobisz/ na cos zupelnie innego, cos, co sama wybierzesz - tylko musialabys poprosic zeby ci te przekupki przeniosl - nie wiem czy to jest technicznie mozliwe ale podejrzewam ze tak

pozdrawiam
Stary 2005-10-29, 09:58   #15
Mgielka__2
Przyczajenie

ktoś już prosil o zmianę nicka i przeniesienei Indeksu przekupki i chyab Jelonek odpowiedziała ze nie jest to możliwe
Stary 2005-10-29, 10:12   #16
Jelonek
Zakorzenienie

Owszem, nicków nie zmieniamy, bo komuś się tamten przestał podobać, albo chciałby sobie zmienić, bo coś tam... Nie robilibyśmy wtedy nic innego, tylko odpowiadali na posty znudzonych swoim username wizażanek i zmieniali je wedle uznania (wahanie hormonów- zmiana, fajny film- zmiana, nowy super artysta- zmiana, Twój Misio mówi do Ciebie inaczej od tygodnia- zmiana itd.). Tutaj natomiast był powód, a nick różnił się tylko i wyłącznie brakiem polskiej litery. Nie powołuj się również na długi staż na wizażu, ponieważ w stosunku do Mgiełki nie jest znów taki długi. To samo zapewne stałoby się gdyby pojwił się nagle "jelonek" (z małej litery), czy też "złośliwiec" (z polskimi znakami).
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-29, 10:15   #17
Mgielka__2
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez palomino
Słuchaj Mgielka
rozumiem, ze oburzasz sie o to , ze bez twojej 'zgody" czy "powiadomienia cibeie" zmieniono ci nicka.
Ale sprobuj tez popatrzec na to od drugiej strony. Osoba, która sie pierwsza zalogowala pod tym nickiem ma nawet wiekszy staż niż ja /czyli dajmy na to ponad trzy lata/ Domyslam sie ze przywiazala sie do swojego nicka i nie chce zeby ludzie ktorzy ja znaja /lub nie / mylili ja z kimkolwiek innym /z reszta pewnie tez bys nie chciala byc tutaj brana za kogos innego niz jestes/. To ze wybralas nicka ktory sie rożni tylko i wylacznie brakiem miękkiego znaku stwarza duze prawdopodobienstwo ze mialoby to miejsce.
Z reszta popatrz, ze nie jest to odosobniony problem:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ighlight=klony

A nicka zawsze możesz porzucic, czy poprosic Zlo zeby tego skasowal, lub tez zmienil /albo sama to zrobisz/ na cos zupelnie innego, cos, co sama wybierzesz - tylko musialabys poprosic zeby ci te przekupki przeniosl - nie wiem czy to jest technicznie mozliwe ale podejrzewam ze tak

pozdrawiam
Trzeba było pomyślec o tym wcześniej i nie pozwolić na nicki z polskimi literami, wtedy od poczatku nie byłoby problemu. Teraz wg wszelkich przepisów pisanych i niepisanych takich rzeczy się po porstu nie robi i tyle.
Znajomi królika wychodza na pierwszy plan - nade wszystko.

Palomino, gdyby ta sytuacja dotyczyla Ciebie, czyli ze np. wczoraj piszesz jako palomino, a następnego dnia masz nick pałomino__XXL i nikt by nie raczył wytłumaczyc zaistniałą sytuację - jak byś się czuła? łatwo jest dziwić się reakcjom innych, ale spróbij się postawić na moim miejscu. Gdybym wiedziała od początku, że nick Mgiełka nalezy do kogoś innego, nigdy bym nie wymyslila takiego samego tylko bez polskich znaczków. Wg mnie najgorszą głupota jest nazywać sie tak samo jak ktoś tylko dodawać cyferki przy nicku. Zapewniam Cię, wybrałabym inny nick.....
Stary 2005-10-29, 10:20   #18
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Na pewno istnieje jezcze mnóstwo osób, które mnie nie widziało , mogą mnie zauważyć dopiero za rok. Czy to jest argument?
Poza tym, wydaje mi się ze jako admin możesz sprawdzić datę mojego zarejestrowania, a nie sugerować się tylko tym kiedy mnie faktycznie przyuważysz na targowisku czy inych forach. Wyczuwam w tym wszystkim coś dziwnego, niejasnego i nielogicznego.
Nawet gdyby zainstniała tak potrzeba nagle zmienić mojego nicka (ciekawe czy inne nicki tez są tak nagle zmieniane) to z racji szacundku do użytkowniczek powinnam zostać jakoś poinformowana o tym, ze istniejąca od lat Twoja przyjaciółka nagle musi mieć pierwszeństwo co do nicka; zawsze mogłabym sobie zmienić sama na zupełnie inny nie należący do żadnej przyjaciólki nick. Wtedy byłoby fair wobec mnie jak i innych forumowiczek.
Nie będę tego dalej komentować,bo jak znam życie i sądząc po historiach innych mogę zostać zbanowana, za to że źle i za dużo mówię, więc ... udaję, że nic soię nie stało. Przecież to tylko jakiś tam nick, mało ważna sprawa.....
Z tym BANem to sobie dopisałaś conieco historii pod jakąś ukrytą publiczkę chyba... Po prostu zmieniłem, bo uważam to za nieuczciwe, żeby mylić dwie osoby z powodu jednej literki (l-ł). Zbijanie mojego argumentu uważam za nieskuteczne, bo jesteś pierwszą osobą której odgórnie zmieniłem nicka i póki co nie widzę następnych.

A zmieniłem właśnie Twój, ponieważ to Ty byłaś bliska plagiatu...

Z mojej strony EOT, wątek zamykam. Ewentualne uwagi i protesty proszę kierować na priva.

Stary 2005-10-29, 10:23   #19
Jelonek
Zakorzenienie

Nie pozwolić na nicki z polskimi literami? To chyba żart i to kiepski. Nie zamykamy się tylko i wyłącznie na polskie grono wizażanek.
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Techniczne forum

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości