Czy to jest przyjaźń czy to jest kochanie?? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-12-08, 09:01   #1
libud
Raczkowanie

Question

Czy to jest przyjaźń czy to jest kochanie??

...

Edytowane przez libud
Czas edycji: 2014-12-09 o 08:12
libud jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-08, 09:25   #2
cherry_flamme
Zakorzenienie

Dot.: Czy to jest przyjaźń czy to jest kochanie??

Już dawno zerwałabym kontakt z przyjacielem. Nie ma czegoś takiego, jak przyjaźń z ex (nawet, jeżeli było się parą kilka miesięcy). Można co najwyżej pozostać w koleżeńskich relacjach, ale odpadają spacery z ręką w cudzej kieszeni itp.

Jeżeli zależy Ci na Twoim partnerze, to skup się na Waszym związku. Skoro macie inne (pilniejsze) wydatki, a zależy Wam na ślubie, to zacznijcie odkładać małe kwoty na ten cel. Nie spieszy Wam się, więc nie musicie zaciskać pasa, a zawsze coś się uzbiera.

Zwłaszcza 30 ostatnich dni.
cherry_flamme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-08, 11:10   #3
Littlejackie
Zadomowienie

Czy Twój facet wie o tej bliskości fizycznej z eksem?
Ech ogólnie to nie za dobrze to wygląda, ja nie wierzę w przyjaźnie z eksami czy innymi osobami z którymi mieliśmy jakieś emocjonalnie czy seksualnie zaangażowane relacje. Sama mówisz, że nic nie zrobiłaś tylko czekałaś "na rozwój sytuacji"... Zupełnie jak dziewczyna na etapie randkowania, którą chłopak cmoknął po pierwszej randce, a ona w podnieceniu czeka i pyta samą siebie: co dalej? co dalej? chyba mu się podobam *i motyle w brzuchu*. Piękny obrazek, tylko potem wracasz do faceta z którym dzielisz życie i ogólnie planujesz ślub itd

Warto by było się zastanowić czego naprawdę chcesz i nie marnować czasu żadnego z dwóch facetów (tak dla jasności: w zależności od decyzji jaką podejmiesz tj. jeżeli najważniejszy jest obecny partner to daruj sobie przyjaźnie z byłym, a jeżeli były to nie zdradzaj swojego faceta tylko po prostu zakończ związek)
Littlejackie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-08, 11:32   #4
Bananalama
jestę wieszczę

A ten ślub to po co chcesz brać? I czy na pewno ze swoim facetem czy w ogóle, żeby było?

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-08, 11:39   #5
eelmirka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez libud Pokaż wiadomość
Dziewczyny, liczę na Waszą pomoc, bo wiem, że jesteście niezawodne.

Sytuacja jest następująca:
jestem ze swoim Facetem 4 lata. Ogólnie jest między nami dobrze, pomijając codzienne drobne nieporozumienia wiem, że mogę na Niego liczyć. Nigdy nie było jako takich zaręczyn, po prostu zaczęliśmy gadać o ślubie, jako o czymś naturalnym, ale bliżej nieokreślonym w czasie. 2 lata temu mieliśmy jedyny poważny kryzys. Chodziło o ślub, bo ja go wówczas nie potrzebowałam, uważałam, że można spokojnie planować bardziej praktyczne części naszego życia, jak mieszkanie, etc. TŻ się obruszył, prawie się rozstaliśmy. Ja się wkurzyłam na taką organizację, zwłaszcza, że nie mieliśmy ani grosza odłożonego na ten ślub, czułam się jak pod ścianą. Teraz sytuacja się odwróciła, ja chcę ślubu, ale słyszę wymówki, że trzeba odłożyć kasę, ale nic za tymi słowami nie idzie. Ja dopiero teraz zaczęłam pracę po studiach, czego TŻ był świadom.

Ale to nie wszystko- jest sytuacja z moim Przyjacielem. Znamy się z jakieś 7,8 lat, w tym czasie przez jakieś 2 miesiące byliśmy razem. Rozstaliśmy się, ale dalej przyjaźniliśmy, ba, zachowywaliśmy się często jak para, pomimo, że już nią nie byliśmy. Co ma do mojego obecnego życia Przyjaciel? Widujemy się do tej pory, choć rzadko, dalej pomaga mi w problemach i dalej jesteśmy ze sobą tak blisko. Choć Przyjaciel ma trudny, specyficzny charakter- coś w stylu "albo się kocha albo nienawidzi", ale mówiąc ze swojej perspektywy dobrze się dogadujemy, czuję się przy Nim dobrze, bezpiecznie, mamy podobne poczucie humoru.

Na porządku dziennym jest także bliskość fizyczna. Nie w znaczeniu zbliżenia, ale często muskamy się dłońmi, przytulamy, czasem nawet idziemy za ręce czy wsuwam Mu dłoń w kieszeń. Ostatnio zdarzyła się taka sytuacja, że podczas pożegnania zamiast normalnego buziaka w policzek delikatnie mnie pocałował. A ja głupia, zamiast się chociażby odwrócić to czekałam na "rozwój sytuacji"

Niby nic się nie stało, ale to nie jedyna taka sytuacja. Dostałam od Niego wiadomość po spotkaniu, że chciałby więcej, ale nie możemy przecież. Jak widać, ma więcej rozumu w głowie niż ja.

Co byście zrobiły? Poradźcie coś, proszę.
czemu obmacujesz się z kolegą? Nie miałabyś problemu gdyby Twój facet wsadzał dłoń w spodnie koleżanek? chore

Nieładnie tak grać na dwa fronty, moja rada jest taka - obmacuj się z jednym facetem a drugiemu daj spokój
eelmirka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-08, 12:40   #6
joplin
Zadomowienie

Czyli zdradzasz swojego TZ, a chcesz z nim ślubu. Aha. Daj jednemu z nich spokój, bo to się źle dla Ciebie skończy.
Stary 2014-12-08, 12:47   #7
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez libud Pokaż wiadomość
Dziewczyny, liczę na Waszą pomoc, bo wiem, że jesteście niezawodne.

Sytuacja jest następująca:
jestem ze swoim Facetem 4 lata. Ogólnie jest między nami dobrze, pomijając codzienne drobne nieporozumienia wiem, że mogę na Niego liczyć. Nigdy nie było jako takich zaręczyn, po prostu zaczęliśmy gadać o ślubie, jako o czymś naturalnym, ale bliżej nieokreślonym w czasie. 2 lata temu mieliśmy jedyny poważny kryzys. Chodziło o ślub, bo ja go wówczas nie potrzebowałam, uważałam, że można spokojnie planować bardziej praktyczne części naszego życia, jak mieszkanie, etc. TŻ się obruszył, prawie się rozstaliśmy. Ja się wkurzyłam na taką organizację, zwłaszcza, że nie mieliśmy ani grosza odłożonego na ten ślub, czułam się jak pod ścianą. Teraz sytuacja się odwróciła, ja chcę ślubu, ale słyszę wymówki, że trzeba odłożyć kasę, ale nic za tymi słowami nie idzie. Ja dopiero teraz zaczęłam pracę po studiach, czego TŻ był świadom.

Ale to nie wszystko- jest sytuacja z moim Przyjacielem. Znamy się z jakieś 7,8 lat, w tym czasie przez jakieś 2 miesiące byliśmy razem. Rozstaliśmy się, ale dalej przyjaźniliśmy, ba, zachowywaliśmy się często jak para, pomimo, że już nią nie byliśmy. Co ma do mojego obecnego życia Przyjaciel? Widujemy się do tej pory, choć rzadko, dalej pomaga mi w problemach i dalej jesteśmy ze sobą tak blisko. Choć Przyjaciel ma trudny, specyficzny charakter- coś w stylu "albo się kocha albo nienawidzi", ale mówiąc ze swojej perspektywy dobrze się dogadujemy, czuję się przy Nim dobrze, bezpiecznie, mamy podobne poczucie humoru.

Na porządku dziennym jest także bliskość fizyczna. Nie w znaczeniu zbliżenia, ale często muskamy się dłońmi, przytulamy, czasem nawet idziemy za ręce czy wsuwam Mu dłoń w kieszeń. Ostatnio zdarzyła się taka sytuacja, że podczas pożegnania zamiast normalnego buziaka w policzek delikatnie mnie pocałował. A ja głupia, zamiast się chociażby odwrócić to czekałam na "rozwój sytuacji"

Niby nic się nie stało, ale to nie jedyna taka sytuacja. Dostałam od Niego wiadomość po spotkaniu, że chciałby więcej, ale nie możemy przecież. Jak widać, ma więcej rozumu w głowie niż ja.

Co byście zrobiły? Poradźcie coś, proszę.
czyli w zasadzie walisz po rogach własnego faceta i czujesz się usprawiedliwiona macankami z przyjacielem? aha

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-08, 13:00   #8
Lady Audrey
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eelmirka Pokaż wiadomość
czemu obmacujesz się z kolegą? Nie miałabyś problemu gdyby Twój facet wsadzał dłoń w spodnie koleżanek? chore

Nieładnie tak grać na dwa fronty, moja rada jest taka - obmacuj się z jednym facetem a drugiemu daj spokój
Dokładnie
Nie byłabym zachwycona widząc jak mój facet idzie ze swoją koleżanką z ręką w jej kieszeni albo jak się przytulają. Dla mnie to podchodzi pod zdradę, razem z tym całowaniem. Lepiej zostaw faceta i wróć do przyjaciela bo widocznie on fascynuje Cię bardziej.

Wczoraj, dzisiaj, zawsze.

Lady Audrey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-08, 15:17   #9
Bananalama
jestę wieszczę

a odpowiadając na pytanie z tytułu : ani przyjaźń, ani kochanie.
"Przyjaciel": żadna przyjaźń, skoro zachowujecie się jak para i w dodatku żadna miłość, skoro jesteś z innym.
"TŻ": żadna przyjaźń, bo nie jesteś z nim szczera, tylko go okłamujesz i żadna miłość, bo walisz go po rogach.

Ja tu widzę tylko niezdecydowaną, niedojrzałą pannę, która sama nie wie czego chce, ale za to ma parcie na ślub. I chyba obojętnie z kim . Znajdź trzeciego.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-08, 16:30   #10
slaaave13
Zadomowienie

Dajesz sobie z 'przyjacielem' normalnego buziaka na pożegnanie w usta? Twój przyjaciel z buziaka przeszedł w pocałunek a ty czekałaś na rozwój sytuacji? Aha. To ja nie mam więcej pytań. Znajdź sobie trzeciego jelenia. Bo ja nie wyobrażam sobie będąc w związku czuć chemie do kogoś innego. Ciekawe jaka by była twoja reakcja gdyby to Twój Tż tak robił z koleżanką, kiedy ponoć planujecie ślub.
Stary 2014-12-08, 18:02   #11
201609270959
Konto usunięte

Chętnie byłabyś z przyjacielem gdybyś tylko miała pewność, że chodzi mu o poważny związek, prawda? Twojemu facetowi można tylko współczuć, że jego praktycznie narzeczona mizia się, całuje z innym chłopem i w dodatku pyta na forum, co ma dalej robić.
201609270959 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-09, 10:35   #12
chochlik69
Raczkowanie

Powiedzcie mi co kieruje ludźmi podczas usuwania postów? Nagle zrobiło sie głupio, ze nikt nie trzyna jej strony tylko wprost pisze ze robi ze swojego faceta jelenia?

Nie mam cierpliwości do takich ludzi..
Stary 2014-12-09, 10:39   #13
eelmirka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chochlik69 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi co kieruje ludźmi podczas usuwania postów? Nagle zrobiło sie głupio, ze nikt nie trzyna jej strony tylko wprost pisze ze robi ze swojego faceta jelenia?

Nie mam cierpliwości do takich ludzi..
ja też nie, wszystko zacytowałam
eelmirka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-10, 00:59   #14
szklana_mgla
Rozeznanie

.

Edytowane przez szklana_mgla
Czas edycji: 2015-03-01 o 18:47
szklana_mgla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości