|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Szukam osoby ktora pomoze mi zdiagnozowac moj problem.![]() Mam to od ok 10 lat, do tej pory zaden dermatolog nie stwierdzil co to jest, ani mi nie pomogl w wyleczeniu tego. Jest to tylko w tym miejsu nie przenosi sie nigdzie indziej i nie zarazam tym innych. Jesli ktos z Was wie co to moze byc, lub poradzil sobie z tym problemem to prosze o odpowiedz. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Szukam osoby ktora pomoze mi zdiagnozowac moj problem.
Witam to jest ekstremalnie przesuszona skora rąk od środków chemicznych , wody. Moja mama miała dokładnie to samo, była u dermatologa w Niemczech który jej przepisał maść Karison Fettasalbe , jest to maść sterydowa stosowana rownież u osób z egzemą,atomowym zapaleniu skóry,łuszczycą. Mojej mamie pomogła od razu mam nadzieje ,ze Tobie rownież
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Wyglada na zaawansowany przypadek wyprysku kontaktowego. Sproboj oslaniac skore kremem cicaplast mains la roche posay i hydrokortyzon a doustnie wapno z kwercetyna. Jak nie pomoze to mykaj do dobrego dermatologa po silniejsze sterydy.
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Mam to samo, i zgadza się - alergia kontaktowa, najgorzej jest przy częstym myciu rąk, bo dochodzi maceracja skóry. Jednak ciężko tego unikać, ponadto stan skóry pogarsza stres( doświadczenie i słowa alergologa). Ja stosuję maści sterdydowe, no i trzeba unikać drapania swędzących miejsc.
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Jeśli to alergia kontaktowa to polecam maść tranową, maść linoeparol (wiesiołkową) a doraźnie (ale tylko doraźnie a nie trwale) steryd jakiś (hydroksykortyzon np.).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
I maść mocznikową. Na mnie działa lepiej niż steryd
![]() Ja mam alergię na środki czystości. Nie mogę także owoców i warzyw kwaśnych obierać i kroić. Jeśli się sączy zrób test na bakterie. Jak nie. to natłuszczaj. Jest taka zasada, że suche zmiany się natłuszcza. Choćby wazeliną czy euceryną.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.