![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Qod gold keratynowe prostowanie (nie encanto)
Na wstępie proszę nie pisać mi, abym spojrzała na wątek "Keratynowe prostowanie -część I", bądź "Keratynowe prostowanie -część II" gdyż jest tam mnóstwo postów i ja odpowiedzi mimo wszystko nie znalazłam, gdyż jest poświęcony głównie ENCANTO i mało poruszaną kwestią jest tam kwestia zdrowia włosów po zabiegu.
Jak napisze się coś o QOD GOLD to zazwyczaj itak dziewczyny nie odpowiadają, bo jest ciągle o ENCANTO, ENCANTO, ENCANTO, więc proszę nie zamykać mojego wątku. Mam w miarę proste włosy, dekoloryzowane tydzień temu co wiąże się z tym, że są suche i łamią się. Nie jest to szczyt tragedii, ponieważ mimo wszystko wysuszone na szczotkę wyglądają w miarę ok i tego zniszczenia nie widać tak bardzo, co związane jest pewnie z tym, że 10 cm już ściełam. W każdym razie przy mocniejszym szarpnięciu końcóweczki długości ok 5mm-2cm kruszą się, jednak nie zawsze. Zdecydowałam się na QOD GOLD, ponieważ piszą, że w 60 % gwarantuje regenerację, a tylko w 40% prostowanie. Boję się Encanto, bo jest agresywniejsze, a mi właściwie zależy na regeneracji i lekkim wygładzeniu. Moje pytanie jest takie - używać QOD GOLD ? Czy to nie osłabi jeszcze bardziej moich włosów i nie odpadną? Jakie macie doświadczenia po tym preparacie. Czy na prawdę regeneruje włosy ? Czy po zastosowaniu Qod Gold jest sens stosować maski regeneracyjne? Dodam, że kupuję bardzo drogie maski i po prostu jeśli do tego włosa ma nic nie przeniknąć to szkoda marnować pieniądze bez sensu. Proszę w wątku nie pisać o Encanto, bo nie potrzebuję wiadomości o Encanto. Mam QOD Gold i zastanawiam się nad użyciem, nic tego nie zmieni, bo go już posiadam i muszę albo wykorzystać albo sprzedać. Edytowane przez Katarzyncia23 Czas edycji: 2011-07-18 o 12:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Qod gold keratynowe prostowanie (nie encanto)
tez jestem zainteresowana skutecznoscia tego srodka, czekam na odpowiedzi
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Nie stosowałam QOD Gold, ale znam jego skład INCI, który jest całkiem ciekawy. Mimo wszystko, czy naprawdę wierzysz w to, że jeden zabieg jest w stanie zregenerować włosy? To jest niedorzeczne. Zniszczonych włosów nic nie zregeneruje, bardzo regularne dbanie o nie może jedynie zniwelować niewielkie szkody. Po QOD Twoje włosy mogą wyglądać zdrowo, nic więcej. Nie myliłabym tego z prawdziwą regeneracją, to zwykłe tuszowanie złego stanu włosów. Jeśli na tym Ci zależy a boisz się Encanto, warto spróbować, po zabiegu powinny wyglądać lepiej.
A czy Ci włosy nie odpadną- co masz na myśli? Że całe powypadają czy po prostu się pourywają? To pierwsze byłoby możliwe, gdyby zabieg został źle przeprowadzony i preparat miał styczność ze skórą głowy. Możliwe, ale nie wiem na ile prawdopodobne. Za to pourywanie włosów bardzo osłabionych jest już nieco bardziej prawdopodobne. Dobry fryzjer, który od jakiegoś czasu pracuje właśnie na tym preparacie powinien być w stanie doradzić Ci, czy taki zabieg jest bezpieczny dla Twoich włosów. Żeby móc coś takiego powiedzieć, trzeba mieć jednak spore doświadczenie w zakresie stosowania akurat tego preparatu na różne typy włosów. Możesz też sama zrobić zabieg licząc na to, że z włosami nic się nie stanie, bo osoby X, Y i Z w Wizażu go wykonały i u nich wszystko ok. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Zdaję sobie sprawę że nic nie naprawi włosów aby były zdrowe, ale chociażby może ładnie je "zaspawa" aby wyglądały dobrze i ładnie "oblepi" aby były trochę mocniejsze. W każdym razie boję się tylko tego, że się pourywają.
---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Ktoś może stosował Qod gold i ma jakieś doświadczenie, jak włoski wyglądają po tym ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
pierwsze cześć wypowiedzi weegirl 100% racji, druga część nie do końca.
Stosowałam 3x encanto i raz QOD GOLD na przestrzeni 1,5roku ze szczerego serca nie polecam!! Ten zabieg nic nie daje. Włosy miałam takie same jak przed zabiegiem, a tez zależało mi na regenercji bo proste miałam po encanto, a że uzywałam drogeryjnych szamponów to sie puszyły. Coś słabo czytałaś wątek II cz. bo nie tylko ja negowałam qoda. Teken i jakies inne osoby tez. Zero efektu. Co z tego ze ładnie pachnie bananami jak kasa w błoto wyrzucona. Dzwoniąc do dystrybutora na polskę uzyskaliśmy info że dla dziewczyn o bardzo kręconych włosach zabieg trzeba zrobic dwa razy bo nie wyprostuje idealnie. Poza tym mi zwiekszyło się wypadanie włosów przez qod gdzie robiłam go w maju wiec nie ma mowy o przesileniu wiosennym. przy encanto wrecz przeciwnie. Włosy nie wypadną Ci z cebulek wszystkie, czy to przy encanto czy przy qod, sama robiłam sobie wszystkie zabiegi wiec styczność ze skóra głowy miało wszystko i to dużą. do tej pory mam włosy,
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
w sumie to nie boje sie ze wypadna, ale ze sie skruszą przez temperaturę prostownicy i wielokrotne przeciaganie nią po pasmach :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
tez mnie kusi ten zabieg głównie ze względu na puszące sie włosy żyjące swoim życiem, zalezy mi na ich wygładzeniu.
dopytałem Pani sprzedającej QOD, pokazała mi swoje włosy po zabiegu dekoloryzacji z poziomu 3 na 10 i ze zdjęc ma zdrowo wyglądające włosy, mówi ze przed keratyna miała spalone do ścięcia. i mówi o tym, ze na włosach po rozjaśnianiu nalezy powtórzyć zabieg używając 10ml produktu, na samych końcówkach po miesiącu od zabiegu na całych włosach. sam zastanawiam się nad zamówieniem tego, jesli kasa będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
szczerze to jestem wariatką ale jakoś mnie to nie rusza co jest w środku, ważne abym miała super włosy :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
to zrób qod, a za pół roku encanto. Zobaczysz gdzie prawda leży...
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
czyli qod nie daje nic a encanto daje efekty? możliwe ze to dlatego ze tak jak zostałem poinformowany encanto ma kwas mrówkowy "utrwalający" ten zabieg.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
dziewczyny poratujcie informacjami: QOD czy Global keratin, który zabieg lepszy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
robilam sobie dzisiaj qod gold. przed zabiegiem wlosy suche, puszace sie, lekko falowane. po zabiegu kapke ulizane mimo, iz staralam sie robic zabieg jak najdalej skory glowy, dalej sie pusza chociaz odrobine mniej, o blasku wlosow
![]()
Miej wyj...ane a bedzie ci dane ![]() Edytowane przez paraqua Czas edycji: 2011-07-23 o 17:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
hmmmmmm......
moim problemem jest jedynie to czy nie spali mi to czupryny... resztę wypróbuję... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
podczas prostowania w tak dużych temperaturach, mogą pomocne być zwykłe rękawiczki zimowe. Ale uprzedzam pozniej moga sie włosy troche elektryzować.
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
no właśnie mam ten specyfik na głowie, jak skończę zabawę to dam znać jak wyszło. Shit...szkoda że nie zrobiłam zdjęcia przed.
---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- zrobilam! włosy idealnie proste, neistety matowe i jakieś takie tępe w dotyku - czy to normalne ? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a jakie wczesniej mialas wlosy? bo ja puszace sie i troche krecone. niestety po zabiegu mam przyklapniete wlosy, koncowki sie pusza, ale nie chce ich obcinac, bo mam krotkie zestopniowane wlosy i jak obetne te koncowki to bardziej beda mi sie wlosy krecic. tez po zabiegu mialam tepe i matowe wlosy, ale po 2 umyciu "teposc" dotyku zeszla. nie blyszcza sie jednak:/ jedno co mnie baaardzo matrwi. strasznie mi sie przetluszczaja wlosy. na drugi dzien jest juz masakra!! a uzywam szamponu i odzywki qod.
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
ja ledwo wytrzymałam 48h do pierwszego mycia ;(
tez miałam tępe i matowe, nie błyszczały sie. Do tego sie bardzo przesuszyły.
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Wiecie co, może jestem głupia, ale niestety zaskoczyła mnie taka sytuacja, że mam dzisiaj bardzo ważne spotkanie. W związku z tym chcąc nie chcąc musiałam te włosy umyć. Efekt - mam naprawdę piękne gładkie i o dziwo nawet trochę błyszczące włosy, nic się nie puszy, a modelowałam tylko na szczotkę płaską, jestem bardzo zadowolona. Boję się jednak że przez to szybkie spłukanie moje włosy bardzo krótko będą trzymały tą keratynkę. Na moich włosach w ogóle teraz nie widać zniszczenia. Są trochę przyklapnięte, ale ja zawsze miałam przyklapnięte bo są cienkie więc w sumie normalka.
Słuchajcie jestem niewolnicą keratyny !!!! Następnym razem próbuję encanto bo nie chcę się martwić o to spłukiwanie, ale na prawdę było warto, oj było.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
no podobno nie mozna, podobno trzeba 48 godzin wytrzymac - ja tak mialam w instrukcji, chyba ze mialas ten qod organic czy cos takiego to mozna, ale po goldzie nie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
mialam QOD Keratine GOLD ORGAIQ.pisalo, zeby po wyprostowaniu poczekac 5min i umyc wlosy:/ fajnie, ze jestes zadowolona. zazdroszcze
![]()
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
no wlasnie bo ty mialas to lepsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
ja jestem srednio zadowolona, wlosy sie juz tak nie pusza, ale i tak sa dalej kapke sianowate. chociaz chyba mialo prawo "nie wyjsc", gdyz super fryzjerka (chwalila mi sie jakie to ona ma doswiadczenie, jak jest przez salony rozchwytywana, ze za granica sie szkolila itp.) spalila mi pasemka. tzn. nie bylo tragicznie ale jednak! potem nalozylam ciemna farbe. po keratynie ciemna farba mi zeszla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
uwierz uzależnia.... ;]
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
mnie dziś w drodze do pracy zlał strasznie deszcz. Myślałam że się ugryzę w zadek ze złości bo miałam dziś urzekać idealnie gładką fryzurą. Teraz włosy schną i o dziwo są proste. Nie są idealnie gładkie, lekkie sianko się zrobiło, ale to nie to co kiedyś gdy bez suszarki miałam wielki mop na głowie na który nic nie działało.
paraqua - fryzjerka spaliła Ci pasemka prostownicą przy Qod ? czy rozjaśniaczem ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
spalila mi rozjasniaczem:/ a najsmieszniejsze bylo to, ze rozmawialysmy o farbowaniu itp. no wiec mowie jej, ze po kazdej farbie nawet fryzjerskiej wychodza mi ciemne wlosy. ona na to: niemozliwe, zeby po profesjonalnych farbach.... mina babki po nalozeniu mi farby w kolorze mokki.... nieoceniona
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:28.