Paniczny strach przed napisaniem do chłopaka.. :( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-12-07, 15:35   #1
Lolo001
Przyczajenie

Paniczny strach przed napisaniem do chłopaka.. :(

No dobra, to może od początku, lecz skrótowo, najwyżej jak ktoś będzie chciał coś więcej wiedzieć to zapyta i odpowiem

Nie mam już 14 czy 15 lat, lecz 19, więc może mój problem wydawać się będzie dziwny, lecz dla mnie jest to (po)ważne
Tak więc krótko i na temat.. Podoba mi się chłopak, który mnie kompletnie nie zna, nie wie nawet o moim istnieniu.
Jedynym źródłem kontaktu jakie do niego posiadam jest facebook.
Chciałabym coś do niego napisać, zapoznać się z nim, ale.. na samą myśl ogarnia mnie strach i panika :/
Zasadnicze pytanie.. Dlaczego? Ja już po prostu taka jestem, często się denerwuję w takich sytuacjach.. Po prostu nie chcę, by wyglądało to dziwnie, nie chcę się ośmieszyć itd.
Druga sprawa.. Studiuję razem z jego przyjaciółką, więc jak zacznę do niego pisać to ona na pewno się o tym dowie.
I OD RAZU UPRZEDZAM: Nie mam najmniejszego zamiaru mieszać jej w to wszystko, prosić o pomoc w nawiązaniu kontaktu z nim itd., mam ku temu swoje powody, ale nie widzę sensu, by o tym pisać
Po prostu nie biorę pod uwagę opcji z jej udziałem, więc proszę mi nawet tego nie proponować
Dodatkowo po mojej ostatniej relacji z chłopakiem, który po spotkaniu przestał się odzywać i mnie olał mam sporo obaw.. Nie chcę po prostu, by coś podobnego się powtórzyło.

Chciałabym prosić Was o radę dotyczącą tego, jak przełamać się i napisać do niego i ewentualnie co napisać
Lolo001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-07, 15:45   #2
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Dot.: Paniczny strach przed napisaniem do chłopaka.. :(

Cytat:
Napisane przez Lolo001 Pokaż wiadomość
No dobra, to może od początku, lecz skrótowo, najwyżej jak ktoś będzie chciał coś więcej wiedzieć to zapyta i odpowiem

Nie mam już 14 czy 15 lat, lecz 19, więc może mój problem wydawać się będzie dziwny, lecz dla mnie jest to (po)ważne
Tak więc krótko i na temat.. Podoba mi się chłopak, który mnie kompletnie nie zna, nie wie nawet o moim istnieniu.
Jedynym źródłem kontaktu jakie do niego posiadam jest facebook.
Chciałabym coś do niego napisać, zapoznać się z nim, ale.. na samą myśl ogarnia mnie strach i panika :/
Zasadnicze pytanie.. Dlaczego? Ja już po prostu taka jestem, często się denerwuję w takich sytuacjach.. Po prostu nie chcę, by wyglądało to dziwnie, nie chcę się ośmieszyć itd.
Druga sprawa.. Studiuję razem z jego przyjaciółką, więc jak zacznę do niego pisać to ona na pewno się o tym dowie.
I OD RAZU UPRZEDZAM: Nie mam najmniejszego zamiaru mieszać jej w to wszystko, prosić o pomoc w nawiązaniu kontaktu z nim itd., mam ku temu swoje powody, ale nie widzę sensu, by o tym pisać
Po prostu nie biorę pod uwagę opcji z jej udziałem, więc proszę mi nawet tego nie proponować
Dodatkowo po mojej ostatniej relacji z chłopakiem, który po spotkaniu przestał się odzywać i mnie olał mam sporo obaw.. Nie chcę po prostu, by coś podobnego się powtórzyło.

Chciałabym prosić Was o radę dotyczącą tego, jak przełamać się i napisać do niego i ewentualnie co napisać
Jeszcze do niego nie zagadałaś?
Nie rozumiem - nie miałaś problemu pisać z fikcyjnego konta, a z prawdziwego masz?
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-07, 15:49   #3
Lolo001
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez niebieskie_oczko Pokaż wiadomość
Jeszcze do niego nie zagadałaś?
Nie

Cytat:
Nie rozumiem - nie miałaś problemu pisać z fikcyjnego konta, a z prawdziwego masz?
Tak
Stary 2014-12-07, 16:08   #4
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Nic nowego niż w tamtym wątku chyba już raczej nie usłyszysz
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-07, 16:29   #5
Lolo001
Przyczajenie

Cytat:
Nic nowego niż w tamtym wątku chyba już raczej nie usłyszysz
Mam nadzieję, że jednak tak.
Stary 2014-12-07, 16:35   #6
martynka89
Zakorzenienie

Poprostu napisz. Przepraszam za wyrazenie ale przez monitor koles ci w pysk nie da.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-07, 18:26   #7
pinulaaa
Przyczajenie

Weź po prostu napisz. Odkrywcze? :P Nie wiem jaka jesteś itd, ale przecież on Ci nic nie zrobi, jak coś to najwyżej nie odpisze i powie coś tej przyjaciółce, i tyle. Nic nadzwyczajnego, żadnej lipy, nic... napisz i tyle.
pinulaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-07, 18:50   #8
AlaZala
Zadomowienie

Skasuj swoje "prawdziwe" konto na Facebooku i pisz dalej z konta fikcyjnego. Gdy się spotkanie wytłumacz mu, że nie masz "prawdziwego" konta na tym portalu, bo nie chcesz ujawniać swoich danych osobowych w Internecie. Kilka osób wśród moich znajomych ma tam tylko "fikcyjne" konta.
AlaZala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-07, 21:23   #9
Lolo001
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez AlaZala Pokaż wiadomość
Skasuj swoje "prawdziwe" konto na Facebooku i pisz dalej z konta fikcyjnego. Gdy się spotkanie wytłumacz mu, że nie masz "prawdziwego" konta na tym portalu, bo nie chcesz ujawniać swoich danych osobowych w Internecie. Kilka osób wśród moich znajomych ma tam tylko "fikcyjne" konta.
Coo? Mam skasować swoje prawdziwe konto? Moje jedyne źródło kontaktu z niektórymi ludźmi? Moje ulubione źródło kontaktu ze znajomymi? Na pewno nie

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
Napisane przez pinulaaa Pokaż wiadomość
Weź po prostu napisz. Odkrywcze? :P Nie wiem jaka jesteś itd, ale przecież on Ci nic nie zrobi, jak coś to najwyżej nie odpisze i powie coś tej przyjaciółce, i tyle. Nic nadzwyczajnego, żadnej lipy, nic... napisz i tyle.
Jaka jestem? Dużo by mówić, w każdym razie bardzo przeżywam takie sytuacje ;P
Wiem, że nic mi nie zrobi.. Żadnej lipy? Mega przypał i wstyd..
Stary 2014-12-07, 23:56   #10
moniczka795
Zakorzenienie

Cytat:
Do odważnych świat należy
Nie odpisze, nie będzie chciał się spotkać - trudno.
Próbowałaś.
Nie ważne ile razy się potykasz, ważne że się podnosisz.
I tak jest tu, jeżeli Cię oleje miej to gdzieś.
Ważne będzie, że spróbowałaś.
Świat toczyć będzie się dalej.
Spotkasz innego.

A czemu wychodzisz z założenia, że od razu powie tamtej przyjaciółce?
Może akurat nie powie.
A zresztą, dlaczego aż tak przejmujesz się jej opinią?

Przecież i tak będziesz pisała na fb...
Co innego jakbyś miała porozmawiać z nim twarzą w twarz.

PS. Jeżeli w realu też masz problem, to zacznij od prostych rzeczy.
Pytaj przystojniaków na przystanku o godzinę
Wiem, że każdy w tych czasach na smartfona - ale przecież bateria zawsze może się rozładować, no nie?
moniczka795 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-08, 02:00   #11
Lolo001
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez moniczka795 Pokaż wiadomość
Do odważnych świat należy
Nie odpisze, nie będzie chciał się spotkać - trudno.
Próbowałaś.
Nie ważne ile razy się potykasz, ważne że się podnosisz.
I tak jest tu, jeżeli Cię oleje miej to gdzieś.
Ważne będzie, że spróbowałaś.
Świat toczyć będzie się dalej.
Spotkasz innego.

A czemu wychodzisz z założenia, że od razu powie tamtej przyjaciółce?
Może akurat nie powie.
A zresztą, dlaczego aż tak przejmujesz się jej opinią?

Przecież i tak będziesz pisała na fb...
Co innego jakbyś miała porozmawiać z nim twarzą w twarz.

PS. Jeżeli w realu też masz problem, to zacznij od prostych rzeczy.
Pytaj przystojniaków na przystanku o godzinę
Wiem, że każdy w tych czasach na smartfona - ale przecież bateria zawsze może się rozładować, no nie?
Bez przesady, nie będę od razu proponować spotkania ;P Z resztą ja zawsze czekam, aż to chłopak zaproponuje
Czemu wychodzę z założenia, że powie o tym swojej przyjaciółce? Nie wiem, tak mi się po prostu wydaje.. Może np. coś ją o mnie pytać.
Nie przejmuję się jej opinią, ale studiujemy razem, jesteśmy w jednej grupie seminaryjnej, nie chcę by patrzyła się na mnie jak na idiotkę, która próbuje wyrwać jej kumpla.
Ja ogólnie raczej nie mam problemów w relacjach z ludźmi, to są akurat takie wyjątkowe sytuacje, więc nie ma sensu, bym pytała przystojniaków o godzinę, bo dla mnie to nie problem
Ja po prostu nie chcę się ośmieszyć, chcę żeby było ok.
A póki co to nawet nie wiem, co mogłabym do niego napisać..
Stary 2014-12-08, 16:09   #12
201606010921
Konto usunięte

Pamiętam swoje dawne dylematy co napisać do chłopaka, który mi się spodobał Miałam dwa takie przypadki dawno temu i wystarczyło zwykłe "hej " i znajomość się rozwijała.
201606010921 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-08, 18:21   #13
shydream
Przyczajenie

Gdyby ludzie się wstydzili się do siebie napisać, to większość związków XXI wieku nie doszłaby do skutku.
W sumie nawet nie powinnam ci pisać, ze do odważnych świat należy, bo to nie są słowa stosowne do tej sytuacji. Tutaj nawet nie potrzebujesz żadnej odwagi. Napisanie do kogoś z próbą zapoznania się, to nic groźnego. Jeżeli będzie się w tego nabijał, to po prostu jest dupkiem. Każdy normalny facet przychylnie patrzy na to, jak jakaś dziewczyna zabiega o kontakt z nim. Zresztą nie stawiasz go przed faktem dokonanym "słuchaj podobasz mi się i chciałabym z tobą być". nie. ty po prostu chcesz go poznać. co w tym szalonego?
moja przyjaciółka w swoim życiu była w bodajże 6 związkach, wszystkich rozpoczętych przez facebooka, zawsze z nieznajomymi, którzy po prostu mieszkali w tej samej miejscowości, albo mieli wspólnych znajomych/widzieli ją gdzieś na mieście, czy zamienili z nią kiedyś parę słów.
Jeżeli miałaby ich tak skreślać na starcie za to, że do niej napisali chcąc się zapoznać, to chyba do tej pory byłaby singielką. W sumie to ja także nie miałabym chłopaka, gdyby on nie zaczął ze mną pisać przez Internet, bo to dzięki temu nasz kontakt się polepszył i doszło do pierwszego spotkania.
shydream jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-08, 20:01   #14
afrodytek
Zadomowienie

Cytat:
Coo? Mam skasować swoje prawdziwe konto? Moje jedyne źródło kontaktu z niektórymi ludźmi? Moje ulubione źródło kontaktu ze znajomymi? Na pewno nie

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Nie masz innej opcji jak tylko do niego napisać. Skoro on nie ma zielonego pojęcia o Tobie to sam nie napisze....
Z resztą ja bym nic nie robiła. Skoro pisaliście już ze sobą na fikcyjnym to umówi się z nim z fikcyjnego i tyle. Jeśli go poznasz i uznacie, że jest miło wtedy mu nic nie powiesz, albo powiesz , że masz też konto prawdziwe ale nie udostępniasz go nieznajomym. Nikt Ci nie karze ujawniać swojej tożsamości na fb itp, nie chcesz to nie ujawniasz i tyle. Jesli się sobie spodobacie to myśle, że jak za kilka miesięcy mu powiesz, że założyłaś konto żeby specjalnie go zaczepic bo sie inaczej wstydziłas to obydwoje będziecie się z tego śmiać. Gorzej jak on na początku się zapyta czy masz inne konto i np pomysli ze podrywasz w ten spsoob facetów przez internet.. wtedy też bym mu powiedziała prawde.

A jeśli chcesz ukryć to ze pisałas do niego z fikcyjnego musisz napisać z prawdziwego...

Z resztą... trochę nie rozumiem. Boisz się napisac.. do obcego faceta... a co będzie jak będziesz musiała się z nim spotkac oko w oko???
afrodytek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-12, 22:49   #15
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Pisz nie masz nic do stracenia! Jak coś mogę Ci coś opowiedzieć na priv.
Stary 2014-12-12, 22:56   #16
pani_charlotte
Raczkowanie

Sprawa jest prosta. Piszesz do niego-tzn. chcesz do niego napisać bo Ci się podoba, tak? Przy założeniu, że on nie będzie zainteresowany nic wielkiego się nie stanie. Czym miałabyś się ośmieszyć? Tym, że Ci się podoba i jakoś mu to zakomunikujesz? Nie ma w tym nic smiesznego przecież. To normalna sprawa.
Pisz

pani_charlotte jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-13, 09:27   #17
pinulaaa
Przyczajenie

Cytat:

Ale jaki przypal i jaki wstyd? Nie wiem, moze to z wiekiem przychodzi, ze czlowiek sie przestaje przejmowac glupotami, tylko robi to co chce (zgodnie z wlasnym rozsadkiem). Ludzie pogadaja i zapomna, a Ty nie bedziesz sie zastanawiac do konca zycia co by bylo gdyby :P
pinulaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-13, 10:55   #18
kalincia
BAN stały

Cytat:

Dlaczego przypał i wstyd? Pogadać z człowiekiem to wstyd? Zagadać, nawiązać kontakt? Wybacz, chora jesteś.

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Bez przesady, nie będę od razu proponować spotkania ;P Z resztą ja zawsze czekam, aż to chłopak zaproponuje
Czemu wychodzę z założenia, że powie o tym swojej przyjaciółce? Nie wiem, tak mi się po prostu wydaje.. Może np. coś ją o mnie pytać.
Nie przejmuję się jej opinią, ale studiujemy razem, jesteśmy w jednej grupie seminaryjnej, nie chcę by patrzyła się na mnie jak na idiotkę, która próbuje wyrwać jej kumpla.
Czemu tylko idiotka miałaby wyrywać jej kumpla? Jakiś nienormalny jest?
Ja ogólnie raczej nie mam problemów w relacjach z ludźmi, to są akurat takie wyjątkowe sytuacje, więc nie ma sensu, bym pytała przystojniaków o godzinę, bo dla mnie to nie problem
Ja po prostu nie chcę się ośmieszyć, chcę żeby było ok.
A póki co to nawet nie wiem, co mogłabym do niego napisać..
Co jest ośmieszenie, bo nie potrafię zrozumieć - próba nawiązania kontaktu?
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości