|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Paniczny strach przed napisaniem do chłopaka.. :(
No dobra, to może od początku, lecz skrótowo, najwyżej jak ktoś będzie chciał coś więcej wiedzieć to zapyta i odpowiem
![]() Nie mam już 14 czy 15 lat, lecz 19, więc może mój problem wydawać się będzie dziwny, lecz dla mnie jest to (po)ważne ![]() Tak więc krótko i na temat.. Podoba mi się chłopak, który mnie kompletnie nie zna, nie wie nawet o moim istnieniu. Jedynym źródłem kontaktu jakie do niego posiadam jest facebook. Chciałabym coś do niego napisać, zapoznać się z nim, ale.. na samą myśl ogarnia mnie strach i panika :/ Zasadnicze pytanie.. Dlaczego? Ja już po prostu taka jestem, często się denerwuję w takich sytuacjach.. Po prostu nie chcę, by wyglądało to dziwnie, nie chcę się ośmieszyć itd. Druga sprawa.. Studiuję razem z jego przyjaciółką, więc jak zacznę do niego pisać to ona na pewno się o tym dowie. I OD RAZU UPRZEDZAM: Nie mam najmniejszego zamiaru mieszać jej w to wszystko, prosić o pomoc w nawiązaniu kontaktu z nim itd., mam ku temu swoje powody, ale nie widzę sensu, by o tym pisać ![]() Po prostu nie biorę pod uwagę opcji z jej udziałem, więc proszę mi nawet tego nie proponować ![]() Dodatkowo po mojej ostatniej relacji z chłopakiem, który po spotkaniu przestał się odzywać i mnie olał mam sporo obaw.. Nie chcę po prostu, by coś podobnego się powtórzyło. Chciałabym prosić Was o radę dotyczącą tego, jak przełamać się i napisać do niego i ewentualnie co napisać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Paniczny strach przed napisaniem do chłopaka.. :(
Cytat:
Nie rozumiem - nie miałaś problemu pisać z fikcyjnego konta, a z prawdziwego masz?
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Nic nowego niż w tamtym wątku chyba już raczej nie usłyszysz
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Poprostu napisz. Przepraszam za wyrazenie ale przez monitor koles ci w pysk nie da.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Weź po prostu napisz. Odkrywcze? :P Nie wiem jaka jesteś itd, ale przecież on Ci nic nie zrobi, jak coś to najwyżej nie odpisze i powie coś tej przyjaciółce, i tyle. Nic nadzwyczajnego, żadnej lipy, nic... napisz i tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Skasuj swoje "prawdziwe" konto na Facebooku i pisz dalej z konta fikcyjnego. Gdy się spotkanie wytłumacz mu, że nie masz "prawdziwego" konta na tym portalu, bo nie chcesz ujawniać swoich danych osobowych w Internecie. Kilka osób wśród moich znajomych ma tam tylko "fikcyjne" konta.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
Wiem, że nic mi nie zrobi.. Żadnej lipy? Mega przypał i wstyd.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie odpisze, nie będzie chciał się spotkać - trudno. Próbowałaś. Nie ważne ile razy się potykasz, ważne że się podnosisz. I tak jest tu, jeżeli Cię oleje miej to gdzieś. Ważne będzie, że spróbowałaś. Świat toczyć będzie się dalej. Spotkasz innego. A czemu wychodzisz z założenia, że od razu powie tamtej przyjaciółce? Może akurat nie powie. A zresztą, dlaczego aż tak przejmujesz się jej opinią? Przecież i tak będziesz pisała na fb... Co innego jakbyś miała porozmawiać z nim twarzą w twarz. PS. Jeżeli w realu też masz problem, to zacznij od prostych rzeczy. Pytaj przystojniaków na przystanku o godzinę ![]() Wiem, że każdy w tych czasach na smartfona - ale przecież bateria zawsze może się rozładować, no nie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Czemu wychodzę z założenia, że powie o tym swojej przyjaciółce? Nie wiem, tak mi się po prostu wydaje.. Może np. coś ją o mnie pytać. Nie przejmuję się jej opinią, ale studiujemy razem, jesteśmy w jednej grupie seminaryjnej, nie chcę by patrzyła się na mnie jak na idiotkę, która próbuje wyrwać jej kumpla. Ja ogólnie raczej nie mam problemów w relacjach z ludźmi, to są akurat takie wyjątkowe sytuacje, więc nie ma sensu, bym pytała przystojniaków o godzinę, bo dla mnie to nie problem ![]() Ja po prostu nie chcę się ośmieszyć, chcę żeby było ok. A póki co to nawet nie wiem, co mogłabym do niego napisać.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Pamiętam swoje dawne dylematy co napisać do chłopaka, który mi się spodobał
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Gdyby ludzie się wstydzili się do siebie napisać, to większość związków XXI wieku nie doszłaby do skutku.
W sumie nawet nie powinnam ci pisać, ze do odważnych świat należy, bo to nie są słowa stosowne do tej sytuacji. Tutaj nawet nie potrzebujesz żadnej odwagi. Napisanie do kogoś z próbą zapoznania się, to nic groźnego. Jeżeli będzie się w tego nabijał, to po prostu jest dupkiem. Każdy normalny facet przychylnie patrzy na to, jak jakaś dziewczyna zabiega o kontakt z nim. Zresztą nie stawiasz go przed faktem dokonanym "słuchaj podobasz mi się i chciałabym z tobą być". nie. ty po prostu chcesz go poznać. co w tym szalonego? moja przyjaciółka w swoim życiu była w bodajże 6 związkach, wszystkich rozpoczętych przez facebooka, zawsze z nieznajomymi, którzy po prostu mieszkali w tej samej miejscowości, albo mieli wspólnych znajomych/widzieli ją gdzieś na mieście, czy zamienili z nią kiedyś parę słów. Jeżeli miałaby ich tak skreślać na starcie za to, że do niej napisali chcąc się zapoznać, to chyba do tej pory byłaby singielką. W sumie to ja także nie miałabym chłopaka, gdyby on nie zaczął ze mną pisać przez Internet, bo to dzięki temu nasz kontakt się polepszył i doszło do pierwszego spotkania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie masz innej opcji jak tylko do niego napisać. Skoro on nie ma zielonego pojęcia o Tobie to sam nie napisze.... Z resztą ja bym nic nie robiła. Skoro pisaliście już ze sobą na fikcyjnym to umówi się z nim z fikcyjnego i tyle. Jeśli go poznasz i uznacie, że jest miło wtedy mu nic nie powiesz, albo powiesz , że masz też konto prawdziwe ale nie udostępniasz go nieznajomym. Nikt Ci nie karze ujawniać swojej tożsamości na fb itp, nie chcesz to nie ujawniasz i tyle. Jesli się sobie spodobacie to myśle, że jak za kilka miesięcy mu powiesz, że założyłaś konto żeby specjalnie go zaczepic bo sie inaczej wstydziłas to obydwoje będziecie się z tego śmiać. Gorzej jak on na początku się zapyta czy masz inne konto i np pomysli ze podrywasz w ten spsoob facetów przez internet.. wtedy też bym mu powiedziała prawde. A jeśli chcesz ukryć to ze pisałas do niego z fikcyjnego musisz napisać z prawdziwego... Z resztą... trochę nie rozumiem. Boisz się napisac.. do obcego faceta... a co będzie jak będziesz musiała się z nim spotkac oko w oko??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Pisz
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Sprawa jest prosta. Piszesz do niego-tzn. chcesz do niego napisać bo Ci się podoba, tak? Przy założeniu, że on nie będzie zainteresowany nic wielkiego się nie stanie. Czym miałabyś się ośmieszyć? Tym, że Ci się podoba i jakoś mu to zakomunikujesz? Nie ma w tym nic smiesznego przecież. To normalna sprawa.
Pisz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Dlaczego przypał i wstyd? Pogadać z człowiekiem to wstyd? Zagadać, nawiązać kontakt? Wybacz, chora jesteś. ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.