|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() czy myślicie, ze można stać się dobry instr. areobiku?
Zaczęłam kurs na instruktora fitnesu i tak w połowie:/ zaczęłam się zastanawiać, czy się do tego nadaję. Dalszy ciąg kursu we wrześniu. Ale już zapłaciłam całość, więc nie mogę się wycofać. Z natury jestem nieco nieśmiała i jak mam coś powiedziec przed wieksza grupą ludzi, to przeżywam to jakby nie wiem co to było. I z jednej strony pomyślałam sobie, że takki kurs a następnie prowadzenie zajęc, to będzie dobry sposób żeby się przełamać. Z drugiej strony, naszła mnie myśl, że może się do tego nie nadaję, hmmm. Myślicie, że można się "wyrobić"?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: czy myślicie, ze można stać się dobry instr. areobiku?
Hej nie przejmuj sie, jesli tylko lubisz cwiczyc, to sie wyrobisz
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Oj, to kamień z serca
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Henej jeśli mogę zapytać to ile kosztuje taki kurs na instruktora i gdzie go można zrobić?? I oczywiście czy trzeba spełniać już na wstępie jakieś konkretne warunki?? Pozdrawiam!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
podłączam się do pytania Gmyrelki
![]() Poza tym ślę słowa pokrzepienia ku Hanej, ja też ostatnio, o dziwo dopiero teraz, myślę, że nie nadaję się do sportu:/ Ole okazja do przełamania jak najbardziej jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Inch kto jak kto, ale Ty miałabyś nie nadawać się do sportu
![]() ![]() Ale rozumiem, co masz na myśli. Nie wiem, czy w jakimś stopniu pomoże Ci to, co napiszę, ale ja pół dzisiejszej nocy o tym myślałam – nie można być idealnym we wszystkim –wydolność (biegi, pływanie, rower – różne wydolności), szybkość, siła, gibkość itp. Łatwo powiedzieć … jak serce rwie się do tego, by „wygrywać”, a ciało nie zawsze daje radę być na najwyższych "obrotach" … Wierzę, że Ci się uda, bo - jesteś dla mnie wzorem odwagi – bo zdecydowałaś się spełnić marzenie ![]() Przepraszam za offtopick ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam podobne odczucia jak Ty. Mam tyle chęci, tyle motywacji. Ciało mówi:nie, a ja chce: tak! Ale ostatnimi dniami tak po ludzku chyba 'złapałam doła', pewnych barier chyba nie jestem w stanie przekroczyć, a świat, gdzie liczy się kazda setna sekundy niby stoi otworem ![]() Pozdrawiam wszystkie sportsmenki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Inch, cały tekst był kierowany do Ciebie
![]() Podzielam każde napisane przez Ciebie zdanie - doskonale Cie rozumiem ![]() Nie przestawaj próbować ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
to do mnie był ten off topic?
![]() nie miałam odwagi,by zapytać czy to o mnie dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Hanej czyli nie musiałas tak na dobrą sprawę np. chodzic wcześniej do klubu przez min.2 lata itd? Powiedz, jaki poziom, czy jest trudno itd.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
w moim klubie do którego chodzę na aero kurs kosztuje 800 zł
![]() ![]() ![]() ![]() Hanej, to fakt, że instruktor musi mieć osobowość, żeby zachęcić, żeby ćwiczenie sprawiało przyjemność.. ja chodze do takich 2 instruktorów i ich poczucie humoru i werwa dają takiego powera do ćwiczeń, że szok! kiedyś byłam w innym klubie, gdzie instruktorka była cichutko, zero kontaktu z grupą..coś takiego tylko zniechęca i nudzi.. myślę że jeśli jesteś nieśmiała to będzie to dla Ciebie duże wyzwanie, ale i napewno wywrze korzystny wpływ ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ja wykazałam, że tańczę w studio tańca i to wystarczyło, bo tak jak mówiłam, to jest licencja B, więc uczy się podstaw areobiku i stepu, potem można najwcześniej za 2 lata zrobić licencję A, czyli advance i tam już trzeba na prawdę być na wyższym poziomie i mieć pewne doświadczenie. Oczywiście bardzo dobrze trochę pochodzić wcześniej na areobiki, żeby jednak znać te podsatwowe kroki. A nasz kursie ćwiczyliśmy też technikę, nazwy (żeby wymawiać je w porę {czyli zamiast 1
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Jamajka a mogła byś napisać gdzie dokładnie robisz ten kurs?? albo mogłabyś podać linka??ja się zastanawiam nad kursem w aeroficie ale tam kosztuje prawie 2 razy więcej
![]() czym kończy się Twoj kurs( będziesz miała po nim uprawnienia państwowe)?? z góry dziękuje za odpowiedź ![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ważne jest by wybierając się na taki kurs patrzeć co się później za to otrzyma. Później liczy się papierek. W polsce jest to tzw. Legitymacja Instruktora wydana przez Ministerstwo Edukacji Narodowej i Sportu. W Polsce jest to jedyny dokument poświadczający posiadanie uprawnień do wykonywania zawodu instruktora sportu lub rekreacji ruchowej.
I jeśli chodzi o instruktorów to trzeba mieć najpierw zrobiony kurs na instruktora sportu (jest on właściwie takim przygotowaniem do kursu na instruktora fitnessu). A jakie miasta was interesują? Bo ja wiem gdzie w Wawie można zrobić takie kursy ![]()
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
hey i gdzie w wawie mozna zrobci taki kurs?
dziekuje za odpowiedz
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poza tym trening czyni mistrza, chcieć to móc, także jeśli tylko się nie poddasz i będziesz z uporem dążyć do perfekcji to masz duże szanse ![]() ![]() a co do treningów na które nie można się doczekać - to ja tak właśnie mam z aero.. jest rewelacyjne ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Hanej wydaje mi sie, ze kazdy ma treme przed wystapieniami przed grupa. Ale na takie zajecia przychodza ludzie pozytywnie nastawieni, ktorzy chca pocwiczyc w fajnej atmosferze. Sa pewnie w podobnym wieku co ty, wiec jak juz sie poznacie to bedzie super.
A w razie problemów: graj ![]() ![]() ![]() ![]() Bedzie git. Co do kursów to w krakowie sa jeszcze kursy w tym klubie fitness na Chodowieckiego i Krakowskiej -> Multi Fitness. NApsałam kiedys maila z zapytaniem i pani mi odpowiedziala wtedy, ze chilowo je zaiwesili, ale fajnie, bo zatrzymala w bazie moj adres i wysłała maila po dłuzszym czasie, ze w znowili te kursy. Warto poszukac i poytac.
Can’t find the answers I’ve been crawling on my knees Looking for anything To keep me from drowning Promises have been turned to lies Can’t even be honest inside Now I’m running backward Watching my life wave me goodbye |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Serdecznie dziękuję za dobre słowa i rady. Od razu się lepiej czuję. Jesteście kochane
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
chcialabym wiedziec gdzie mozna zrobic taki kurs w warszawie
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
kiedys chodziłam do Extreme, ale źle to wspominam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
hanej-nie martw sie-wyjdziesz na sale i poczujesz "to"
ja nie mam i nie mialam problemow z niesmialoscia i przebojowoscia ![]() ale moja przyjaciolka-przeciwnie-na codzien osoba niesmiala-typowa "cicha myszka" jak staje przed grupa tozmienia oblicze i odtro daje czadu ![]() na pewno sobie poradzisz, kazdy instruktor ma swoj styl i ty wyrobisz sobie wlasny. Musisz po prostu lubic to co robisz! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie znoszę kobitki z recepcji, poza tym miałam parę przykrych sytuacji i uważam, że nie traktuje się tam klineta tak jak powinno, czyli z szacunkiem. poza tym 'mała kasia' już wyjechała, podobniez do belgii, a tylko ona mi odpowiadała. aha, to było mniej więcej 2 lata temu, trochę mniej nawet. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
jeszcze wtrące słówko -czy nie irytuje Cię własnie ta ciągła zmiana instruktorów? Człowiek się powoli przyzwyczaja a tu...kiszka
![]() Teraz, z moją zmianą postawy i innym nastawieniem, może wyglądałoby to inaczej, kto wie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:03.