![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
czy ten związek ma sens?
Hej, chciałabym spytać co myślicie o sytuacji w jakiej się znalazłam i z którą nie daje sobie już rady.
Jestem z moim TŻtem od 5 lat, jesteśmy młodzi, oboje mieszkamy z rodzicami- ja jeszcze się uczę a on pracuje. Bardzo się kochaliśmy i dobrze nam się układało. Wiadomo, były jakieś kłótnie, ale takie zwykłe, jak w normalnym związku. Mieliśmy bardzo trudne początki, ponieważ On skakał sobie z kwiatka na kwiatek, co chwilę inną dziewczynę, poznał mnie, zakochał się i stwierdził, że "to jest to". Bardzo przeżywał nasze kłótnie, na początku pokłóciliśmy się o coś, taka zwykła sprzeczka, chciałam odetchnąć, pomyśleć w samotności, bo padło wiele smutnych słów, a on pociął sobie cały bark, potem przepraszał, mówił, że nie chciał mnie stracić. Po jakimś czasie zauważyłam, że nie dało się z nim w ogóle pokłócić, bo on tracił nad sobą panowanie- robił sobie krzywdę. Pracowaliśmy nad tym i od 2 lat jest lepiej i potrafię już z nim rozmawiać, on się nie oburza i jest ok. Jedną z rzeczy, która mnie u niego zawsze denerwowała to granie. Grał ciągle, zamiast lecieć ze znajomymi na miasto wolał siedzieć w domu i grać. Nie było to problemem, żeby spotykać się ze mną, ale gdy nie spotykał się ze mną- siedział w domu i grał. Na początku wakacji zaczął mieć problemy z erekcją. Tłumaczył się, że to przez zmęczenie, stres, pracę. Ok, zrozumiałam. Kochaliśmy się 1-2 razy na tydzień i zawsze było to samo. W czasie wakacji często kłóciliśmy się. Raz zaczęłam gadać z nim poważnie i powiedział mi, że przestałam mu się podobać, ale nie wie dlaczego. Nasz związek zmienił się bardzo. Jakoś miesiąc- dwa miesiące temu rozmawiałam na jego koncie skype z moim kumplem i chcieliśmy dodać znajomą do konwersacji. Myślałam, że to ona- kliknęłam. I moim oczom ukazała się półroczna konwersacja z dziewczyną poznaną na TSie. Rozmowy po 3-4 godziny, głównie w nocy, z treści wynikało, że ona rozbiera się dla niego przed kamerką, on się onanizuje. Dziewczyna jest z drugiego końca Polski, namawiała go, żeby zerwał ze mną, ona będzie do niego przyjeżdżać na weekendy; ogólnie dziewczyna wysyłała mu monologi rozpaczy, typu 'bardzo cię kocham, chciałabym być przy tobie, ale nie chce być opcją zapasową, wiem, że zawsze wybierzesz ją, nie możemy już mieć kontaktu" po czym na drugi dzień już pisali normalnie. Nigdy nie odpisywał jej, że ją kocha etc., zawsze odpisywał zwięźle i raczej sucho typu: "co mam ci na to poradzić?" "przestań". Skończyli znajomość w połowie września. Gdy to znalazłam płakałam chyba przez 3 godziny. Wszystko wydało mi się jasne- nasz kryzys, wszystkie problemy. Gadałam z nim, zrobiłam awanturę, rozwaliłam komputer. Powiedział, że nie ma nic na swoją obronę i jest mu strasznie głupio za to co zrobił i, czy jestem w stanie o tym zapomnieć? Przemyślałam, chciałam wybaczyć, ale... nie potrafię. Nie potrafię mu zaufać tak jak kiedyś, nie pragnę jego bliskości, buziaka, nic. Tak jakby emocje ze mnie wyparowały. Czuję się tak strasznie glupio, tak brzydka, tak niewartościowa. Zawsze byłam dziewczyną, której zawsze wszędzie pełno- każdy mnie znał, taka dusza towarzystwa. A teraz do nikogo się nie odzywam, po zajęciach szybko jadę do domu, zamykam się w pokoju i siedzę w samotności myśląc ciągle nad tym wszystkim. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: czy ten związek ma sens?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
.
|
serio chcesz sobie marnować życie z takim frajerem?
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- dlatego zalozylam ten wątek. Nie umiem spojrzeć obiektywnie na mój związek, wydaje mi się, ze jestem taka zła i niedobra, bo nie potrafię mu wybaczyć, a w ogóle to jestem do upy, bo mnie zdradził.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Auć... Twoje zycie bedzie o wiele lepsze, bez takiego super chlopaka. Odpocznij, odtechnij i sama to zobaczysz.
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Ale mimo wszystko.. go kocham. Chyba. Nie potrafię spojrzeć na innego chłopaka, dlatego boli mnie, ze zrobił mi cos takiego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Nie warto się marnować na takiego faceta... ale co Ci ten biedny komputer zawinił?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a myślę, że z czasem na innego chłopaka jednak spojrzysz... ![]() Głowa do góry!!!!! ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- - i co? Marnujesz jak dla mnie już 5 lat, zaczęłaś w okolicy 15/16 roku życia. Daj chłopczykowi pograć, pobawić się , popuszczać- jak tego chce, jego życie, ale nie marnuj życia z kimś takim. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Nie wiem jak mu to powiedzieć, żeby nie zrobić akcji. Chce mieć z nim kontakt nadal.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
To sie nie uda, jesli bedziecie chciec roznych rzeczy od siebie
![]()
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
A myslisz, ze jest jakaś mała szansa, zeby to naprawić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
po co chcesz to naprawiac?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ten bark sobie pociął przez przypadek czy jest psychopatą ?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Hm... Ty w zlosci rozwalasz komputer, on sie samookalecza, podnieca sie jakas panienka z internetu zamiast swoja kobieta... Jak dla mnie z tej maki chleba nie bedzie, za duzo tego.
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Nie dziwne, że nie umiesz wybaczyć. Mało kto chyba umiałby zaufać ponownie takiej osobie. Moim zdaniem nie ma sensu się męczyć i ratować coś, co już dawno wygasło
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Powiedział: musisz zapomnieć. Może wpadnij w alkoholizm albo leż krzyżem w kościele, żeby spłynęła na Ciebie błoga niewiedza?
Naprawdę nie wiem, po co chcesz utrzymywać kontakt z człowiekiem, który tak Cię upokorzył. O związku nawet nie wspominam, bo mam ciarki na plecach na samą myśl.
You don’t have to be pretty. You don’t owe prettiness to anyone. Not to your boyfriend/spouse/partner, not to your co-workers, especially not to random men on the street. [...] Prettiness is not a rent you pay for occupying a space marked "female". Diana Vreeland
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Zdradził cie. Tylko tyle i aż tyle. Co z tym zrobisz Twoja sprawa, ale dla mnie z tego co napisałas, ten związek skoczył sie dawno.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Na podstawie własnych doświadczeń twierdzę, że- nie ma sensu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Szczerze współczuję. Wypompował Cię ten związek i skrzywił spojrzenie na to, jak taka relacja ma wyglądać. Pierwszy poważny związek i to tak toksyczny. Daj sobie szansę nauczyć się jak naprawdę powinien wyglądać dobry związek, bo zapewniam, że nie tak. Najpierw daj sobie czas, przestrzeń, zerwij całkowicie kontakt. Skup się na sobie.
Edytowane przez LuckyJane Czas edycji: 2014-12-17 o 08:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Bardzo dobrze, że nie umiesz mu wybaczyć, bo on nie zasługuje na wybaczenie.
Nie szanował Cię, zdradził, a jak wszystko wyszło na jaw nawet nie potrafił z Tobą normalnie porozmawiać i się wytłumaczyć, tylko olał sprawę i grał sobie na komputerze. Ja zastanowiłabym się nad tym związkiem już na początku -gdy pan się pociął, drugi sygnał alarmowy miałaś trochę później - gdy powiedział Ci że go już nie pociągasz. Teraz to już nie jest sygnał, tylko dzwony biją na alarm żeby zakończyć ten związek. Na pewno na początku po rozstaniu nie będzie Ci łatwo. Jednak najlepszym rozwiązaniem byłoby zerwanie wszelkich kontaktów, odcięcie się od niego i rozpoczęcie życia od nowa - bez niego. Po co chcesz jeszcze utrzymywać z nim kontakt?
![]() |
#24 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Facet jako partner jest do kasacji. Żal klawiatury żeby powtarzać to co dziewczyny już Ci napisały.
Swoją droga oboje chyba macie jakieś problemy psychiczne, on się tnie a Ty rozwalasz komputer? No dla mnie tak nie zachowuje się osoba zrównoważona. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Nie przesadzajcie już z tymi problemami psychicznymi bo dziewczyna rozwaliła mu komputer. Miała prawo równo się wściec a tamtemu dobrze tak.
Będzie tylko dobrze, jak minie trochę czasu, emocje opadną, będziesz szczęśliwa, że wyszłaś z tego związku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Coś czuję, że i tak będziecie to ciągnąć, bo Ty nie masz do siebie za grosz szacunku.
You don’t have to be pretty. You don’t owe prettiness to anyone. Not to your boyfriend/spouse/partner, not to your co-workers, especially not to random men on the street. [...] Prettiness is not a rent you pay for occupying a space marked "female". Diana Vreeland
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Powiedzialam mu, ze nie chce już tego dalej ciągnąc. Muszę odebrać tylko moje rzeczy od niego. Boje się, że jutro, pojutrze znów się odezwie a ja nie będę na tyle silna i ulegne.. Albo jak się spotkamy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:38.