|
Notka |
|
Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć Miejsce dla miłośników fotografowania. Tutaj dowiesz się wszystkiego na temat sprzętu fotograficznego, metod fotografowania. Możesz zamieścić zdjęcia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Programiki do katalogowania/obróbki zdjęć cyfrowych
Przydałby mi się jakiś fajny programik do katalogowania zdjęć , tak żebym mogła oprócz albumów robić prezentacje multimedialne . Wypatrzyłam już ofiarę :
Foto Office 3 Professionel . Nie wiem czy to dobry wybór - w sklepie wszystko chcą sprzedać i wszystko mi zachwalają. Na kosmetykach się znam i kitu mi wcisnąć nie można , ale z programami trzymam się na dystans - delikatnie mówiąc ![]() Używa może ktoś tego pragramu ? A może jakiegos innego , godnego polecenia ![]() Szukam też programu do obróbki zdjęć cyfrowych z bajerami - jeśli ktoś takiego używa , może mi coś podpowie ![]() Znalazłam jeszcze taki programik : http://www.cyfrografia.pl/cyberfotografia.html
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Programiki do katalogowania/obróbki zdjęć cyfrowych
Ja jestem co prawda jeszcze nowicjuszem w tej dziedzinie, ale mam taki programik HP Image Zone (był dołączony do drukarko-skanera). Można w nim tworzyć fajne albumy z opisami zdjęć, kartki, zaproszenia, kalendarze, etykiety do płyt itp. Jest też edytor zdjęć. Tylko nie wiem, czy można to wszystko nabyć/ewentualnie ściągnąć osobno czy też jest dołączane do produktów Hewlett'a
![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
ja do obrobki zdjec uzywam programu PICASA ktorego teraz wlascicielem jest google i udostepniony jest za darmo : http://picasa.google.com/index.html
ogolnie dziwna logika obslugi tego programu ale juz sie przyzwyczailem i rozjasnianie fotek itp robie w kilka sekund ![]() wrazie jakby ktos byl zainteresowany to opisze co i jak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.