|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Nieokreślony typ urody?
Mam wielkie problemy, żeby określić jednoznacznie jaki mam typ urody, a chciałabym się dowiedziec, jaki kolor włosów by mi pasował, czy iść w odcień ciepły czy zimny.
Cerę mam bardzo bladą, bardziej w kierunku żółtawej niż różowawej (choć twarz mam czerwoną od rumieńców), oczy mam ciemno-brązowe, prawie że czarne, a mój naturalny kolor włosów to średni, mysi brąz, który generalnie jest zimny, ale w słońcu wygląda jak sprany rudy. Zawsze chciałam być ruda i farbowałam się henną na rudo parę razy, i byłam zadowolona z efektu, ale nie jestem pewna, czy mi on pasuje, czy np. nie powinnam iść raczej w kasztan. (Obecnie mam włosy pohennowane na ciemny czerwonawy brąz i źle się czuję w tym kolorze). Dodam jeszcze, że ubieram się głównie na czarno. Jaki więc polecacie mi kolor włosów, który podkreśli moją jasną cerę i ciemne oczy? (Błagam, byle nie czarny ![]() P.S. Tak, przeglądałam wątki dla bladolicych, ale nie znalazłam tam tego, czego potrzebuję, a nie mam czasu żeby spędzić godzin na przeglądaniu tysięcy postów. ![]() Edytowane przez Nekori Czas edycji: 2014-12-21 o 12:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nieokreślony typ urody?
Jeśli podobasz się sobie i dobrze się czujesz w rudym to po co chcesz iść w schematy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Jak pasuje Ci rudy, to farbuj się w te odcienie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Czyli jestem raczej typem zimnym?
![]() W rudym się czuję najlepiej, w czerwonym/czerwonawym się sobie nie podobam ani trochę, więc to podobnie jak u Ciebie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Ciężko mi określić tak na prawdę, jedyny sposób to przykładanie chust kolorystycznych i określanie, jak wygląda się w danym odcieniu.
Polecam też blog jednej z wizażanek, jest tam opisany o wiele większy rozstrzał na typy kolorystyczne (12, nie 4) i łatwiej Ci będzie się sprecyzować : http://barwyurody.blogspot.com/ Ja określam siebie na przykład jasnym latem, ale też nie jestem pewna, choć chyba najbliżej mi do niego (jestem chłodna, ale mam jakieś powinowactwa z ciepłymi typami). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Mam wybitnie jasną cerę i bardzo ciemne oczy i jestem typem ciepłym...Zobacz jakie masz dominujące tony w skórze to określi typ kolorystyczny
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Jak wspomniałam, moja skóra jest zdecydowanie bardziej żółta niż różowa (aczkolwiek żyły mam wyraźnie niebieskie).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Ale żółć może być i chłodna i ciepła - tak samo jak róż. Osobiście mam podtony żółte, ale chłodne, z zielono-oliwkowym zabarwieniem. Nie ma podziału róż=chłodna, żółć=ciepła.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Wstawiam zdjęcie, na którym widac mój naturalny kolor włosów (tak jak mówiłam, w słońcu wygląda na rudy). http://i61.tinypic.com/29xf7gw.jpg
W zwykłym, dziennym świetle to bardziej taki mysi kolor. http://i57.tinypic.com/314w6xj.jpg Zakładając, że jestem typem zimnym (chyba) byłabym zimą albo latem, ale żaden z tych typów nie zgadza się tak do końca. ![]() Edytowane przez Nekori Czas edycji: 2014-12-23 o 17:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
U mnie jest bardzo podobnie z typem urody
![]() ![]() Przykro mi, ale pokazanie samego koloru włosów tu mało pomoże ![]() Poza tym często jest tak, że rude odcienie włosów jeszcze podkreślają zaczerwienienia twarzy. Jeśli chcesz przy takich zostać, lepiej wybierać te mniej intensywne, przygaszone odcienie. Albo - bezpieczniej - rzeczywiście zdecydować się na chłodniejszy kolor. Jaką masz oprawę oczu? Taką jak kolor włosów?
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Zaglądałam na bloga i czytałam, ale niezbyt mi to pomogło. Tam dziewczyna sugeruje, żeby popróbować ciuchy i popatrzeć na palety kolorów. Moja szafa to prawie ame czarne lub szare rzeczy, więc nie mam zbytnio co przymierzać. Kiedyś chodziłam w brązach i delikatnych zieleniach, ale nie chcę wracać do tamtych czasów. Jedyne co wiem, to że zdecydowanie wolę stonowane barwy, żadnych jaskrawych.
Oczy mam bardzo ciemne brązowe, niemal czarne, w mocnym świetle widać, że to brąz trochę w stronę piwnego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
A co z oprawą oka?
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Rzęsy ciemne, brwi bardzo ciemne w zimnym odcieniu.
Tak szukając i czytając znalazłam to: http://ubierajsieklasycznie.pl/anali...tensywna-zima/ I, o dziwo, opis bardzo pasuje, więc chyba jestem ciemną zimą. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przechodziłam przez wiele kolorów na głowie, rudości się pojawiały u mnie raczej chwilowo, ale nigdy nie wyglądały one dobrze. Dobrze się sprawdzały ciemne, zimne brązy, również ciemne odcienie miedziane, czerń (ale nie granatowa, tylko taka neutralniejsza), ciemna wiśnia i fiolety, które sprawdzam ostatnio. Albo platynowy blond, ale do takiego trzeba mieć ładniutką cerę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
A ja zawsze chciałam być ruda. Hennowałam Khadi i efekt był taki sobie, ale jak pohennowałam tycjanem Eld, to kolor wyszedł wg mnie super.
![]() Próbuję teraz wrócić do niego, ale przejście z czerwonego brązu na pomarańcz jest trudne. :C Zdaję sobie sprawę, że taki rudy niezbyt pasuje do ciemnej zimy, ale jednak na prawdę nie chcę mieć brązowych ani czarnych włosów... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
A niech be rudy tylko zimny z tonami bordo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:18.