![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() 30 lat mamy i o pierwszą dzidzię się staramy!
Witajcie Drogie Staraczki
![]() Czasami tak w życiu bywa, że nie wszystko dzieje się w takim czasie kiedy by się chciało ![]() ![]() Z moich ogólnych obserwacji, nawet na forum , widzę że jest mnóstwo młodych mamuś, już 20 letnie dziewczyny starają się o dzidzię ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() agabiwro - Agata, 31 lat, 7cs , magduś2 - Magda, 27 lat, 4cs , Little_Frog- Magda, 30 la,t 7cs, Lorella - Marzena, 29 lat, 1cs, karolinadobra - Karolina, 32 lat, 4cs, AngelicWhispers - Aga, 29 lat, 2cs , ![]() ![]() ![]() _Kluska_ -Marzena, 29 lat, udało się w 9cs ![]() gosia261282 - Gosia, 30 lat, udało się w 2cs ![]() mabi84 - Magda, 29 lat, udało się w 1cs ![]() cdn... ![]() Edytowane przez AngelicWhispers Czas edycji: 2013-05-13 o 10:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: 30 lat mamy i o pierwszą dzidzię się staramy!
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Który to Twój cykl starań? My przestaliśmy się zabezpieczać w czerwcu 2012, ale nie wiem ile razy i czy w ogóle udało się wycelować w te dni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ja też miałam 29 lat jak rozpoczęłam starania.
dziś jestem w 7 miesiącu ciąży a termin porodu mam 4 tygodnie przed 30 urodzinami ![]() także wszystko możliwe ![]() powodzenia w staraniach! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
cóż, to ja też chyba. przyjmiecie mnie?
![]() mam 29 lat, ale jakby nie patrzeć to na poród przed 30 urodzinami już nie mam szans ![]() staram się od 8 cykli. ten jest stracony, kolejny będzie stymulowany ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Witaj ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Kluska!!! i tu razem
![]() staram się 7 cykl. Mój Tż pracuje na zmiany, więc nie w każdym cyklu można powiedzieć że pedałowaliśmy w odpowiednim czasie, ale jak widać to chyba jeszcze nie trafiliśmy. Dziewczyny, ja nie miałam pojęcia że będzie tak ciężko. ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Kluseczko, a na czym będzie u Ciebie polegała stymulacja?
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja kończe 30 lat 30 września, a termin porodu mam na 25.09. Cuda się zdarzają!
![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez papalinka83 Czas edycji: 2013-04-22 o 20:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Też jestem bardzo ciekawa ![]() ![]() Cytat:
I kolejna z pozytywnymi fluidkami ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas z regularnoscia tez lipa. Nie pracujemy na zmiany, ale moja praca jest nienormowana i czesto wracam pozno, wykonczona totalnie. Maz z kolei trenuje i po mocnym treningu nie ma ani sily ani checi ![]() Do tego dochodzi problem z hmm..z jego mobilizacja w tych dniach. On tak bardzo sie tym przejmuje, ze czasem sie po prostu nie udaje ![]() Mowiac wprost to na poczatku i na koncu cyklu seks jest fantastyczny a w TYCH dniach on jakby odrabial panszczyzne. Jakos bez inwencji i radosci. Ja umiem sie wylaczyc i myslec o przyjemnosci a on nie. Probowalam mu nie mowic kiedy powinny byc plodne ale wtedy dopytuje do skutku. Potem mobilizuje sie, gada o tym w kolko ![]() Ps przepraszam za brak polski znakow. Ps 2 hahahaha Agabiwro, niezle z ta mąką - nie skojarzylam, ze to powiedzenie i myslalam, ze chodzi o to, ze kluski robi sie z mąki ![]() ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() Edytowane przez _Kluska_ Czas edycji: 2013-04-22 o 22:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() ja w lutym skończyłam 28, a teraz jest nasz 5cs.....popadam w zwątpienie :/ ale mam dosyć fajnego i szybkiego lekarza, chyba mu też zalezy żeby mi się szybko udało bo już mi przepisał CLO ![]()
![]() ![]() "Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co?? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Hej.
No to ja chyba jestem najstarsza mam 32 lata. W zeszłym roku udało mi się zajść w ciążę ale niestety serduszko przestało bić i poroniłam. Od stycznia tego roku staram się ponownie, na razie bez skutku ![]() Fajnie, że powstał temat specjalnie dla 'starszych' staraczek. W tych innych jakoś mi było niespecjalnie, bo wszyscy tam raczej przed 30-stką. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() teraz pora na drugie ![]() powodzenia dla wszystkich starających się ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Kluska wiem łatwo sie mówi ALE mąz musi na luz wrzucic bo stres to najgorsze co może być. może jesli jestes silniejsza psychicznie to weź ten ciężar na siebie i niech on sie nie skupia na dniach i wyliczaniu ze dziś musi a jutro juz nie tylko niech działa i i dba o materiał genetyczny , a Ty sie zajmij wyliczeniami i obserwacją.a juz kłótnie do niczego nei proowadzą. szkoda czasu , lepiej sie poprzytulac nawet jak nie wychodzi , przeciez w końcu si e uda. Powodzenia ![]()
![]() Edytowane przez karolinadobra Czas edycji: 2013-04-23 o 10:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Ja też zaczęłam się starać w wieku 28 lat, chociaż może to za dużo powiedziane, w sumie to po prostu odstawiłąm anty. A udało się 1,5 roku później, dzięki lekarzowi i leczeniu właśnie. Miałaś robione wszystkie hormony, LH, FSH, prolaktynę, progesteron, TSH, monitoring cyklu że już zaczynasz stymulację?
![]() |
#18 | |||
Raczkowanie
|
[QUOTE=_Kluska_;40443559]Nie wiem jeszcze
![]() U nas z regularnoscia tez lipa. Nie pracujemy na zmiany, ale moja praca jest nienormowana i czesto wracam pozno, wykonczona totalnie. Maz z kolei trenuje i po mocnym treningu nie ma ani sily ani checi ![]() Do tego dochodzi problem z hmm..z jego mobilizacja w tych dniach. On tak bardzo sie tym przejmuje, ze czasem sie po prostu nie udaje ![]() Mowiac wprost to na poczatku i na koncu cyklu seks jest fantastyczny a w TYCH dniach on jakby odrabial panszczyzne. Jakos bez inwencji i radosci. Ja umiem sie wylaczyc i myslec o przyjemnosci a on nie. Probowalam mu nie mowic kiedy powinny byc plodne ale wtedy dopytuje do skutku. Potem mobilizuje sie, gada o tym w kolko ![]() Ps przepraszam za brak polski znakow. Kochana u mnie też się to zdarza ![]() Cytat:
Nie ma zwątpień ![]() ![]() Cytat:
Witaj ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie staraczki, we wrześniu skończę 33 lata, mam jedną córeczkę 6-letnią, i staram się o drugie dzieciątko. Byłam już w drugiej ciąży, bliźniaczej, ale 30 listopada 2012 poroniłam. Teraz staram się czwarty cykl i nic... Tracę nadzieję...
![]() ![]() W innych wątkach czuję się staro, same dwudziestoparolatki...
Wika - 13.06.2007 ![]() Moje ![]() ![]() ![]() Kubuś - 04.01.2014 ![]() Edytowane przez EVI07 Czas edycji: 2013-04-23 o 11:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
Wtajemniczenie
|
Jeju, jak ja się cieszę że tyle nowych staraczków się pojawiło. Myślałam że już powinnam pozwolić macicy na emeryture ale jupi nie jestem sama.
Kluska, u mojego Tż to samo. Siedzi mu coś czasem w głowie i kaput - smutny korniszonek. Nie awanturujcie się, dla niego to jest mega wstyd i koszmar!!! mój jak zaczęły się takie historie to nawet bał się próbować. Kupił permen i jakoś zastartował, efekt był niesamowity. Wziął tablety na próbę, żeby "uwierzyć w siebie" ale jak po odstawieniu będzie znowu problem, trzeba będzie pójść do lekarza. Za młody jest na takie sprawy. Ma dopiero 35 lat ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
Kochana głowa do góry. Koleżanka z innego wątku # w kwietniu zeszłego roku. Wczoraj zobaczyła II kreski ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kłótnie to on wtedy zaczyna, denerwuje się na mnie, że 'wywieram presję'. ale oboje chcemy dziecka i to nie moja wina, że dni płodnych jest tylko kilka. więc nie bardzow iem jak to, że ja ją wywieram ![]() o permenie myślałam, ale dla niego to przyznanie się do problemu chyba i moje delikatne sugestie były odbierane jako podważanie jego męskości ![]() naprawdę kamień mi spadł z serca, martwiłam się, że to może jakiś problem z potencją się zaczyna.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Wtajemniczenie
|
długo staraliście się o pierwszą ciąże?
---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
O pierwszą ciążę się w ogóle nie staraliśmy - to było na zasadzie bez zabezpieczenia a co będzie to będzie. Nie prowadziałam wtedy żadnych pomiarów temp itp. Kochaliśmy się wtedy kiedy chcieliśmy nie koniecznie w dni płodne i nie tak często jak teraz. W ciążę zaszłam na urlopie w Grecji.
A teraz od stycznia termometr, kalendarz, seks codziennie wtedy kiedy trzeba i wielkie nic ![]() Edytowane przez zeloth Czas edycji: 2013-04-23 o 15:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie staraczki!!! 28 lat w sierpniu i 5cs
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Wtajemniczenie
|
aga ja tez jestem z czerwca 81
![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- dziekuję za miłe powitanie ![]() co do starań za pierwszym tez było ciężko ale damy rade ![]() ja właśnie mam @ wiec od jutra clo będe łykac, dodatkowo mam siofor przepisany na cały cykl. dziewczyny wiadomo im bardziej sie chce tym bardziej nie wychodzi i tak jest ze wszystkim , wiec chyba trzeba po prostu na luz troszke dać...choć nie powiem tez czasem sie wkurzam no ale u mnei to raczej nieobecnośc meża i jego mijanie sie z moja potencjalną owulacja ![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#27 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Hej Babeczki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
ja 10.06
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Angelic oby ni e przyszła ![]()
![]() |
#30 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jakby tak wynaleźli taką tabletkę, że człowiek łyka i zachodzi o matko ale czad ![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
tak blisko, to jak zaczniemy imprezować 10 to skonczymy 15 ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:17.