![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
meskie zapachy
witam serdecznie,
Czuje sie tu troche zdyskryminowany (bo na poczatku dowiedzialem sie, ze jestem NIEZALOGOWANA) i oniesmielony (bo jakos mezczyzn za wielu sie tu nie doszukalem), ale jakos przez to przebrnalem i wlasnie pisze swojego pierwszego posta ![]() Chcialbym Was prosic o wasze typy meskich zapachow. Idzie wiosna (chociaz na razie arktyczna) i zamierzam zrobic przemeblowanie we flakonikach. Oczywiscie jest kilka warunkow: -chyba nikt nie lubi kupowac w ciemno (szczegolnie perfum) takze perfumy musza byc dostepne w ktorejs z sieci: Douglas, Rossman, Sephora tak zebym mogl sobie je powachac. Ew. jest to jakis zapach "must have" to prosze podac jakis zblizony odpowiednik, albo gdzie mozna zamowic jego probke testowa - zapach musi byc trwaly. Nie wymagam, zeby wytrzymywal tydzien, czyli od mycia do mycia ![]() - preferencje; wole zapachy lekkie, owocowe, swieze (np Cool Water Davidoffa, albo YSL Live Jazz, GF BlueMusk). Nie przepadam za nutami ciezkimi; cynamonkami, kadzidelkami itp., ale ich nie dyskalifikuje i jesli ktos ma takiego czarnego konia w zanadrzu to powachac oczywiscie moge Z gory dzieki za wszelkie typy ![]() A wlasnie; a propo probek testowych jeszcze - mozna gdzies w sieci sobie zamawiac tanio jakos hurtowo kilka/ kilkanascie probek? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
grozi wypollizowaniem
|
Dot.: meskie zapachy
spróbuj może Terre d'Hermes
albo He Wood dla mnie to są zapachy lekkie i świeże choć chyba nie w tradycyjnym pojęciu....
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2010-04-12 o 23:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Idąc tropem Cool Water, pierwszy zapach, który przychodzi mi na myśl, to Acqua di Gio (ale pewnie znasz) ![]() ![]() ![]() To chyba tyle, co na chwilę obecną przychodzi mi do głowy. Poza tym kategoria "lekka, świeża i owocowa" to nie moje klimaty ![]() Pozdrawiam i życzę owocnych poszukiwań ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Matka buldoga
|
Ja uwielbiam Higher Diora (ale nie wersje Energy tylko zwykla). Gdyby byl tanszy to sobie bym kupila
![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- I przypomnialo mi sie, mam w domu probke Escady Moon Sparkle w meskiej wersji. Bardzo dlugo sie trzyma jak na wode toaletowa i tez nalezy raczej do swiezszch zapachow. Co do probek - najlepiej na allegro ![]()
![]() |
#5 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Proponuję przetestować He Wood, Aqua Mat, Eau Sauvage, L'Eau par Kenzo
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Witaj dziki 77 - nie tylko kobiety tu zaglądają, faceci tez (np. ja
![]() Ja od pewnego czasu poszukuję mniej znanych zapachów, chcę po prostu jakoś wyróżniać się z tłumu Adidasów i tym podobnych. Na razie jestem na etapie poszukiwań. Zdecydowanie lubię cięższe zapachy, ale mam tez kilka lżejszych. Mogę ci polecić Terre d'Hermes - to jeden z moich ulubionych zapachów, dość trwały i jeszcze nie oklepany (tak mi się wydaje). Lubię też Burberry London for Men, bardziej znany chyba zapach, urzeka bogactwem nut. Na wieczór polecam nieco słodszy Dunhill Desire Red Men - zmysłowy, przydymiony zapach, dość trwały.
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
dziekuje Wszystkim za swoje typy. Oczywiscie wszystko czytam i skrzetnie zapisuje. No i nawet kilku mezczyzn sie uaktywnilo; jestem pozytywnie zaskoczony
![]() Jak ktos ma jeszcze cos w zanadrzu to prosze pisac. Z gory dziekuje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Równiez polecam herrmesa-obecnie mozna go dostac chyba tylko w Douglasach;
Poza tym Aqua Mat Masaki Play Givenchy Chrome Azzaro (taka zmrożona butelka nie to klasyczne tylko nie pamiętam jak się zwie) Dior home sport Alure Home Sport Cologne Chanel (takie nie przezroczyste) Boos in motion (pomarańczowo-szara kulka) L'eau homme guerlain (to jest super!) Le male Jean Peaul Gauliet wersia letnia Aqua Di Gio Armani Tuscan Soul Ferragamo (unisex) Zegna cologne Happy for men Clinique L'eau par Kenzo Kenzo Power Cologne wytłuściłam te ktore mnie osobiście podobaja się najbardziej ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
To jeszcze z typów nie wymienionych, które wpadły mi bardzo w nos:
Kenzo Air Cologne T. Mugler Obu z powodzeniem używam sama ![]()
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2010-04-13 o 22:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
agnyska81 obydwa już na naszym rynku niedostępne ;
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Toś mnie tetaz zmartwiła, tak je lubię... A nie wiesz, czy w ogóle produkcja zaprzestana, czy tylko do Polski nie docierają?
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Air Kenzo to z tego co kojarze wogole jest wycofany ze sprzedazy,a Mugler powinien być jeszcze na bezcłówce i nie pamiętam czy w Londynie nie widziałam,ale to byś musiała się zapytać kogoś kto mieszka w UK.
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
YSL-l'homme
david Beckham-Signature:P nie drogi ale trzyma sie naprawde niezle np na moim koledze ![]() Dior- sport homme to moje typy:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
dziki w poscie masz odp;
ja znam kobiete ktora uzywa meskiego farentaita
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Polecam białego Lalique dla mężczyzn - mój facet go uwielbia.
Mnie się podobają: Gucci pour homme - niebieski, Esenzo di Zegna, Baldessarini del Mar, i nowy Guerlain - boski. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam koleżankę, która namiętnie używa męskiego L'eau par Kenzo
![]() A ja lubię czasem pachnieć XS Paco Rabanne ![]() I obydwa te zapachy proponuję przetestować ![]()
![]() |
#18 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
A ja używam Le Male
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() --- Na mnie świetnie pachnie Kingdom, Opium pf i Kashmina ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
@gryx82: chyba miales racje z ta Seksmisja. Ja juz powoli zaczynam wierzyc, ze Kopernik tez byla kobieta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
A ja Opium EDP, M7, Pi oraz Aqua Mat
![]()
![]() |
#23 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Dziki77, skoro lubisz lekkie i swieze i owocowe zapachy to napewno spodoba ci sie Yves Saint Laurent - L'homme
Nosze, bede nosic, a jak moj facet wykonczy je po kryjomu, napewno kupie nowa butelke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
witam , jestem tutaj nowy a to mój pierwszy post ![]() A-Men Thierrego Muglera to wg mnie na zimę zapach , wyzej też widzialem ktos podawał Burberry London - to cudowny zapach moim zdaniem, mistrzostwo - raczej nie na upały lecz na szczególne okazje ( wesele , urodziny , itp itd ) - jest zbyt dostojny na codzień. Na lato jak dla mnie to świeżaki : Masaki Matsushima - Aqua mat ( kupilem ale jeszcze nie używalem - trzymam na lato , piekny zapach ) Calvin Klein Crave - fajny swieżak pachnie dosyc długo Carolina Herrera Chic for men - jak dla mnie to mandarynkowy zapach ,dosyc mocny - w sumie dobry na każdą pore roku ze wskazniem na wiosna/jesien niz na mocne upały. Givenchy Very Irresistible Fresh Attitude ( niebieski) - ciekawy zapach , z początku dosyc cięzki (jakby nie na lato) ale potem baza delikatnieje i pachnie b.ładnie i delikatnie . Chociaz nieco inny to typ wody niż np YSL live jazz czy te 3 , które wyzej wymienilem. Te 4 pozycje to uważam dobra jakosc za rozsądna cenę ...co do trwałości to zalezy od skóry i tutaj cudów nikt nie wymysli . Na jednych pachnie kazda woda ładnie i długo , na innych krótko i inaczej . pozdrawiam, xentrix Edytowane przez xentrix Czas edycji: 2010-04-19 o 18:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
Lokalizacja: Puszcza Notecka...czyli tam gdzie "złocisty noteć" płynie...:P
|
Melduję się
![]() Ze swej strony wymienię (choć będę powtarzał niektóre przykłady - to dobrze o tych zapachach świadczy): - Terre - Hermes - Equus - Lalique -Happy Man - Clinique -Thrill - Joop! Z powyższych mam terre i thill dzięki czemu, mogę powiedzieć, że należą do trwałych. Co do Equus i Happy - na bloterze dają radę przez cały dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A może L`eau d` Issey - Issey Miyake? Świeży, intensywny. Edytowane przez kroliczek190 Czas edycji: 2010-04-20 o 05:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:46.