|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Wiecznie zły humor
Hejka
![]() Od 3 lat choruję na bulimię. Ostatnio (jakieś 4 miesiące) cały czas mam huśtawki nastroju. Jestem smutna i zła. zawsze byłam rozmowną, uśmiechniętą i wesołą dziewczyną a teraz wszystko mnie denerwuje, mało . Nawet u kolezanek. Wydaje mi się ze mnie nie lubią (ale to tylko moje odczucia, bo zapewniają ze jak najbardziej są po mojej stronie). Nie umiem juz sie tak smiać czy rozmawiać. Czy to moze być wina mojej choroby? Pierwszy raz mam takie coś i nie wiem co z tym zrobić, bo chciałabym zeby dawna JA wróciła. Proszę pomózcie! Edytowane przez lapa1997 Czas edycji: 2014-12-17 o 19:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wiecznie zły humor
idz do psychologa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Również choruje na zaburzenia odżywiania i mam tak samo. Wydaję mi się że wśród znajomych tak naprawdę nikt mnie nie lubi i ciągle doszukuję się jakichś oznak niechęci w stosunku do mnie. Wahania nastroju to też codzienność.. bardzo rzadko kiedy miewam naprawdę dobry humor,właściwie to nie pamietam kiedy ostatni raz miałam dobry nastrój. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Jeżeli przeszkadza Ci to, uniemożliwia normalne funkcjonowanie to stawka jest wysoka i warto skonsultować się ze specjalistą. Takie problemy same niestety się nie rozwiązują.
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
czy gdy bedę zarzywała jakieś suplementy diety to coś mi to pomoże?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Tak, będziesz miała lśniące włosy i niepołamane paznokcie.
Ewentualnie wyeliminujesz problem niedoborów magnezu. I dalej będziesz miała bulimię i problemy emocjonalne, na to nie ma suplementu, w takich przypadkach idzie się do lekarza (psychologa). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja również choruję na zaburzenia odżywiania i z pewnością wahania nastrojów, o których wspominasz, są wynikiem choroby.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mają oczywiście rację.Wszystko się rozchwiało .Emocje przede wszystkim. Proszę ,znajdź lekarza.
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Owszem - poradź się lekarza. Ale niekoniecznie psychologa. Psycholog wiele nie zdziała, jeżeli zły nastrój ma podłoże fizjologiczne - nierównowagę hormonów, niedobory minerałów (co bardzo możliwe przy bulimii).
Zrób badania i znajdź lekarza specjalizującego się w pomocy pacjentom z zaburzeniami odżywiania. Będzie wiedział, jakie konkretnie suplementy przepisać. A psycholog? Owszem, będzie dobry na walkę z samą bulimią, ale na spustoszenie, jakiego dokonała w organizmie - raczej nie pomoże. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.