FM Group - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-10-11, 14:07   #1
styna15
Raczkowanie

FM Group

Hej! Ostatnio zainteresowałam się firmą FM w której można zrobić podobno nie lada interes. Dlatego postanowiłam zapytać Was o opinie czy któraś używa kosmetyków Fm, bądź jest ich dystrybutorem. Co sądzicie o tej formie zarabiania pieniędzy, czy jest to skuteczne?
styna15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-11, 14:20   #2
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Dot.: FM Group

Cytat:
Napisane przez styna15 Pokaż wiadomość
Hej! Ostatnio zainteresowałam się firmą FM w której można zrobić podobno nie lada interes. Dlatego postanowiłam zapytać Was o opinie czy któraś używa kosmetyków Fm, bądź jest ich dystrybutorem. Co sądzicie o tej formie zarabiania pieniędzy, czy jest to skuteczne?
ja sadze ze nie....

czy to aby nie raklama?>
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-11, 14:33   #3
styna15
Raczkowanie

no raczej nie.... chciałam się tylko dowiedzieć co o tym myślicie
styna15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-11, 14:50   #4
Madzia9999
Zakorzenienie

Moja koleżanka jest dystrybutorką tej firmy. Najbardziej znane są chyba podróbki originalnych wód toaletowych. Zarabia na tym średnio ok 200zł miesięcznie, ale nie biega i nie reklamuję tych produktów. Znajomi i rodzina wiedzą i tyle :P
Niektórych sama używałam i są całkiem trwałe.

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-11, 14:58   #5
Basiulka19
Zadomowienie

Ja uwielbiam perfumki Fm a najbardziej feromony uważam ze są mega trwałe
Basiulka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-11, 15:04   #6
muszynianka
Zakorzenienie

Mój kolega szalał i póki latał to wyciągał z tego 300-400 zł, po 5 miesiącach "rynek" czyli znajomi się przesycili, przerzucili na co innego i czasem jak coś sprzeda to ewentualnie 20 zł ma zaznaczam na początku latał jak cholera, dużo stracił na dojazdy z tym śmiesznymi próbkami ;p
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-11, 15:37   #7
Tarquin
BAN stały

Na firmach tego typu naprawdę można dobrze zarobić. Nie używałem nigdy produktów FM, więc nie mogę się wypowiedzieć, mam zastrzeżenia do ich planu marketingowego - potrzebna jest duża ilość osób w grupie by wejść na wyższy poziom.

Generalnie - taką formę dorabiania/zarabiania polecam jak najbardziej, ale co do samego FM uważam, że są firmy z lepszym planem marketingowym.
Tarquin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-11, 16:50   #8
Malla
Nie depcze krokusów

Podróbki perfum i drogie płyny do mycia naczyń. Nie, dziękuję, już lepiej siedzieć w Avonie.
Stary 2010-10-11, 20:41   #9
emancypantka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Podróbki perfum i drogie płyny do mycia naczyń. Nie, dziękuję, już lepiej siedzieć w Avonie.
no własnie miałam do czynienia z avonem i FM i mysze powiedzieć ze Avon to jest totalny shit !!
Natomiast Fm szczerze powiedziawszy jestem obiecnie dystrybutorka ale jak któraś wyżej napisała dla siebie znajomych rodziny i musze powiedzieć ze jakiś tam mały interesik z tego jest ale nie wiadomo jakich zysków się nie spodziewaj
a po drugie perfumy mają cudne fakt podróby ale trwałe podróby któe szczerze wszystkim polecam ;-) Jak na jakość tych perfum cena jest zdecydowanie za niska ale oczywiscie nie ubolewam nad tym
Stary 2010-10-11, 21:01   #10
Malla
Nie depcze krokusów

A czy wspominałam już o praniu mózgu, jakie robią na szkoleniach?
Stary 2010-10-11, 21:06   #11
ola_gie
Zakorzenienie

Mnie się podoba plan marketingowy, przez który sama weszłam do firmy w wakacje. Niestety nie jestem się w stanie tym teraz zajmować i struktura w sumie stoi w miejscu. Jestem też konsultantką Oriflame i na te kosmetyki jest nawet pobyt, ale biznesu w Ori to już raczej nie zrobię Z kolei w FM są bardziej przyjazne zasady, moim zdaniem, także jeśli ktoś rzeczywiście ma czas i chęci, to pewnie prędzej czy później odniesie sukces. Co do produktów to spotykam się z raczej dobrymi opiniami, ale sama nie miałam okazji wypróbować zbyt wielu (po wpisaniu się do firmy chciałam kupić coś do domu, a okazało się, że moi rodzice mają wszystkie te takie specjalistyczne płyny do kabin prysznicowych, usuwania kamienia etc... A że tego się używa dość rzadko, to nie ma potrzeby kupowania na zapas. Z kolei ceny "zużywalnych" produktów mnie jak na razie nie przekonują Zapach sobie zamówiłam chyba z miesiąc temu i jak na razie nie znajduję chwili, żeby go odebrać od mojego Sponsora, a z kosmetyków potrzebowałam jak dotąd jedynie puder i jest w porządku ). Także ja główny problem widzę w tym, że sama nie potrzebuję takich ilości ich produktów jakie np. zamawiam sobie w Ori, ale znam osoby, które co miesiąc robią spore zakupy, więc jak się znajdzie kilku klientów to nie powinno być źle

Tak właśnie.

Edytowane przez ola_gie
Czas edycji: 2010-10-11 o 21:09
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-11, 21:06   #12
Ishikawa
Crazy turtle lady

GG do Ishikawa

Ja dostałam ich kilka kosmetyków kolorowych, byłam zdziwiona podwójnie, raz , że nie widziałam że oni też mają kosmetyki kolorowe, a dwa że nie były takie złe. Moja mama ma ich róż i sobie chwali, ja miałam cienie i tusz i generalnie ok - szału nie ma, ale szajs to też nie jest
Stary 2010-10-11, 21:07   #13
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
A czy wspominałam już o praniu mózgu, jakie robią na szkoleniach?
A są jakieś szkolenia? Bo ja słyszałam tylko o takich "zamiejscowych", w siedzibie firmy. A pomniejsze to już chyba sponsor organizuje swojej strukturze.

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-11, 22:56   #14
Jamajkaa101
BAN stały

To wszystko zależy od Ciebie czy zarobisz bo to czysty MLM. Nie są to także podróbki jak niektórzy mówią. Podróbka to wierna kopia oryginału aczkolwiek oryginał to nie jest. FM na perfumy gdzie zapachem sa czasami takie same jak te markowe aczkolwiek jest to PRAWIE, bo mają zmienioną jedną nute zapachową co czyni je nowym produktem. Do tego inna nazwa i buteleczka. Ten kto upiera się, że to podrób jest w błędzie.

Postaw sobie jedno pytanie... ile chcesz zrobić.
Bo jeżeli chcesz mieć 100 - 300zł to owszem da się na sprzedaży.
Możesz mieć także zawsze produkty dl siebie w cenie hurtowej.

Możesz zarabiać również takie kwoty, gdzie będziesz zmuszona założyć własną działalność i płacić te wszystkie ZUSy itp No ale to już jest biznes taki jak normalny i tu już nie będziesz mogła tak po prostu wycofać.

Ja jestem Managerem innej firmy ale powiem Ci, że gdybym nie była w tej której jestem pewnie wybrała bym FM, bo fajna różnorodność produktów i jakościowo też są dobre

Życzę powodzenia.

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ----------

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
A są jakieś szkolenia? Bo ja słyszałam tylko o takich "zamiejscowych", w siedzibie firmy. A pomniejsze to już chyba sponsor organizuje swojej strukturze.
W szkole też jest pranie mózgu? I w innych firmach? gdzie uczą ? Ludzie weźcie sobie na wstrzymanie... ja nie wiem czy to zazdrość czy jak?
Bo nie wiem czy wiecie ale biznesmenem w firmie MLM nie każdy może być
Jamajkaa101 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-12, 08:48   #15
kochanica_szatana
Zakorzenienie

Jest już wątek o FM Group na wizażu.
kochanica_szatana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-12, 10:54   #16
dzustam
Zakorzenienie

Moim skromnym zdaniem to szajs i antyprestiż

Do tego na osłodę piramidka finansowa...

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-12, 11:56   #17
Jamajkaa101
BAN stały

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość
Moim skromnym zdaniem to szajs i antyprestiż

Do tego na osłodę piramidka finansowa...
Twoje skromne zdanie jest naszczęscie Twoim zdaniem do którego masz prawo więc się nie przytrzepię ale z tą piramidą to się nie ośmieszaj

Piramida finansowa jest nielegalna, po drugie piramida działa wyłącznie z wpisowego. Tam się nic nie sprzedaje. Więcej na ten temat w artykule Pana Michała Jankowiaka na iThink.pl
Stary 2010-10-12, 12:16   #18
dzustam
Zakorzenienie

No cóż, jestem konsumentem - a konsument ma prawo mieć swoje zdanie o produktach

Napiszę inaczej: część klientów (vide dzustam i kilkunastu jej bliskich znajomych na marginesie dość spory procent) ma niepochlebne opinie o firmach produkujących "podróby", czyli tak zwany szajs, do tego opartych na MLM.

Wiadomym jest też, że karda "menedżerska" firm tego typu będzie wierzgać słysząc niepochlebne opinie - bo zgarnia największą kasę na tym całym interesiku i musi nakręcać machinkę...

I ogólnie uważam, że akwizycja to rzeczywiście bardzo męczące zajęcie, wymagające odpowiednich cech charakteru i psychiki i nie kazdy może być Managerem w organizacji typu Amway

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-12, 12:42   #19
visionAM
Zakorzenienie

mam znajomego, który obecnie ze swojej struktury w FM wyciąga miesięcznie po 2000zł. Ale wiadomo - nie każdy nadaje się do takiej pracy
Wg mnie żadna praca nie hańbi i jak ktoś ma predyspozycje to czemu nie, niech wojuje w FM, Avonie, Oriflame czy innych firmach. Popyt na kosmetyki jest i będzie zawsze.

Co do produktów FM - używałam jedynie perfum i bardzo je lubię. Pachną super, można zawsze znaleźć odpowiednik oryginalnych, na które mnie po prostu nie stać. Dla mnie to żadna hańba pachnieć Euphorią z FM, bo tak czy inaczej mało kto jest w stanie wyczuć różnicę trwałość nie jest zachwycająca i nie ma co porównywać jej do oryginałów, ale za taką cenę nie wymagam niewiadomo czego.

Poza tym działalność MLM to NIE JEST piramida finansowa
komuś się chyba pojęcia pomyliły
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-12, 13:04   #20
tennyo4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jamajkaa101 Pokaż wiadomość
Nie są to także podróbki jak niektórzy mówią. Podróbka to wierna kopia oryginału aczkolwiek oryginał to nie jest. FM na perfumy gdzie zapachem sa czasami takie same jak te markowe aczkolwiek jest to PRAWIE, bo mają zmienioną jedną nute zapachową co czyni je nowym produktem. Do tego inna nazwa i buteleczka. Ten kto upiera się, że to podrób jest w błędzie.
To są podróby niestety.
Zmiana jednej nuty chroni ich przed procesami. I tyle.
Jak się sprężą i wykreują własne zapachy to będą mogli sprzedawać rzetelne oryginały.

Terry Pratchett
Maskarada
tennyo4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-12, 13:48   #21
patusia24
Raczkowanie

wody z fm są okropne,całkowicie odbiegają zapachem od oryginałów,po prostu zal
patusia24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-12, 14:11   #22
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Skąd to przyzwolenie w Polsce na używanie podrób?
Jak nie stać mnie na oryginalną flaszkę, to nie kupuję w ogóle, zawsze można użyć dezodorantu za 10-20zł, albo kupić inne tańsze perfumy, np Coty, a nie śmierdzącą podróbę

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-12, 14:50   #23
201706190936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość
No cóż, jestem konsumentem - a konsument ma prawo mieć swoje zdanie o produktach

Napiszę inaczej: część klientów (vide dzustam i kilkunastu jej bliskich znajomych na marginesie dość spory procent) ma niepochlebne opinie o firmach produkujących "podróby", czyli tak zwany szajs, do tego opartych na MLM.

Wiadomym jest też, że karda "menedżerska" firm tego typu będzie wierzgać słysząc niepochlebne opinie - bo zgarnia największą kasę na tym całym interesiku i musi nakręcać machinkę...

I ogólnie uważam, że akwizycja to rzeczywiście bardzo męczące zajęcie, wymagające odpowiednich cech charakteru i psychiki i nie kazdy może być Managerem w organizacji typu Amway

201706190936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-12, 14:53   #24
muszynianka
Zakorzenienie

Ale to nie są podróby....

zdecydowanie, 10 razy bardziej wolę kupić perfumy FM niż ... avonu
Stary 2010-10-12, 16:21   #25
emancypantka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Ale to nie są podróby....

zdecydowanie, 10 razy bardziej wolę kupić perfumy FM niż ... avonu

ja od Avonu też mam uczulenie... ;/ a produkty jakości gorszej niż w sklepie wszystko za 1 zł ;-(
Stary 2010-10-12, 17:33   #26
kennedy
Zakorzenienie

ale FM to zupelnie inne zalozenie niz Avon. Nikt ci nie wciska w avonie ze bedziesz miala kupe kasy, tylko musisz wydawac kase na szkolenia, wciagac nowych ludzi itd.
Zgadzam sie z Dzustam .. w pewnym sensie dzialaja jak piramida finansowa- chodzi o strukture.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-12, 18:08   #27
muszynianka
Zakorzenienie

ale ja mówię z punktu widzenia klienta i jakości kosmetyków ;p

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-13, 12:24   #28
Jamajkaa101
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
ale FM to zupelnie inne zalozenie niz Avon. Nikt ci nie wciska w avonie ze bedziesz miala kupe kasy, tylko musisz wydawac kase na szkolenia, wciagac nowych ludzi itd.
Zgadzam sie z Dzustam .. w pewnym sensie dzialaja jak piramida finansowa- chodzi o strukture.
No bo w Avon możesz mieć góra 3tys zł miesięcznie więc to nie jest kupa kasy Także po co mają okłamywać? Coś mi się wydaje, że szkolenia są wszędzie poczęsci płatne, bo nikt nie będzie Ci fundował jedzenia czy hotelu.
Stary 2010-10-13, 12:59   #29
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez layla_lbn Pokaż wiadomość
Skąd to przyzwolenie w Polsce na używanie podrób?
Jak nie stać mnie na oryginalną flaszkę, to nie kupuję w ogóle, zawsze można użyć dezodorantu za 10-20zł, albo kupić inne tańsze perfumy, np Coty, a nie śmierdzącą podróbę
moim zdaniem perfumy z FM nie śmierdzą
już bez przesady
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-13, 13:02   #30
martynabcm
Raczkowanie

Sprzedawać podróby?
martynabcm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości