Quality - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj siê z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2010-03-06, 18:21   #1
MeryJane
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 985

Quality

Kochane ! O¶mielam siê za³o¿yæ nowy w±tek - bo jako¶ patrzy³am, patrzy³am w przegl±darkê i nie znalaz³am nic pod co mog³abym siê (generalnie)podpi±æ.
W pt. koniecznie musia³am sobie polepszyæ humor-wiêc co mog³am zrobiæ- tylko w±chanie mog³o mnie od¶wie¿yæ i pod³adowaæ bateryjki.
Pi±tki to nie jest chyba dobry moment na odwiedzanie Quality- t³um by³ jak na mnie, ale w tym t³umie mia³am ogromn± przyjemno¶æ poznaæ w³a¶cicielkê Quality i tu rewelacja je¿eli chodzi o wie¶ci dla nas.Pani Stanis³awa my¶li o "maniakach perfumeryjnych"- ma dla nas powstaæ w W-wie miejsce, gdzie bêdziemy mogli siê spotykaæ.Nie pomiêdzy zakupami innych i wyziewami ¿arciowymi ale w miejscu przeznaczonym tylko dla nas.Mam nadziejê, ¿e dzieleniu ³upów i wymianom ró¿nych zapachów nie bêdzie mia³a tak¿e nic przeciwko.
Pozostaje nam trzymanie kciuków i czekanie na wie¶ci w tym temacie.
Pani Stanis³awa okazuje siê byæ cz³owiekiem otwartym na sugestie i podpowiedzi i w rozmowie pokusi³am o zasugerowanie obecno¶ci Normy Kamali w Polsce. Byæ mo¿e ta propozycja zostanie pozytywnie rozpatrzona i Incense bêdzie u nas.O cenie wolê jednak nie my¶leæ.Chyba,¿e kto¶ w koñcu dojdzie do wniosku, ¿e lepiej sprzedaæ wiêcej za ni¿sz± cenê - ni¿ mniej za wy¿sz±.
No i uwaga - z racji obecno¶ci w Quality dwóch przedstawicielek Wroc³awia -mam super wie¶ci.We Wroc³awiu jest przygotowywana wystawa flakoników od perfum.Trzeba pilnowaæ terminu - bo jako¶ wkrótce ma byæ

Co wy na to?????????????????????
przygarnê, adoptujê, kupiê

WSZYSTKIE DZIWOL¡GI PRZYGARNÊ

MeryJane jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-03-06, 18:40   #2
magdulenka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 630
Dot.: Quality

Cytat:
Napisane przez MeryJane Poka¿ wiadomo¶æ
Kochane ! O¶mielam siê za³o¿yæ nowy w±tek - bo jako¶ patrzy³am, patrzy³am w przegl±darkê i nie znalaz³am nic pod co mog³abym siê (generalnie)podpi±æ.
W pt. koniecznie musia³am sobie polepszyæ humor-wiêc co mog³am zrobiæ- tylko w±chanie mog³o mnie od¶wie¿yæ i pod³adowaæ bateryjki.
Pi±tki to nie jest chyba dobry moment na odwiedzanie Quality- t³um by³ jak na mnie, ale w tym t³umie mia³am ogromn± przyjemno¶æ poznaæ w³a¶cicielkê Quality i tu rewelacja je¿eli chodzi o wie¶ci dla nas.Pani Stanis³awa my¶li o "maniakach perfumeryjnych"- ma dla nas powstaæ w W-wie miejsce, gdzie bêdziemy mogli siê spotykaæ.Nie pomiêdzy zakupami innych i wyziewami ¿arciowymi ale w miejscu przeznaczonym tylko dla nas.Mam nadziejê, ¿e dzieleniu ³upów i wymianom ró¿nych zapachów nie bêdzie mia³a tak¿e nic przeciwko.
Pani Stanis³awa okazuje siê byæ cz³owiekiem otwartym na sugestie i podpowiedzi i w rozmowie pokusi³am o zasugerowanie obecno¶ci Normy Kamali w Polsce. Byæ mo¿e ta propozycja zostanie pozytywnie rozpatrzona i Incense bêdzie u nas.O cenie wolê jednak nie my¶leæ.Chyba,¿e kto¶ w koñcu dojdzie do wniosku, ¿e lepiej sprzedaæ wiêcej za ni¿sz± cenê - ni¿ mniej za wy¿sz±.
No i uwaga - z racji obecno¶ci w Quality dwóch przedstawicielek Wroc³awia -mam super wie¶ci.We Wroc³awiu jest przygotowywana wystawa flakoników od perfum.Trzeba pilnowaæ terminu - bo jako¶ wkrótce ma byæ

Muszê do Wroc³awia
Dziêki Mery za wie¶ci

5269
magdulenka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-03-06, 18:44   #3
Daffodilka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 14 043

Tak, to bardzo dobre wie¶ci, ale wy³±cznie dla mieszkanek Warszawy i Wroc³awia . W Krakowie nadal Quality nie ma i pewnie w najbli¿szym czasie nie bêdzie. A ¿e, Lulua ma bardzo skromn± ofertê Krakowianki, zw³aszczam wielbicielki niszowych zapachów maj± prawo czuæ siê pokrzywdzoneNo, ale nie mo¿na mieæ wszystkiego
Daffodilka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-03-06, 18:48   #4
MeryJane
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 985

no to trzeba pogodaæ i o Krakowie.
Magdulenko =wiedzia³am, ¿e siê ucieszysz.Bo ja od razu o Tobie my¶la³am

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Daffodilka Poka¿ wiadomo¶æ
Tak, to bardzo dobre wie¶ci, ale wy³±cznie dla mieszkanek Warszawy i Wroc³awia . W Krakowie nadal Quality nie ma i pewnie w najbli¿szym czasie nie bêdzie. A ¿e, Lulua ma bardzo skromn± ofertê Krakowianki, zw³aszczam wielbicielki niszowych zapachów maj± prawo czuæ siê pokrzywdzoneNo, ale nie mo¿na mieæ wszystkiego
Nic siê nie martw-zawsze kto¶ tu mo¿e kupiæ co¶ dla Ciebie a o tym Krakowie porozmawiam
przygarnê, adoptujê, kupiê

WSZYSTKIE DZIWOL¡GI PRZYGARNÊ

MeryJane jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-03-06, 18:53   #5
magdulenka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 630

Cytat:
...
Tym bardziej dziêkujê

A wiêcej szczegó³ów odno¶nie tej wystawy (zw³. termin) znasz??

5269
magdulenka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-03-06, 18:56   #6
dzika truskawa
Noc ¿ywych, dzikich tru(p)skawek

Wiadomo¶ci: 12 680

Cytat:

Ale fantastyczne wie¶ci!!!

Rozpaczliwie poszukujê chocia¿ kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-03-06, 19:01   #7
kriss_de_valnor
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 434

Cytat:
no niestety - wielkopolska rzondzi: W-wa, Toruñ, Poznañ bêdzie Wrocek , a my po macoszemu, bo nawet z Lulua wycofuj± niektóre marki....

kriss_de_valnor jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2010-03-06, 19:05   #8
Daffodilka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 14 043

Cytat:
no to trzeba pogodaæ i o Krakowie.

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Nic siê nie martw-zawsze kto¶ tu mo¿e kupiæ co¶ dla Ciebie a o tym Krakowie porozmawiam
Wiesz, z kupnem problemu nie ma tylko testowaæ nie ma jak. Alternatyw± s± p³atne próbki zamawiane w Quality, ale sama wiesz, ¿e to zupe³nie co innego ni¿ testowaæ tam na miejscu. W niepowtarzalnej, magicznej wrêcz atmosferze, korzystaj±c z fachowych porad konsultantek, traktuj±cych ka¿dego klienta z nale¿yt± atencj±... Tego mi najbardziej brakuje A za wstawienie siê za Krakuskami ju¿ teraz dziêkujê
Daffodilka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-03-06, 19:09   #9
magda s.
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 545

Cytat:

a kiedy i gdzie?
bardzo przyjemna informacja...
magda s. jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-03-06, 19:35   #10
OlaVS
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 164

Cytat:
Wiesz, z kupnem problemu nie ma tylko testowaæ nie ma jak. Alternatyw± s± p³atne próbki zamawiane w Quality, ale sama wiesz, ¿e to zupe³nie co innego ni¿ testowaæ tam na miejscu. W niepowtarzalnej, magicznej wrêcz atmosferze, korzystaj±c z fachowych porad konsultantek, traktuj±cych ka¿dego klienta z nale¿yt± atencj±... Tego mi najbardziej brakuje A za wstawienie siê za Krakuskami ju¿ teraz dziêkujê
Jak najbardziej jestem za tym, aby Quality w ka¿dym mie¶cie wiêkszym mia³o chocby jaki¶ oddzia³ czy punkt konsultacujny, gdzie choæby próbki by³yby do wgl±du i na ich podstawie np. zamawia³oby siê flakony - bez op³aty za przesy³kê, do odebrania na miejscu - jak to jest np. w Marlinie.
Ale co do testowania w perfumerii to ja jestem akurat przeciwnego zdania - ja bym wola³a próbki do domu ni¿ testowanie na miejscu - raz, ¿e uwielbiam testowaæ a kupujê nie tak czêsto, a dwa, xe owa magiczna atmosfera mo¿e sklaniaæ do zakupów, z których sie potem nie bêdzie zadowolonym.
Czyli wychodzi, ¿e w takich punktach powinni pozwalaæ i na testowanie, i robiliby próbki "na wynos". To by by³o co¶!

OlaVS jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-03-06, 19:44   #11
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlaVS Poka¿ wiadomo¶æ
Jak najbardziej jestem za tym, aby Quality w ka¿dym mie¶cie wiêkszym mia³o chocby jaki¶ oddzia³ czy punkt konsultacujny, gdzie choæby próbki by³yby do wgl±du i na ich podstawie np. zamawia³oby siê flakony - bez op³aty za przesy³kê, do odebrania na miejscu - jak to jest np. w Marlinie.
Ale co do testowania w perfumerii to ja jestem akurat przeciwnego zdania - ja bym wola³a próbki do domu ni¿ testowanie na miejscu - raz, ¿e uwielbiam testowaæ a kupujê nie tak czêsto, a dwa, xe owa magiczna atmosfera mo¿e sklaniaæ do zakupów, z których sie potem nie bêdzie zadowolonym.
Czyli wychodzi, ¿e w takich punktach powinni pozwalaæ i na testowanie, i robiliby próbki "na wynos". To by by³o co¶!
probki mozna u nich na stronie zamowic (5 sztuk/ 35 zl)...cena dosc rozsadna...wlasnie przegladam co mozna potestowac...

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-06, 19:56   #12
OlaVS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda s. Poka¿ wiadomo¶æ
probki mozna u nich na stronie zamowic (5 sztuk/ 35 zl)...cena dosc rozsadna...wlasnie przegladam co mozna potestowac...
Ja to pisa³am nie z my¶l± o sobie, bo ja akurat Quality mam pod nosem, ale tak ogólnie, z my¶l± o niewarszawiankach - bo uwa¿am, ¿e to lepiej wybraæ sobie np. 3 próbki z 10-ciu pow±chanych na miejscu testerów ni¿ zamawiaæ 5 na podstawie tylko opisów... Moim zdaniem takie ma³e punkty w kilku miejscach Polski mog³yby siê Quality op³aciæ . Ale ja siê nie znam na biznesie, wiêc mo¿e b³±dzê.

A pomys³ z miejscem spotkañ dla maniaczek perfum bardzo mi siê podoba. Obawiam sie tylko, ¿e nie mia³abym czasu zbyt czesto tam bywaæ...

Edytowane przez OlaVS
Czas edycji: 2010-03-06 o 20:12
Stary 2010-03-06, 20:15   #13
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlaVS Poka¿ wiadomo¶æ
Ja to pisa³am nie z my¶l± o sobie, bo ja akurat Quality mam pod nosem, ale tak ogólnie, z my¶l± o niewarszawiankach - bo uwa¿am, ¿e to lepiej wybraæ sobie np. 3 próbki z 10-ciu pow±chanych na miejscu testerów ni¿ zamawiaæ 5 na podstawie tylko opisów... Moim zdaniem takie ma³e punkty w kilku miejscach Polski mog³yby siê Quality op³aciæ . Ale ja siê nie znam na biznesie, wiêc mo¿e b³±dzê.
biznes to juz od strategii wlasciciela zalezy, bo mozna zarabiac na probkach (bez kosztow dodatkowych utrzymywania lokalu - mozliwe sa zamowienia calych flaszek) lub dolozyc na utrzymanie lokalu (a to spory wydatek) i opierac sie na przywiazaniu do marki i unikalnosci oferty...z przykroscia stwierdzam, ze 'ekonomiczniejsza' z biznesowego punktu widzenia (tym bardziej, ze probki sa wysylane w naprawde rozsadnej cenie) jest wersja pierwsza...

(a do Warszawy mi kilomertowo daleko, dla jasnosci)
Stary 2010-03-06, 20:23   #14
Polly_
grozi wypollizowaniem

Wiadomo¶ci: 24 151

Ja chcem Quality w Krakowie
Polly_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-03-06, 20:25   #15
Redhaired Witch
Nind¿opesz

Wiadomo¶ci: 26 402

Bardzo mi siê podoba wizja miejsca perfumoholicznych spotkañ Bo jednak Z³otych Sza³asów nie zniese W³a¶ciwie jednak mogliby podawaæ tam jakie¶ ¿arcie, picie, alkohol, bo nasze posiadówki potrafi± do¶æ d³ugo siê przeci±gaæ... I co, bêdziemy wyskakiwaæ na kebaba ¿eby za chwilê wróciæ do Pachn±cego Zak±tka?

Redhaired Witch jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-03-06, 20:26   #16
OlaVS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda s. Poka¿ wiadomo¶æ
biznes to juz od strategii wlasciciela zalezy, bo mozna zarabiac na probkach (bez kosztow dodatkowych utrzymywania lokalu - mozliwe sa zamowienia calych flaszek) lub dolozyc na utrzymanie lokalu (a to spory wydatek) i opierac sie na przywiazaniu do marki i unikalnosci oferty...z przykroscia stwierdzam, ze 'ekonomiczniejsza' z biznesowego punktu widzenia (tym bardziej, ze probki sa wysylane w naprawde rozsadnej cenie) jest wersja pierwsza...

(a do Warszawy mi kilomertowo daleko, dla jasnosci)
No, niby racja, ale wcale nie wiadomo, o ile wiêcej klientek dziêki temu by mieli. To ju¿ nie jest takie proste do obliczenia. Mam jedna kole¿ankê w pracy, która np. kupuje perfumy w Galilu, bo przez przypadek kiedy¶ tam wesz³a szukaj±c jakiegos sklepu. No i zosta³a wierna klientk±. A ¿eby nabyæ próbki w internecie, to ju¿ trzeba wiedzieæ, ¿e cos takiego w ogóle istnieje, zdobyæ sie na odwagê wytypowania próbek na podstawie opisów.... Po prostu trzeba byæ Wiza¿ank±, albo kim¶ do Wiza¿anki bardzo podobnym. A stacjonarne perfumerie maj± inne atuty i docieraja do innej klienteli. Mam taki pomys³ jeszcze - s± np, kawiarnie-galerie, gdzie mo¿na wypiæ kawê i przy okazji obejrzeæ sobie wystawê, kawiarnie-ksiegarnie itp. Mo¿na by zrobiæ coæ takiego w po³±czeniu z perfumeri± - dwa pomieszczenia, ¿eby zapachy sie nie miesza³y. Daæ chwytliw± nazwê - "Galeria Zapachów" czy "Fabryka Marzeñ" albo co¶ podobnego i klientela raz przyjdzie przypadkiem, a drugi raz po perfumy. A dla Wiza¿anek by³oby miejsce spotkañ jak znalaz³.
Oczywi¶cie ja te swoje pomys³y tak na gor±co wypisujê bez ³adu i skladu, wiêc nie traktujcie tego zbyt serio. Ju¿ nie mówi±c o tym, ¿e znalaz³am siê tym sposobem sto kilometrów od g³ównego tematu w±tku.

Edytowane przez OlaVS
Czas edycji: 2010-03-06 o 20:46
Stary 2010-03-06, 20:49   #17
magda s.
Zakorzenienie

Olu, pomysly swietne...jeno z ekonomicznego punktu widzenia nie do konca moga sie sprawdzic...(ten moj pragmatyzm! ) ....

a jako miejsce spotkan Wizazanek idealne....
Stary 2010-03-06, 21:17   #18
lux perpetua
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 467

Pomys³ naprawdê fajny zreszt± chyba ka¿d± innowacjê oceni³abym pozytywnie - je¶li biznes siê nie zmienia i nie rozwija, to znaczy, ¿e siê cofa
Chcia³abym tylko zaznaczyæ, ¿e Quality wraz ze swoj± ofert± reprezentuje rynek dóbr luksusowych, i - jak same wiemy - dzia³a trochê inaczej ni¿ zwyk³e perfumerie, które schodz± do internetu bo tak jest taniej. Wydaje mi siê, ¿e oni bêd± rozwijaæ bazê perfumerii stacjonarnych, bo jednak tego oczekuje ich klient - w³a¶nie konsultacji na miejscu, porady i rozmowy. A przy okazji zostawi kupê kasy (I choæby z tego wzglêdu naprawdê nie wydaje mi siê, ¿eby w Q mieli czerpaæ wielkie zyski z zarabiania na próbkach).
lux perpetua jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-03-06, 21:52   #19
Dominkab
skacze bryka i wiruje ...

Wiadomo¶ci: 9 582

Cytat:
Napisane przez kriss_de_valnor Poka¿ wiadomo¶æ
no niestety - wielkopolska rzondzi: W-wa, Toruñ, Poznañ bêdzie Wrocek , a my po macoszemu, bo nawet z Lulua wycofuj± niektóre marki....
Wy przynajmniej luluê macie, a w 3mie¶cie? LIPA!!!

elska

flickr

Moment Uchwycony
Dominkab jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-06, 22:01   #20
jm1103
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 993

Lulua nie jest ju¿ od d³u¿szego czasu zwi±zane z Quality.
St±d szczup³a oferta.

---------------
Natomiast co do rozwoju w innych miastach, to my¶l± do¶æ intensywnie o franczyzie.
Mo¿e powinny¶cie pomy¶leæ o krzewieniu wiedzy zapachowej w swoich miastach - w koñcu kto to zrobi lepiej od nas-wielbicielek perfum ?

Edytowane przez jm1103
Czas edycji: 2010-03-06 o 22:07
jm1103 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-03-06, 23:32   #21
mirabai
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 22

Rozmawiajac z P.Stanislawa nalezy podzielic przez 10 kazde slowo.Sama uwielbialam tam kiedys chodzic, jeszcze rok temu robilam tam zakupy u P.Malgosi, ale zatrudnilam sie w branzy kosmetycznej i co chwila w Douglasach Sephorach spotykam i rozmawiam z bylymi pracownikami (zajrzyjcie na Chmielna, GM, Wola Park) .W ubieglym roku odeszlo z tej perfumerii 90 % zalogi, to co te dziewczyny tam przezywaly, jakie umowy mialy, pensje, pranie mozgu, i inne kretactwa(kasowanie kart stalych klientow, obnizanie rabatow, teraz skasowanie rabatów w dziale niszowym) to nie miesci sie w glowie." Miejsce przeznaczone tylko dla nas", blagam Was...Kasa jest najwazniejsza , nie ludzie... to krwawy biznes odziany w perly.
mirabai jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-03-06, 23:45   #22
seneka JJK
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 525

Jak to skasowanie rabatów w dziale niszowym ?? Kasowanie rabatów ?? to prawda??
Stary 2010-03-07, 00:18   #23
jm1103
Rozeznanie

My¶lê, ¿e przytaczanie opinii by³ych pracownic, które rozsta³y siê z firm± w do¶æ niesympatycznych okoliczno¶ciach niespecjalnie ma sens.
To chyba oczywiste, ¿e staraj± siê maksymalnie ¼le opisywaæ swoich by³ych pracodawców.
Stary 2010-03-07, 09:59   #24
lavenderfay
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 544

A mnie siê marzy Quality w £odzi
lavenderfay jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-03-07, 10:26   #25
jm1103
Rozeznanie

Trzeba namówiæ Cbr
Zamiast zostaæ chirurgiem powinna siê zaj±æ perfumami
Stary 2010-03-07, 10:32   #26
Dominkab

Mówicie, ¿e my¶l± o francyzie ? Mo¿e by tak zainwestowaæ ww w³asny biznes ? Fajny pomys³ na w³asn± firmê
A ¿e jest to biznes to chyba normalne. Przecie¿ musz± na tym zarabiaæ, nie otworzyli chyba firmy w celach filantropijnych Nie ma siê co ³udziæ, ale te¿ nie ma co demonizowaæ.

elska

flickr

Moment Uchwycony
Stary 2010-03-07, 10:50   #27
jm1103
Rozeznanie

Prawdê mówi±c to my¶la³am o tym do¶æ intensywnie ostatnio.
Zapewne na pocz±tek ³atwiej jest spróbowaæ jako franczyzobiorca - dostajesz ca³e know-how, towar, ksiêgowo¶æ itd, - ale jeste¶ ograniczona poziomem prowizji. Zdobycie niezale¿nie marek, które ju¿ s± w ofercie Quality czy Galilu jest prawie niemo¿liwe, bo podpisuj± umowy na wy³±czno¶æ.
Z drugiej strony - jest tyle innych marek, które s± interesuj±ce....
Stary 2010-03-07, 11:02   #28
Dominkab

Cytat:
Napisane przez jm1103 Poka¿ wiadomo¶æ
Prawdê mówi±c to my¶la³am o tym do¶æ intensywnie ostatnio.
Zapewne na pocz±tek ³atwiej jest spróbowaæ jako franczyzobiorca - dostajesz ca³e know-how, towar, ksiêgowo¶æ itd, - ale jeste¶ ograniczona poziomem prowizji. Zdobycie niezale¿nie marek, które ju¿ s± w ofercie Quality czy Galilu jest prawie niemo¿liwe, bo podpisuj± umowy na wy³±czno¶æ.
Z drugiej strony - jest tyle innych marek, które s± interesuj±ce....
Ja przyznam, ¿e te¿ my¶la³am do¶æ intensywnie o otwarciu w³asnej perfumerii (zreszt± nie tylko o perfumerii akurat, ale ja to mam du¿o pomys³ów i ma³o samozaparcia ), ale jak siê nie zna tego biznesu, to podejrzewam, ¿e ciê¿ko od zera zaczynaæ. Franczyza jest na pocz±tek dobrym pomys³em Zobaczymy, czy wprowadz±, wtedy bêdê mysleæ.

elska

flickr

Moment Uchwycony
Stary 2010-03-07, 11:28   #29
Polly_
grozi wypollizowaniem

Wiadomo¶ci: 24 151

Cytat:
Napisane przez jm1103 Poka¿ wiadomo¶æ
Trzeba namówiæ Cbr
Zamiast zostaæ chirurgiem powinna siê zaj±æ perfumami

nie no ¿artujesz! a kto bêdzie organizowa³ zakupy
Polly_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-03-07, 11:44   #30
jm1103
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dominkab Poka¿ wiadomo¶æ
Ja przyznam, ¿e te¿ my¶la³am do¶æ intensywnie o otwarciu w³asnej perfumerii (zreszt± nie tylko o perfumerii akurat, ale ja to mam du¿o pomys³ów i ma³o samozaparcia ), ale jak siê nie zna tego biznesu, to podejrzewam, ¿e ciê¿ko od zera zaczynaæ. Franczyza jest na pocz±tek dobrym pomys³em Zobaczymy, czy wprowadz±, wtedy bêdê mysleæ.
Wprowadzili - tak dzia³a Wroc³aw.
Ja nawet ju¿ z nimi rozmawia³am, ale kolejny sklep w W-wie nie jest a¿ tak dla nich atrakcyjny - swoje maj± ju¿ trzy.

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Polly_ Poka¿ wiadomo¶æ
nie no ¿artujesz! a kto bêdzie organizowa³ zakupy
Bêdziemy u niej robiæ zakupy
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Perfumy

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-01-07 18:50:51

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:18.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.