Licówki u nastolatki? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-19, 21:35   #1
Mrs_Selenator
Raczkowanie

Licówki u nastolatki?

.

Edytowane przez Mrs_Selenator
Czas edycji: 2017-11-19 o 12:20
Mrs_Selenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 00:11   #2
OnYoo
Raczkowanie

Dot.: Licówki u nastolatki?

Czytając Twój post bardzo się wczułam bo miałam sama kiedyś duży problem z krzywymi zębami. Po czym zobaczyłam Twoje zdjęcie i powiem Ci zatkało mnie. Bo zobaczyłam piękne zęby i szczerze Ci powiem, bardzo przesadzasz. Ja jakbym miała takie zęby bym się śmiała od ucha do ucha. To co ja miałam wyglądało prawie jak to http://medykament.com/wp-content/upl...13/03/6661.jpg i wydaje mi się że to jest prawdziwy problem ponieważ nawet jedzenie jest wtedy utrudnione. To co jest u Ciebie można uznać lekkim defektem kosmetycznym a ja szczerze przyznam że mnie się takie zęby podobają. Bo dodają charakteru.
Ja na Twoim miejscu bym się uśmiechała szeroko bo najpiękniejsza twarz bez uśmiechu wygląda marnie, a kiedyś jak będziesz miała pieniądze założysz sobie aparat i wtedy będziesz miała zęby jak od linijki. Licówka jest również kosztowna a poza tym przy tak pięknym szkliwie nie wiem po co ją nakładać.
Uwierz w siebie kobieto i zobacz wreszcie jak piękne masz zęby!!!
OnYoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 00:21   #3
Mrs_Selenator
Raczkowanie

jejku dziękuję za tak cudowne słowa otuchy tyle, że właśnie dla mnie piękne nie są ech..

---------- Dopisano o 01:21 ---------- Poprzedni post napisano o 01:18 ----------

OnYoo a jak sądzisz czy taką wadę można byłoby "doprostować" aparatem zdejmowanym? bo kiedyś mi naprawdę pomógł ten taki ruchomy aparat. Mam nawet gdzieś zdjęcie z podstawówki jakie kiedyś miałam zęby
Stary 2014-12-20, 00:33   #4
szklana_mgla
Rozeznanie

Co? i gdzie ty masz krzywe zęby? nie masz poważniejszych problemów, na prawdę?
szklana_mgla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 00:38   #5
Mrs_Selenator
Raczkowanie

Bo tego tak pewnie nie widać na tych zdjęciach bo są robione przednią kamerką. Postaram się wygrzebać jakieś fotki robione tylną kamerką. Moim zdaniem mam.
Stary 2014-12-20, 00:41   #6
Mrs_Selenator
Raczkowanie

.

Czas edycji: 2017-11-19 o 12:22
Stary 2014-12-20, 08:14   #7
Kamea2000
Zakorzenienie

Sama bym chciała mieć takie zęby jak Ty.
Raczej żaden normalny stomatolog nie pozwoli Ci założyć licówek na takie zęby.
Ja mam o wiele gorsze (nierówny kształt, ale ogólnie zdrowe) i dobrym prywatnym gabinecie specjalizującym się w licówkach odradzono mi. To znaczy oczywiście jakby się uparła to by mogli mi zrobić, ale odradzano "bo szkoda zdrowych zębów".
Kamea2000 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-20, 09:23   #8
Mrs_Selenator
Raczkowanie

Zastanawiam sie jeszcze nad takim czymś jak bonding czyli chyba uzupełnienie kompozytem ale z drugiej strony nie wiem czy mozna to stosowac na krzywe zeby. Czy ds jakis efekt. A druga opcja zastanawiam sie nad powrotem do ruchomego aparatu skoro kiedys dal mi efekty.
Stary 2014-12-20, 11:55   #9
Mrs_Selenator
Raczkowanie

ja już jestem raczej zdecydowana na licówki kompozytowe. Teraz tylko muszę namówić mamę by iść na konsultacje i dopytać się co i jak. Niestety dziewczyny dla mnie te zęby są koszmarne i nie uważam wcale, że przesadzam. Po prostu czuję się z nimi źle, a gdyby były ładne i proste to takiego problemu bym przecież nie miała.
Stary 2014-12-20, 18:41   #10
Pacynka
Rozeznanie

A nie lepiej wyprostować aparatami Clear Aligner, zamiast niszczyć zęby licówkami?...
Pacynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 18:52   #11
Matrix321
Przyczajenie

Masz ładne zęby, uwierz w siebie! może kiedyś będziesz mogła sobie sama zarobić na aparat, ale naprawdę nie ma tragedii. Ładne, zdrowe, białe ząbki Głowa do góry.
Matrix321 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-20, 21:41   #12
karmazynka99
Zakorzenienie

ja mialam duzo gorsze zeby, z takimi to smiałabym sie od ucha do ucha,mówie serio i obiektywnie, a nie zeby cie pocieszyc

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 22:04   #13
kissable
Rozeznanie

też uważam, że przesadzasz i to bardzo.. Licówki też do tanich nie należą a trzeba mocno spiłować zdrowe zęby. Może zadbaj w inny sposób o zęby, wybiel to będą się lepiej prezentować. Jest trochę preparatów do stosowania w domu, np. biała perła albo paski. Może wtedy przychylniej spojrzysz na swoje normalne, wcale nie krzywe zęby
kissable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 22:38   #14
Mrs_Selenator
Raczkowanie

Do Pacynka:

tyle, że słyszałam, że z tymi Clear Alignerami to jest tak, że czasami jest powiedziane, że czeka kogoś 5 etapów, a okazuje się, że przez te 5 etapów efekt nie jest zupełnie taki jaki miał być i muszą być kolejne etapy i czytałam, że niektóre osoby właśnie miały takie przypadki. Także to jest też trochę ryzyko, bo zęby nadal krzywe, a tutaj efekt nie jest taki jaki miał być.
Stary 2014-12-21, 12:45   #15
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mrs_Selenator Pokaż wiadomość
Do Pacynka:

tyle, że słyszałam, że z tymi Clear Alignerami to jest tak, że czasami jest powiedziane, że czeka kogoś 5 etapów, a okazuje się, że przez te 5 etapów efekt nie jest zupełnie taki jaki miał być i muszą być kolejne etapy i czytałam, że niektóre osoby właśnie miały takie przypadki. Także to jest też trochę ryzyko, bo zęby nadal krzywe, a tutaj efekt nie jest taki jaki miał być.
Idź do ortodonty, niech on ci doradzi. Chociaż jak masz tak mały defekt to nie wiem czy rodzice będą chętni to fundowania tego.
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-21, 13:13   #16
Mrs_Selenator
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość
Idź do ortodonty, niech on ci doradzi. Chociaż jak masz tak mały defekt to nie wiem czy rodzice będą chętni to fundowania tego.
właśnie ciekawe jestem dlaczego tamta ortodontka krzyknęła mi dwa lata w aparacie... przecież to jest tylko jeden krzywy ząb a drugi tak lekko tylko odstaje. Poza tym szczerze mówiąc sama nie mam ochoty na taki mały defekt wydawać 8 tysięcy. Naprawdę wolę zrobić sobie licówki.
Stary 2014-12-21, 14:07   #17
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie ciekawe jestem dlaczego tamta ortodontka krzyknęła mi dwa lata w aparacie... przecież to jest tylko jeden krzywy ząb a drugi tak lekko tylko odstaje. Poza tym szczerze mówiąc sama nie mam ochoty na taki mały defekt wydawać 8 tysięcy. Naprawdę wolę zrobić sobie licówki.
Idź do innego ortodonty i powiedz, że stałego nie założysz i co ci proponuje.
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-21, 14:47   #18
Mrs_Selenator
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość
Idź do innego ortodonty i powiedz, że stałego nie założysz i co ci proponuje.
Masz rację Głodomorek tak muszę zrobić
Stary 2014-12-21, 16:20   #19
Nemme
Raczkowanie

Cytat:
o proszę. poszło szybciej niż myślałam. Tutaj są zęby robione aparatem, lustrzanką. No chyba nikt mi nie powie że są proste
Jakbym miała takie zęby to bym skakała z radości do góry sufitu codziennie przez kilka godzin Naprawdę, nie masz gorszych problemów? Ja mam wszystkie 3 poza łukiem i jak się uśmiecham, wyglądam jak wampir... ale mam wszystkie zdrowe i białe zęby i szczerzę się jak głupia I ty też powinnaś, bo masz naprawdę piękne zęby...
Nemme jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-21, 16:31   #20
Mrs_Selenator
Raczkowanie

To ja nie wiem co ze mną jest nie tak.... przecież naprawdę nie widzicie że ten jeden ząb ewidentnie odstaje od reszty? drugi może tak delikatnie tylko, ale jeden to ewidentnie nie wygląda sympatycznie.
Stary 2014-12-21, 16:41   #21
Mrs_Selenator
Raczkowanie

.

Czas edycji: 2017-11-19 o 12:23
Stary 2014-12-21, 16:55   #22
Nemme
Raczkowanie

Cytat:
np tutaj no tragiczne są te zęby... ja po prostu nie rozumiem jak można nie widzieć, że są krzywe no przecież mam dobry wzrok
Przecież tego prawie nie widać! Jak się uśmiechasz to uwierz mi, że nikt nie zwraca na to uwagi... Zacznij pracować sobie na wakacjach, dorabiaj sobie i zbieraj na aparat, jeżeli Ci to strasznie przeszkadza, ale nie histeryzuj, że wszyscy to widzą, a Ty nawet uśmiechnąć się nie możesz...

Jakbym Ci pokazała swoje zęby, to byś pewnie padła, dzięki Bogu, że ja nie mam z tym takich problemów bo pewnie dawno zamknęliby mnie w szpitalu psychiatrycznym żebym przypadkiem tych zębów sobie na żywca nie powyrywała... :P
Nemme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-21, 17:23   #23
Mrs_Selenator
Raczkowanie

nawet nie wiecie jak mnie cieszy, że ktoś potrafi spojrzeć na to obiektywnie, bo ja swoje zęby widzę jakby były po prostu tragiczne.
Stary 2014-12-21, 22:04   #24
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
np tutaj no tragiczne są te zęby... ja po prostu nie rozumiem jak można nie widzieć, że są krzywe no przecież mam dobry wzrok
nie sa idealnei proste widze to,ale o wiele mniej krzywe od moich kiedś

nie są perfekcyjne, ale nie sa na tyle złe zbey w nie ingerowac w nie licówkami

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 12:33   #25
antoszynka
Raczkowanie

Jeśli Ci to naprawdę przeszkadza, to ja też bym wolała licówki niż męczyć się aparatem za grube tysiące i przez kilka lat, kiedy tak naprawdę przeszkadza Ci tylko jeden ząb.

Ja Cię autorko rozumiem, bo sama mam koronę na jedynce (miała być licówka, ale ząb jest martwy więc okazało się, że za duży kontrast kolorów). Poza tym przy licówce spiłowuje się odrobinę zęba, żeby porcelana nie odstawała od reszty (mi spiłował więcej, bo ząb był krzywy i wystawał), dopiero przy koronie ingerencja jest duża, spiłowuje się go właściwie na szpikulec Żałuję nawet, że nie zrobiłam jej sobie wcześniej! Choć mimo, że było gorzej niż u Ciebie (bo ząb ciemniejszy), to było to widać jedynie na zdjęciach. Na żywo nikt nie zauważał. Więc głowa do góry
antoszynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 17:49   #26
macka
Zadomowienie

Cytat:
jejku dziękuję za tak cudowne słowa otuchy tyle, że właśnie dla mnie piękne nie są ech..
A to już problem w Twojej głowie, a nie w zębach. Może lepiej odwiedzić psychologa niż ortodontę?

Cytat:
A druga opcja zastanawiam sie nad powrotem do ruchomego aparatu skoro kiedys dal mi efekty.
Kiedyś-czyli jako dziecku. Ruchome są głównie dla dzieci. Po zakończeniu wzrostu stosuje się raczej stałe.

Cytat:
Niestety dziewczyny dla mnie te zęby są koszmarne i nie uważam wcale, że przesadzam. Po prostu czuję się z nimi źle, a gdyby były ładne i proste to takiego problemu bym przecież nie miała.
J.w. - psycholog.

Cytat:
właśnie ciekawe jestem dlaczego tamta ortodontka krzyknęła mi dwa lata w aparacie... przecież to jest tylko jeden krzywy ząb a drugi tak lekko tylko odstaje. Poza tym szczerze mówiąc sama nie mam ochoty na taki mały defekt wydawać 8 tysięcy.
2 lata- to standardowy czas leczenia ortodontycznego małych i prostych wad. Aby wprowadzić do łuku 'tylko' 2 zęby, trzeba ruszyć wszystkie inne. Dlatego 2 lata i aparaty zarówno na górę jak i na dół. Jak się zmieni ustawienie tylko na górze, to może przestać pasować do dołu. I jeszcze po 2 latach noszenia aparatu- przynajmniej 2 kolejne lata noszenia zdejmowanego aparatu retencyjnego, lub przyklejenie go na stałe na kolejnych ileś lat. Ortodontka jasno i przejrzyście sprawę postawiła - cena założenia aparatu i comiesięcznych wizyt może być taka, a nawet wyższa.

Cytat:
To ja nie wiem co ze mną jest nie tak.... przecież naprawdę nie widzicie że ten jeden ząb ewidentnie odstaje od reszty? drugi może tak delikatnie tylko, ale jeden to ewidentnie nie wygląda sympatycznie.
Nie widzimy. Mi to pachnie albo trollem, albo potrzebą dowartościowania się, albo poważnym problemem z poczuciem własnej wartości, który tu zamanifestował się potrzebą posiadania zębów idealnych
macka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 18:02   #27
Mrs_Selenator
Raczkowanie

Cytat:
Nie widzimy. Mi to pachnie albo trollem, albo potrzebą dowartościowania się, albo poważnym problemem z poczuciem własnej wartości, który tu zamanifestował się potrzebą posiadania zębów idealnych

słucham? bezczelna jesteś dziewczyno. Napisałam tego posta z pytaniem czy licówki nadawałyby się dla nastoletniej dziewczyny i dałam zdjęcie swoich zębów, a nie moja wina, że dziewczyny są na tyle miłe, że spojrzały na moje zęby obiektywnie na co ja nie potrafiłam spojrzeć i po prostu stwierdziły, że przesadzam z tymi licówkami (o co wcale nie prosiłam by mi powiedziały czy potrzebne mi są licówki czy nie. Zapytałam czy nastolatka mogłaby mieć licówki). Ja nadal mam ochotę coś z tymi zębami zrobić i podejrzewam, że zrobię, a jak coś Ci się nie spodobało wcale nie musiałaś tutaj wchodzić albo komentować.
Jak najmniej takich ludzi jak Ty, serio.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-22, 18:05   #28
kapec22
Przyczajenie

nie karmcie trolla
kapec22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 23:55   #29
OnYoo
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 01:21 ---------- Poprzedni post napisano o 01:18 ----------

OnYoo a jak sądzisz czy taką wadę można byłoby "doprostować" aparatem zdejmowanym? bo kiedyś mi naprawdę pomógł ten taki ruchomy aparat. Mam nawet gdzieś zdjęcie z podstawówki jakie kiedyś miałam zęby
Myslę, że tak. To jest naprawdę kosmetyczna poprawka. Aparat stały i licówki to jest duża ingerencja i jeśli ktos nie musi niech nie nosi/nakłada.
OnYoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-23, 12:03   #30
Mrs_Selenator
Raczkowanie

Właśnie ja już nie wiem co mam zrobić.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości