![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Przykre/śmieszne/dziwne przygody z dzieciństwa :-)
Ja pamiętam ich sporo. Z przykrych - jak miałam chyba 5 lat byłam latem w sklepie z mamą. Stałyśmy w kolejce. A że byłam mała [niska, jak to dziecko
![]() ![]() ![]() A Wy, macie jakieś przygody tego typu? ![]() Edytowane przez Lovisa Czas edycji: 2005-09-10 o 21:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Przykre/śmieszne/dziwne przygody z dzieciństwa :-)
hmmm musialabym się zastanowić
![]() ![]() A jak ktoś się mnie pytał kim chce zostać jak będę duża to odpowiadałam: "Mamą" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raróg
|
Podkradłam starszemu bratu fiolet w proszku z biurka. Wyszłam z buteleczką na dwór, a że strasznie wiało, po otwarciu jej obsypało mnie całą tym proszkiem
![]() ![]() Innym razem brat zostawił żyletkę (hmm, czy on mi to robił specjalnie? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Bleh to mi odrazu nasuwa się historia, gdy miałam może ok. 6 lat usiadłam na właczonym żelazku, bo babcia zapomniala wylaczyc i zostawila zelazko na krzesle, a ja niepatrzac na nie po prostu usiadlam
![]() A co do smiesznych to nigdy nie zapomne widoku moich kotow świecacych na odblaskowy czerwony kolor, po tym gdy ubieralysmy je z siostra w kubraczki, wczesniej przez nas wydziergane na drutach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Idąc ulicą musiałam zawsze trafić w sam środek kafla chodnikowego, inaczej sie "nie liczyło"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Za czasów zerówki, byłam strasznym niejadkiem-wmuszono we mnie kanapki z pomidorem, a jako, że na sam widok pomidora mnie kiedyś odrzucało, to zwymiotowałam na dzieciaki siędzące obok mnie. Dostałam straszny ochrzan i przez resztę dnia musiałam chodzić w samych majtkach (pamiętam, że trzęsłam się z zimna, ale nikogo to nie obchodziło), bo moje ubrania się suszyły. Nienawidziłam od tej chwili tam chodzić-strasznie mi było wstyd
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
przykre: jak byłam w przedszkolu to wybieraliśmy się zaraz po śniadaniu do teatru i pani mnie tak poganiała, aż wylałam na siebie kubek gorącej herbaty. Mój wrzask słyszało chyba całe przedszkole. Gioło mi się to wiele miesięcy, ale blizny nie mam.
śmieszne: mam kuzynkę starszą ode mnie 4 lata i jak byłyśmy małe to wyjadałyśmy dziadkowi z barku wiśnie z likieru. Przyznałyśmy się do tego całkiem niedawno. Cały dom był pewien, że to dziadek powoduje, że ich ubywa. Nie wiemy natomiast, co myślał dziadek, bo nie zdążyłyśmy spytać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Killing me softly
|
Kiedy byłam mała, włożyłam głowę między pręty barierki na balkonie i nie umiałam wyjąć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Mi przychodzi teraz do głowy akurat jedna śmieszna sytuacja z dzieciństwa.
Rodzice robili w domu jakąś imprezę na której była masa rodziny i znajomych. W kuchni czekały różne alkohole niektóre już wcześniej otwarte. Poprzelewałyśmy z kuzynką większość z nich do butelek po mineralnej, a wodą, sokami i herbatą napełniłyśmy puste butelki ![]() Rodzice byli chyba źli, ale już tego nie pamiętam. Nam za to wydawało się to niezwykle śmieszne ![]()
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
w szkole chodzilam na obiady jednak panie mowily ze mieska nie wolno zostawiac a ziemniaczki tak wiec sprytna monisia
![]() ![]() Pod blokiem mielismy baze aby sie do niej dostac trzeba bylo wejc do duzego konteneru an smiecie oczywiscie weszlam ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
jak byłam mała to byl straszny ze mnie zboj
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
a śmieszne to jeszcze to, że wjechalam jako dziecko sankami pod jedyną ławkę w parku. Dla mnie to może było i śmieszne, ale dla mojego taty już nie bardzo bo ławka miała betonowe nóżki i nijak się nie dało mnie spod niej wydobyć. Musieli przepiłować deski. Trochę tam wtedy posiedziałam sobie i wtedy mnie też już wesoło nie było.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
hihi a mi sie zawsze wydawalo jak bylam takim szkrabem 6-7 lat ze jak jedziemy autem to samochody z naprzeciwka jak tylko nas mijaja zakrecaja tak ze potem jada za nami.... i tak ze po 100km podryz za nami powinien juz byc baaaardzo dlugo sznurek aut - niestety jakie bylo moje rozczarowanie jak obracalam sie i tych aut az tyle nie bylo
![]() a tak pozatym to wydaje mi sie ze byla normlanym dzieckiem, tylko moja rodzina opowiada o mnie jakies dziwne historyjki - ze jak mialam 5 lat to spakowalam swoje zabawki i ucieklam z domu...... ..... do ciocki ktora mieszkala w bloku obok jakies 20m dalej - zapukalam i powiedzialam - ciocia ucieklam z domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ja jako małe dziecko podobno zasypialam tylko przy włączonym .....ODKURZACZU
![]() ![]() Kiedys tez jak bawiłam sie w piaskownicy pewnien chlopak niszczył mi babki z piasku, zdenerwowałam sie i do spodni dresowych wsypałam Mu wiaderko piasku. ![]()
![]() |
#15 | |
Raróg
|
Hehe, jeszcze przypomniałam sobie coś. Miałam dużą rodzinkę i jak się zebraliśmy przy obiedzie, to zazwyczaj kupa śmiechu. Żartem powtarzanym do znudzenia była odpowiedź na moje pytanie: "Skąd się wzięłam?" Opowiedzią było, że znaleźli jajko na śmietniku i kura mnie wysiedziała, hehe, na szczęście tyle rozumiałam, że to raczej byłoby niemożliwe. Musieli mieć niezły ubaw
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
... choć nie Westwood
|
Jak miałam 3 lata uciekłam z chrztu mojego brata
![]() ![]() I szukali mnie z godzine ![]() Inne? Hm... Wzięłam kiedyś z moją kuzynką golarkę dziadka i.... ostrzygłyśmy naszego psa, Tropiciela ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
ja miałam dużo takich historyjek ale jakoś nie mogę sobie wszystkich przypomnieć.Pamiętam jak kiedyś przyszłyśmy z mamą do jej koleżanki a ta koleżanka zawsze gotowała trochę z udziwnieniami
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A tacie kiedyś, gdy szykowaliśmy się do kościoła przypiełam do spodni długi ogon, który odpadł mojej maskotce osiołkowi. Zorientował się dopiero jak wróciliśmy ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
ja sobie jescze przypomnailam jak przyszla kiedys do mnei chrzestna i ju troszke siedziala wiec przynioslam jej buty i powiedzialam aby jzu poszla do domu bo juz dlugo siedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Pamiętam jak na wsi z moją kuzynką koniecznie chciałyśmy wozić kociaka w wózku dla lalek
![]() ![]() jeszcze jedna historyjka ze wsi... było tam takie jeziorko właściwie sadzawka, Nad nia rosły wierzby. Kiedy zerwało się taką witkę z wierzby i zostawiało listki tylko na końcu (taki pędzel) i ruszało tym najpierw w odzie, a potem po ziemi, to żaby wyskakiwały i goniły ten pędzel. Nie wiem dlaczego tak było, ale bardzo to lubiłyśmy. (żabom oczywiście nie działa się zadna krzywda) Raz nad tym jeziorkiem usłyszałam szelest w krzakach, zajrzałam w krzak tak od góry, a tam był wąż, chyba żmija bo miał zygzak ![]() ![]() I ostatnia z serii : "wieś" ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2005-06-22 o 20:02 Powód: literówki, jak zwykle :) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Killing me softly
|
Przypomniało mi się jeszcze coś. Wraz z kuzynką, gdy byłyśmy małe, nosiłyśmy w pudełku od zapałek po monecie 1-złotowej. Pudełko było wysłane watą, zeby złotówce było wygodnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
hahaha ale siuper! zaraz sobie poprzypominam co ja wyczyniałam oprócz sikania w kosciele pod amboną (już kiedyś o tym pisałam na wizażu)
![]() pamiętam jak stworzyłam gazetkę z moimi kumpelkami z bloku ![]() ![]() Mieliśmy też klub Tazoo który mieścił się pod schodami wyżej wymienionego sklepu. Znieśliśmy dwa krzesła ze śmietników i zrobiliśmy uroczyste ślubowanie ![]() Czasem na schodach sklepu (u góry) bawiliśmy się w rodzinkę, każdy miał dokładnie opisaną osobowość. Ja zwykle byłam synem hahhaa i chodziłam na wagary i często się biłam (ciekawe czemu taka rola? ;D) Lubiłam też jak bawiliśmy się w diabły(święciłyśmy je wodą), dorosłe mamy (chodziłyśmy do kościoła a chipsy to były opłatki) i nagrywałyśmy kasetki czyli jakieś wywiady albo reportaże. Miałyśmy wielkie zbiory ubranek wycinanych z gazety i głowy i przyczepiałyśmy rózne głowy do ciuszków i bawiłyśmy się w szkołę ![]() A na dworze na który mama puszczała mnie codziennie bez ograniczeń czasowych (naprawdę czasem do 23) w wieku powiedzmy 5 lat skakaliśmy przez krzaki i często bardzo niefortunnie upadałam :P miałam namiętnie zdarte kolana, raz się z całej sił walnęłam głową o beton i wszystkim mówiłam, że mam wizję i umieram ![]() A w przedszkolu to oczywiście zabawy w "Bandy" czyli uciekanie przed chłopcami którzy nas chcieli całować (ach ta obłuda, każdy dobrze wie, że uwielbiałyśmy jak nas w końcu złapali ![]() ![]() I pamietam jak kiedys nie zjadłam obiadku (a nigdy nic nie jadłam bo byłam ogromny niejadek, w przeciwieństwie do teraz ![]() ![]() No a u babci to był raj! Miałam mnóstwo straszego towarzystwa, bo zajmowała się mną kuzynka która uwielbiała balangować ![]() ![]() z kuzynką zawsze chodziłam też "nad zalew" tam się spotykali Ci wszyscy ludzie- moja kuzynka była punkówą i miała mnóstwo znajomych z punkiem i ja na nich mówiłam dziwolągi hehe ale to były czasy! ludzie po 15 lat a dla mnie taaaaaaaacy dorośli, poważni... sama mam 17 i zachowuje sie jak bachor ![]() Czy to czasy sie zmienily czy ludzie? Bardzo mam piękne wspomnienia z dzieciństwa. Dzieki za wątek ![]() ps. dopisuje, bo przypomniało mi się jeszcze jak z kuzynami- krzyśkiem i piotrkiem (Boże czy oni to jeszcze pamiętają?) nie nawidziliśmy się z sąsiadami od babci - arkiem, wojtkiem i pauliną i kiedyś (o Boże co za wstyd!) obsikalismy gruszki i daliśmy im je mówiąc, że chcemy się pogodzić i przepraszamy za wszystkie kłótnie. O maj gasz. Stwierdzam, że to był cios poniżej pasa... ![]()
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
mi się przypomniała bardzo głupia historia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
A mnie sie jedynie nieprzyjemna historia przypomniała.
Miałam jakies 4 latka i razem z mamą i jej znajomymi wyjechałam gdzieś w góry. W okolicy była strzelnica, wiecie taka co to mozna sobie misia czy sztuczny kwiatek "ustrzelić". Tak jak inni stałam blisko i przypatrywałam sie jak ktos strzela do tarczy. I w tym samym momencie poczułam że oko mnie zaczeło nagle mocno boleć. Uciekłam za strzelnice i jak mama mnie znalazła taką zapłakaną to jej powiedziłam ze cos mi do oka wpadło. Kilka minut później mama zobaczyła że strasznie trę to oko i zajrzała mi do niego a tam... całe oko czerwone z krwi. Kilkanascie minut później na pogotowiu moje oko wyglądało normalnie. Tzn znów było "białe". Gdyby nie to że mama zauwazyła ze cos jest nie tak to straciłabym wzrok. Jak sie okazało, śrut odbił się od tarczy i trafił mnie akurat wtedy kiedy mrugnełam!! Gdyby nie to nie miałabym dzisiaj oka!! Przez kilka miesięcy chodziłam z opaską na jednym oku ![]() ![]() Od tego czasu nigdy nie byłam w poblizu strzelnicy.
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Kiedyś jak spałam u babci (miałam 3 albo 4 latka)leżąc w łóżku podziwialiśmy księżyc i w pewnym momencie powiedziałam "O Bozie... kulwa!" w sensie, że tak byłam zachwycona
![]() Innym razem, kiedy mama gotowała obiad powyciągałam swoje ubrania z szafki i wyrzucałam je przez balkon, dobrze, że grupa harcerzy, która akurat przechodziła oddała je nam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() 1). Jak byłam młodsza - miałam z 5 latek po imprezach organizowanych przez rodziców lubiłam wypijac resztki z kieliszków... 2). Zdarzało mi sie bardzo czesto połykac moje ukochane gumy do żucia Donald...I wtedy od razu chowałam się za fotel i zakrywałam oczy. Wydawało mi się, że mnie nie ma...Moja mama po kilku razach od razu wiedziała co sie święci...I kiedyś szukała mnie i nie mogła znaleźć, słyszę jak mówi głośno do taty: " Nie wiem gdzie ona jest ale pewnie siedzi za fotelem bo znowu gumę połkneła...". A ja wtedy telepałam sie ze starchu, ze na mnie makrzyczy. Tyle sie wtedy mówiło, że sie moze guma do żołądka przykleić...:P Wiecej historii nie pamietam ale jak sobie przypomne to napisze ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
![]()
Kiedy miałam pięć lat, urodziła się moja kuzynka Ania. Ponieważ mieszkaliśmy wszyscy wtedy w jednym domu, a ja byłam w nim dotychczas jedynym dzieckiem, Ania była jakby moją młodszą siostrą. Mój dalszy kuzyn, starszy o ok. 7 lat, lubił mnie straszyć "że mi ją zabierze", a ja mu głupia wierzyłam i prosiłam, żeby tego nie robił. Kiedy Ania miała kilka miesięcy, pojechaliśmy do jej babci na działkę, która była nad rzeką. Kiedy kąpalismy się w niej, kuzyn mi zagroził, że jeśli nie zjem trochę mułu z rzeki, to zabierze Anię na zawsze. No i co miałam zrobić? Zjadłam ten muł ...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
Twiggy - taka byłam mała głupolka, ale szczerze, do teraz nie lubię tych sąsiadów
![]()
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
A ja podobno jak miałam kilka miesiecy wyszłam z łóżka ze szczebelkami i nikt nie mógł mnie znaleźć. Okazało się, że wspięłam sie na szafkę po półkach raze z kocykiem i tam zasnęłam! Do tej pory ciezko mi to uwierzyc, ale tak mówiła mi moja babcia, dziedek i mama!
A z wrednych dzieciecych zachowań to rzucałam jeszcze kamyczkami zza żywopłotu w samochody. Z siostrą rzucałyśmy sie jajkami z kinderniespodzianki napełnionymi proszkiem do pieczenia i wodą. Mocno sie tym trzęsło i w odpowiednim momencie trzeba było rzucic. Prawie jak granat ![]() A jak miałam kilka lat to na karuzeli w parku poznałam dwóch chłopaków i bardzo im sie spodobało to, że sie szybko kręcę i nie rzygam. ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.