![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Biblia
Kochane wizażanki potrzebuje waszej pomocy
![]() DZiekuje ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Biblia
Nie odrabiamy prac domowych [tak, tak, to ogłoszenie napisane wielkimi literami, przypięte przez redakcję, to nie kit]
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#4 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Loviso, a ja się zastanawiam czy w tym wypadku nie możnaby dopuścić tego watku
![]() Jak sądzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
No ale to nie jest raczej prośba o odwalenie jakiegoś zadania, jeśli dziewczyna i tak ma pytać ludzi o ich opinie, a nie sama je wymyślić...
Dla mnie Biblia to dzieło po części historyczne, po części literackie, o dużej wartości badawczej. I w sumie tyle, bo nie jestem wierząca. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
) krzyczeć "N I E O D R A B I A M Y P R A C D O M O W Y CH" a z drugiej mam ochote napisać czym dla mnie jest biblia. chyba pójdę za większością ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Jestem za przestrzeganiem zasad. Nie odrabiamy, to nie odrabiamy, bez wyjątków [ja ankiet do prac magisterskich i innych nigdy nie wypełniałam, bo to dla mnie ten sam kaliber]. Wątek zgłosiłam Jelonkowi do zamknięcia, więc to ona zdecyduje.
![]() |
#8 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
No dobra, w takim razie coś napiszę
![]() Dla mnie Biblia to dzieło literackie, raczej nie historyczne - bo były tysiące okazji, żey dopisać tak coś fałszywego. Dzieło pełne sprzeczności, niejasności, mało wiarygodne. Nie jestem wierząca. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Hmm, jak dla mnie ankiety są w porządku, przecież na podstawie zebranych danych trzeba dopiero wykonać jakąś pracę, a o to nikt nie prosi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Lovisa] [ja ankiet do prac magisterskich i innych nigdy nie wypełniałam, bo to dla mnie ten sam kaliber]. QUOTE]
![]() osoby piszace prace mają sobie same wypełniać ankiety???to dopiero było by nie etyczne....
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ja też jestem za respektowanie NIE ODRABIANIA,ale nie w tym przypadku.Zadania dzielą się na twórcze i odtwórcze.W drugim przypadku jak najbardziej można zamykać wątki,w piewszym-to już nie jest takie oczywiste.
Dla mnie Biblia jest czymś co spędza mi sen z powiek,ponieważ Stary Testament to moja lektura ![]() ![]()
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
dla mnie Biblia jest swieta ksiega chrzescijan; jednak dla mnie osobiscie nie ma takiego znaczenia - mam wiele watpliwosci co do trafnosci materialow w niej ujetych (a raczej tych ktore sie w niej nie znalazly). jest podstawa na ktorej opiera sie religia chrzescijanska tak samo jak Koran jest podstawa islamu.
ja uwazam, ze to nie jest tylko zadanie - to moze byc ciekawy temat do dyskusji. zapewne gdyby dziewczyna napisala post zawierajacy tylko pytanie 'czym jest dla was biblia?' to nie zostalby taki skasowany. a to ze chciala byc uczciwa... to chyba dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Gdyby Zabciam nie napisała, że to praca domowa, tylko, że jest ciekawa naszego zdania na ten temat, odpowiedzi byłoby więcej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Dlaczego mam pomagać komuś kto pisze prace magisterską, a komuś kto potrzebuje czegoś do szkoły?? Tu chodzi tylko o wyrażenie wąłsnej opinii, a nie o odrobienie jakiegoś zadania, a to jest różnica.
Zaznaczam, że do wierzących nie należę, Biblia jest dla mnie książką. Tyle.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Niech Jelonek rozsądzi... ![]() Jelonku, gdybyś zamykała wątek, możesz wyciąć moją wypowiedź? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
dla mnie to dzieło literatury światowej
przez posługiwanie się autorów różnymi językami i gatunkami literackimi nabiera niezwykłego znaczenia i artyzmu osobiscie jest dla mnie swojego rodzaju przewodnikiem moralnym
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak musi coś w tym być skoro jest źródłem historycznym ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
dziekuje wszystkim dziewczynom ktore odpowiedziały na moje pytanie
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
prosze bardzo nie martw się wiekszość popiera Twoje zdanie w tym ja ![]() powodzenia w pisaniu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Zabciam, rozumiem Cię też bym nie chciała robić ankiety na ulicy, czym innym jest pytanie: jakiego radia pani/pan słucha najczęściej, a czym innym jest pytanie, czy dla pana/pani jest Biblia, dla wielu ludzi jest to bardzo osobisty temat i wątpie, żeby dużo ludzi się chiało wypowiedzieć na taki temat.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
to po pierwsze ze osobisty i sama tez bym nie chciałą udzielac obcej osobie odpowiedzi na ten temat na ulicy, co innego na forum, a ludzie reaguja jak reagują, i tego juz nikt nie zmieni niestety....
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
Ankieta nie spełni swojego zadania nie będzie pełnowartosciowa bo zadajesz pytanie konkretnej grupie - młodym użytkowniczkom internetu( patrz poparcie dla Tuska) , na ulicy usłyszałabyś więcej wypowiedzi typu " biblia jest dla mnie bardzo ważna " , "jest podpowiedzią w życiu blabla bla".Bo podchodziłabys do róznych osób .Internetowe badania są bardzo przekłamane.. Weż to pod uwagę
![]() Dla mnie biblia jest ksiązką jak każda inna, nie jestem wierząca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, ale ja np nie chciałabym wysłuchiwać od starych babć, czym jest dla nich Biblia, bo skończyłoby się (w 99%) na tym, że należy słuchać radia Maryja i chodzić do kościoła itd. Niestety ostatnio muszę jeździć autobusami i nawet jak nie chce nasłucham się takich rzeczy...;/. Swoją drogą gdyby mnie ktoś na ulicy o to zapytał, to bym nie odpowiedziała!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Ja Biblię "omijam" szerokim łukiem. Nic dla mnie nie znaczy... nie znam się na niej. Nie traktuję jej jako drogowskazu w życiu :|
![]() Jestem raczej osobą niewierzącą... aczkowliek w COŚ wierzę.. .tylko nie wiem w co ![]() ![]()
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Ankieta to badanie ...Nie ma tu sympatii , antypatii , babcie z rodziny radia maryja istnieją i nic tego nie zmieni figurują w statystykach.Trzeba wziąć to pod uwagę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Wątku nie zamknę, pomiędzy ankietą, a odrobieniem pracy domowej z fizyki jest spora różnica
![]() Lexie, dlaczego miałabym usunąć któryś z Twoich postów? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:43.