|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Rany na twarzy! POMOCY! :(((
Hej wszystki,
ja mam taki "mały" problem na twarzy. Otóż w okolicach nosa zrobiły mi sie dziwne wypryski no i jak to ja nie dałam im spokoju. Potem patrzę... a tam zdarta skóra... z rany leje się jakaś wydzielina i trochę krwi. Próbowałam zasuszyć to pastą cynkową ale śrdenio pomaga. Teraz zasypałam Dermatolem i sama nie wiem.. Miała któraś z Was już taki problem? Czym sobie poradziłyście? Ile czasu rana goiła się chociaż do stanu gdzie można ją lekko zamaskować podkladem/korektorem/pudrem? Mam wazne spotaknie 31... Chciałabym wyglądac naprawdę dobrze! Dziękuję z góry za pomoc i odpowiedzi! Całuski xx |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rany na twarzy! POMOCY! :(((
teraz woda utleniona i nie ruszać. Na noc multibiotic albo coś podobnego np. maxbiotic (chyba jest tańszy). Jeśli maskować to żadnym podkładem płynnym. Tylko podkład mineralny. Ewentualnie korektor w kremie Catrice ale na bardzo krótko, a potem zmyć i jeszcze raz woda utleniona. I nie gmerać już przy tym. Doustnie można brać witaminę B, jest np. zestaw B Balans. Zero podkładu płynnego bo to pożywka dla bakterii, a masz tam bakterie.
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: Rany na twarzy! POMOCY! :(((
Wyskoczyło mi kiedyś coś podobnego na nosie i używałam na to plasterków na opryszczke. Nic nie ciekło. Szybko się wysuszyło, chyba 3 plasterki zużyłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:29.