![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Nago na operacji, a co z miejscami intymnymi?
Wiem, ze to glupi watek i glupie pytanie, ale coz
![]() Bede musiala miec operacje kolana. Wiem, ze trzeba bedzie sie rozebrac do naga i nie wiem czy miec ogolone miejsca intymne czy nie? Zwracaja na to uwage lekarze? Bo wiecie, z jednej strony lubie miec ogolona, ale sa tacy lekarze, ktorzy na to krzywo sie patrza. A jezeli zapuszcze to nikt nie pomysli: ale busz!? Wiem, jestem przewrazliwiona, ale wole miec chociaz komfort przy stresie. ehh |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Buc
|
Dot.: Nago na operacji, a co z miejscami intymnymi?
aha. na bank do operacji kolana musisz być cała naga.
trololololo.
![]() |
#3 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Tak, na bank naga
![]() ![]() Edytowane przez ciastkokremowe Czas edycji: 2015-01-05 o 12:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Nosz, kur... Wiesz, dla picu zalozylam ten topik, bo chce z Was sie posmiac. No jasne...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Copyraptor
|
Yyy, no ja się do operacji łokcia rozbierałam do naga. Później mi chyba dali taką narzutkę jednorazową, a na stole leżałam przykryta kocem. Byłam zarośnięta i miałam nieogolone nogi, od tygodnia chodziłam z ręką złamaną w łokciu, nie w głowie mi było golenie się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() W trakcie mojej operacji kolana miałam na sobie bieliznę i szpitalną koszulę, w której zabrano mnie na blok operacyjny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
No w sumie racja, olac to co pomysla inni
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Shanaya, w jednym szpitalu, w ktorym bylam kilkukrotnie operowana nie trzeba bylo byc nago, ale teraz mam byc w innym szpitalu, gdzie jest to konieczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Po dwóch operacjach wycięcia nowotworu jestem i nie kazano mi się rozbierać do naga. W Szczecinie nie przestrzegamy zasad bezpieczeństwa i sterylności.
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Skoro tak mowicie to dlaczego nie wszedzie tak jest? Nie rozumiem tego. Co szpital to inny obyczaj...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Lol. Jasne, operując kolano wszyscy chirurdzy będą oglądać Twoje owłosienie łonowe i je komentować do studentów medycyny i między sobą. Pliez. Dla większości lekarzy takie widoki są tak totalnie powszednie, że wybacz, ale jeśli nie będziesz miała owłosienia zafarbowanego na różowo, to nikt Ci się tam nawet nie będzie specjalnie przyglądał ani tym bardziej się ekscytował. Po pierwsze, zapewne będziesz miała na sobie takie ,,ubranko" szpitalne wiązane z tyłu, tak jak napisała cholerarejestracja. Po drugie, podczas operacji ,,nieużywana" że tak to ujmę część pacjenta jest zwykle zakryta chustami. Jak byłam na operacji wątroby, to pacjentka miała zakryty i biust, i okolice intymne, tylko rejon operowany był odsłonięty.
Miałam operację układu rodnego, a też nie leżałam całkiem naga na stole, tylko w takiej narzutce. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Mi wycinano torbiel na jajniku, musiałam się do tego ogolić na zero tam na dole i być nago. W dodatku jak po operacji mnie wybudzano i przenoszono z łóżka, na to na kółkach, do przewożenia pacjentów to zsunęła się ze mnie ta papierowa płachta, która mnie zasłaniała, tak więc przez chwile pielęgniarki i panowie techniczni, którzy tam byli, mogli mnie zobaczyć nago. Ale uwaga - to jest personel medyczny. Dla nich to normalne, mają setki pacjentów, myślisz, ze ktoś będzie się na Tobie skupiał nie wiadomo jak i patrzył czy masz włoski tu i ówdzie? Bez przesady.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mi kazali zdjąć stanik i założyć szpitalną koszulę wiązaną z przodu ale majtki miałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
To jest pewnie ten sam troll od nastoletnich chłopców i bilansów u lekarek.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzeniona Zmorah
|
Możesz w aptece kupić takie majtasy jednorazowe, wyglądają trochę jak babcine pantalony, zrobione są z takiej siateczki jakby papierowej i są jałowe. Nie kosztują majątku, możesz mieć przy sobie i zapytać przed operacją czy się zgodzą
![]() ![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Ja miałam operacje łokcia (miałam 14 lat) i nie zdjeli mi nawet koszulki, była na krótki rękaw ale stwierdzili że to niczemu nie bedzie przeskadzać wiec nie trzeba zdejmować. Nie wiem po co rozbierać się do naga przy opreacji ręki czy kolana :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Nie wiem o jakiego trolla od nastoletnich chlopcow Ci chodzi, bo nie przesiaduje na forach
![]() No tez mysle tak jak Wy. Dziekuje za odpowiedzi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
to wcale nie jest smieszne.... ja zostalam poinformowana przed zabiegiem I wiedzialam czego oczekiwac, mialam zabieg usuniecia kawalka rzepki mniej wiecej miesiac temu.
Musisz sie rozebrac do naga, zalozyc szpitalna koszule, majtki mozesz miec swoje (ja moglam). Nie jesc nic przez min 6 godz (jesli dbrze pamietam), znieczulenie ktore bedziesz miala powoduje ze nie czujesz nic od pasa w dol, w tym nie trzymasz moczu itd.. po zabiegu bedzie ci zimno, ale w miare jak znieczulenie bedzie odpuszczac bedzie ci coraz cieplej. ja widzialam caly zabieg na ekranie ![]() Powodzenia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;49604136]to wcale nie jest smieszne.... ja zostalam poinformowana przed zabiegiem I wiedzialam czego oczekiwac, mialam zabieg usuniecia kawalka rzepki mniej wiecej miesiac temu.
Musisz sie rozebrac do naga, zalozyc szpitalna koszule, majtki mozesz miec swoje (ja moglam). Nie jesc nic przez min 6 godz (jesli dbrze pamietam), znieczulenie ktore bedziesz miala powoduje ze nie czujesz nic od pasa w dol, w tym nie trzymasz moczu itd.. po zabiegu bedzie ci zimno, ale w miare jak znieczulenie bedzie odpuszczac bedzie ci coraz cieplej. ja widzialam caly zabieg na ekranie ![]() Powodzenia![/QUOTE] ![]() Każdy reaguje inaczej na znieczulenie, tak samo jak jedni wymiotują po narkozie a inni nie. Ja swoje przeszłam zgoła inaczej więc nie widzę powodu opisywania reakcji swojego organizmu z naciskiem, że autorka będzie czuć się podobnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zaczytana w wizażu
|
Sporo razy byłam na bloku operacyjnym, głównie na chirurgii twarzowo-szczękowej, laryngologii, okulistyce. Tylko na okulistyce pacjenci byli ubrani w cokolwiek, na reszcie nadzy. Nawet na szczękowej, gdzie zespalali płytkami złamania żuchwy, gdzie teoretycznie od szyi w dół nie ma ingerencji. Takie są po prostu procedury, lekarze muszą mieć nieograniczony dostęp do wszystkiego, jak będzie potrzeba. A to cewnik do pęcherza, a do elektrody na klatce piersiowej, różne wkłucia...
Na Twoim miejscu autorko ogoliłabym krocze, chociaż tak naprawdę nikt na to nie zwraca uwagi. W trakcie operacji pacjent jest okładany milionem serwet, często jakąś kołdrą lub kocem jak jest możliwość a operacja długa, żeby się nie wychłodził. Każdy inaczej reaguje na takie sytuacje. Ja bym się nie przejmowała miejscami intymnymi, bardziej samym "zasypianiem", ale każdy ma swoje fobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;4960349 5]Kto ci powiedział, że masz być nago?
![]() W trakcie mojej operacji kolana miałam na sobie bieliznę i szpitalną koszulę, w której zabrano mnie na blok operacyjny.[/QUOTE] Ja też miałam na operacji kolana własne majtki i szpitalną koszulę. Problem był z tym dopiero na sali pooperacyjnej, kiedy musiałam skorzystać z basenu. Pani z personelu miała focha że musiała te majtki ze mnie ściągać i komentowała że teraz to się im (pacjentom) w d... poprzewracało, że w ubraniu na operację, a potem ona więcej roboty ma. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
moze zapytaj jaki lekarz bedzie cie operowal i jakie ma preferencje ;-)
a tak serio to kazdego prywatna sprawa czy sie goli czy nie ,zaden lekarz nie bedzie sie krzywo patrzyl na twoje owlosienie lonowe czy jego brak,najwazniejsze zebys sie umyla przed wtedy nikt komentowac nie bedzie. powiem ci ze jestem pielegniarka z zawodu(ale aktualnie pracuje w innym zawodzie) nigdy nikt w moim otoczeniu nie komentowal owlosienia intymnego pacjenta nie wiem skad ci to przyszlo do glowy :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Hahahah, juz wyobrazilam sobie jego mine jak go pytam o preferencje
![]() ___ No jak trzeba sie rozebrac to trudno ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Ja przeszłam operacje i miałam na sobie tylko koszulkę. W takim momencie człowiek nie myśli o tym, że mu miejsca intymne widać, dla lekarzy i personelu to jest normalny widok. Ja nie czułam się w żaden sposób skrepowana.
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Podczas operacji mojego kolana - miałam tylko szpitalną koszulkę. Miejsca intymne ogolone, gdyż tak się lepiej czuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;4960349 5]Kto ci powiedział, że masz być nago?
![]() W trakcie mojej operacji kolana miałam na sobie bieliznę i szpitalną koszulę, w której zabrano mnie na blok operacyjny.[/QUOTE] Tylko, ze potem ta koszula jest podciągana, gdy jest jednorazowa lub sciągana (trzeba gdzies przykleić elektrodę bierną od elektrokoagulacji), gdy jest z materiału. Pacjent nie może leżeć na stole operacyjnym w jakimkolwiek ubraniu. ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- [QUOTE=your_dream;49604483]W trakcie operacji pacjent jest okładany milionem serwet, często jakąś kołdrą lub kocem jak jest możliwość a operacja długa, żeby się nie wychłodził. /QUOTE] Nie widziałam jeszcze żeby ktokolwiek był przykryty na sali operacyjnej kołdrą. Przykrywa się ich prześcieradłem jednorazowym lub z materiału, a potem zalezy juz co sie operuje. Czasem się to potem ściąga i pacjent zostaje tylko przykryty jałowym obłożeniem.
Edytowane przez Keket Czas edycji: 2015-01-05 o 18:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
A ja lezalam w majtkach, spodniach od pizamy, kazali mi zalozyc skarpetki bo na sali chlodno, do tego szpitalna koszula, nie pamietam czy mialam stanik. Majstrowali mi na wysokosci szyi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Widocznie szpital nie przejmuje się zakażeniami.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:54.