|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2015-01
Wiadomości: 1
|
potrzebuję kilku porad
Zbliżają się walentynki. Jako, że uwielbiam robić prezenty już myślę co zrobić na 14 lutego. Otóż mój chłopak uwielbia czekolady z całymi orzechami typu Nussbeisser. Wpadłam więc na pomysł żeby samemu zrobić coś tego typu, z tym że w kształcie serduszek. Zaplanowałam, że kupię foremki do babeczek w kształcie serc, kilka dobrych jakościowo, mlecznych czekolad i całe orzechy laskowe. I mój problem zaczyna się właśnie tu, czy któraś z Was próbowała kiedyś rozpuszczać czekoladę i robić z niej mniejsze? Macie jakieś sprawdzone sposoby na rozpuszczenie jej?
Boję się, że nic z tego nie wyjdzie i czekolady przepadną. Słyszałam też, że rozpuszczając czekoladę można ją zważyć. Wszelkie opinie i pomysły mile widziane
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2011-02
Lokalizacja: Szczecinek :/
Wiadomości: 1 269
|
Dot.: potrzebuję kilku porad
Rozpuszczałam w kąpieli wodnej: do miseczki wkładasz czekoladę, tą miseczkę do rondelka z wodą, rondelek stawiasz na mały ogień, mieszasz do rozpuszczenia. Generalnie nic trudnego
__________________
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2010-11
Wiadomości: 1 542
|
Dot.: potrzebuję kilku porad
Można wlać wrzątek do garnka, położyć na nim metalową miseczkę (ale tak żeby woda jej nie dotykała), do miseczki połamaną czekoladę i wszystko się pięknie roztopi.
Do czekolady dodaję czasem śmietany kremówki lub odrobinę mleka i nigdy mi się nic nie zwarzyło. Proste
__________________
Si no tienes nada que ofrecer, ofrece una sonrisa!
![]() |
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
Zarejestrowany: 2010-04
Lokalizacja: Śląsk
Wiadomości: 2 343
|
Dot.: potrzebuję kilku porad
lepiej nie eksperymentuj z mlekiem - mnie raz się pięknie zwarzyło
tak samo nie polecam mikrofali, nie widzisz dobrze co się dzieje.Jeden sprawdzony sposób - garnek na małym gazie z wodą, nad nim miska z połamaną czekoladą. Stoisz przy tym i obserwujesz i wszystko będzie ok!
__________________
Nie istnieje nic poza tym, co czujesz -7kg |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: potrzebuję kilku porad
A moze czekoladowy telegram? http://czekoladowytelegram.pl/do/cho...F2MRoCPRPw_wcB
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:26.



Boję się, że nic z tego nie wyjdzie i czekolady przepadną. Słyszałam też, że rozpuszczając czekoladę można ją zważyć. Wszelkie opinie i pomysły mile widziane 


tak samo nie polecam mikrofali, nie widzisz dobrze co się dzieje.

