Jaką diete skuteczną Wy stosujecie? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-18, 23:31   #1
Darcia137
Raczkowanie

Jaką diete skuteczną Wy stosujecie?

Witam, postanowiłam, że od końca roku szkolnego zacznę się odchudzać, aby nieco się wyrobić w wyglądzie. I chciała bym się dowiedzieć, jakie wy stosujecie skuteczne diety, które nie zawodzą, że np mówi się, że schudnie się, a to tylko przybywa kilogramów zamiast ubywać. Proszę o jakieś rady, i z góry dziękuje
Stary 2009-05-18, 23:46   #2
Darcia137
Raczkowanie

Jaką diete skuteczną Wy stosujecie?

Witam, postanowiłam, że od końca roku szkolnego zacznę się odchudzać, aby nieco się wyrobić w wyglądzie. I chciała bym się dowiedzieć, jakie wy stosujecie skuteczne diety, które nie zawodzą, że np mówi się, że schudnie się, a to tylko przybywa kilogramów zamiast ubywać. Proszę o jakieś rady, i z góry dziękuje
Stary 2009-05-19, 00:57   #3
Mgiełka91
Zadomowienie

Dot.: Jaką diete skuteczną Wy stosujecie?

Na forum jest dział "Dietetyka", tam na pewno coś znajdziesz
http://www.wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=69
Mgiełka91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-19, 07:45   #4
dwi071
Doncia

Najlepsza dieta którą stosowałam i bardddzo poskutkowała 25 kg mniej, to ruch i NŻT, jadałam wszystko tylko ograniczałam porcje, stopniowo co raz mniej i mniej i tak zostało, ale jak miałam ochote na słodycze to jadłam np 1-2 herbatniki, czy inne słodkości, 10 szt chipsów i takie tam wyliczanie. Kalorii nie licze, ale wybieram raczej produkty nisko kaloryczne, cola light i takie tam. Jak gdzieś kiedyś przeczytałam w diecie należy zostawić sobie miejsce na 150 kalorii na produkty zakazane tzn wlaśnie słodycze.
powodzenia
dwi071 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-19, 09:53   #5
fiolusiek
Zakorzenienie

najskuteczniesza to MZ-WR i przedewszystkim zmiana nawykow zywieniowych i stale zakorzenienie je w zyciu bez tego zadna dieta nie bedzie skuteczna
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-19, 10:36   #6
illuvies
Wtajemniczenie

Ruch + MŻ (Mniej Żreć). Zmienić swoje przyzwyczajenia i upodobania żywieniowe, bo nic Ci nie da najlepsza dieta, jeśli po niej powrócisz do chipsów i czekolad.
illuvies jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-19, 10:45   #7
uparta Marti
Zakorzenienie

siłownia+ MŻ(Mniej Żreć)
Stary 2009-05-19, 10:58   #8
*piękna
Zakorzenienie

Zadna dieta Ci nie pomoże. Musisz na stałe zmienić nawyki żywieniowe.
*Nie jedz dużo słodyczy i tłustych rzeczy,
*unikaj wszelakich hamburgerów, pizzy, chipsów itp.
*Jak chcesz cos słodkiego to jedz owoce,
*jedz warzywa, sałatki ale bez sosów,
*mniej soli używaj,
*przestań słodzić herbatę,
*jedz razowe pieczywo (ale czytaj skłąd bo chleb często wygląda jak razowy a naprawde barwiony jest karmelem/cukrem)
*staraj się nie najadać na noc
*codziennie zjadaj połowkę różowego grejpfruta bo on pomaga spalac tkankę tłuszczową i przyspiesza trawienie
* pij dużo wody i nie pij żadnych słodzonych gazowanych napojów
*jedz ryby i mięso drobiowe
*czasem zamiast ziemniaków do obiadu zjedz trochę ryzu najlepiej tego brazowego lub kaszy
do tego przede wszystkim ćwiczenia: siłownia albo na własną rękę ruch i jeszcze raz ruch. Gwarantuję że do wakacji schudniesz.

Edytowane przez *piękna
Czas edycji: 2009-05-19 o 11:00
*piękna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-19, 11:37   #9
ElleEstJolieeeee
Raczkowanie

Polecam ten wątek : http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=304089 , tam są fajne rady jak się odzywiac i jadłospisy na ktorych można się wzorować (oznaczone literką R )

but I'm hungry ..

for you
ElleEstJolieeeee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-19, 13:09   #10
dragonfly123
Raczkowanie

a ja radzę iść do dietetyka taka wizyta nie jest droga a on zleci dietke dostosowaną do Twoich potzreb.
Byłam na takiej diecie, 6 tygodni + 2 stabilizujące i schudłam 7 kg. moja siostra poszła niedawno i dostała od tego samego dietetyka zupełnie inną diete, ale tak diametralnie różniącą sie od mojej że gdybyśmy miały w tym samym czasie sie odchudzać to ja bym nie dała rady ma tam lepsze rzeczy do jedzenia niż ja.
ale własnie - ona miała problem bo przecholowała ze słabościami że to tak nazwę ja z kolei miałam za wolny metabolizm mimo w miare zdrowego odżywiania.
Oczywiście -> ruch, ja przyznaje miałam go mało jednak hulahopem kręciłam
Pozdrawiam
dragonfly123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-19, 13:17   #11
MalaLejdi
Zadomowienie

Pozwole sobie zacytować słowa naszej kochanej moderatorki Iza_Wiosenna:
Dziewczyny, odchudzanie to nie chwilowa restrykcyjna dieta typu jem tylko owoce i warzywa, a zmiana stylu życia. TRWAŁA. Odżywiamy się zdrowo (zapraszam do lektury wątków podwieszonych), jemy pięć posiłków, zawsze duże śniadanie i ruszamy się dieta nie może być katorgą i szeregiem wyrzeczeń. Im mniej się ograniczycie, tym łatwiej będzie Wam wyjść z diety o obniżonej kaloryczności. Czasem wystarczy jeść NORMALNIE, tylko zdrowiej niż dotychczas - zmienić pieczywo pszenne na razowe, ryż biały na brązowy, makaron zwykły - na pełnoziarnisty. Ograniczyć węglowodany na kolację oraz słodycze. Więcej się ruszać. Uwierzcie, nie trzeba chodzić głodnym i wściekłym, by schudnąć.

Weźcie sobie to do serca co mówi nasza PANI
MalaLejdi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-19, 14:09   #12
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

A ja polece diete Dukana, watek tutaj https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=304067 proste zasady, widoczne efekty, nie chodzi sie glodnym, nie wyniszcza organizmu. Po 3 tygodniach stracilam 4kg, po cm w pasie i boczkach, po cm w biodrach i udach. Skora mi sie poprawila,a celulit prawie zniknal

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-19, 14:44   #13
Marzeniatko
Zakorzenienie

przenoszę

B L O G

Marzeniatko wystarczy Marzena
Marzeniatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-19, 15:27   #14
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalaLejdi Pokaż wiadomość
Pozwole sobie zacytować słowa naszej kochanej moderatorki Iza_Wiosenna:
Dziewczyny, odchudzanie to nie chwilowa restrykcyjna dieta typu jem tylko owoce i warzywa, a zmiana stylu życia. TRWAŁA. Odżywiamy się zdrowo (zapraszam do lektury wątków podwieszonych), jemy pięć posiłków, zawsze duże śniadanie i ruszamy się dieta nie może być katorgą i szeregiem wyrzeczeń. Im mniej się ograniczycie, tym łatwiej będzie Wam wyjść z diety o obniżonej kaloryczności. Czasem wystarczy jeść NORMALNIE, tylko zdrowiej niż dotychczas - zmienić pieczywo pszenne na razowe, ryż biały na brązowy, makaron zwykły - na pełnoziarnisty. Ograniczyć węglowodany na kolację oraz słodycze. Więcej się ruszać. Uwierzcie, nie trzeba chodzić głodnym i wściekłym, by schudnąć.

Weźcie sobie to do serca co mówi nasza PANI
Toż samo przecież napisałam a znawcą żadnym nie jestem :P

*piękna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-20, 07:34   #15
lilly19921
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Darcia137 Pokaż wiadomość
Od dzisiaj zaczynam dietę pasternaka tu jest więcej informacji: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?p=11773569 ktoś ze mna?
lilly19921 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-20, 07:44   #16
MalaLejdi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *piękna Pokaż wiadomość
Toż samo przecież napisałam a znawcą żadnym nie jestem :P
To ciesze się, że masz taka wiedze na ten temat
MalaLejdi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-20, 11:34   #17
pinezka997
Raczkowanie

ja jadłam w miarę normalnie. Przed większym jedzonkiem formoline łykałam żeby kalorii za dużo nie wchłaniać. oczywiście skończyłam z fast foodami i słodyczami, ale obiady, śniadania jadłam normalne. Do tego ruch i dużo samozaparcia
pinezka997 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-20, 12:22   #18
entaa
Przyczajenie

Na prawde nie rozumiem szału na tabletki odchudzające... jeżeli mówisz, że nie jesz już fast foodów i słodyczy do tego się ruszasz i masz duzo silnej woli, to po co jeszcze wydajesz pieniądze na tabletki. One już Ci w niczym nie pomogą!
entaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-22, 15:55   #19
kasiaraj
BAN stały

nie pomoga i tak naprawde to nic nie dają.. lepiej odzywiac sie zdrowo i z małą ilośca tłuszczów zwierzecych.. ja jem duzo musli np sante bo jak zjem je rano z jogurtem i owocami to przyspieszaja mi przemiane materii lepiej n iz niejedna tabletka!
kasiaraj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-22, 15:51   #20
coxie
Raczkowanie

Ja jestem przede wszystkim przeciwniczką diet, które w szybkim tempie przynoszą nam wspaniałe rezultaty. Bzdura. Może i można szybko schudną, ale te zrzucone kilogramy powracają do nas zaraz po odstawieniu diety. I niszczymy organizm nie dostarczając mu odpowiednich składników odżywczych. Zdecydowanie lepiej przejść na jakąś rozsądną dietę która stanie się równocześnie naszym sposobem na życie i jedzenie. Już na zawsze. Dieta wcale nie musi oznaczać odchudzania i rezygnacji z jedzenia.
coxie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-22, 16:05   #21
31cd44234e3b64b5566b843e41ac0604b692cf23
Konto usunięte

Ja od 10dni nie jem wszystkiego co ma w sobie białą mąkę, zero słodyczy i cukru, 3razy dziennie piję czerwoną herbatę, poza tym jem normalnie 3razy dziennie tak jak wcześniej i się najadam..rezultat? 2KG MNIEJ!
31cd44234e3b64b5566b843e41ac0604b692cf23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 12:14   #22
Wenuska
Raczkowanie

Ja stosuje diete jaką poznałam chodząc na rolletic w tzw. studio zdrowia. Mówię o Programie Królów.Bardzo mnie on zaintrygował bo zakłada, że im więcej jesz tym więcej chudniesz i faktycznie - spożywamy produkty które w swoim składzie zawierają niewielkie ilości energii. Organizm potrzebuję energii na ich strawienie, wchłonięcie i wydalenie. Ponieważ energii brakuje w pożywieniu organizm zmuszony jest ją pobierać z zapasów więc -im więcej jesz, tym bardziej chudniesz! W założeniu każdego tygodnia dostarczamy organizmowi niezbędną ilość wody, witamin, składników mineralnych, tłuszczy i białek, które wykorzystywane są jako materiał budulcowy, a ograniczamy węglowodanów. Jakie ja widze + : pomoc fachowca w Studio, jedzenie smaczne, bez głodówek, masaże rolletic-przyjemne i ujędrniające, że już nie wspomnę o likwidacji cellulitu.
Wenuska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-08, 14:56   #23
lori1209
Raczkowanie

Witam jestem studentka socjologii i piszę prace dyplomową na temat diet, odchudzania i trudności z tym związanych dlatego poszukuje respondentek do wywiadów. Wywiady będę prowadzić telefonicznie lub prze skyp-a. Jeśli jest na tym forum ktoś chętny do pomocy proszę o kontakt lori1209@op.pl
lori1209 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-13, 12:28   #24
lafteris
Przyczajenie

Cześć dziewczyny, ja prawie całe życie odchudzałam się bezskutecznie, aż w końcu trafiłam na zdrową dietę, która poprawia przemianę materii - metabolic balance, jest ona ustalana na podstawie badań krwi i dzięki temu wiemy które produkty powinnismy spozywać a których nie, ja schudłam już 15 kilo i czuję się świetnie, to działa.....trafiłam na nią prze koleżanke bo w Polsce jest to jeszcze mało znane, ale dzięki pani dietetyk Magdalenie Szymańskiej udało mi się po raz pierwszy tle schudnąć i chcę więcej? Polecam koniecznie!
lafteris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-13, 12:36   #25
BeautifulBody
Przyczajenie

Hej, a ja własnie najlepiej trzymam smukłą sylwetkę na większej ilości tłuszczów, troche takie Paleo. I czuje się świetnie. polecam sprobowac.
BeautifulBody jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-13, 15:42   #26
emilia33
Raczkowanie

polecam odstawić wszelkie makarony, pieczywo, na pewno słodycze i niezdrowe używki. do tego duuużo wody, aktywność fizyczna, regularne posiłki i regularny sen
emilia33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-14, 13:30   #27
maalinkaa90
Zadomowienie

Niby takie proste, a takie trudne w realizacji
maalinkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-15, 09:52   #28
Aggis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emilia33 Pokaż wiadomość
polecam odstawić wszelkie makarony, pieczywo, na pewno słodycze i niezdrowe używki. do tego duuużo wody, aktywność fizyczna, regularne posiłki i regularny sen
z tymi makaronami czy pieczywem to nie byłabym aż tak restrykcyjna. Grunt to zmiana nawyków żywieniowych na stałe a nie eliminacja wszystkiego co może być tuczące. Także razowy makaron czy żytnie pieczywo w rozsądnych ilościach (1-2 kromki a nie pół bochenka) jak najbardziej można zjeść. Z pozostałymi rzeczami się zgadzam
Aggis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-15, 11:24   #29
maalinkaa90
Zadomowienie

Takie myslenie jest mi bliższe
maalinkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-19, 00:06   #30
kamilee77
Przyczajenie

Dużo snu, mało śmieciowego żarełka. Nie jeść jak burczy w brzuchu, bo będzie burczał non stp
kamilee77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości