Dzieci ze związków mieszanych. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-01-04, 16:41   #1
tissable
Przyczajenie

Dzieci ze związków mieszanych.

Czy myślicie, że dzieci ze związków mieszanych mogą być nietolerowane np. w szkole? Niekoniecznie dzieci, które mają rodziców różnych ras, ale nawet tej samej rasy, ale różnych narodowości np. pół Polak pół Anglik. Jakie macie zdanie na ten temat? Może macie jakieś przykłady z życia?
tissable jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-04, 16:44   #2
Hvid
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci ze związków mieszanych.

Moje dziecko nie jest jeszcze w szkole. W przedszkolu nie ma z tym problemu. Nie jest zresztą jedynym dzieckiem w przedszkolu z takiego związku.
Hvid jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-04, 17:15   #3
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tissable Pokaż wiadomość
Czy myślicie, że dzieci ze związków mieszanych mogą być nietolerowane np. w szkole? Niekoniecznie dzieci, które mają rodziców różnych ras, ale nawet tej samej rasy, ale różnych narodowości np. pół Polak pół Anglik. Jakie macie zdanie na ten temat? Może macie jakieś przykłady z życia?
Czemu miały by być nietolerowane?
Miałam paru znajomych w klasie i szkole z takich związków (było to parę/naście lat temu) i wtedy nie było żadnego problemu. Także teraz tym bardziej problemu nie powinno być.
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-04, 17:15   #4
maacieek
Zakorzenienie

U mnie w mieście jest adoptowany chłopak, który jest czarnoskóry i jest bodaj jedyny. Jak dobrze pamiętam, na początku jak się zjawił w szkole to był "sensacją", bo nie jest biały, ale co się dziwić wśród dzieci w wieku 6, 7 lat.
Nie spotkałem i nie słyszałem, aby był szykanowany, wyśmiewany czy coś podobnego wśród dzieci.
Ogólnie to rodzice tych dzieci miałem większe "ale" niż oni.
And had a really, really, really good time
Take my hand, let's have a blast
And remember this moment for the rest of our lives
maacieek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-04, 17:19   #5
lza_slonca
Zakorzenienie

potwierdzam, większe "halo" robią rodzice/dziadkowie niż dzieci.

Dukam po raz 2

start: 97kg
faza I od 16.11. do 24.11
koniec: 91,9kg

start II faza: 92,7 kg
faza II 25.11
lza_slonca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-04, 17:47   #6
201607050913
Konto usunięte

Chyba odwrotnie jest, te które znam wzbudzają pozytywną ciekawość.
201607050913 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-04, 17:48   #7
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Nigdy nie miałam prpblemu z akceptacją. Nikt nigdy mi nie dokuczał z tego powodu.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-04, 18:05   #8
laisla
Zakorzenienie

Absolutnie nie. Jedyny "problem" to dla rodziców bywa świetna znajomość języka u takich dzieci w obliczu faktu, że ich własne dzieci, które mają język wyuczony są oceniane tymi samymi kryteriami podczas np. konkursów przedmiotowych z języka czy egzaminów wstępnych do klas dwujęzycznych
Dzieci dwujęzyczne, ale także te, które przebywały wiele lat poza krajem natychmiast zajmują miejsca w najlepszych klasach, co dla niektórych rodziców bywa odbierane jako niesprawiedliwe. Mówię o szkołach ponadpodstawowych oczywiście.

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2015-01-04 o 18:10
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-04, 18:36   #9
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Absolutnie nie. Jedyny "problem" to dla rodziców bywa świetna znajomość języka u takich dzieci w obliczu faktu, że ich własne dzieci, które mają język wyuczony są oceniane tymi samymi kryteriami podczas np. konkursów przedmiotowych z języka czy egzaminów wstępnych do klas dwujęzycznych
Dzieci dwujęzyczne, ale także te, które przebywały wiele lat poza krajem natychmiast zajmują miejsca w najlepszych klasach, co dla niektórych rodziców bywa odbierane jako niesprawiedliwe. Mówię o szkołach ponadpodstawowych oczywiście.
Laislo, jest tak, jak mówisz, ale nie tak różowo. Z tego, co pamiętam, ja miałam obowiazek wyrównania różnic programowych z kilku przedmiotów i "zaliczenia" ich za pomocą egzaminu lub testu ( w tej chwili nie pamiętam a nie chcę skłamać). Pamiętam jednak, e coś takiego było.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Stary 2015-01-04, 18:44   #10
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Laislo, jest tak, jak mówisz, ale nie tak różowo. Z tego, co pamiętam, ja miałam obowiazek wyrównania różnic programowych z kilku przedmiotów i "zaliczenia" ich za pomocą egzaminu lub testu ( w tej chwili nie pamiętam a nie chcę skłamać). Pamiętam jednak, e coś takiego było.
Na pewno, to druga strona medalu Każdy patrzy głównie ze swojego punktu widzenia, racja
Stary 2015-01-04, 18:46   #11
beznadziejny123
Wtajemniczenie

GG do beznadziejny123

Białe ale dwujęzyczne dziecko będzie cieszyło się większą, pozytywną popularnością.

Oddaj głos w ankiecie:
Męska dominacja... <ziewa>... znowu?

Cytat:
Napisane przez elvegirl
Babskie forum, normalna rzecz że jest dużo jednoczesnych PMSów i się baby raz na jakiś czas pokłócą
beznadziejny123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-04, 23:44   #12
201604250941
Konto usunięte

Miałam mały problem, bo nie chodziłam na religię. Gdzieśtam 2h w tygodniu był ale bez przesady. Potem doszlo do nas dwoje imigrantow z Ukrainy, prawoslawnych, wiec tez nie chodzili na rele. To tyle jesli chodzi o jakieś inności w ramach jednej rasy. A poza tym to ich milo przyjeto, nie bylo problemow.

Znam jedno mieszane malzenstwo Polka i Nigeryjczyk. On kilka razy dostał lanie na mieście, ich córka nie miała już takich problemów o ile mi wiadomo. Jedyne co to dopiero w liceum udało jej się rozprostować afro i z krótkich włosów nagle się zrobiły do pasa bardzo się wtedy cieszyła.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-05, 10:03   #13
Mileva_
Zakorzenienie

Teraz - nie wydaje mi się.

Ale kiedy ja chodziłam do szkoły - typowa osiedlowa podstawówka, lata 90. - ciemnoskóra dziewczynka nie miała niestety lekkiego życia, później sama też stała się agresywna.
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-05, 10:09   #14
skazana_na_bluesa
.

dobra, nie rozumiem, gdzie miałby być ten problem, jeśli mowa o ludziach o tym samym kolorze skóry. skąd takie dzieci w szkole miałyby wiedzieć, że jedno z rodziców pochodzi z innego kraju, jeśli nikt im nie powie? serio, ktoś widzi jeszcze problemy w takich mieszanych związkach? o.o

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-05, 10:56   #15
Lea_ny
Zakorzenienie

Ja w podstawówce (połowa lat 90.) miałam kolegę z mieszanego małżeństwa polsko-wietnamskiego oraz koleżankę z Kazachstanu (z urodą typowo azjatycką) i obydwoje byli bardzo lubiani

Też nie rozumiem, jaki problem z akceptacją można by mieć w stosunku do dziecka o tym samym kolorze skóry: Jedyne co mi przychodzi do głowy, to jakieś nadmierne szpanowanie znajomością języka obcego (w taki zarozumiały sposób)... ale akurat dziecko o takim charakterze mogłoby być nielubiane, niezależnie od narodowości rodziców.
Stary 2015-01-05, 13:27   #16
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Z moich obserwacji dzieci o karnacji innej niż biała nie mają lekko. Dokuczają im rówieśnicy. Z tym że wydaje mi się dzieci same z siebie na pomysł piętnowania odmienności nie wpadły. Raczej powtarzają teksty wygłaszane przez rodziców i od nich też przejmują podejście do odmienności.
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-06, 00:19   #17
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
Z moich obserwacji dzieci o karnacji innej niż biała nie mają lekko. Dokuczają im rówieśnicy. Z tym że wydaje mi się dzieci same z siebie na pomysł piętnowania odmienności nie wpadły. Raczej powtarzają teksty wygłaszane przez rodziców i od nich też przejmują podejście do odmienności.
Dzieci czasami piętnują też otyłych, rudych czy piegowatych kolegów i myślę, że częstotliwość tego piętnowania jest podobna. Choć tutaj było pytanie o dzieci o mieszanej narodowości, ale niekoniecznie innej niż biała rasy
Stary 2015-01-06, 15:04   #18
JaOna19
BAN stały

Jak jest jedna rasa to może przejdzie,ale nie wiem u mnie na uczelni lubimy wszystkich
JaOna19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-06, 16:12   #19
Majka1503
EDUkator

Sama mam rodziców równych ras - w podstawówce bywało kiepsko.
Miałam mnóstwo koleżanek, kolegów, ale zawsze trafił się jakiś jeden z drugim tolerancyjny inaczej i były wyzwiska mocno wulgarne już w zerówce.

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-06, 18:02   #20
Imperialista
BAN stały

Ciekawe, czy zasłużony bohater w walce z faszyzmem Simon Mol zostawił jakieś potomstwo w Polsce.
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-06, 18:12   #21
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Dzieci czasami piętnują też otyłych, rudych czy piegowatych kolegów i myślę, że częstotliwość tego piętnowania jest podobna. Choć tutaj było pytanie o dzieci o mieszanej narodowości, ale niekoniecznie innej niż biała rasy
Przypomniało mi się, jak Mamę wzywali do szkoły bo dyrektor upierał się, że farbuję wlosy
Dopiero na widok Mamy uwierzył, że ja serio jestem taka ruda z natury.

Natomiast, jeśli chodzi o dzieci z małżeństw międzyrasowych to chyba kwestia miejsca zamieszkania. W dużych miastach ludzie są jednak bardziej tolerancyjni i otwarci. Choć zawsze znajdzie się kilku "mądych inaczej". Oboje moi rodzice są jednej rasy, ale też raz doświadczyłam przykrości ze strony kolegi z klasy o mentalności narodowców, który stwierdził, że ja nie mam prawa czuć się Polką i że jestem takie "nie wiadomo, co". Na szczęście to był tylko jeden taki przypadek, ale to było przykre.

No pasaran!
Stary 2015-01-06, 18:13   #22
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Oboje moi rodzice są jednej rasy, ale też raz doświadczyłam przykrości ze strony kolegi z klasy o mentalności narodowców, który stwierdził, że ja nie mam prawa czuć się Polką i że jestem takie "nie wiadomo, co". Na szczęście to był tylko jeden taki przypadek, ale to było przykre.
Pewnie myślał, że jesteś z Szkocji.
Stary 2015-01-06, 18:45   #23
Hvid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Pewnie myślał, że jesteś z Szkocji.
Hvid jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-06, 21:02   #24
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez Hvid Pokaż wiadomość
Spokojnie, ja już nawet nie próbuję Imperialisty zrozumieć

No pasaran!
Stary 2015-01-06, 21:18   #25
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Spokojnie, ja już nawet nie próbuję Imperialisty zrozumieć
Najczęściej rudzielca można spotkać w Szkocji.
Stary 2015-01-06, 21:27   #26
skazana_na_bluesa
.

Eeee.... Nie. Dania, Szwecja, Norwegia.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości