|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Je¶li szukasz pracy, planujesz j± zmieniæ lub prowadzisz w³asny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 87
|
Deklaracje: Fundusz Pracy
Hej,
Czy móg³by kto¶ pomóc?! Niedawno skoñczy³ mi siê preferencyjny ZUS. Podlegam wiêc teraz Funduszowi Pracy. ¦rednio siê w tym wszystkim orientujê (nie, nie ¶rednio, tylko s³abo ):wszelkie zmiany, korekty zawsze zwi±zane s± z odpowiednimi deklaracjami i ich wysy³k±. Przetrz±snê³am internetem i nie mogê dokopaæ siê do wiedzy :- czy je¶li wysy³a³am wyrejestrowanie z preferencyjnych sk³adek ZUS i zg³oszenie do tych ,,normalnych" czy to jest te¿ zg³oszeniem do Funduszu Pracy? (nie ma tego nigdzie na wysy³anej deklaracji) - czy mo¿e jaka¶ inna deklaracja jest potrzebna, aby zg³osiæ siê do op³acania Funduszu Pracy? - w zwi±zku z tym, ¿e nie wiem, a jest weekend to ju¿ spó¼niê siê z tym op³aceniem Fundusz Pracy; na jakim papierze muszê to zg³osiæ do ZUSu?Bêdê wdziêczna za pomoc!
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 111
|
Dot.: Deklaracje: Fundusz Pracy
Cytat:
Potem wy¶lesz DRA za miesi±c, w którym zmieni siê wysoko¶æ sk³adek. I ZUS bêdzie widzia³, ¿e ju¿ nie p³acisz: 160,78 + 270,40, tylko 716,99, 270,40 i 55,07 funduszu pracy. Nie spó¼nisz siê, bo 10 wypad³o w sobotê, wiêc je¿eli za³atwisz wszystko jutro, to bêdziesz w terminie. Mam nadziejê, ¿e wiesz, ¿e zap³ata chocia¿ jeden dzieñ po terminie wi±¿e siê z "wypadniêciem" z ubezpieczenia chorobowego
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 87
|
Dot.: Deklaracje: Fundusz Pracy
Tak, wiem - terminów trzeba trzymaæ.
Bardzo! dziêkujê za pomoc!
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:02.

):
: