Kiano Elegance 4.5 - czy ktoś posiada?
Witam,
Zakupiliśmy mamie na gwiazdkę ten telefon - Kiano Elegance 4.5 - celowo szukaliśmy telefonu niedrogiego, bo mama mimo że nie wiekowa jest antytechniczna i ciężko jej się przestawić z tradycyjnej starej Nokii, jednakże sama smartfona chciała - to nie tak, że wepchnęliśmy jej go na siłę. No i faktycznie jest ciężko, zniechęca się, twierdzi do teraz, że się nie nauczy, telefon leży bez karty, a ona posługuje się starym, bo narzeka na wszystko po kolei (mam wrażenie, że tylko po to, żeby wytłumaczyć swoją niechęć do smartfona).
Do sedna! Wiem, że za 199 zł firma Kiano nie wyprodukuje cudu technicznego i liczyłam się z tym, jednak mam wątpliwość co do baterii. Ogólnie nie jest zbyt mocna jeśli chodzi o parametry, ale zdarzało się, że używając telefonu albo spadały procenty co parę sekund w dół o jeden, albo raz gdy ja sama używałam przy 47% telefon się całkiem wyłączył i ładował później od 1%, albo mam wrażenie kiedyś ikonka naładowania zablokowała się i było długo 90% i później drastycznie zjechało w dół. Ciężko to zaobserwować też przy ilu tel się rozładowuje gdy więcej leży niż jest używany (chyba sama muszę włożyć swoją kartę i poużywać go przez cały dzień). Nie wiem czy takie cuda to normalne? Zastanawiam się nad reklamacją, ale z chęcią dowiem się jak funkcjonuje to u innych, bo może nie ma co więcej oczekiwać...
Szukałam mocniejszej baterii dla tego modelu, ale bezskutecznie. Czy istnieją jakieś zamienniki w ogóle?
Pozdrawiam!
|