|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jestem beznadziejna...
Ja jestem chyba naprawde tepa i nic nie rozumiem.Mozecie mi powiedziec jak formatuje sie baterie w komórce??To moja pierwsza komórka i zabardzo sie nie rozumiem.Opiszcie po kolei.O co chodzi z tym zupełnym rozładowyaniem i ładowaniem.? Z góry dzieki za pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jestem beznadziejna...
Jak na moje oko formatowanie baterii to zwyczajne ładowanie komórki. Masz tam pewnie ładowarkę - taki kabelek z dwiema wtyczkami - jedną końcówkę podłanczasz do telefonu (na pewno jest tam jakies wejście) a drugą do gniazdka i czekasz kilka godzin aż Ci się dobrze naładuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Formatowanie polega na łądowaniu nowej baterii, już nie pamiętam przez ile <ale to chyba od baterii zależy>, ale od ok 12-24 h.
![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A moim zdaniem formatowanie tzn. rozładowanie baterii do samego końca. Powinnaś tak długo używać i bawić się telefonem, aż sam się wyłączy "z wyczerpania". Wtedy go ładujesz do samego końca. I tak 3 razy.
Po 3 razach nie musisz już czekać aż się rozładuje całkowicie, tylko gdy zobaczysz, że masz już słabą baterię (czyli np. jedna kreska na wskaźniku), to możesz naładować ![]() Najlepiej niech wypowie się Fistaszek albo Przemek. Oni będą wiedzieć na 100% ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
nie nie nie ! posłuchaj :
jesli kupiłas dopiero co nowiutką komórkę i tak Ci napisali w instrukcji tzn że nalezy poczekać aż telefon rozładuje sie tak maksymalnie że wylączy sie sam. Aby to przyspieszyc eksploatuj ją do bólu tzn przesluchaj sobie wszystkie melodyjki po kilka razy (o ile to wytrzymasz) graj w gry i nie wiem co tam jeszcze masz w niej ... sluchaj radia itp. Robi sie to po to by bateria nabrała mocy i dłuzej trzymala - przynajmniej tak mi to tlumaczyli inni. Jak już Ci sie wyładuje że zacznie pikać bzykać i w ogóle drzeć się że bateria slaba az w końcu sama sie wyłączy podłączasz ją do zasilacza a zasilacz do gniazdka z prądem i ładujesz nawet przez całą noc. Rano odłączasz zasilacz i masz juz naładowany telefon. Podobno dla dobra bateri trzeba ją tak na samym poczatku rozladowac z trzy razy tzn do momentu az sie wylaczy telefon i nie doładowywac jak widzisz ze pika informujac ze bateria slaba powodzenia (mam nadzieje ze nie zagmatwalam tego) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Zeby bateria miala dluzsza zywotnosc nalezy ja(oczywiscie mowie o nowej baterii bo to jej formatowanie dotyczy) na samym poczatku, po zakupie telefonu rozladowac do konca az telefon sie sam wylaczy. I potem dopiero podladowac do pelna - zazwyczaj kilkanascie godzin.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
dziekuje Wam wszystkim bardzo serdecznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Nie chcę zakładać nowego watku, więc zadam moje pytanie tutaj
![]() Czy podczas formatowania telefon musi byc wyłączony , czy jak on sie tam spokojnie całą noc ładuje to można sie nim troche w trakcie pobawić?? miałam już wiele komórek ale chyba zadnej nie potrafiłam dobrze sformatować, bo bateria zwykle trzymała mi 2 dni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Mrs Mrau
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
risha zaleca sie aby tel byl wylaczony podczas ladowania ...ale ja mialam zawsze wlaczony...trzymalam sie tego zeby trzyu razu ja rozladowac do wylaczenia sie i wtedy ladowac po 12-14 godzin
![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Ja jeszcze chciałam zaznaczyć, że im dłużej będzie się formatować tym lepiej. Tzn. nie chodzi o długośc ładowania tylko wielokrotnośc powtarzania całego procesu. Moja bateria już dawno została sformatowana a ja i tak tak długo używam telefonu, dopóki mi nie "padnie" a potem podłączam na noc (zawsze pilnuję, żeby był na ładowarce około 12 godzin) i rano już jest gotowy.
Risha: ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;3246161]
Risha: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Faktycznie pierwsze 3 rozładowania są bardzo ważne. Trzeba pamiętać, żeby telefon ładował się pełne 12h wyłączony, potem w zależności od aparatu, można naładować w kilkadziesiąt minut. Miałam mnóstwo telefonów różnych firm i zauważyłam, że jak ładuje się wyłączony telefon, to bateria jest bardziej żywotna. Obecnie mam NOKIE 6111
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:48.