|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Bladość jesienno-zimowa
Cześć,
Mam taki mały problem dotyczący tego, że ciało mam w odcieniu złocistym, lekko brzoskwiniowym , a twarz jest blada , w niektorych miejscach rozowawa np na policzkach a do tego mam troszke piegow, szyja jest jeszcze bledsza ![]() Do infortmacji: jestem brunetką, ciemne oczy, opalam sie na brzoskwiniowo-brązowo...twarz i szyja latem tez sie opalają...a teraz ta bladość:/ PS. Tylko nie polecajcie mi solarium... Z góry dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Bladość jesienno-zimowa
E tam co za problem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Proponuje Ci pozatym przejrzeć jeszcze inne wątki ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Ja od 3 tygodni jestem szczęśliwąposiadaczką ziemi egipskiej i bardzo ją polecam. Trzeba tylko nauczyć się ją nakładać, mnie poinstruowano jak i od samego początku nie miałam problemu. Ja uzyskuję efekt brzoskwiniowej cery bo taki wygląda naturalnie (jesnem złotą blondynka) ale można ciemniejszy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ja uwazam ze bladosc w zimie wyglada bardzo ladnie. na pewno ladniej od opaleznizny, w szczegolnosci sztucznej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
A u mnie problemem są cienie pod oczami które znikają latem kiedy jestem opalona a zima niestety znów są :-(. Wolę ziemię i lekką brzoskwiniową opaleniznę niż szkodliwe solarium i podkłady do których osobiście mam wstręt.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Ja zawsze jestem blada
![]() ![]() ![]() Kiedyś chodziłam na solarium- odradzam z całego serca - bleeeee Teraz smaruje się kremem brązującym i nie jestem już tak blada. Nakładam troche pudru brązującego i jest dobrze, nie wyglądam już jak "trup" ![]() Pozdrawiam
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
ja tez mam ten problem co autorka tematu :/ mam bladą twarz, w odcieniu różu, do tego biala szyje a reszte ciala bardziej opalona. samoopalacz nie nadaje sie bo stosuje kwasy, i ogolnie dziwonie sie czuje z tym porcelanowym kolorkiem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Zgadzam sie, ze bladosc moze byc sliczna, ale moze takze byc 'ziemista', 'trupia' etc. Zrobienie makijazu w pierwszym przypadku - tak mi sie wydaje po wlasnych doswiadczeniach - jest bardzo trudne no i wymaga posiadania dwoch zestawow kolorowych kosmetykow - edycja na lato 'opalona' i edycja na zime/jesien 'blada'.
Zawsze jednak pozostaje drugie wyjscie, czyli siegnac po samoopalacz, trzeba tylko pamietac, iz widoczna jest nie tylko twarz ale takze szyja i dekolt, te zatem takze wypada 'opalic'. No i na koniec zawsze mozna zastosowac pudry brazujace, potrafia nadac nawet 'trupio' bladej twarzy i szyi sliczny odcien 'musniecia sloncem' ![]() Zycze powodzenia Wam i sobie samej ;-) Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.