|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Delikatna "propozycja"
Od pewnego czasu pisze z chłopakiem. Widzieliśmy się jakieś 3 razy, ale nie rozmawialiśmy ze sobą zbyt dużo, praktycznie wcale. Napisał do mnie pewnego dnia i tak zaczeliśmy pisać. Jest naprawdę inteligentny i przystojny. Ale niestety zraził mnie do siebie, bo zasugerował mi seks. Co prawda nie powiedział tego wprost, ale wyglądało to tak, jakby chciał mnie sprawdzić. Kiedy powiedziałam, że chyba się pomylił i nie jestem tego typu dziewczyną, napisał, że jest tego świadomy. Ale wiem, że po prostu mówiąc to chciał wybrnąć z tej sytuacji. W sumie te dwie jego wypowiedzi wyglądały jak wiadomości od dwóch różnych osób
![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Delikatna "propozycja"
A to coś złego , że ma ochotę na seks? Seks nie istnieje tylko w małżeństwie. Można także potraktować jako formę rekreacji.
Ty dałaś jasny sygnał - zero seksu bez zaangażowanego związku. Teraz do niego należy krok - czy zerwie znajomość, czy będzie kontynuował.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Jeśli by mi to nie odpowiadało, zareagowałabym jak Ty. Ale nie wiem czy z tego powodu całkowicie skreśliłabym faceta. Wiadomo, ze teraz możesz się zastanawiać nad tym ile "łatwiejszych" panienek w ten sposób zaliczył :p. Z drugiej strony... tyo tylko facet
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Jak dla mnie dobrze zrobiłaś, bo niestety są mężczyźni którzy boją się powiedzieć wprost : ''hej, mam ochotę tylko na seks, zróbmy to i tyle, może potem ewentualnie jakaś kawa raz w roku?'' tylko próbują insynuować uczucie, żeby dostać to, czego chcą
![]() Niestety czasem trudno odróżnić kiedy uczucie jest prawdziwe a kiedy drugiej stronie zależy tylko na jednym, ale seks to nie jest nic z czym należy się spieszyć, zwłaszcza gdy dobrze nie znasz drugiej osoby. Także jeżeli dla ciebie związek to coś poważniejszego i nie chcesz żeby grał na twoich uczuciach to postąpiłaś właściwie. ![]() Nie przejmuj się nim, znajdziesz jeszcze kogoś wartościowego. Tylko pamiętaj, że nie należy z góry przekreślać drugiej osoby, ponieważ nie każdy ma ten sam sposób myślenia i mimo wszystko nie należy się od razu zniechęcać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Więc to chyba dobrze, że facet wyłożył kawę na ławę, zamiast ją mamić potencjalnym związkiem.
Był szczery, jasno wyraził oczekiwania. Dlaczego mieć mu to za złe? Dlaczego to ma go skreślać? Dlaczego nie jest wartościowy?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
lokalna gwiazda
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Chyba macie troche racji, dziewczyny. Ale to chyba nie jest jedyna sprawa, która mnie hamuje. A mianowicie to, że jest starszy ode mnie o 10 lat...
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem dlaczego, może jestem zbyt "staroświecka" na początku znajomości, ale taka rozmowa pachnie mi sławetnym "Ruch.asz się czy trzeba z Tobą chodzić?". Oczywiście możemy sobie gdybać, co autor miał na myśli. To też trochę zależy od tego, ile Autorka ma lat i czy było między nimi jakieś fizycznie zbliżenie (pocałunek..?).
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Nie chce mówić dokładnie ile mam lat, ale moge powiedzieć, że niedawno skończyłam liceum. Także ta różnica jest dosyć wyraźna...
Nie, żadnego zbliżenia nie było. Widzieliśmy się kilka razy, ale nie była to jakaś randka, spotkanie przy kawie. Nawet ze sobą nie rozmawialiśmy w sumie. Wymieniliśmy kilka zdań.
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Wasze priorytety nieco się rozmijają. Ty chciałabyś księcia z bajki, który będzie nosił Cię na rekach. On raczej widzi w Tobie chwilowe pożądanie i przygodę.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
Sto lat temu, kiedy zaczęłam pierwszą pracę po ogólniaku zaczął do mnie wydzwaniać facet. Zobaczył mnie w pewnym miejscu, wydębił numer do biura od dziewczyny z mojej firmy. Nękał mnie telefonami prze jakieś 2 tygodnie, w końcu umówiłam się z nim, bo taki był zdesperowany. A na to spotkanie zabrałam ze sobą koleżankę. Spotkaliśmy się we trójkę w jego mieszkaniu. A po 2 miesiącach spotkań okazało się, że facet był żonaty. Kumpela pokazała go naszej wspólnej koleżance, ona swojej matce, a ta pracowała z jego żoną. Byłyśmy we dwie w jego mieszkaniu, a tam ani śladu kobiety. Bywałam w firmie gdzie pracował - żaden z 4 kumpli nic mi nawet do zrozumienia nie dał. Nawet na seks nie miał parcia, jakeś tam pieszczoty, wiadomo... Awanturę kumpeli zrobił, że jak śmiała mi powiedzieć! Dziwnym trafem po latach dowiedziałam się, że też starszy o jakieś 10 lat. Do tej pory nie wiem, do czego dążył. Ale patrz na mój przykład i uważaj. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Meravigliosa creatura
|
Facet miał prawo chcieć tylko seksu i go zaproponować, a Ty, autorko, miałaś prawo tego nie chcieć i w związku z tym wycofać się z tej relacji. I tyle. Błąd byłby wtedy, gdybyście ciągnęli znajomość, mimo że całkiem czegoś innego byście od siebie oczekiwali.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Autorko, ledwo się znacie, tylko ze sobą piszecie, a facet już sugeruje Ci seks - to znaczy, że jego faktycznie interesuje tylko seks. Jeśli Ty chcesz mieć normalny związek oparty na uczuciach, to odpuść sobie tego gościa.
A co do jego szczerości, o której dziewczyny pisały - to nie widze tutaj tego, facet nie powiedział jasno, jakiej znajomości oczekuje, tylko sugerował seks. Poza tym to, że facet jest z Toba szczery, tez nie oznacza, że od razu z powodu tej szczerości jest wartościowy i musisz z nim nadal utrzymywać kontakt. Tak to jest, że ludzie się poznają, z czasem wiedzą o sobie coraz więcej i moga podjąć decyzję, czy są zainteresowani dalsza znajomością. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:58.