Przesadzam dziewczyny ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-01-27, 23:19   #1
lagmina
Raczkowanie

Przesadzam dziewczyny ?

Witam,

Watek będzie dotyczył mojego tż, otóż ostatnio miałam imieniny a że mój partner nie ma pamięci do dat delikatnie mu przypomniałam dostałam telefoniczne życzenia powiedział również, że prezent otrzymam bliżej weekendu ponieważ teraz ma mało czasu to były słowa bez pokrycia bo prezentu nie dostałam uznałąm, że faktycznie ma dużo pracy i nie było tematu... zaraz po tym tż musiał wyjechać na krótko (niecałe 2 dni) za granice zaśmiałam sie, że może przywieżć mi pamiątkę i przywiózł maskotkę trolla z flagą państwa.

Dzisiaj wpadł do mnie ubrany cały od góry do dołu w markowe nowe rzeczy w tym zegarek i wypytywał czy mi się podoba, ja zapytałąm tylko, skąd to ma skoro podobno nie miał na nic czasu odparł, że dzisiaj miał...kurcze nie chce wyjść na materialistke ale zrobiło mi sie przykro, nie dlatego, że nie dostałam od niego drogiej markowej rzeczy ale dlatego, że totalnie olał moje święto kiedy ja zawsze bardzo sie staram na wszelkie jego uroczystości...Z ostatnimi moimi urodzinami sytuacja byla identyczna...Zupełnie nie rozumiem dlaczego tak jest bo np pod choinkę z prezentem się starał, dostałam kieckie, która wczesniej mi sie podobałą wartą połowe mojej wypłaty jak zaczęło byc mi głupio z powodu jej ceny to stwierdził, że przecież nic na urodziny nie dostałam, więc to nie wynika ze skąpstwa zresztą poważnie gdyby przyjechał w dzień moich imienin z bukiecikiem za 15 zł nie byłoby żadnego problemu dla mnie naprawde liczą się intencje.

Dzisiaj własnie prezentując nowe rzeczy chciałam z nim porozmawiać , że jest mi przykro, że tak traktuje moje święta i że po co były słowa o prezencie itd on się momentalnie bardzo obruszył i zrobił oschły stwierdził, że przecież dostałam prezent z podróży i za chwile wyszedł....

Przesadzam i wychodze na materialistkę ?

Przepraszam, że tak chaotycznie ale niedawno wyszedł a ja strasznie nie lubie takich sytuacji, czuje sie skołowana.
lagmina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-27, 23:24   #2
farta
Przyczajenie

Dot.: Przesadzam dziewczyny ?

chłopcy nie przywiązują wagi to takich typu uroczystości, moj też zapomniał o moich imieninach, byłam zła i mu to wygarnelam, on jakoś zmienił temat więc olałam sprawe, myślę że też powinnaś tak zrobić ideałów nie ma niestety
farta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-27, 23:28   #3
poshh
Zadomowienie

Różni są ludzie. Ja o tym, że istnieje coś takiego jak imieniny dowiaduję się tylko od ludzi, którzy je obchodzą. Kiedy mam swoje też się dowiedziałam dopiero jak mi składano życzenia.
Może twój tż podchodzi do tego podobnie, być może do urodzin też.
Jednak nietaktem było danie ci nadziei na prezent, a później nie wywiązanie się z tego.
poshh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-27, 23:29   #4
lagmina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez poshh Pokaż wiadomość
Różni są ludzie. Ja o tym, że istnieje coś takiego jak imieniny dowiaduję się tylko od ludzi, którzy je obchodzą. Kiedy mam swoje też się dowiedziałam dopiero jak mi składano życzenia.
Może twój tż podchodzi do tego podobnie, być może do urodzin też.
Jednak nietaktem było danie ci nadziei na prezent, a później nie wywiązanie się z tego.

Ja wiem, że imieniny to nic takiego i tez fakt braku prezentu bym olała ale to samo jest w dzień urodzin i biorąc to pod uwage robi mi sie mocno niefajnie

No własnie po co takie teksty, że ma juz wymyslony prezent idzie to w zapomnienie a potem mi paraduję ze zdobyczami z zakupów...chyba głównie dlatego jest mi przykro

Edytowane przez lagmina
Czas edycji: 2015-01-27 o 23:32
Stary 2015-01-28, 00:01   #5
Elfir
Zakorzenienie

mój mąż też nie pamięta o niczym poza bożym Narodzeniem i Wielkanocą.
Muszę mu przypominać o moich urodzinach...

Ale ja też zapominam, wiec jesteśmy kwita.

Mogłabyś się upomnieć o prezent.
"Jestem ciekawa co wymyśliłeś z tym prezentem, który miałam dostać na urodziny?"

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-28, 00:07   #6
Wanda85
Raczkowanie

Nigdy nie pamiętam o niczyich urodzinach/imieninach. O swoich własnych urodzinach raz zapomniałam. Podobnie o Wielkanocy (nigdy nie wiem, kiedy toto wypada) i Bożym Narodzeniu.

Jest taki typ, który tak ma.
Wanda85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-28, 00:08   #7
lagmina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wanda85 Pokaż wiadomość
Nigdy nie pamiętam o niczyich urodzinach/imieninach. O swoich własnych urodzinach raz zapomniałam. Podobnie o Wielkanocy (nigdy nie wiem, kiedy toto wypada) i Bożym Narodzeniu.

No dobra ale gdy już wiesz, że niedługo ważna dla Ciebie osoba ma np urodziny też to ignorujesz ?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-28, 00:11   #8
Wanda85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lagmina Pokaż wiadomość
No dobra ale gdy już wiesz, że niedługo ważna dla Ciebie osoba ma np urodziny też to ignorujesz ?
Istnieją spore szanse, że znowu zapomnę. Naprawdę nie mam głowy do takich rzeczy, po prostu o tym nie myślę.
Stary 2015-01-28, 00:14   #9
lagmina
Raczkowanie

Cytat:
Istnieją spore szanse, że znowu zapomnę. Naprawdę nie mam głowy do takich rzeczy, po prostu o tym nie myślę.

I nikt nie ma nigdy za złe ?
Stary 2015-01-28, 00:19   #10
Wanda85
Raczkowanie

Cytat:
I nikt nie ma nigdy za złe ?
No co Ty, zawsze to kto inny organizuje prezent, a ja się dokładam
Stary 2015-01-28, 06:02   #11
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
mój mąż też nie pamięta o niczym poza bożym Narodzeniem i Wielkanocą.
Muszę mu przypominać o moich urodzinach...

Ale ja też zapominam, wiec jesteśmy kwita.

Mogłabyś się upomnieć o prezent.
"Jestem ciekawa co wymyśliłeś z tym prezentem, który miałam dostać na urodziny?"
Cytat:

Cytat:
Napisane przez farta Pokaż wiadomość
chłopcy nie przywiązują wagi to takich typu uroczystości, moj też zapomniał o moich imieninach, byłam zła i mu to wygarnelam, on jakoś zmienił temat więc olałam sprawe, myślę że też powinnaś tak zrobić ideałów nie ma niestety

Naprawdę nie widzicie, że problem nie jest w tym, że chłopak nie pamięta o jej święcie, a w historii pt "obiecanki cacanki"?

Autorko: ja bym się równiez poczuła źle. Zachował się nie fair. Nikt mu nie kazał deklarować przyniesienia Ci prezentu jak rozumiem, wyszedł z tą inicjatywą sam... i w zasadzie to by było na tyle.

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-28, 06:34   #12
201803290936
Konto usunięte

Powinnaś mu powiedzieć wprost, że pewne okazje są dla Ciebie ważne i wolisz również na nie dostawać prezent / drobiazg / kwiatki (niż jeden super drogi niespodziewanie w święta), tym bardziej jeżeli on sam wcześniej wyszedł z taką inicjatywą. Narobił Ci nadziei, nastawił Cię na coś, wyszedł na kogoś, kto coś mówi, a potem nie pamięta (nie chce pamiętać?). Powinien o tym wiedzieć. I nie, nie jest to materializm. Prezenty powinny sprawiać radość obydwu stronom, ale oczywiście szczególnie tej obdarowywanej (i tak, jak piszesz drobiazgi sprawiają radość, nieraz większą, niż coś większego), a nie że on wyskakuje z drogim prezentem, a inne okazje olewa.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-28, 06:37   #13
skara
Zakorzenienie

Facet dał ciała wg mnie. Już po Twoim przypomnieniu powinien coś zorganizować a nie olać Cię, przywożąc w prezencie badziewie z lotniska. Przykre całe to jego zachowanie, zwłaszcza że wie że to dla Ciebie ważne.
skara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-28, 07:02   #14
CandyKennedy
Raczkowanie

Zachował się bardzo samolubnie. Nie oceniam go ale zastanów się czy Twój TŻ często miewa takie zachowania (myśli głównie o swoich przyjemnosciach)?

Chciałbym bym powiedzieć, że może nie jest osobą, która potrafi trafić z prezentem jednak to był wymuszony zakup. Pewnie gdybyś mu nie przypomniała to nie dostałabys nic.

Z moim TŻ ustaliliśmy, że nie kupujemy sobie prezentów. Żadnych bez znaczenia jaka to okazja. Po prostu idziemy na kolacje lub do kina. Może to kiepskie rozwiązanie ale nikt do nikogo nie ma żalu o brak prezentu lub nietrafiony prezent.
CandyKennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-28, 07:10   #15
Voytkova
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez skara Pokaż wiadomość
Facet dał ciała wg mnie. Już po Twoim przypomnieniu powinien coś zorganizować a nie olać Cię, przywożąc w prezencie badziewie z lotniska. Przykre całe to jego zachowanie, zwłaszcza że wie że to dla Ciebie ważne.
Dokładnie.Na zakupy dla siebie miał czas a dla Ciebie kupił pierwsza z brzegu pamiatkę,pewnie w ostatniej chwili.Też bym się poczuła baaardzo zlekceważona..
A jak ktoś zapomina o ważnych datach,zawsze można ustawić sobie przypomnienie w telefonie.
Voytkova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-28, 08:09   #16
lagmina
Raczkowanie

Ech Dziewczyny...Sprawa przybrała powazniejszy obrót niz sie spodziewałam.
Jestem teraz przed okresem a to nie sa dla mnie najłatwiejsze dni być może nawet i dlatego zaczęłam płakać kilka dni temu tez sie spreczalismy trochę ale o zupełna głupotę i to wyszło ode mnie.
Po wczorajszej sytuacji tż wczoraj zadzwonił zapytał czy nie zostawił u mnie kluczy był bardzo zły i oschly dodał, że dzisiaj po nie wpadnie i możemy dać sobie juz spokój bo juz męczy go moje "ciągłe czepialstwo"
Odpowiedziałam żeby nie przesadzał , że to nie było "czepialstwo" o nic
a on zrobił właśnie ze mnie osobę, która oczekiwałą nie wiadomo czego i właściwie była zazdrosna o te jego markowe nabytki . Ja odparłam, że miałam prawo oczekiwac czegoś po jego deklaracji i po tym jak ja zawsze straram sie z prezentem dla niego a on rzuci ł coś takiego " dostałaś maskotkę i sie zawiodłaś, że tylko tyle " z wielka pretensja w głosie jakbym była skonczona materialistką. Ogólnie brzmiał tak jakby zrywał.

Jestem taka skołowana...powaznie to nie jest tak, że w innych kwestiach też czuję sie olewana bo nie, naprawde zawsze mogę na niego liczyć, gdy potrzebuje go w środku nocy przyjedzie tylko czasem zachowuje sie bardzo egoistycznie tak jest teraz w moim miemaniu.
Wiem, że on nie chce końca mam wrażenie, że to jest próba manipulacji z jego strony tylko.

Cóż...zostawie mu te klucze żeby mu moja wspołlokatorka oddała gdy będe dzisiaj na uczelni bo chyba nie ma sensu sie widzieć, nie będe sie odzywać pierwsza kilka dni chyba powinien to wszystko sobie przemysleć bo szczerze mówiąć ja nie mam nawet za bardzo za co przepraszać, za to że zrobiło mi sie przykro ? przecież nawet nie było żadnej awantury z mojej strony.
Zreszta juz sama nie wiem a może lepiej dzisiaj pogadać ?
Stary 2015-01-28, 08:43   #17
drirrpl
BAN stały

Czepialstwo o pierdoły to gwóźdź do trumny związku, nie dziwię się że mu się to wybitnie nie podoba, potem w życiu będziesz miała o wiele większe problemy i jak sobie z nim poradzicie jak już od początku będzie zrażony do normalnego rozwiązywania ich z tobą?
Nawet jeśli teraz wymusisz na nim żeby kupował lepsze prezenty, bo o to chyba chodzi, to i tak prędzej czy później zapomni i znowu będziesz po nim jechać, a to nie ma sensu...
drirrpl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-28, 09:05   #18
Paaauline
Przyczajenie

Jak dla mnie nie przesadzasz. Mój chłopak pamięta o każdej okoliczności.
Skoro już jest taką świnią i szpanował przed Tobą swoimi nowymi ciuszkami, mógł chociaż zabrać Cię na spacer... Wybacz, takich jak on się nie usprawiedliwia. Rozejrzyj się za jakimś empatycznym facetem.
Stary 2015-01-28, 09:32   #19
cholernarejestracja
Copyraptor

No ale przecież przywiózł Ci tę maskotkę? To to był ten prezent na imieniny, tak? Powiedziałaś, że mógłby być zwykły bukiecik za 15zł, no to Ci przywiózł maskotkę, pewnie w porównywalnej cenie, co jest z tym nie tak
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-28, 09:41   #20
MarikoM
BAN stały

Rozumiem, gdzie lezy problem - obiecal, nie wywiazal sie, zreszta nie pierwszy raz, okej.

Ale sposob w jaki swoj zal opisalas tutaj, a pewnie i jemu, sprawia, ze ludzie beda postrzegac Cie jak materialistke. Komunikat ktory odebralam po przeczytaniu Twojej wiadomosci - "on kupuje sobie drogie rzeczy, to musi i mi". Facet zarabia swoje pieniadze i nie ma zadnego obowiazku wydawac ich na Ciebie. Jesli w taki sposob stawiasz problem, nic dziwnego ze sie zjeżyl. Co to w ogole za argument, ze on przyszedl w drogich ciuchach?
MarikoM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-28, 09:46   #21
Petoia
Raczkowanie

Cytat:
Ech Dziewczyny...Sprawa przybrała powazniejszy obrót niz sie spodziewałam.
Jestem teraz przed okresem a to nie sa dla mnie najłatwiejsze dni być może nawet i dlatego zaczęłam płakać kilka dni temu tez sie spreczalismy trochę ale o zupełna głupotę i to wyszło ode mnie.
Po wczorajszej sytuacji tż wczoraj zadzwonił zapytał czy nie zostawił u mnie kluczy był bardzo zły i oschly dodał, że dzisiaj po nie wpadnie i możemy dać sobie juz spokój bo juz męczy go moje "ciągłe czepialstwo"
Odpowiedziałam żeby nie przesadzał , że to nie było "czepialstwo" o nic
a on zrobił właśnie ze mnie osobę, która oczekiwałą nie wiadomo czego i właściwie była zazdrosna o te jego markowe nabytki . Ja odparłam, że miałam prawo oczekiwac czegoś po jego deklaracji i po tym jak ja zawsze straram sie z prezentem dla niego a on rzuci ł coś takiego " dostałaś maskotkę i sie zawiodłaś, że tylko tyle " z wielka pretensja w głosie jakbym była skonczona materialistką. Ogólnie brzmiał tak jakby zrywał.

Jestem taka skołowana...powaznie to nie jest tak, że w innych kwestiach też czuję sie olewana bo nie, naprawde zawsze mogę na niego liczyć, gdy potrzebuje go w środku nocy przyjedzie tylko czasem zachowuje sie bardzo egoistycznie tak jest teraz w moim miemaniu.
Wiem, że on nie chce końca mam wrażenie, że to jest próba manipulacji z jego strony tylko.

Cóż...zostawie mu te klucze żeby mu moja wspołlokatorka oddała gdy będe dzisiaj na uczelni bo chyba nie ma sensu sie widzieć, nie będe sie odzywać pierwsza kilka dni chyba powinien to wszystko sobie przemysleć bo szczerze mówiąć ja nie mam nawet za bardzo za co przepraszać, za to że zrobiło mi sie przykro ? przecież nawet nie było żadnej awantury z mojej strony.
Zreszta juz sama nie wiem a może lepiej dzisiaj pogadać ?
Może powinnaś z nim porozmawiać nie w kontekście tego nieszczęsnego prezentu, ale ogólnie powiedzieć mu to, ze czasami odbierasz jego zachowanie jako egoistyczne i bądź co bądź musisz mieć jakieś podstawy żeby tak uważać, dlatego powinno mu to dać do myślenia. Ale z drugiej strony mówisz, że możesz zawsze na niego liczyć, więc myślę, że on na pewno nie zrobił tego celowo, a to, że uważa, że wszystko jest w porządku... to cóż, sposobu jego myślenia raczej nie zmienisz.
Pogadajcie dzisiaj albo jutro tak na spokojnie, jak już obydwoje ochłoniecie i wszystko będzie w porządku
Petoia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-28, 12:14   #22
lagmina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MarikoM Pokaż wiadomość
Rozumiem, gdzie lezy problem - obiecal, nie wywiazal sie, zreszta nie pierwszy raz, okej.

Ale sposob w jaki swoj zal opisalas tutaj, a pewnie i jemu, sprawia, ze ludzie beda postrzegac Cie jak materialistke. Komunikat ktory odebralam po przeczytaniu Twojej wiadomosci - "on kupuje sobie drogie rzeczy, to musi i mi". Facet zarabia swoje pieniadze i nie ma zadnego obowiazku wydawac ich na Ciebie. Jesli w taki sposob stawiasz problem, nic dziwnego ze sie zjeżyl. Co to w ogole za argument, ze on przyszedl w drogich ciuchach?

Możliwe, że tak to właśnie odebrał .
Co do ciuchów to nie był żaden argument po prostu dla siebie miał czas zrobić zakupy a jeśli chodzi o wszelkie moje okazje zawsze wymiguje sie jego brakiem.

Póki co nie odzywamy sie do siebie co jest dla mnie potworne ale chyba odezwe się do niego pod koniec tygodnia gdy już będę miała z głowy egzaminy w tym tygodniu. Może musimy nabrać troche dystansu. A tak naprawdę chce mu dac troche spokoju żeby ochłonął i zatęsknił gorzej jak tak nie będzie

Edytowane przez lagmina
Czas edycji: 2015-01-28 o 12:27
Stary 2015-01-28, 13:07   #23
Regista
Meravigliosa creatura

Cytat:
Napisane przez drirrpl Pokaż wiadomość
Czepialstwo o pierdoły to gwóźdź do trumny związku, nie dziwię się że mu się to wybitnie nie podoba, potem w życiu będziesz miała o wiele większe problemy i jak sobie z nim poradzicie jak już od początku będzie zrażony do normalnego rozwiązywania ich z tobą?
Nawet jeśli teraz wymusisz na nim żeby kupował lepsze prezenty, bo o to chyba chodzi, to i tak prędzej czy później zapomni i znowu będziesz po nim jechać, a to nie ma sensu...
No właśnie nie o to chodzi. Chodzi o to, że z własnej woli, obiecał jej coś, zobowiązał się do czegoś, a potem o tym zapomina, albo udaje, że sprawy nie było. Skoro wie, że ma problem z dotrzymywaniem obietnic, to niech nie obiecuje.

Cytat:
Napisane przez MarikoM Pokaż wiadomość

No ja odebrałam to tak, jak pogrubione. Tylko i wyłącznie, i nie wiem dlaczego, mimo że rozumiesz, i tak odebrałaś komunikat (to znaczy, nie tylko Ty), że autorka jednak jest materialistką. Przecież zamiast prezentu mogłoby to być cokolwiek innego, co jej obiecał, a potem nie zrobił.

Edytowane przez Regista
Czas edycji: 2015-01-28 o 13:13
Regista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-28, 13:14   #24
kennedy
Zakorzenienie

dla mnie i wielu innych osób imieniny to nie okazja.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-28, 13:14   #25
Regista
Meravigliosa creatura

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
No ale przecież przywiózł Ci tę maskotkę? To to był ten prezent na imieniny, tak? Powiedziałaś, że mógłby być zwykły bukiecik za 15zł, no to Ci przywiózł maskotkę, pewnie w porównywalnej cenie, co jest z tym nie tak
Maskotkę odebrałam, jako drobiazg przywieziony na pamiątkę z podróży, a nie zaległy prezent.
Regista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-28, 13:23   #26
zlotniczanka
plum plum

moim zdaniem musisz z nim pogadać o tym, jak traktujesz jego obietnice. Szczerze. Że imieniny są dla ciebie ważne (bo np dla mnie nie są i olewam je u wszystkich bez wyjątku), że oczekujesz dotrzymania słowa itp.
Ja miałam byłego, który wszelkie podobne oczekiwania odbierał jako dowody mojego materializmu, bo jego eks potrafiła się wpienić, że np kupił jej za tanie kolczyki i później musiał lecieć z nimi do jubilera. I on był strasznie przewrażliwiony, ale właśnie rozmowa nam wiele dała. Poza tym nie napisałaś o nim nic więcej, może on tak obiecuje, a później ze zwykłego roztrzepania mu wypada to z głowy?
Myślę, że szczera rozmowa o tym, jak to widzisz, bez jakiegoś obwiniania, powinna dać mu do myślenia.

zlotniczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-28, 13:31   #27
lagmina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zlotniczanka Pokaż wiadomość
moim zdaniem musisz z nim pogadać o tym, jak traktujesz jego obietnice. Szczerze. Że imieniny są dla ciebie ważne (bo np dla mnie nie są i olewam je u wszystkich bez wyjątku), że oczekujesz dotrzymania słowa itp.
Ja miałam byłego, który wszelkie podobne oczekiwania odbierał jako dowody mojego materializmu, bo jego eks potrafiła się wpienić, że np kupił jej za tanie kolczyki i później musiał lecieć z nimi do jubilera. I on był strasznie przewrażliwiony, ale właśnie rozmowa nam wiele dała. Poza tym nie napisałaś o nim nic więcej, może on tak obiecuje, a później ze zwykłego roztrzepania mu wypada to z głowy?
Myślę, że szczera rozmowa o tym, jak to widzisz, bez jakiegoś obwiniania, powinna dać mu do myślenia.

Wczoraj jak do mnie wpdł a mi zrobiło sie przykro i zaczęły płynąć łzy chciałam z nim normalnie porozmawiac niestety jego reakcja była dość "agresywna" i za chwile wyszedł, dzisiaj nie mamy ze soba kontaktu.
Często zdarza mu sie coś powiedzieć a potem nie zostanie to nigdy wykonane np rzuca pomysł żeby np za dwa tygodnie wyskoczyc gdzies na weekend ja mu pozniej przypominam ale i tak nic nigdy z tego nie wychodzi ten typ chyba tak ma nawet podobnie było ze studiami zaczał a po roku zrezygnował. To jest dla mnie irytujące bo ja jak juz sie zadeklaruje to lubie działać do końca...

Właśnie czuję sie lekcewazona bo na swoje przyjemności zawsze znajdzie czas a jak ja mam urodziny traktuje to jako zło konieczne, już wiem po jego reakcji, że on ta sytuacje inaczej postrzega. Teraz cały czas się zastanawiam jak najlepiej postąpić w tej sytuacji czy zadzwonic jutro czy poczekać do końca tygodnia i wtedy sie odezwać jesli on tego nie zrobi.

Edytowane przez lagmina
Czas edycji: 2015-01-28 o 13:34
Stary 2015-01-28, 13:55   #28
Pako_
Rozeznanie

Ja też nie pamiętam o imieninach, urodzinach, znajomych i swoich (sekretarka pamięta)
Nienawidzę też przypominania, jak ktoś przypomina o swoich, to odbieram to jako żebractwo.

Autorko najlepiej zapomnij o jego rocznicach.

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Natomiast jeśli coś komuś obiecam to nie ma zmiłuj, znajdę na końcu świata i dostarczę, nawet jak ktoś sobie tego nie życzy.
Pako_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-28, 14:38   #29
Elfir
Zakorzenienie

Cytat:
on rzuci ł coś takiego " dostałaś maskotkę i sie zawiodłaś, że tylko tyle " z wielka pretensja w głosie jakbym była skonczona materialistką.
Odpowiedziałabym mu:
"Czy ja mam pięć lat, by mi w prezencie maskotki dawać? Traktujesz mnie jak swoje dziecko, czy co?"

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-28, 14:43   #30
spaghettii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Regista Pokaż wiadomość
Maskotkę odebrałam, jako drobiazg przywieziony na pamiątkę z podróży, a nie zaległy prezent.

Tylko, ze zwykle takie maskotki w sklepach dla turystow sporo kosztuja. Duzo wiecej niz bukiet za 15zl

Moj blog
_________________________ ___

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
lotion seboradin-25.08.2012
drozdze w tabletkach-28.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013
spaghettii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości