|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pomoc w wyborze perfum
Cześć!
Jestem zwolenniczką zapachów świeżych ale trwałych(np. z nutką cytrusów, herbaty ), trochę pudrowych i ciut męskich, ale bez przesady (np. Reese Witherspoon Love) lub otulających, kwiatowo orientalnych (takich jak Tresor lub Złoty Cavalli) . Nie znoszę za to duszącego zapachu perfum takich jak Chanel no 5 czy Far Away z Avonu, ani mdląco słodkiego (Naomi Campbell). Wygrałam możliwość zaopatrzenia się w pewnym sklepie internetowym przy bardzo niewielkiej kwocie i mogę wybrać tylko trzy z podanych niżej flakonów. Dodam, że nie ma w pobliżu mnie żadnej drogerii, w której mogłabym powąchać te perfumy. Jakie powinnam wybrać, bo nie chcę się naciąć (to nie są tanie perfumy - wiadomo). Wiem wiem, że mogę poczytać recenzje, ale ile użytkowniczek - tyle opinii, a ja szukam kogoś z podobnym gustem, kto może miał styczność chociaż z kilkoma z poniższych pozycji: Burberry Brit Burberry Summer 2013 Burberry The beat CK Contradiction CK Eternity Woman Chloe L’eau de Chloe Davidoff Sea Rose Davidoff Sensueal Essence Davidoff Wave Woman DKNY Golden Delicious DKNY Women Dsquared, she wood Fcuk 3 Givenchy Very Irresistib;e Lagerfeld Pur Femme Lanvin Eclat D’Arpege Lanvin Me Lanvin Oxygene Femme La Perla In Rosa Lempicka L’eau Jolie Lempicka Si Nina Ricci Elixir Ungaro L’amour Fou. Z góry dzięki za pomoc! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Upiór z Czarnej Chaty
|
Dot.: Pomoc w wyborze perfum
Najbardziej ze wszystkich w Twoje gusta wpasowało mi się Contradiction, She Wood i The Beat.
---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- A tak w ogóle to gratuluję wygranej. ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Ja bym proponowała Chloe L’eau de Chloe, Lanvin eclat dArpege, DKNY Woman.
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Stawiam na Lanvin Eclat D’Arpege, bezpieczne, świeże
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Na pewno Burberry The Beat (ale EDT nie EDP) jest herbaciano cytrusowy.
Wybrałabym również DKNY Woman. L'eau de Chloe jest ryzykowny, niby świeży ale jednocześnie mi się kojarzy bardzo retro.
![]() |
#7 |
Matka buldoga
|
Ja znam tylko Lanvin eclat dArpege, mialam je i mysle, ze beda ci sie podobac
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do Niny - zapach ładny, ale coś mi w nim nie grało, czuć jabłko, są świeże, ale wydawało mi się, że potem pachniały na mnie dość kwaśno. Gdybyś mogła wybrać Ninę Ricci Ninę edt, to brałabym w ciemno - zazwyczaj większości się podoba i moja siostra, która nie używa perfum, bo wszystkie ją duszą, tym jest zachwycona.
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ja bym wzięła:
DKNY Women Lempicka L’eau Jolie Chloe L’eau de Chloe
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
The Beat, Brit, She wood lub Contradiction
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
DKNY Women
Chloe L’eau de Chloe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Dziś odebrałam paczkę z moimi perfumami! Zdecydowałam się zamówić Contadiction, Eclat D'arpege i She wood.
Najbardziej podoba mi się Lanvin, na początku pachnie zwiędłymi kwiatami, ale później bardzo ładnie się rozwija na mojej skórze. Zostawia po sobie pewien "niedosyt", który działa na mnie obłędnie. She wood jest nieco leśny i pieprzowy, ale jednocześnie delikatny - również był strzałem w dziesiątkę. Ma w sobie ogórkową, świeżą nutę, która mi się podoba. Contradiction natomiast nie jest zbyt trafiony - pachnie dla mnie zbyt męsko i "ostro", choć gdy się rozwinie, jest całkiem znośny. Oddałam go jednak mamie, jej się bardzo podoba. Mimo wszystko, raz jeszcze dziękuję Wam za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:08.