| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2014-06-27, 15:13 | #1 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2014-06 
					Wiadomości: 5
				 | Thermocooker
			
			Dziewczynki całkiem niedawno w moje poczynania kulinarne wpadło urządzenie thermocooker . Dostałam do urządzenia książke z przepisami - dość przejrzystą, nawet zrobiłam 2 ciastka (szarlotke i sernik), a na obiadek placki ziemniaczane i wyszło smacznie    Ale jak to ja... lubię eksperymentować, wiecie może czy zupkę również uda mi się zrobić w thermocooker ? Byłabym zadowolona, bo skróciłabym swój czas w kuchni o połowę- a tym samym było by to coś nowego  Czekam na Wasze odpowiedzi | 
|     |   | 
|  2014-06-27, 18:25 | #2 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2003-01 Lokalizacja: z daleka 
					Wiadomości: 34 839
				 | 
				
				
				Dot.: Thermocooker
				
			 
			
			Sprawdzałaś w wyszukiwarce?
		
		 | 
|     |   | 
|  2014-06-29, 10:35 | #3 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2014-06 
					Wiadomości: 4
				 | 
				
				
				Dot.: Thermocooker
				
			 
			
			hej. Jest wiele przepisów na zupy w thermocooker. Wystarczy poszukać. Ale ja jeżeli mogę Ci radzić to nie gotuj rosołu w thermocookerze. W tradycyjnym garnku wychodzi smaczniejsza. Ale np pyszna jest zupa gulaszowa i ta polecam każdemu przepis pochodzi z książeczki dołączonej do termokukera 1kg mięsa z polędwicy wołowej ¼ kg marchewki 150 g selera ½ kg ziemniaków pokrojonych w drobną kostkę 1 średni por 3 średnie cebule 6 ząbków czosnku olej 2 łyżki koncentratu pomidorowego przyprawy do smaku: pieprz, chilli, słodka papryka1 ½ litra bulionu wolowego do sosu 150 g mąki pszennej liść laurowy, ziele angielskie Mięso pokroić w kostkę oprószyć mąką. Rozgrzać urządzenie wraz z brytfanną do 250◦C (poz.5). Wlać do brytfanny olej do smażenia. Następnie włożyć pokrojone mięso. Smażyć ok. 15 min. co jakiś czas mieszając. Wlać bulion ok. 1 litr. Wrzucić liść laurowy, ziele angielskie. Następnie pokroić jarzyny oraz ziemniaki i wszystkie wrzucić do brytfanny. Całość dusić w temp. 200°C (poz. 4) ok. 20 min. aż mięso będzie miękkie. Na końcu dodać koncentrat pomidorowy, wraz z przyprawami i mąkę wymieszaną z wodą. Zagęścić gulasz. Całość gotować ok. 2 min. Podawać z tostami. | 
|     |   | 
|  2014-06-30, 15:28 | #4 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2014-06 
					Wiadomości: 5
				 | 
				
				
				Dot.: Thermocooker
				
			 
			
			Dziękuję ślicznie  na pewno spróbuje tej gulaszowej- mężowi na pewno będzie smakować, on lubi takie zupki. Dzięki za radę co do rosołku, bo też już widziałam na necie takie opinie... ale nie byłam pewna czy faktycznie tak jest. A próbowałaś/eś jakieś rybki przyrządzać ? Bo ja jestem ich wielką zwolenniczką- w każdej postaci, tym bardziej teraz przed wakacjami... jakaś dieta fit się przyda, a rybki nie są aż tak bardzo kaloryczne. | 
|     |   | 
|  2014-07-01, 18:21 | #5 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2014-06 
					Wiadomości: 4
				 | 
				
				
				Dot.: Thermocooker
				
			 
			
			łososia Ci polecam kawałki łososia najlepiej z makro tam jest zawsze świeży olej do smażenia marynata: marchewka, pietruszka, seler, por koperek czosnek cebula przyprawy do smaku: sól, pieprz olej Warzywa pokroić w słupki, wymieszać z olejem i przyprawami. Włożyć łosia do marynaty. Odstawić na 12 godzin. Wyjąć z marynaty Rozgrzać urządzenie do 200°C (poz.4). Wstawić brytfannę z olejem. Smażyć około 6 minut. W połowie smażenia obrócić. | 
|     |   | 
|  2014-07-04, 01:08 | #6 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2014-07 
					Wiadomości: 6
				 | 
				
				
				Dot.: Thermocooker
				
			 
			
			Witam. Ja posiadam urządzenie od niedawna , raptem parę dni i coraz bardziej mi się podoba. Puki co jadę z przepisów z książeczki ale też mnie korci żeby coś poczarować   Kusi mnie ten łosoś. Ogólnie jemy mało ryb - bo mojemu dziecku "śmierdziało" jak się smażyło ale teraz to nawet nie poczuje  . Zobaczymy jak zrobię  Dzięki za przepis | 
|     |   | 
|  2014-07-06, 18:19 | #7 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2014-07 
					Wiadomości: 1
				 | 
				
				
				Dot.: Thermocooker
				
			 
			
			KARKÓWKA Z CZOSNKIEM  1,5kg. karkówki wieprzowej ponacinać co 2cm. i w otwory powkładać plasterki czosnku, ok. 5-8 ząbków. Posmarować marynatą. Może być gotowa lub wasza ulubiona. Zawinąć szczelnie w folie aluminiową i włożyć do lodówki na noc. Rozgrzać urządzenie do 175 st. C czyli pozycja 3,5 i włożyć mięso zawinięte w folie aluminiową. Piec ok. 60 minut. Pokroić i podawać z kartoflami lub kluskami i sosem do pieczeni. Smacznego   | 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2014-07-06, 19:27 | #8 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2014-06 
					Wiadomości: 5
				 | 
				
				
				Dot.: Thermocooker
				
			 
			
			Jak nie lubi rybek, to zrób synkowi paróweczki nadziewane serem    SKŁADNIKI: · 6 parówek cielęcych (cienkie) · 100 g łagodnego żółtego sera · 150 g chudego boczku · Przyprawy do smaku: mielona papryka, pieprz · olej do posmarowania płyt grzewczych SPRZĘT: ramka z uchwytami TEMPERATURA: 200°C (poz. 4) CZAS: ok. 2 - 4 min. PRZYGOTOWANIE: Parówki naciąć tak, by można było je rozłożyć. Ser pokroić najpierw w plastry, a następnie w długie paseczki. Włożyć je do parówek i posypać papryką i pieprzem. Parówki złożyć i każdą zawinąć w plaster boczku. Rozgrzać urządzenie do 200◦C (poz.4). Płyty grzewcze posmarować olejem. Założyć ramkę z uchwytami. Ułożyć parówki, serem do góry. Smażyć 2-4 minuty. W trakcie smażenia przewrócić parówki.   | 
|     |   | 
|  2014-07-06, 19:58 | #9 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2003-01 Lokalizacja: z daleka 
					Wiadomości: 34 839
				 | 
				
				
				Dot.: Thermocooker
				
			 
			
			Dziwny wątek- sami nowi uzytkownicy- reklama jak nic    | 
|     |   | 
|  2014-07-07, 00:39 | #10 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2014-07 
					Wiadomości: 6
				 | 
				
				
				Dot.: Thermocooker
				
			 
			
			Paróweczki boskie. Młody zachwycony, z ryb dalej nici   Ale odkryliśmy jeszcze jedno danie które dzieciakom powinno przypaść do smaku CHRUPIĄCE KOTLECIKI Z SERA ŻÓŁTEGO SKŁADNIKI: • 500 g dobrego żółtego sera • 1 jajko • 2 łyżki bułki tartej • 2 łyżki mąki pszennej • kilka listków świeżej bazylii • gałka muszkatołowa • przyprawy do smaku: sól, pieprz • olej do posmarowania płyt grzewczych SPRZĘT: bezpośrednio na płytach grzewczych TEMPERATURA: 200°C (poz. 4) CZAS: ok. 2 min. PRZYGOTOWANIE: Ser pokroić w plastry o grubości ok. 1½ cm. Jajko roztrzepać widelcem, z solą i pieprzem oraz z posiekaną bazylią i szczyptą gałki muszkatołowej. Rozgrzać urządzenie do 200◦C (poz.4). Płyty grzewcze posmarować olejem. Plastry sera obtoczyć w mące, jajku, bułce tartej. Smażyć 2 minuty. | 
|     |   | 
|  2014-07-08, 17:08 | #11 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2014-06 
					Wiadomości: 4
				 | 
				
				
				Dot.: Thermocooker
				
			 
			
			kotleciki palce lizac 
 Dodać mięso i wszystkie pozostałe składniki. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać farsz bardzo dokładnie i uformować 8 sporych, okrągłych kotletów. Usmażyć na maśle po kilka minut z obu stron na thermocooker rozgrzanym do temp. 200°C. Podać z puree ziemniaczanym i jajka sadzone (po jednym na kotleta), chrzan, ogórki konserwowe, buraki itp. | 
|     |   | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2014-07-09, 23:15 | #12 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2014-07 
					Wiadomości: 6
				 | 
				
				
				Dot.: Thermocooker
				
			 
			
			Widzę tu ciekawy przepis na mielone kotlety w zupełnie innym wykonaniu. Nie omieszkam spróbować   . Dzisiaj bardzo klasyczny przepis SCHAB FASZEROWANY ŚLIWKĄ SKŁADNIKI: • 1 kg schabu bez kości • 250 g śliwek suszonych Marynata: • przyprawy do smaku: sól, pieprz, papryka słodka, vegeta • olej SPRZĘT: brytfanna TEMPERATURA: 200°C (poz. 4 ) - 125°C (poz. 2,5) CZAS: ok. 20 minut PRZYGOTOWANIE: Schab umyć, osuszyć i nakłuć przez środek długim, ostrym nożem. Do otworu włożyć śliwki na całej długości mięsa. Wszystkie składniki marynaty wymieszać, natrzeć nią mięso i wstawić do lodówki na kilka godzin. Rozgrzać urządzenie z brytfanną do 200°C (poz. 4) brytfannę nasmarować olejem. Obsmażyć mięso z każdej strony, zmniejszyć temperaturę do 125°C (poz. 2,5). Podlać wodą i dusić ok. 20 minut. | 
|     |   | 
|  2014-07-21, 11:42 | #13 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2014-07 
					Wiadomości: 6
				 | 
				
				
				Dot.: Thermocooker
				
			 
			
			Kotleciki polecam każdemu. Są świetne  A jak kto lubi mięso to polecam ten bardzo prosty przepis SOCZYSTY STEK Z SZYNKI z przepisu Marka SKŁADNIKI: • 1 kg szynki wieprzowej • olej • pieprz czarny mielony • przyprawy do smaku: sól, pieprz • 4 roztarte ząbki czosnku SPRZĘT: bezpośrednio na płytach grzewczych TEMPERATURA: 250◦C (poz.5) CZAS: 3-4 min. PRZYGOTOWANIE: Szynkę pokroić na 8 równych plastrów. Posmarować olejem doprawić do smaku solą, czarnym pieprzem, czosnkiem. Odstawić do lodówki na 2 godziny. Rozgrzać urządzenie do 250◦C (poz.5). Płyty grzewcze posmarować olejem. Piec około 3-4 min. Do tego warzywa, ziemniaczki , w zasadzie kto co lubi   | 
|     |   | 
|  2014-08-15, 17:42 | #14 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2014-07 
					Wiadomości: 6
				 | 
				
				
				Dot.: Thermocooker
				
			 
			
			A może by tak coś na słodko   SKŁADNIKI: 700 g mąki pszennej 6 szt. żółtek 200 g masła 100 g drożdże piekarskie świeże 200 g cukru szklanki mleka szklanki wody kg świeżych owoców (gruszki, jabłka, śliwki, banany) 150 g margaryny (do kruszonki) 2 łyżeczki cukru waniliowego (do kruszonki) 250 g mąki pszennej (do kruszonki) SPRZĘT: brytfanna TEMPERATURA: 175°C (poz. 3,5) CZAS: 25-35 minut PRZYGOTOWANIE Mleko i wodę podgrzać i wlać do miski. Rozpuścić drożdże, dodać 2 łyżki cukru i 1/3 mąki. Poczekać, aż rozczyn wyrośnie. Czas ok. 25 min. Rozpuszczone masło wlać do rozczynu. Dodać resztę składników i zagnieść ciasto. Brytfannę posmarować olejem i przełożyć do niej ciasto w formie placka. Sporządzić kruszonkę. Margarynę wymieszać z cukrem, dodać mąkę. Owoce pokrojone ułożyć na placku i posypać kruszonką. Brytfannę przykryć ręcznikiem i poczekać, aż ciasto wyrośnie. Rozgrzać urządzenie do 175?C (poz.3,5) włożyć brytfannę. Piec w temp. 175°C (poz. 3,5) czas 20-25 min. | 
|     |   | 
|  2014-10-08, 20:07 | #15 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2014-07 
					Wiadomości: 6
				 | 
				
				
				Dot.: Thermocooker
				
			 
			
			Ostatnio takie modne były nasze polskie jabłka . Ja nie przepadałam ale te mogę jeść na okrągło   PIECZONE JABŁKA Z NADZIENIEM SKŁADNIKI: • 4 jabłka (twarde) • 100 g rodzynek • 1 łyżka rumu • 4 łyżki posiekanych migdałów SPRZĘT: brytfanna TEMPERATURA: 200°C (poz. 4) CZAS: ok. 10 minut PRZYGOTOWANIE: Jabłka umyć, podzielić na połówki, usunąć z nich gniazda nasienne. Rodzynki ponacinać, skropić rumem, przemieszać i odstawić na 15 minut. Miejsca po pestkach w jabłkach wypełnić rodzynkami i migdałami. Rozgrzać brytfannę do 200°C (poz. 4), ułożyć w niej jabłka i zapiekać ok. 10 minut (zależy od wielkości jabłek). | 
|     |   | 
|  2014-10-12, 12:13 | #16 | 
| zielony stworek Zarejestrowany: 2006-01 Lokalizacja: z miasta Łodzi kot pochodzi :D 
					Wiadomości: 16 999
				 | 
				
				
				Dot.: Thermocooker
				
			 
			
			Gdzie jest moderator    | 
|     |   | 
|  2015-02-20, 16:59 | #17 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2014-06 
					Wiadomości: 4
				 | 
				
				
				Dot.: Thermocooker
				
			 
			
			polecam zebereczka w kapuscie kiszonej
		
		 | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie | 
|  | 
 
 
 
	| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.
 
                


 
 
 
 
 
 


