|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() psychoterapeuta
Mam od dawna dużo zmartwień na głowie, z którymi sobie nie radzę. Wiem, że koniecznie potrzebuje pomocy specjalisty. Ja już nawet nie mam siły szukać sama pomocy, stany depresyjne.
Czy da się uczęszczać do psychoterapeuty na NFZ ? Czy jest to możliwe? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: psychoterapeuta
Da się.
Idź do lekarza pierwszego kontaktu lub do psychiatry po skierowanie. Lepiej chyba do psychiatry. Poradnie zdrowia psychicznego są często przy przychodniach, również i tych prywatnych. Kolejki w zależności od miasta, no ale to NFZ. I sprawdź, co poradnie oferują. Bo znam przypadki, że spotkania miały odbywać się raz na miesiąc. Potem raz na dwa miesiące. A to bez sensu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
![]()
Czyli najlepiej poradzić się psychiatry.
Słyszałam też, że można iść do najbliższego oddziału NFZ w swoim mieście ( o ile takie są) i tam też mogą pomóc... ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dot.: psychoterapeuta
Chodziłam na refundowaną psychoterapię do psychologa prawie rok. Zapisana zostałam przez psychiatrę do którego chodziłam, a który okazał się ordynatorem oddziału przy którym działał ten gabinet. W sumie w ogóle nie czekałam na termin, zaczęłam ją w ciągu tygodnia od zapisania się.
Najpierw odbyłam 2 spotkania kwalifikujące do terapii i okazało się, że "mi się należy" ![]() Potem zmieniłam pracę i kontynuowałam psychoterapię już prywatnie - u tego samego psychologa. Nie wiem niestety jak przebiegają takie zapisy z zewnątrz i ile się czeka.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
![]()
Chciałabym jeszcze zapytać o ten oddział wojewódzki NFZ
Czy w ten sposób się da? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:25.