|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
wybór szkoły
witam
Już od dłuższego czasu zastanawiam się nad wyborem szkoły średniej. Myślałem o liceum o profilach: mat-geo-wos, mat-fiz-inf, natomiast jeśli chodzi o technikum to: -logistyk, -ekonomista. praktycznie ze wszystkich przedmiotów mam 4 i 5(wyjątkami są biologia i matematyka, z biologii mam 3, a z matematyki 6).przedmioty, które najbardziej lubię to: matematyka, hstoria, WOS, geografia. Mam do wyboru liceum o przeciętnym poziomie nauczania i drugie o troche wyższym poziomie, natomiast technikum jest najlepsze w powiecie(to nie znaczy, że bardzo dobre, tylko takie średnie). jeżeli moglibyście mi doradzić to z góry dziękuję za pomoc ![]() PS.po szkole średniej na 90% chciałbym iść na studia, prawdopodobnie na politechnikę rzeszowską na kierunek:logistyka, finanse i rachunkowość lub budownictwo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: wybór szkoły
Takie profile technikum sobie daruj, są bez sensu. Technik ekonomista czy logistyk nic nie daje, na studiach też nie specjalnie pomoże. Lepiej wybrać solidne liceum i się dobrze do matury przygotować. Po pierwsze na studia najpierw trzeba się dostać, a po drugie dobrze opanowana matma przyda się o wiele bardziej niż podstawy podstaw makro czy mikro.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja wybrałabym liceum, a profili zależy od tego, co chcesz robić potem. Jeśli jeszcze nie wiesz, poczytaj co można robić po poszczególnych kierunkach, może Ci to ułatwi, mi bardzo pomogło
![]() Moja siostra była w technikum na logistyce. Skończyło się na tym, że uczyła się sama w domu na rozszerzoną maturę z biologii i chemii, dostała się na medycynę, ale łatwo nie było. Długi czas w szkole, przedmioty zawodowe, a potem nauka zupełnie czegoś innego na własną rękę. Według mnie nie ma co sobie utrudniać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Mat geo wos w sloldnym LO.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.