|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Kiedy mężczyzna chwilowo się "odsuwa"
Witam cieplutko
![]() Chciałabym pogadać o pewnym temacie, który mnie osobiście zawsze zastanawiał u mojego chłopaka, ale dopiero niedawno go o to zapytałam. Otóż bywa tak, że mój chłopak przez kilka dni z rzędu jest czuły, kochany, przytula, całuje, mówi słodkości, po czym po kilku dniach troszkę się "oziębia". Nadal przytula i całuje, ale już nie mówi tyle czułych rzeczy co wcześniej, gesty również są troszkę uspokojone. I po 2-3 dniach z powrotem wraca wszystko do normy, jest miło i sympatycznie. Wkurzało mnie to zawsze, a jak, myślałam że się mną nudzi czy co, ale zapytałam go o to i opowiedział, że po kilku dniach takiej ekstra miłosnej atmosfery potrzebuje wytchnienia, by ponownie niedługo do tego wrócić. Powiedział, że to nie znaczy że mnie wtedy mniej kocha, po prostu czasem potrzebuje, żeby było normalnie, by za dwa dni wrócić do wcześniejszej zażyłości. I jak się tak głębiej nad tym zastanowić, to ma chłopak rację. W książce "Mężczyźni są z Marsa, kobiety z Wenus" John Gray pisze o zjawisku męskiej jaskini i to chyba jest właśnie to. A jak jest z Waszymi mężczyznami? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Kiedy mężczyzna chwilowo się "odsuwa"
Zdarza się.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pamiętam, że początkowo tematu nie rozumiałam, byłam nieznośna bo drążyłam, pytałam "a co się stało? a dlaczego taki jesteś?", co jeszcze bardziej pogłębiało sytuację. Gdy wreszcie mi to wyjaśnił, zaczęłam troszkę inaczej do tematu podchodzić. W sumie, to chyba każdy potrzebuje czasem pobyć tylko sam ze sobą ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Ja? Nie, nigdy nie poruszałam takiego tematu. Przytoczyłam tu książkę tylko dlatego, że wyjaśnia zjawisko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() To normalne, że nie da się cały czas podgrzewać ognia uczuć równie mocno. Są dni większego przyklejenia się do siebie i dni oddechu. W życiu bym tego nie kojarzyła z jakimi jaskiniami. I w ogóle nie dorabiała do tego teorii. Poza tym kobieta tak samo może inicjować pewne rzeczy i czułości, a nie tylko czekać na to, czy facet będzie dzisiaj taki, czy taki. Także generalnie jakieś teorie z tego poradnika o uciekaniu do jaskini przez facetów, to dla mnie bzdurka w sensie, że to nie żadna "męska jaskinia", tylko większość normalnych ludzi czasami lubi odpocząć od innych, mieć chwilę dla siebie, tak po prostu sobie być, nic nie musząc. Po prostu kobiety nie zawsze mogły sobie na takie coś pozwolić, bo były uwiązane przy dzieciach. A czasami kryją się za tym jakieś większe powody, niż chwila odpoczynku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Z moim facetem jest podobnie. Raz napływy czułości, raz leciutkie oddalenie. Jednak zawsze czuję, że mu na mnie zależy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
To normalne u facetów. Mój też tak ma, jednak gdy są te chwile oddalenia, to zawsze i tak czuję że jest blisko. Myślę, że Twój facet nie odstaje od normy. Dodam, że mój były też tak miał, tylko jego oddalenia, to były takie prawdziwe oddalenia, czego nie dało się znieść na dłuższą metę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Facet nie jest jak kobieta by codziennie chłonąć, aż tyle czułości i tak dalej, potrzebuje tej swojej oziębłości, naładowania akumulatorów. Jak to się mówi: trochę ognia trochę lodu czyni miłość trwałą
![]() M: On mnie już nie kocha.. ![]() Ja: Dlaczego uważasz, że Cię nie kocha!? Kocha. M: Bo mi tego nie mówi... Ja: A kiedy ostatnio mówił Ci, że Cię kocha? M: Wczoraj. ![]() Część kobiet potrzebuje codziennych deklaracji, ale okazywanie uczuć to nie tylko mówienie o uczuciach, ale i pokazywanie w prostych gestach ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Mój chłop był nadopiekuńczy i wszystko chciał robić ze mną. A ja jestem kobietą, która żadnej pracy się nie boi i nie lubię jak ktoś mi pomaga
![]() Zmienił się dla nas, jestem z niego strasznie dumna bo wiem przez co przechodził w okresie kiedy się nie widzieliśmy. Wiem, jak mocno musi mnie kochać. Umiał się zmienić i wrócił gdy to osiągnął. Powrót do niego był najtrudniejszą, ale zdecydowanie najlepszą decyzją jaką zrobiłam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.