Kiedy mężczyzna chwilowo się "odsuwa" - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-01-30, 13:25   #1
Kleotka
Zadomowienie

Kiedy mężczyzna chwilowo się "odsuwa"

Witam cieplutko
Chciałabym pogadać o pewnym temacie, który mnie osobiście zawsze zastanawiał u mojego chłopaka, ale dopiero niedawno go o to zapytałam. Otóż bywa tak, że mój chłopak przez kilka dni z rzędu jest czuły, kochany, przytula, całuje, mówi słodkości, po czym po kilku dniach troszkę się "oziębia". Nadal przytula i całuje, ale już nie mówi tyle czułych rzeczy co wcześniej, gesty również są troszkę uspokojone. I po 2-3 dniach z powrotem wraca wszystko do normy, jest miło i sympatycznie.

Wkurzało mnie to zawsze, a jak, myślałam że się mną nudzi czy co, ale zapytałam go o to i opowiedział, że po kilku dniach takiej ekstra miłosnej atmosfery potrzebuje wytchnienia, by ponownie niedługo do tego wrócić. Powiedział, że to nie znaczy że mnie wtedy mniej kocha, po prostu czasem potrzebuje, żeby było normalnie, by za dwa dni wrócić do wcześniejszej zażyłości. I jak się tak głębiej nad tym zastanowić, to ma chłopak rację.

W książce "Mężczyźni są z Marsa, kobiety z Wenus" John Gray pisze o zjawisku męskiej jaskini i to chyba jest właśnie to.

A jak jest z Waszymi mężczyznami?
Kleotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-30, 13:33   #2
201608251020
Konto usunięte

Dot.: Kiedy mężczyzna chwilowo się "odsuwa"

Cytat:
Napisane przez Kleotka Pokaż wiadomość
Zdarza się. Ale mnie też zdarzy się, że potrzebuję chwili dla siebie i czuję, że naprawdę potrzebowałam sam na sam. Choćby żeby się pogapić w ścianę z kubkiem herbaty poczytać coś czy zrobić małe spa. Może Twój facet akurat też ma wtedy takie dni, że wolałby trochę samotności?
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-30, 13:36   #3
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Witam cieplutko
Chciałabym pogadać o pewnym temacie, który mnie osobiście zawsze zastanawiał u mojego chłopaka, ale dopiero niedawno go o to zapytałam. Otóż bywa tak, że mój chłopak przez kilka dni z rzędu jest czuły, kochany, przytula, całuje, mówi słodkości, po czym po kilku dniach troszkę się "oziębia". Nadal przytula i całuje, ale już nie mówi tyle czułych rzeczy co wcześniej, gesty również są troszkę uspokojone. I po 2-3 dniach z powrotem wraca wszystko do normy, jest miło i sympatycznie.

Wkurzało mnie to zawsze, a jak, myślałam że się mną nudzi czy co, ale zapytałam go o to i opowiedział, że po kilku dniach takiej ekstra miłosnej atmosfery potrzebuje wytchnienia, by ponownie niedługo do tego wrócić. Powiedział, że to nie znaczy że mnie wtedy mniej kocha, po prostu czasem potrzebuje, żeby było normalnie, by za dwa dni wrócić do wcześniejszej zażyłości. I jak się tak głębiej nad tym zastanowić, to ma chłopak rację.

W książce "Mężczyźni są z Marsa, kobiety z Wenus" John Gray pisze o zjawisku męskiej jaskini i to chyba jest właśnie to.

Nie wałkowałaś już tego tematu w innym wątku?
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-30, 13:41   #4
Kleotka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paollino Pokaż wiadomość
Może Twój facet akurat też ma wtedy takie dni, że wolałby trochę samotności?
Tak myślę
Pamiętam, że początkowo tematu nie rozumiałam, byłam nieznośna bo drążyłam, pytałam "a co się stało? a dlaczego taki jesteś?", co jeszcze bardziej pogłębiało sytuację. Gdy wreszcie mi to wyjaśnił, zaczęłam troszkę inaczej do tematu podchodzić. W sumie, to chyba każdy potrzebuje czasem pobyć tylko sam ze sobą

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Nie wałkowałaś już tego tematu w innym wątku?
Ja? Nie, nigdy nie poruszałam takiego tematu. Przytoczyłam tu książkę tylko dlatego, że wyjaśnia zjawisko.
Kleotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-30, 13:54   #5
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
(...)
Ja? Nie, nigdy nie poruszałam takiego tematu. Przytoczyłam tu książkę tylko dlatego, że wyjaśnia zjawisko.
Sorry. Już w kilku wątkach ostatnio było o tym poradniku i słynnej, męskiej jaskini.

To normalne, że nie da się cały czas podgrzewać ognia uczuć równie mocno. Są dni większego przyklejenia się do siebie i dni oddechu. W życiu bym tego nie kojarzyła z jakimi jaskiniami. I w ogóle nie dorabiała do tego teorii. Poza tym kobieta tak samo może inicjować pewne rzeczy i czułości, a nie tylko czekać na to, czy facet będzie dzisiaj taki, czy taki.

Także generalnie jakieś teorie z tego poradnika o uciekaniu do jaskini przez facetów, to dla mnie bzdurka w sensie, że to nie żadna "męska jaskinia", tylko większość normalnych ludzi czasami lubi odpocząć od innych, mieć chwilę dla siebie, tak po prostu sobie być, nic nie musząc. Po prostu kobiety nie zawsze mogły sobie na takie coś pozwolić, bo były uwiązane przy dzieciach. A czasami kryją się za tym jakieś większe powody, niż chwila odpoczynku.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-30, 13:59   #6
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Witam cieplutko

Mój jest zawsze taki czuły i kochany, to ja się odsuwam co jakiś czas. Mam zdecydowanie większą potrzebę posiadania przestrzeni i "odpoczynku".
gingerbre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-30, 20:16   #7
BadLife
Rozeznanie

Z moim facetem jest podobnie. Raz napływy czułości, raz leciutkie oddalenie. Jednak zawsze czuję, że mu na mnie zależy A to chyba najważniejsze. Z resztą...jak już dziewczyny pisały - każdy czasem musi trochę odetchnąć. Także mi też się zdarza.
BadLife jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-31, 02:34   #8
millenah
Przyczajenie

To normalne u facetów. Mój też tak ma, jednak gdy są te chwile oddalenia, to zawsze i tak czuję że jest blisko. Myślę, że Twój facet nie odstaje od normy. Dodam, że mój były też tak miał, tylko jego oddalenia, to były takie prawdziwe oddalenia, czego nie dało się znieść na dłuższą metę
millenah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-31, 11:37   #9
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Facet nie jest jak kobieta by codziennie chłonąć, aż tyle czułości i tak dalej, potrzebuje tej swojej oziębłości, naładowania akumulatorów. Jak to się mówi: trochę ognia trochę lodu czyni miłość trwałą . Przypomniałaś mi moją rozmowę z koleżanką sprzed kilku lat, która wyglądała następująco:

M: On mnie już nie kocha..
Ja: Dlaczego uważasz, że Cię nie kocha!? Kocha.
M: Bo mi tego nie mówi...
Ja: A kiedy ostatnio mówił Ci, że Cię kocha?
M: Wczoraj.

Część kobiet potrzebuje codziennych deklaracji, ale okazywanie uczuć to nie tylko mówienie o uczuciach, ale i pokazywanie w prostych gestach
Stary 2015-01-31, 16:31   #10
kuukuuryku1980
Przyczajenie

Mój chłop był nadopiekuńczy i wszystko chciał robić ze mną. A ja jestem kobietą, która żadnej pracy się nie boi i nie lubię jak ktoś mi pomaga Po n-tym rozstaniu, n-tych obietnicach, że się zmieni i n-tej kłótni rozstaliśmy się. Był większą babą niż ja, strasznie mnie wyzwał, obraził i sprawił, że żygałam na jego widok. Nie dawałam już rady, chciałam odpocząć, uciec. Po rozstaniu nie odzywał się do mnie. Nie liczyłam na to, że wróci i nie chciałam tego. Przyszedł po dłuższym czasie. Teraz jest ojcem naszej córeczki, a ja jestem strasznie szczęśliwa, że wtedy wrócił i zawalczył o mnie. Zmienił się i zrozumiał co było złe, teraz daje mi odpoczynek i przestrzeń, a najważniejsze jest to, że nie musimy robić wszystkiego razem. Od ostatniego rozstania mineło już 7 lat. Pokłóciliśmy się kilka razy, ale ani razu w taki sposób jak wcześniej.
Zmienił się dla nas, jestem z niego strasznie dumna bo wiem przez co przechodził w okresie kiedy się nie widzieliśmy. Wiem, jak mocno musi mnie kochać. Umiał się zmienić i wrócił gdy to osiągnął. Powrót do niego był najtrudniejszą, ale zdecydowanie najlepszą decyzją jaką zrobiłam.
kuukuuryku1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-31, 16:37   #11
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Facet nie jest jak kobieta by codziennie chłonąć, aż tyle czułości i tak dalej, potrzebuje tej swojej oziębłości, naładowania akumulatorów. Jak to się mówi: trochę ognia trochę lodu czyni miłość trwałą . Przypomniałaś mi moją rozmowę z koleżanką sprzed kilku lat, która wyglądała następująco:

M: On mnie już nie kocha..
Ja: Dlaczego uważasz, że Cię nie kocha!? Kocha.
M: Bo mi tego nie mówi...
Ja: A kiedy ostatnio mówił Ci, że Cię kocha?
M: Wczoraj.

Część kobiet potrzebuje codziennych deklaracji, ale okazywanie uczuć to nie tylko mówienie o uczuciach, ale i pokazywanie w prostych gestach
Ja tez potrzebuję naładowania akumulatorów, a jestem kobietą. Odsuwanie się to moja pasja
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-01, 23:37   #12
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

kaguya
Każdy człowiek ma inaczej . Też codziennie nie umiem aż tak okazywać uczuć i nie jest mi to potrzebne.

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości