![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
oczyszczenie twarzy z wągrów
Witajcie kochane!
![]() Mam problem. Wiem, że wątków na temat oczyszczenia skóry trochę było, poczytałam, ale mam wątpliwości i mam nadzieję, że coś mi doradzicie. Mam 20 lat. Nigdy nie miałam takiego strasznego, ropnego trądziku. W okresie dojrzewania męczyłam się z jakimiś wypryskami, ale od ok 2 lat już jest o wiele lepiej. Dodam też, że kiedyś bardziej mi się przetłuszczała skóra, teraz o wiele mniej. Teraz określiłabym skórę raczej jako mieszaną ze strefą T. Mam jeszcze jakieś pojedyncze wypryski, szczególnie pojawiają się przed miesiączką, ale nie tylko. Jednak przypałętały mi się wągry ![]() ![]() Mam zamiar kupić tabletki drożdżowe i przemywać skórę mlekiem, ewentualnie wodą termalną. Ale właśnie nie wiem czy tabletki pomogą na zaskórniki, czy pomagają może bardziej na taki ropny trądzik. Pomóżcie mi dobre kobietki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: oczyszczenie twarzy z wągrów
Jeśli chodzi o żel, to polecam ziołowy z mydlnicą lekarską - dobrze oczyszcza i łagodzi niedoskonałości. W każdym bądź razie od jakiegoś czasu używam ziołowych i moja cera jest po nich lepsza
![]() Tabletki drożdżowe kiedyś brałam przez bodajże 4 miesiące i szczerze mówiąc nie było u mnie wielkich efektów. Lepsze efekty miałam po piciu herbatki z bratka. Myślę, że warto zadbać trochę od wewnątrz i zacząć pić więcej wody, jakieś herbatki ziołowe, jeść więcej warzyw, owoców i starać się ograniczać niezdrowe przekąski ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
z trądzikiem na buzi nigdy nie miałam problemów, z wągrami niestety tak, użyłam chyba każdej istniejącej maści/żelu/peelingu dostepnego na rynku, wydajac fortune, efekty zerowe.
Obecnie zero wagrów ![]() wiem, wiem - nie wydusza sie a jednak mi pomoglo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o takie ograniczanie słodyczy czy ostrych potraw to jest u mnie na porządku dziennym.
Bratka też kiedyś piłam, ale nieregularnie przez to nie miałam efektów. KlusiaKlusia a jakie to parówki robiłaś, z jakich ziółek? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dołączam się do prośby,mam ten sam problem
![]() Dieta nie wpływa zw znacznym stopniu na długotrwałe niedoskonałości-tak powiedział mi lekarz ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Co do wągrów, to z domowych sposób, ostatnio natknęłam się na pastę z soku cytryny i sody. Najpierw przykłada się gorący (ale tak aby nie parzył) ręcznik na około 2 minuty na miejsce z wągrami a następnie nakłada się tą papkę na wągry na całą noc. Osobiście nie próbowałam, ale podobno pomaga.
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Ja osobiście jestem zwolenniczką usuwania manualnego wągrów. To jest najlepszy sposób, ale trzeba umieć najpierw pory otworzyć a następnie je odpowiednio zamknąć, żeby nie dostały się ponownie zanieczyszczenia.
Parówki są bardzo dobre, ale tylko dla osób bez problemów z naczynkami. Ponieważ ciepło powoduje nasilenie rumienia i pękanie naczynek - stad też cery naczynkowe nie mogą korzystać z saun. Parówki dobrze jest robić np. z rumiankiem albo olejkiem herbacianym, aczkolwiek sama ciepła woda też jest ok. Nigdy nie wyciskamy wągrów paznokciami, ani gołymi palcami - zawsze przez chusteczkę! Gdy chusteczka się przerwie, to bierzemy nową. Po parówce wągry wychodzą bardzo gładko i nie trzeba mocno cisnąć, stąd też nie powinno się ich usuwać bez ogrzania twarzy. Po oczyszczaniu przemywamy buzię zimną wodą, następnie tonikiem i nakładamy maseczkę ściągającą pory. Dla mnie to jest najszybszy sposób usuwania wągrów i jednocześnie daje najdłużej efekty. Później po takim oczyszczaniu odpowiednia pielęgnacja twarzy np. tonik pichtowy i jest bosko ![]() Jestem przeciwniczką samodzielnego tworzenia jakiś mikstur, papek itp. nakładanych potem na twarz. W ten sposób możemy nabawić się różnych alergii, nasileń trądziku, pozapychać buzie itd. Efekt tego może być jeszcze gorszy. Ale to moje subiektywne zdanie.
Mój blog subiektywnym-okiem.pl Edytowane przez subiektywna Vera Czas edycji: 2012-08-29 o 08:18 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ja też mam problem z wągrami i używam zwykłej rękawiczki do twarzy (dostępna w każdej drogerii) wszystko znika a buziulka gładziutka że ho ho - żadnych zaczerwienień nie potrzeba żadnej chemii toników żeli.
Dla mnie rewelacja - wiem że tak się nie powinno ale pomaga w 100% więc.. no same wiecie:P Najpierw robię okład z gorącej wody a później delikatnie pocieram - na koniec okład z zimnej wody i gotowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Hmm zaciekawiła mnie ta rękawiczka do twarzy. Chyba wypróbuję i zobaczymy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Mi manualne oczyszczanie niewiele daje... efekt jest może na góra 4 dni, bo co wycisnę i zamknę pory, to uraczę je zaraz na nowo filtrem, którego muszę używać i tak w kółko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Po parówce i manualnym oczyszczeniu twarzy z wągrów i zaskórników najlepiej dać "uspakajającą" maseczkę np. zwężającą pory i najlepiej wrzucić do woreczka kilka kostek lodu aby dokładnie zamknąć pory i naprężyć skórę po zabiegu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Mam 22 lata, od 10 lat walcze z trądzikiem. Próbowałam wszystkiego chyba co jest dostęne. Kosmetyki drogeryjne, apteczne, konsultacje dermatologiczne, ginekologiczne, lata leczenia i niszczenia sobie organizmu stosami leków i masa innych prób i nic nie skutkowało. Zaleczałam problem, ale na dłuższą mete męczyłam sie z tym strasznie.
Wylądowałam u Ojców Bonifratrów i po analizie mojego odżywiania i całej historii leczenia dostałam mieszanke ziół do picia 2-3 razy dziennie. Do dziś jestem zachwycona efektami. Wszystkie ropne zmiany znikneły - oczywiscie nie od razu ale efekt był niesamowity. Zostały mi rozszerzone pory i wągry do dziś i walcze z tym systematycznie. Na własną reke robie parówki i oczyszczam mechanicznie ale nie za czesto, poza tym używam żeli oczyszczajacych, maseczek itp. No i mniej więcej raz na 3 miesiące chodze do kosmetyczki na oczyszczanie bo wiem że ona robi to profesjonalnie. Jadnak prawda jest taka, że nie ma metody uniwersalnej i każdy musi szukać coś pod siebie i dbać o to własnym sposobem bo jak wiadomo ile osób tyle rodzajów problemu.
http://www.rossnet.pl/konkursy/konku...5-ef49c4b3fdc0 ![]() ![]() ![]() "... jak parasol, kiedy leje z nieba... tak ja kocham Cię!..." _________________________ ________ 24.08.2009 - zaręczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Nie pamiętam jakie zioła ale wiem że proporcje były dobierane specjalnie pode mnie no i że strasznie śmierdziały, a że ja wtedy byłam małolata to tylko dzięki Mamie to przetrwałam. W każdym razie kuracja trwała dobre 1.5 roku jak nie więcej, ale była skuteczna. Nawet sie zastanawiam czy tak w ramach oczyszczania zapobiegliwego (jak to brzmi ;p) nie przejsc sie do nich raz jeszcze po coś podobnego. Może wtedy miałabym szanse zredukować też wągry.
Jednak uważam tak jak Vera, że problem często siedzi w środku i żele czy peelingi nie zawsze dają pożądany efekt.
http://www.rossnet.pl/konkursy/konku...5-ef49c4b3fdc0 ![]() ![]() ![]() "... jak parasol, kiedy leje z nieba... tak ja kocham Cię!..." _________________________ ________ 24.08.2009 - zaręczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Mroczny Elf św. Mikołaja
|
Też mam ten problem, choć ostatnio świta jakby jakaś nadzieja - od kiedy przemywam twarz po myciu micelem Dermedic Hydrain, to tam gdzie wycisnęłam, to nie wróciły. Odkryłam też maseczkę Dermomask oczyszczającą - zrobiłam 2 wieczory pod rząd i widzę w moim gąszczu wągrów dziury, przez które prześwituje czysta skóra
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Właśnie... maseczki! Dlaczego ja o tym nie pomyślałam..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Moja cera też nie jest idealna ale dbam o nią tak:
- raz na 3 mies (powinnam co mies ale wiecie jak to jest- kasa...) oczyszczanie manualne u kosmetyczki, na razie byłam 2 razy, niedługo idę kolejny raz - 2 razy w tyg piling np soraya morelowy - przynajmniej raz w tyg maseczka oczyszczająca- dla mnie najlepsza jest bielenda o taka https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...cytrusowa.html - super było gdy miałamczas na parówki z wyciskaniem (kiedy jeszcze nie miałam dziecka ![]() Do tego rano myje buzie delikatnym żelem, makijaż zmywam mocniejszym z użyciem ściereczki z mikrofibry, krem matujący np. siarkowa moc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() To tani "gadżet" więc tym bardziej zachęcam do wypróbowania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Witam Was po 4 miesiącach!
![]() ![]() ![]() Przez miesiąc przemywałam twarz mlekiem 2x dziennie i muszę przyznać, że skóra była naprawdę promienna i gładka ![]() ![]() Od września biorę tabletki ceranova z bratkiem. Na początku wyszło mi bardzo dużo wyprysków. Po około 3 tyg większość zeszła. Wychodzą jeszcze przed miesiączką, czasem tak po prostu. Pojawiają się w miejscach, gdzie miałam wypryski, gdy byłam nastolatką i tam gdzie zawsze są przed miesiączką. Jest ich zdecydowanie mniej, ale wciąż się pojawiają. Kończę właśnie 4 opakowanie tabletek i właśnie zastanawiam się czy kontynuować tą kurację czy po prostu nic więcej na to nie poradzę i odstawić już. A co do wągrów, na które się skarżyłam. Robię parówkę z rumianku, a później nakładam na twarz domową maseczkę antybakteryjną z imbiru. Średnio raz na 1,5-2 tyg. Muszę przyznać, że rezultaty są super. Poradźcie mi kochane co dalej z tym bratkiem robić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Szukam sposobu na wagry na nosie, przeczytałam o masecce z alg. I mam pytanie czy algi faktycznie pomogą na wągry. Z tego co widzę jest tez dużo płatków na nos oczyszczający, czy możecie mi poradzić które wybrać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Mi w walce z wągrami i zaskórnikami pomogły plastry Beauty Formulas. Naprawde działają! Zwilżam nos, czoło albo brodę (w zależności gdzie chce skórę oczyścic) i przyklejam plaster, dokładnie dociskając. Po 10-15min plaster zasycha i wtedy go odrywam, a on wyciąga wszystkie syfy i wągry! Wszystko oczyszczone, bez żadnego wyciskania
![]() Szukałam ich na początku w różnych aptekach i drogeriach, ale nigdzie ich nie mogłam dostać - ostatecznie polecam Allegro - tam są dostępne bez problemu i są naprawde niedrogie. Mam nadzieje że komuś też posłużą tak dobrze, jak mi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Ja tyle lat bezskutecznie walczę z zaskórnikami i nic ich nie rusza.Teraz mam zamiar iść na oczyszczanie manualne,żeby coś trochę choć pomogło,bo ślub niedługo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
a gdzie kupiłaś to mydełko ? czy nie wysusza skóry ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Kupiłam je w Mydlarni u Franciszka, ale podejrzewam, że można dostać też w innych mydlarniach - bo wiem, że te mydła z Aleppo różnią się nieraz opakowaniem
![]() ![]() moje wygląda tak: http://www.mydlarnia.info/mydlo-oliw...26-id-483.aspx Powiem tak - ja mam skórę suchą i myję tym mydłem raz dziennie wieczorem i trzeba krem nałożyć (ja nakładam bio-oil); wszystko zależy od cery, być może mieszaną po prostu zmatuje ![]() ![]() ![]() Z tym że nawet bardziej niż mydło, polecam tą maskę Tołpy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
o tej maseczce mowa ? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,25918,dermomask.html ? ![]()
![]() |
![]() |
#28 | |
Mroczny Elf św. Mikołaja
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Mi żadne metody domowe, manualne nie pomagają...
![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Ja zaczęłam zastanawiać się nad serią peelingów kwasem migdałowym,ale sama nie wiem, trochę boję się efektów typu łuszczenie się skóry...urlop na to by się przydał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:15.