|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() jaka jest tego nazwa??
Chcialam sie dowiedziec bo nie moge znalezc w tematach ktore juz byly jak nazywa sie tak jakby pedzelek do makijazu wyglada jak aplikator do cieni taki dluzszy tylko ze rozni sie koncowka poniewaz nie jest ona wykonana z zadnego włosia ani gabeczki na koncu tylko koncowka przypomina "gumkę do scierania" i podobno to sluzy to rozmazywania cieni na oku ( bo nie wiem czy to rowniez zalicza sie do nazwy "aplikatora")
Edytowane przez pytajnik Czas edycji: 2006-02-20 o 17:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Oby do wiosny
|
Dot.: jaka jest tego nazwa??
Myślę, że chodzi Ci po prostu o gąbeczkę do rozcierania (ale nie cieni tylko raczej kredki).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
dokladnie to jest po prostu gumka i sluzy do rozcierania kreski zrobionej kredka aby nie byla taka ostra...mysle ze jak pojdziesz do sklepu i zapytasz o gumke do rozcierania kredki to powinni cie obsluzyc
![]()
![]() |
#4 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
dzieki za pomoc wlasnie o to mi chodzilo co jest na zdjeciu ktore dodala Noor i wlasnie nie wiedzialam zabardzo czy sluszy to do rozcierania cieni bo widzialam raz w tv ze fajnie tym cienie rozcierali i nadawali odcienie ladne. Mam jednak nadzieje ze znajde bez kredki tylko jako same.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
bardzo fajną "gumkę" ma tez w swojej ofercie Sephora Professionnel. Ma kształt bardzo podobny do tej powyżej, a kosztuje 9 zł
![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
mam nadzieje ze jeszcze tutaj mi ktos odpowie zeby juz nie zakladac nowego watku, obeszlam sklepy kosmetyczne i panie tam byly zdziwione ze wogole jest cos takiego do rozcierania kredki, moze ktos wie czy przez jakas stronke nie mozna tego zamowic??Ewentualnie ktos z Bialegostoku czy nie wie gdzie to kupic chociaz narazie tam nie mieszkam ale bym miala mozliowsc raczej kupienia przez kumpela. Z gorwu wielkie dzieki za pomoc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
[quote=pytajnik]moze ktos wie czy przez jakas stronke nie mozna tego zamowic??quote]
Tu sie pomylilam oczywiscie mi chodzilo czy ktos wie czy mozna przez jakas stronke to zamowic. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Żandarm na emeryturze
|
Dystrybutorem tego, którego dałam fotkę jest bardzo popularna firma "Top Choice", a sama gumka należy do serii "RendezVous". Może spróbuj go po prostu zamówić w drogerii.
W sieci jest tu: http://www.akcesoria-kosmetyczne.pl (kategoria: Make-up -> pędzelki randezvous (z błedem ort. ![]()
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
[quote=pytajnik]
Cytat:
aby uniknąć takich postów jak ten cytowany przeze mnie, poprostu skorzystaj z opcji "edytuj" która widać pod kazdym Twoim postem, dzięki temu możesz poprawić błędy gramatyczne, ortograficzne, literówki, czy też właśnie zmienić zdania, które "nie wyszły tak, jak to sobie początkowo wymyślilismy" ![]() pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Noor wielkie dzieki
![]() KasiaKatarzynka wiem z tym edytuj wczesniej tak zrobilam na poczatku pierwszy raz jak na samej gorze pisalam ten watek ale chcialam przetestowac czy uda mi sie cytat i jakos zapomnialam zmienic jak mi nie wyszlo :P ale dzieki pocwicze tutaj i sie jakos polapie ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
o faktycznie, nie zauważyłam, ze pierwszy post jest edytowany <o ja głupia>
![]() a jeśli chodzi o cytaty: nie wyszło ci, bo zamknięcie cytatu napisałaś jako "quote]" zamiast "[/quote]" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
dzieki juz mialam jak cos pytac co zle zrobilam przy cytowaniu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
hm a to juz jest dziwne skoro panie z drogerii ktore powinny we wszystkim sie orientowac rewelacyjnie, nie wiedza takich elementarnych rzeczy ze istnieje taka gumka..i jeszcze wmawiaja ze czegos takiego nie ma
![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
hehe no fakt no ale coz jak widac prawda jest inna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:23.