Zachowuje się tak bo mu nie zależy? :( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-01-23, 20:48   #1
szalonybiszkopcik
Raczkowanie

Unhappy

Zachowuje się tak bo mu nie zależy? :(

Poznaliśmy się na początku września. On zapoczątkował znajomość propozycją spotkania. Zaczęliśmy się umawiać, raz on proponował spotkanie, raz ja. Praktycznie nie pisaliśmy ze sobą, tylko się spotykaliśmy. On jest nieśmiały, tak mi mówił i sama to zauważyłam. Często prawił mi komplementy typu że jestem bardzo inteligentna, ładna, mam fajne nogi, lubi ze mną spędzać czas, mam fajny śmiech i go lubi. Zabierał mnie w fajne miejsca np wokół starego zamku oblanego dookoła fosą, albo nad taki ładny zalew dookoła którego była śliczna promenada, lub zabrał mnie na koncert w filharmonii. Uważałam go za przyjaciela, a potem chyba się w nim zakochałam...

Problem w tym że zaczęłam się obawiać że zadłużę się w nim do końca i niewiedziałam na czym polegają nasze relacje według niego.

Na początku grudnia spytałam go czy jest coś między nami, bo wole wiedzieć wcześniej niż później się rozczarować, a on odpowiedział że tak, jest, ale nie jest pewien czy jest gotowy na taką odpowiedzialność, i postanowiliśmy że odpowie mi przy następnym spotkaniu. Ale już nigdy nie poruszył tego tematu... wiec nie uzyskałam dokładnej odpowiedzi a postanowiałam że nie będę nic wspominała i poczekam aż on zacznie temat, żeby nie wyjść na nachalna, lub za jakąś zdesperowaną... Później po trzech tygodniach zapytał mnie czy nie jest dla mnie za stary (bo jest starszy ode mnie o 3 lata) Ja powiedziałam że nie, nie zwracam na to uwagi czy jest starszy czy nie.

Nic się w naszych relacjach po tym nie zmieniło. Dalej chodziliśmy na spacery, śmialiśmy się, wygłupialiśmy, było bardzo fajnie.

Trzy tygodnie temu siedzieliśmy i rozmawialiśmy w kawiarni i nagle powiedział że nie traktuje mnie jak zwykłą koleżankę, bo NIE robi przy mnie rzeczy na jakie pozwoliby sobie robić przy zwykłej koleżance, bo czuje że przy mnie mu nie wypada, tylko że zachowuje się przy swoich bylych dziewczynach (gdy oczywiście byli jeszcze razem), bo ja dla niego jestem kimś wyżej niż koleżanką (były dwie)

On teraz zaczął często wyjeżdzać z miasta bo dostał prace dorywkową w innym mieście i powiedziałam mu że jak będzie miał czas i ochote sie spotkać to żeby pisał. Powiedział że gdy tylko bedzie mógł to da znać, i napisał po ok 10 dniach od naszego poprzedniego spotkania. Umówiliśmy się, powiedział mi że mu się ostatnio śniłam (czyli musi myśleć o mnie, bo jak sie o kimś myśli to potem się śni)
Zależy mu na mnie czy nie? :p Moi bliscy mówią że tak, tylko żebym dała nam jeszcze więcej czasu bo nie od razu Rzym zbudowano..

Edytowane przez szalonybiszkopcik
Czas edycji: 2015-01-24 o 10:01
szalonybiszkopcik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-23, 20:55   #2
cyanide sun
Wtajemniczenie

Dot.: Zachowuje się tak bo mu nie zależy? :(

Cytat:
Napisane przez szalonybiszkopcik Pokaż wiadomość
Poznaliśmy się na początku września. On zapoczątkował znajomość propozycją spotkania. Zaczęliśmy się umawiać, raz on proponował spotkanie, raz ja. Praktycznie nie pisaliśmy ze sobą, tylko się spotykaliśmy. On jest nieśmiały, tak mi mówił i sama to zauważyłam. Często prawił mi komplementy typu że jestem bardzo inteligentna, ładna, mam fajne nogi, lubi ze mną spędzać czas, mam fajny śmiech i go lubi. Zabierał mnie w fajne miejsca np wokół starego zamku oblanego dookoła szosą, albo nad taki ładny zalew dookoła którego była śliczna promenada, lub zabrał mnie na koncert w filharmonii. Uważałam go za przyjaciela, a potem chyba się w nim zakochałam...

Problem w tym że zaczęłam się obawiać że zadłużę się w nim do końca i niewiedziałam na czym polegają nasze relacje według niego.

Na początku grudnia spytałam go czy jest coś między nami, bo wole wiedzieć wcześniej niż później się rozczarować, a on odpowiedział że tak, jest, ale nie jest pewien czy jest gotowy na taką odpowiedzialność, i postanowiliśmy że odpowie mi przy następnym spotkaniu. Ale już nigdy nie poruszył tego tematu... wiec nie uzyskałam dokładnej odpowiedzi a postanowiałam że nie będę nic wspominała i poczekam aż on zacznie temat, żeby nie wyjść na nachalna, lub za jakąś zdesperowaną... Później po trzech tygodniach zapytał mnie czy nie jest dla mnie za stary (bo jest starszy ode mnie o 3 lata) Ja powiedziałam że nie, nie zwracam na to uwagi czy jest starszy czy nie.

Nic się w naszych relacjach po tym nie zmieniło. Dalej chodziliśmy na spacery, śmialiśmy się, wygłupialiśmy, było bardzo fajnie.

Trzy tygodnie temu siedzieliśmy i rozmawialiśmy w kawiarni i nagle powiedział że nie traktuje mnie jak zwykłą koleżankę, bo NIE robi przy mnie rzeczy na jakie pozwoliby sobie robić przy zwykłej koleżance, bo czuje że przy mnie mu nie wypada, tylko że zachowuje się przy swoich bylych dziewczynach (gdy oczywiście byli jeszcze razem), bo ja dla niego jestem kimś wyżej niż koleżanką (były dwie)

On teraz zaczął często wyjeżdzać z miasta bo dostał prace dorywkową w innym mieście i powiedziałam mu że jak będzie miał czas i ochote sie spotkać to żeby pisał. Napisał po dziesięciu dniach...

Od nowego roku jest gorzej niż było.. nasze kontakty się oziębiły nie wiem czemu... nie zależy mu?

nie zależy.
cyanide sun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-23, 20:56   #3
Loisto
Rozeznanie

Cytat:
zamku oblanego dookoła szosą
co?
Stary 2015-01-23, 20:58   #4
normalnyFacet
Zakorzenienie

On pewnie liczył na "jest coś między nami? bo wiesz chciałabym seksu bez zobowiązań".
normalnyFacet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-23, 21:06   #5
szalonybiszkopcik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cyanide sun Pokaż wiadomość

nie zależy.
To dlaczego powiedział mi że traktuje mnie jak kogoś więcej niż zwykłą koleżankę? tak o po prostu ?

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
Napisane przez normalnyFacet Pokaż wiadomość
On pewnie liczył na "jest coś między nami? bo wiesz chciałabym seksu bez zobowiązań".
Nieee, tak to raczej na pewno nie Jest zbyt kulturalny, i bardzo dobrze wychowany żeby tak chciał

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Loisto Pokaż wiadomość
co?
haha no na spacer wokół szosy która płyneła wokół zamku
Stary 2015-01-23, 21:07   #6
cyanide sun
Wtajemniczenie

Cytat:
To dlaczego powiedział mi że traktuje mnie jak kogoś więcej niż zwykłą koleżankę? tak o po prostu ?

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Nieee, tak to raczej na pewno nie Jest zbyt kulturalny, i bardzo dobrze wychowany żeby tak chciał

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

haha no na spacer wokół szosy która płyneła wokół zamku
chyba jesteś jeszcze bardzo młoda. a jesli nie młoda, to bardzo naiwna. bez obrazy.
cyanide sun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-23, 21:17   #7
szalonybiszkopcik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cyanide sun Pokaż wiadomość
chyba jesteś jeszcze bardzo młoda. a jesli nie młoda, to bardzo naiwna. bez obrazy.
aha, szkoda, bo narobiłam sobie nadziei... tak jestem młodą osobą bo mam dopiero 17 lat i nie jestem osobą doświadczoną w tym temacie...
myślałam że mu na mnie zależy, bo zabierał mnie w różne ekstra miejsca, często martwił się czy on nie jest dla mnie za nudny i w ogóle mówił mi bardzo dużo miłych rzeczy... tydzień temu powiedział że śniłam mu się.. ale nie wiem jak i jaki to miało sens...
ale jak widać to były tylko puste słowa...
Stary 2015-01-23, 22:24   #8
normalnyFacet
Zakorzenienie

Cytat:
aha, szkoda, bo narobiłam sobie nadziei... tak jestem młodą osobą bo mam dopiero 17 lat i nie jestem osobą doświadczoną w tym temacie...
myślałam że mu na mnie zależy, bo zabierał mnie w różne ekstra miejsca, często martwił się czy on nie jest dla mnie za nudny i w ogóle mówił mi bardzo dużo miłych rzeczy... tydzień temu powiedział że śniłam mu się.. ale nie wiem jak i jaki to miało sens...
ale jak widać to były tylko puste słowa...
Za dużo myślisz... ale luzik dopiero 17 lat jeszcze się nauczysz i prędzej moją poprzednią wypowiedź weźmiesz do serca
normalnyFacet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-23, 22:35   #9
Dziewczyna_Borata
Raczkowanie

Szosa płynęła dookola zamku? To musi być naprawde romantyczne miejsce
Dziewczyna_Borata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-23, 23:03   #10
Paaauline
Przyczajenie

A nie fosa?
Paaauline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-23, 23:09   #11
Elfir
Zakorzenienie

Ja nie sądzę, by to była kwestia zalezy/nie zalezy.

Po prostu poznał cię bliżej i być może nie zawładnęłaś jego zmysłami. Przekształciło się to w układ przyjacielski.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-23, 23:21   #12
szalonybiszkopcik
Raczkowanie

haha, tak fosa, pokręciło mi się haha szosa, fosa, podobne słowa
Stary 2015-01-23, 23:27   #13
ellen72
Raczkowanie

Nie zalezy mu na 99%. Na 1% jest bardzo dziwny i mialabys z nim same problemy.
ellen72 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-23, 23:36   #14
szalonybiszkopcik
Raczkowanie

kurcze, nie wiem co mam myśleć.. moja mama zna też sytuację, i ona mówi żebym dała mu czas (mam bardzo dobry kontakt z mamą, jest jak moja przyjaciółka, wszytsko sobie mówimy.. oczywiście w granicach normalności .. :p ) a mój przyjaciel twierdzi że on po prostu wstydzi się i nie ma na tyle odwagi żeby mi dać dosadnie do zrozumienia że mu zależy (bo on uważa że nie jestem mu obojętna) i że boi sie dosadnie mi pokazać że mu się tak podobam i woli powoli działąć żebym go od razu nie zdemaskowała haha w końcu znam go niecałe 5 miesiący może to za wcześnie... ?

Edytowane przez szalonybiszkopcik
Czas edycji: 2015-01-23 o 23:37
Stary 2015-01-24, 00:13   #15
mumi1
Raczkowanie

Według mnie ta znajomość po prostu się wypaliła. Przykro mi...
mumi1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-24, 11:03   #16
Dotka90
Zakorzenienie

No moim zdaniem też nic z tego. Umówmy się, jesteś młoda, on też, minęło 5 miesięcy i NIC się nie dzieje, no to nie oszukujmy się...
To, że Ci powiedział, że traktuje Cię 'wyżej niż koleżankę' niestety nie świadczy o niczym, bo na czyny się to nie przekłada

Poza tym - nie ZADŁUŻYŁAM w nim, tylko ZADURZYŁAM. Zadłużyć możesz się w banku
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-24, 11:13   #17
zlotniczanka
plum plum

a ja właśnie nie wiem, on ma około 20 lat? Albo i więcej? A Autorka 17? Może on faktycznie nie chce jej spłoszyć? I nie wie, jak sie zachować, bo jak złapie ją za rękę to tata z kosą wyskoczy?
Moim zdaniem warto z nim pogadać. Powiedzieć, że coś do niego czujesz, nie jest dla Ciebie tylko przyjacielem. I dać mu kilka dni do namysłu, a później zakończyć znajomość, jeśli pan bedzie milczał/oleje sprawę.

zlotniczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-24, 11:24   #18
szalonybiszkopcik
Raczkowanie

Tak, po tyle właśnie kończymy lat w tym roku On 20 ja 17
Moi bliscy własnie uważają żebym nie podejmowała pochopnych decyzji i niepotrzebnie się zamartwiała, bo może on nie chce żeby to tak szybko wszystko się potoczyło ale wolałam zasięgnąć opinii osób postronnych

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

Poza tym - nie ZADŁUŻYŁAM w nim, tylko ZADURZYŁAM. Zadłużyć możesz się w banku
No tak racja :p Zadurzyłam
Stary 2015-01-24, 11:29   #19
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zlotniczanka Pokaż wiadomość
a ja właśnie nie wiem, on ma około 20 lat? Albo i więcej? A Autorka 17? Może on faktycznie nie chce jej spłoszyć? I nie wie, jak sie zachować, bo jak złapie ją za rękę to tata z kosą wyskoczy?
Moim zdaniem warto z nim pogadać. Powiedzieć, że coś do niego czujesz, nie jest dla Ciebie tylko przyjacielem. I dać mu kilka dni do namysłu, a później zakończyć znajomość, jeśli pan bedzie milczał/oleje sprawę.
Nie wiem, ale ja zazwyczaj widziałam to inaczej: facet w tym wieku nie myśli 'ojej, żeby jej nie spłoszyć', tylko jest mniej skrępowany jakimiś ograniczeniami. podoba mu się, to działa.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-24, 11:33   #20
zlotniczanka
plum plum

ja znam kilku takich typów, którzy właśnie tak myślą. I są właśnie nieco zahamowani, wydaje im się, że skoro się spotykają z dziewczyną, to coś znaczy. Jeśli trafiły na siebie dwie niewygadane i nieco wycofane osoby, to oni mogą ze sobą jeszcze spacerować po tych szosach wokół zamku całe lata Autorka chyba też jest nieco nieśmiała, ale nie podkreślała tego specjalnie, więc nie chcę przeginać z wnioskami.
Ja bym po prostu zrobiła tak jak wyżej. Jeśli facet nieśmiały - to się zadeklaruje. Jeśli po prostu chce przyjaźni, a Autorka jej raczej nie chce, dobrze to zakończyć.

Stary 2015-01-24, 11:40   #21
AlaZala
Zadomowienie

Nie rozumiem tych wszystkich pesymistycznych komentarzy.

Moim zdaniem wszystko rozwija się w kierunku, jakiego byś sobie życzyła. Miłe spotkania, pierwsze wyznania... Czego można oczekiwać więcej po znajomości, która trwa dopiero 5 miesięcy? Przecież musicie się poznać, a to zajmuje lata, a nie miesiące.
AlaZala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-24, 11:40   #22
szalonybiszkopcik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Nie wiem, ale ja zazwyczaj widziałam to inaczej: facet w tym wieku nie myśli 'ojej, żeby jej nie spłoszyć', tylko jest mniej skrępowany jakimiś ograniczeniami. podoba mu się, to działa.
no niby działa, bo jak się jeszcze tak dobrze nie znaliśmy tylko na cześć, i nigdy wczesniej nie rozmawialiśmy, to napisał sms'a czy nie mam ochoty gdzieś wyjść razem więc ten krok dał a chyba chłopcy w tym wieku nie zapraszają dziewczyn sam na sam gdzieś, nie zabierają ich w różne miejsca po to żeby się tylko zakolegować
Stary 2015-01-24, 12:26   #23
AlaZala
Zadomowienie

Cytat:
a chyba chłopcy w tym wieku nie zapraszają dziewczyn sam na sam gdzieś, nie zabierają ich w różne miejsca po to żeby się tylko zakolegować
Ja jestem od tego chłopaka 4 lata starsza, a zapraszam chłopaków na spotkania sam na sam w różne miejsce właśnie po to, żeby się z nimi zakolegować. Nie wiedzę w tym nic dziwnego.

Ale ten chłopak wyraźnie powiedział Ci, że nie jesteś dla niego "zwykłą koleżanką".

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-24, 13:34   #24
szalonybiszkopcik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AlaZala Pokaż wiadomość
Ja jestem od tego chłopaka 4 lata starsza, a zapraszam chłopaków na spotkania sam na sam w różne miejsce właśnie po to, żeby się z nimi zakolegować. Nie wiedzę w tym nic dziwnego.
No ale nie jeździcie chyba na "romantyczne" spacery do innych miast, pochodzić wokół "szosy" która płynie wokół zamku
Stary 2015-01-24, 13:42   #25
szynka_w_toscie
Zadomowienie

Moim zdaniem jednak mogłabyś z nim pogadać. Powiedzieć, że zaczynasz coś do niego czuć i czy może określić czy jesteś jego dziewczyną czy koleżanką.
5 miesięcy to sporo, już dawno powinien się określić co między Wami jest, ale może ma jakąś blokadę lub coś. Zresztą jak z nim pogadasz to będziesz mieć czarno na białym co między Wami jest i czy się dalej z nim spotykać.
szynka_w_toscie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-24, 13:43   #26
Adrianna_8
Zakorzenienie

Ja również radzę się go zapytać... Minęło 5 miesięcy. To jest dość krótko, ale nie za krótko, żeby oczekiwać odpowiedzi, w jakim kierunku zmierza dana znajomość... Autorka robi już sobie nadzieję i może czekać i czekać, i nie wiedzieć, o co facetowi chodzi. Najlepiej zapytaj, jeśli nie uzyskasz odpowiedzi lub uzyskasz taką, której nie chcesz, to po prostu odpuść i życzę Ci trafienia na bardziej konkretnego faceta.
Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-24, 13:52   #27
szalonybiszkopcik
Raczkowanie

niby to dobre rozwiązanie żeby go spytać, bo będę miała już gotową odpowiedz, nie będę musiała się dłużej zwodzić, myśleć itp
ALE jak go spytam to może stwierdzi, że dla mnie to takie proste, dziecinne, że hop siup i jesteśmy razem, a nie chce jakoś bardziej utrwalić naszej relacji i ją pogłębić zanim będziemy razem pomyśli że jestem jakaś podpalona i stwierdzi że to nie dla niego taki podpaleniec...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-24, 13:58   #28
zlotniczanka
plum plum

Dzizaz, Misia, kij z tym, co on myśli. Ważna tu jesteś Ty. Jesli czujesz do niego coś więcej, to masz prawo wiedzieć, co on czuje. Nie musisz stać w kacie i czekać jak żebrak na to, czy on się w końcu zadeklaruje czy nie, bo doczekasz tak studniówki :P albo matury :P albo emerytury :P
zapytanie go nie jest niczym złym. Masz do tego prawo. I musisz chronić przede wszystkim siebie - a co jak zakochasz się bardziej, on dalej będzie z Tobą spacerował, a za pół roku Ci powie, że się zakochał w Asi albo Kasi? Kto wtedy będzie płakał?

Stary 2015-01-24, 14:09   #29
AlaZala
Zadomowienie

Cytat:
No ale nie jeździcie chyba na "romantyczne" spacery do innych miast, pochodzić wokół "szosy" która płynie wokół zamku
Rożnica między romantycznym spacerem wokół "szosy" i nieromantycznym spacerem jest bardzo subtelna... Jeździmy też czasami do innych miast.

Gdy miałam 17 lat, nawet do głowy mi nie przychodziło, że jakiś spacer z kolegą mógłby być romantyczny. Wszystko było dla mnie wtedy takie proste, liczył się tylko miło spędzony czas i przyjaźni ludzie wokół.
Stary 2015-01-24, 14:16   #30
szalonybiszkopcik
Raczkowanie

prosze nie mów mi że w wieku 17 lat nie myśłaś o spotkaniach z chłopakami nie na tle koleżeńskim ... wydaje mi sie ze 17 lat to jest odpowiednia pora żeby "coś" mogło zacząć się dziać... bo znam osoby które za randkowanie wzięly się w wieku 15 lat.. ale to przegięcie... :p niby każdy dojrzewa w innym wieku, ale wątpię żeby ktoś dojrzał w wieku 15 lat
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości