Nasze ślubne sentymenty;) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-26, 10:43   #1
GrumpyCat
Wredny kotecek

Wink

Nasze ślubne sentymenty;)

Założyłam ten wątek bo chciałam się dowiedzieć czy macie sentyment do przedmiotów z których korzystałyście w dniu ślubu i co to takiego

Ja w pudełku które pod Kościołem służyło na koperty trzymam moje skarby Są tam np nasze pobite kieliszki, podwiązka i grosik (pod Kościołem goście sypali grosikami i kiedy mąż po weselu nad ranem się rozbierał, zobaczyliśmy że na plecach ma przyklejony grosik, który musiał pod kościołem wleciec mu za koszulę Oczywiście go zostawiłam:p), trafi tam też buteleczka perfum których użyłam kiedy będzie już pusta

Czy ktoś jeszcze zbiera takie pierdoły? Żeby za parę lat powzdychać do tego?
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-26, 11:00   #2
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: Nasze ślubne sentymenty;)

oprócz kartek z życzeniami, księgi gości, winietek, podwiązki itp mam grosik. Ten grosik jest szczególny bo nie wiem jakim cudem ale wpadł mi do buta a kieckę miałam do ziemi. Usadowił się na małym palcu prawej stopy i tak siedział
Przetańczyłam z nim w bucie całe wesele, mało tego poszłam sobie przykleić plaster bo myślałam że palca obtarłam a tam grosik w bucie siedział nawet go nie zauwazyłam
Stary 2013-06-26, 11:47   #3
Antilia
Uzależnienie

Ja tęsknię za uczuciem jakie pojawiło się gdy odbieraliśmy obrączki założymy je za mniej niż 2 miesiące

A z pierdołek - tworzę jeszcze, w przygotowaniu jest również kuferek, w którym spoczną wszystkie kartki z życzeniami i inne drobnostki

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla

Edytowane przez Antilia
Czas edycji: 2013-06-26 o 11:48
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-26, 15:06   #4
Jamee
Zakorzenienie

Bardzo fajny wątek

Pudełko na koperty posłużyło mi za "kufer skarbów" - mam w nim karty z życzeniami, niewykorzystane zaproszenia i winietki, podwiązkę i spinki do mankietów. W szafie w pokrowcu wisi suknia i welon - nie potrafię się z nią rozstać. Grosiki które goście rzucali pod kościołem mam w małym koszyczku do którego je zbieraliśmy

Koniecznie chciałam zasuszyć bukiet ale nie udało mi się i kiedy już zgnił to poszłam go wyrzucić i tak stałam nad tym śmietnikiem i stałam i nie mogłam się przemóc. Ale w końcu wrzuciłam go do kosza, zatrzasnęłam pokrywę i uciekłam Może to dziwne ale jakoś tak mi było przykro.

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-26, 15:25   #5
Visez
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
Koniecznie chciałam zasuszyć bukiet ale nie udało mi się i kiedy już zgnił to poszłam go wyrzucić i tak stałam nad tym śmietnikiem i stałam i nie mogłam się przemóc. Ale w końcu wrzuciłam go do kosza, zatrzasnęłam pokrywę i uciekłam Może to dziwne ale jakoś tak mi było przykro.
Mój już wysuszony (ślub miałam 2 tyg temu) ale nie wiem jak go teraz będę przechowywać, róże będą się sypać Ale szkoda mi go wywalić Ja to jestem bardzo sentymentalna i nawet mam jeszcze różową słomkę z jednej z pierwszych randek z Tż z jakiegoś klubu (ponad 5 lat temu to było)
Stary 2013-06-26, 15:41   #6
paula54
Zakorzenienie

Ja też mam taki karton, oklejony napisem "nasz ślub" a w środku masa pierdół:
- grosik, który znalazłam rano podczas ściągania sukni w okolicach swojego pępka przyklejony
- kapsel tymbarku "nie oddam Cię" który znalazłam pod pierwszym otwartym na sali napojem
- kartki z życzeniami od gości,
- laurki, które namalowały mi dzieci na serwetkach (zamiast księgi gości wystawialiśmy taką duużą planszę ze zdjęciem i miejscem na podpisy, która zawiśnie na ścianie w naszym przyszłym mieszkaniu, a obok niej paczkę długopisów i te długopisy razem z paczką serwetek dały dzieciakom pole do popisu i zajęcie na dobrą godzinę ),
- butki dziecięce - prezent od dzieci kuzynki,
- bukiet z pieluszek, skarpeteczek i smoczków od kolejnych dzieci,
- zasuszone kwiatu z butonierki męża,
- swoją podwiązkę,
- po jednej kopii zawieszki na wódkę, listę gości ze stołu, zaproszenie
i nie pamiętam co jeszcze. Oczywiście wszystko na pamiątkę lubię sobie czasem otworzyć to pudło i przejrzeć wszystkie te graty
Mam jeszcze zasuszony bukiet i dylemat - bo chętnie bym go zostawiła, ale jednak miejsce zajmuje. Oprócz tego trochę go już "oskubałam" - część kwiatów po zasuszeniu i piórek wylądowała w albumie ze zdjęciami
Tak, wiem - sentymentalna jestem

Edytowane przez paula54
Czas edycji: 2013-06-26 o 15:42
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-26, 16:30   #7
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Ślub miałam prawie 3 lata temu i specjalnie z sentymentem do tego nie podeszłam. Mamy jedynie kartki z życzeniami, zostawiłam sobie suknię z wszystkimi elementami, no i szczególne dla nas prezenty - grafika od kuzyna z naszymi podobiznami i kuferek od przyjaciela pełen groszówek.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-26, 17:03   #8
magnusia
Zakorzenienie

ja wiązankę spaliłam nie dawno- w pierwszą rocznicę taki przesąd jest
Stary 2013-06-26, 17:35   #9
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Ja też miałam swoją spalić, ale niestety nie udało się jej zasuszyć.

Ja mam schowane winietki, kartki, zaproszenie.
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-26, 17:48   #10
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
nie słyszałam o nim

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-26, 18:15   #11
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
nie słyszałam o nim

zapewnia szczęście i pomyślność w małżeństwie
Stary 2013-06-27, 17:14   #12
karolkao89
Zadomowienie

ja zapewne tez bede mieć taki kufer ze wszystkim
karolkao89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-30, 17:53   #13
eszanka
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Visez Pokaż wiadomość
Mój już wysuszony (ślub miałam 2 tyg temu) ale nie wiem jak go teraz będę przechowywać, róże będą się sypać Ale szkoda mi go wywalić
Mnie się udało zasuszyć, ale stracił przez to cały swój urok
Teraz myślę czy nie obskubać róż i zrobić jakiegoś dekoracyjnego szkiełka na komodę, w którym bym wysypała same płatki?
Pudełko z kopert zostało zniszczone, zresztą bardziej jak urna wyglądało, więc mało poręczne by było do przechowywania pamiątek a co mi zostało na pamiątkę? Sama jeszcze nie wiem... Mimo, że minął już ponad miesiąc od ślubu, ciągle potykam się o coś z wesela
Pewnie dopiero jak się już w 100% przeprowadzimy na swoje to poukładamy sobie to wszystko
Stary 2013-07-02, 09:06   #14
linaya
astro-loszka

Ja zasuszyłam swój bukiet ślubny i na śmierć o nim zapomniałam. Ostatnio go TŻ znalazł i kolektywnie spaliliśmy go na podpałkę do grilla akurat na 2 rocznice ślubu
Stary 2013-07-04, 09:53   #15
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

Ja podeszłam do tego mocno pragmatycznie, tzn. bukiet wyrzuciłam jak tylko zwiądł (miałam złe doświadczenia z robakami, które zalęgły mi się kiedyś w zasuszonych różach ), a suknię z welonami i bolerkiem sprzedałam, bo niestety nie mam gdzie jej trzymać...

Za to na półce w salonie postawiliśmy przezroczysty worek z nowiuteńkimi eurocentami, który dostaliśmy od koleżanek z pracy mojego męża (pracuje w banku ), które dały nam go zamiast nas sypać - i dobrze! Na półce stoi też jedno zaproszenie i winietki, no i oczywiście zachowaliśmy wszystkie kartki i kilka prezentów - w tym dwa obrazy i dwie grafiki. Jeden obraz, od przyjaciela mojej cioci, zawiśnie w przyszłym pokoiku naszego dziecka, kiedy już będziemy je mieli
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-04, 16:21   #16
tusia0708
Zakorzenienie

aaaaa ja mam wielkie pudło, w którym laduje wszystko co może tylko przywołać wspomnienia oczywiście księga gości, worek grosików, podwiązka, zasuszone kwiaty: z włosów razem ze wsuwkami(tak delikatnie mąż mi wypiął), butonierka, kwiaty z bukietu, kieliszki z wesela, kapsle Tymbark, które znalazłam po weselu w kieszeni męża, i wiiiiiiiiiieeeeeeeeeeele takich głupotek jedną z kartek od gości mam oprawioną w antyramę 70x50cm

tusia0708 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-06, 21:43   #17
(kicia)
Zakorzenienie

mi się udało pięknie zasuszyć bukiet tylko jak go tylko rusze to takia ozdoba ala igiełki się sypie niemiłosiernie. Za tydzień rocznica i co palić? szkoda mi go bo tak sobie stoi w salonie. Poza tym mam i buty ślubne i suknię (nie sprzedaję bo mi szkoda miałam wystawioną na portalu ale nikt się nie zgłosił) welon, podwiązka, ozdoba do włosów, kilka winietek, księga gości kartki od gości. Spinki do mankietów mojego męza dalej mu służą (miał te I love my wife i kocha je nosić ) mam flakonik perfum z tego dnia. dużo dużo rzeczy zostało i rok minął... Oby każdy był taki jak ten pierwszy
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-07, 13:48   #18
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie niedługo przyjdzie czas na spalenie bukietu mojego, Świadkowej i butonierki Męża, bo wszystko to udało się pięknie zasuszyć. Na pamiątkę mamy grosiki, kartki z życzeniami, podwiązkę i menu weselne.
Stary 2013-07-09, 12:38   #19
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5
Konto usunięte

Ja rownież mam takie pudło a w nim księgę gości, kieliszki do szampana, mucha i pas męża, kartki od gości, figurki z tortu, welon, welon mojej mamy, kopertę pełno grosikow którymi zostaliśmy obsypani, zaproszenia, podwiazke , zawieszki. Mam tez zaszuszony bukiet, po ślubie już 2,5 roku a mi wciąż jest go szkoda wyrzucić no i mam jeszcze moja suknie schowana jest w pokrowcu i wielkim pudle na strychu
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-20, 11:00   #20
fablous
Zakorzenienie

Ja nie jestem specjalnie sentymentalna i nie zostawiłam wielu rzeczy
Suknię sprzedałam, bukiet wyrzuciłam. Z elementów mojego ubioru zostawiłam sobie tylko kolczyki i być może dam je córce za x lat, jeśli dane będzie mi ją mieć i jeśli będzie ona wychodzić za mąż. Ale bez ciśnienia, jeśli nie będzie chciała ich założyć to żaden problem.
Poza tym zostawiłam kartki z życzeniami, trochę winietek. TŻ zostawił garniak ale to zupełnie nie ze względów sentymentalnych

fablous jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 08:48   #21
thea2
Zadomowienie

Ja zostawiłam sobie w dużym pudle wszystkie kartki od gości, zaproszenie w kopercie, winietkę, przypinkę dla gości, podwiązkę, poszetkę męża i grosiki. Mam tam też zakrętkę z Tymbarka, którego otworzyłam po wyjściu od fryzjera, na kilka godzin przed ślubem- z napisem "Dzisiaj tylko MY" (dostałam go od męża, ale napis to przypadek ) Nie pamiętam, co jeszcze włożyłam do tego pudła. Suknię, buty i biżuterię też sobie oczywiście zostawiłam Bukiet też jest zasuszony, ale ma już 2 lata- już chyba pora się z nim rozstać.
Stary 2013-09-02, 13:09   #22
jogurtowy muffin
Raczkowanie

.

Edytowane przez jogurtowy muffin
Czas edycji: 2013-11-25 o 12:15
jogurtowy muffin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-05, 13:58   #23
sol11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Założyłam ten wątek bo chciałam się dowiedzieć czy macie sentyment do przedmiotów z których korzystałyście w dniu ślubu i co to takiego

Ja w pudełku które pod Kościołem służyło na koperty trzymam moje skarby Są tam np nasze pobite kieliszki, podwiązka i grosik (pod Kościołem goście sypali grosikami i kiedy mąż po weselu nad ranem się rozbierał, zobaczyliśmy że na plecach ma przyklejony grosik, który musiał pod kościołem wleciec mu za koszulę Oczywiście go zostawiłam:p), trafi tam też buteleczka perfum których użyłam kiedy będzie już pusta

Czy ktoś jeszcze zbiera takie pierdoły? Żeby za parę lat powzdychać do tego?
Hej GrumpyCat

Jak miło znów Cie czytać
Ja mam cała szafke z pamiatkami-zostawiłam wszystkie kartki
Ale mysle kiedys wybrać te najładniejsze-to jets super pamiątka.
Zostało pudeleczko po obraczkach,poprosiłam dekoratorke o jedna ozdobna swiece z drewna-boskie rzeczy robi!
Wstazka z torta i cała masa rzeczy
Az mi sie cieplo robi na sercu jak wracam z myslalmi do tego dnia
Jeszcze raz bym go przezywa ale bez organizacji ponownej
Teraz juz bym wiedziala na co zwrocic uwage i co bylo wazne.
Ach pozostały piekne zdjecia i wspomnienia
sol11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-05, 23:29   #24
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez sol11 Pokaż wiadomość
Hej GrumpyCat

Jak miło znów Cie czytać
Ja mam cała szafke z pamiatkami-zostawiłam wszystkie kartki
Ale mysle kiedys wybrać te najładniejsze-to jets super pamiątka.
Zostało pudeleczko po obraczkach,poprosiłam dekoratorke o jedna ozdobna swiece z drewna-boskie rzeczy robi!
Wstazka z torta i cała masa rzeczy
Az mi sie cieplo robi na sercu jak wracam z myslalmi do tego dnia
Jeszcze raz bym go przezywa ale bez organizacji ponownej
Teraz juz bym wiedziala na co zwrocic uwage i co bylo wazne.
Ach pozostały piekne zdjecia i wspomnienia
Haha tak to by każdy chciał Ja muszę spisać w jakimś notesie pełną relację z tego dnia... wszystko co pamiętam bo pamiętam coraz mniej szczegółów Niby mało ważne ale fajnie będzie to przeczytać za kilka lat kiedy wspomnienia już będą rozmyte i bardzo ogólne
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-06, 07:10   #25
paula54
Zakorzenienie

Grumpy Cat - ja zdawałam relację koleżankom w klubie wizażowym, więc mam wirtualnie zapisane wszystko Czasem jak sobie to przeczytam, to aż mnie ściska gdzieś w serduchu
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-06, 08:50   #26
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Bukiet zasuszyłam i tera służy za ozdobę. Sukienkę za jakiś czas pewno przerobię u krawcowej (skrócę, doszyję kolorowe elementy i będę miała z tego sukienkę wizytową), garnitur TŻ jest w użyciu, biżuterie trzymam bo pewno się jeszcze przyda poza tym nie trzymam niczego. Wspomnienia i tak mam i do tego zdjęcia i nagrania. A no i jeszcze mam pamiątkową deskę do krojenia Świadkowie kupili taką drewnianą z wyrytymi życzeniami i zbierali na niej podpisy od każdego gościa
Kolor Bzu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-05, 20:46   #27
witch_18
Zakorzenienie

U mnie standardowo - wszystkie kartki od gości leżą sobie w pudełku, biżuterię też mam, tak samo buty choć z tymi po prostu nie mam co robić bukiet został u Dziadków na grobie,a welon....sama nie wiem co się z nim stało z kolei zdjęcia i płyta z wesele - mogłabym oglądać codziennie
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-12, 12:34   #28
sol11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Haha tak to by każdy chciał Ja muszę spisać w jakimś notesie pełną relację z tego dnia... wszystko co pamiętam bo pamiętam coraz mniej szczegółów Niby mało ważne ale fajnie będzie to przeczytać za kilka lat kiedy wspomnienia już będą rozmyte i bardzo ogólne
Fantastyczny pomysł-to prawda ze z kazdym dniem zapominamy o wszystkim!
Moze ja tez o czyms takim pomysle-zupelnie jak czytanie swoim pamiętnikow jak sie mialo 15 lat
sol11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-19, 22:30   #29
monikkad
Wtajemniczenie

U nas zaraz minie 8 miesięcy od ślubu
Mam pudło ślubne z naszymi imionami i datą ślubu, a w nim: kartki z życzeniami, pozostałe winietki i zaproszenia, poduszeczkę na obrączki, flakonik po perfumach z tego dnia, segregator z wszystkimi umowami z usługodawcami, relacją ślubną zapisaną na 20 stronach , relacją z podróży poślubnej, planem usadzenia gości, pamiątkowy prezencik dla gości, kokardka na wódkę, zaświadczenia z kursu przedmałżeńskiego, kartki na zapowiedzi skserowane, woreczek, który został nam podarowany do zbierania grosików, ozdobne sztuczne kwiatki w kolorze przewodnim, sztuczne płatki róż, którymi obsypywali nas goście i jeszcze kilka innych drobiazgów. W tym samym pudle są też pamiątki z podróży poślubnej.

W jeszcze innym pudle są pamiątki moje i męża z naszych wieczorów, panieńskiego i kawalerskiego.

Księgę gości mieliśmy w formie drzewka-plakatu w ramie. Rama stoi i w naszej sypialni i patrzę na nią codziennie Biżuteria też mi się ostała (kolczyki i bransoletka) i założyłam komplet jeszcze dwa razy, na ślub przyjaciółki i na sylwestra. Mam zamiar dalej używać. Gdzieś tam mam jeszcze pończochy samonośki. W moim domu rodzinnym są buty. Marna raczej szansa, że jeszcze kiedyś je ubiorę (śnieżnobiałe i z paskiem), ale zostawię je sobie chyba na zawsze na pamiątkę Suknię chcę sprzedać, na razie jest w komisie (zero odzewu), ale jak ją odbiorę to będę wystawiać na różnych portalach. A bukiet wyrzucił mój mąż (oczywiście za moją prośbą) jeszcze zanim wyjechaliśmy w podróż poślubną. Ja jakoś nie miałam serca tego robić, a zasuszać nie chciałam. Próbowałam zasuszyć butonierkę męża, ale szybko nam zgniła i nie wyszło.
Welon i bolerko miałam wypożyczane z salonu sukien, więc nie ostały mi się. Jedno bolerko kupiłam bardzo tanio, myślałam, że może się przyda, ale nie wykorzystałam go. Ostatecznie wysłałam pocztą koleżance, która później brała ślub. Od szwagierki miałam podwiązkę, więc też po ślubie oddałam jej.
Stary 2015-03-01, 18:44   #30
201610281624
Konto usunięte

Ja bukiet zasuszyłam, został na balkonie i ktoś go wyrzucił razem z jakimś workiem...
Suknia sprzedana razem z welonem ( podobno się nie sprzedaje, ale co tam, dorzuciłam gratis), buty także, podwiązkę wyrzuciłam.
W pudełku w którym od świadka z narzeczoną dostaliśmy prezent, trzymamy takie pamiątki, typu zdjęcia ( nie tylko ślubne ), wzór naszego zaproszenia, zaproszenia na śluby od znajomych ( wkrótce wyrzucę). I kartki z życzeniami od gości. Księgi gości nie miałam, bo skoro są kartki to po co znowu to powielać. Pudełeczko od obrączek ( które zostawiliśmy w kościele już tam zostało), pudełeczko od pierścionka zaręczynowego dawno wyrzucone. Nie lubię takich dupereli. Sam pierścionek noszę codziennie, ale troszkę mnie wkurza, więc będę raczej okazjonalnie zakładać, obrączkę zawsze przed wyjściem z domu tak jak i zegarek, innej biżu mieć nie muszę.
Największa pamiatka to zdjęcia i film z wesela ( widziałam go już tyle razy, że znam na pamięć i dłuuuugo nie obejrzę), poza tym, że już połowa rzeczy na nim mi się nie podoba i zrobiłabym teraz inaczej. Więc lepiej do ego nie wracać by się nie wkurzać.
Ogólnie nie jestem sentymentalna, nie lubię się przywiązywać do rzeczy.

Edytowane przez 201610281624
Czas edycji: 2015-03-01 o 18:46
201610281624 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości