![]() |
#1 |
Wredny kotecek
|
![]() Nasze ślubne sentymenty;)
Założyłam ten wątek bo chciałam się dowiedzieć czy macie sentyment do przedmiotów z których korzystałyście w dniu ślubu i co to takiego
![]() Ja w pudełku które pod Kościołem służyło na koperty trzymam moje skarby ![]() ![]() ![]() Czy ktoś jeszcze zbiera takie pierdoły? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze ślubne sentymenty;)
oprócz kartek z życzeniami, księgi gości, winietek, podwiązki itp mam grosik. Ten grosik jest szczególny bo nie wiem jakim cudem ale wpadł mi do buta a kieckę miałam do ziemi. Usadowił się na małym palcu prawej stopy i tak siedział
![]() Przetańczyłam z nim w bucie całe wesele, mało tego poszłam sobie przykleić plaster bo myślałam że palca obtarłam a tam grosik w bucie siedział ![]()
![]() |
#3 |
Uzależnienie
|
Ja tęsknię za uczuciem jakie pojawiło się gdy odbieraliśmy obrączki
![]() ![]() A z pierdołek - tworzę jeszcze, w przygotowaniu jest również kuferek, w którym spoczną wszystkie kartki z życzeniami i inne drobnostki ![]()
Bridezilla ![]() Edytowane przez Antilia Czas edycji: 2013-06-26 o 11:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Bardzo fajny wątek
![]() Pudełko na koperty posłużyło mi za "kufer skarbów" - mam w nim karty z życzeniami, niewykorzystane zaproszenia i winietki, podwiązkę i spinki do mankietów. W szafie w pokrowcu wisi suknia i welon - nie potrafię się z nią rozstać. Grosiki które goście rzucali pod kościołem mam w małym koszyczku do którego je zbieraliśmy ![]() Koniecznie chciałam zasuszyć bukiet ale nie udało mi się ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam taki karton, oklejony napisem "nasz ślub" a w środku masa pierdół:
- grosik, który znalazłam rano podczas ściągania sukni w okolicach swojego pępka przyklejony ![]() - kapsel tymbarku "nie oddam Cię" który znalazłam pod pierwszym otwartym na sali napojem ![]() - kartki z życzeniami od gości, - laurki, które namalowały mi dzieci na serwetkach (zamiast księgi gości wystawialiśmy taką duużą planszę ze zdjęciem i miejscem na podpisy, która zawiśnie na ścianie w naszym przyszłym mieszkaniu, a obok niej paczkę długopisów i te długopisy razem z paczką serwetek dały dzieciakom pole do popisu i zajęcie na dobrą godzinę ![]() - butki dziecięce - prezent od dzieci kuzynki, - bukiet z pieluszek, skarpeteczek i smoczków od kolejnych dzieci, - zasuszone kwiatu z butonierki męża, - swoją podwiązkę, - po jednej kopii zawieszki na wódkę, listę gości ze stołu, zaproszenie i nie pamiętam co jeszcze. Oczywiście wszystko na pamiątkę ![]() ![]() Mam jeszcze zasuszony bukiet i dylemat - bo chętnie bym go zostawiła, ale jednak miejsce zajmuje. Oprócz tego trochę go już "oskubałam" - część kwiatów po zasuszeniu i piórek wylądowała w albumie ze zdjęciami ![]() Tak, wiem - sentymentalna jestem ![]() Edytowane przez paula54 Czas edycji: 2013-06-26 o 15:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ślub miałam prawie 3 lata temu i specjalnie z sentymentem do tego nie podeszłam. Mamy jedynie kartki z życzeniami, zostawiłam sobie suknię z wszystkimi elementami, no i szczególne dla nas prezenty - grafika od kuzyna z naszymi podobiznami i kuferek od przyjaciela pełen groszówek.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
ja wiązankę spaliłam nie dawno- w pierwszą rocznicę
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
ja zapewne tez bede mieć taki kufer ze wszystkim
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Teraz myślę czy nie obskubać róż i zrobić jakiegoś dekoracyjnego szkiełka na komodę, w którym bym wysypała same płatki? ![]() Pudełko z kopert zostało zniszczone, zresztą bardziej jak urna wyglądało, więc mało poręczne by było do przechowywania pamiątek ![]() ![]() Pewnie dopiero jak się już w 100% przeprowadzimy na swoje to poukładamy sobie to wszystko ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
astro-loszka
|
Ja zasuszyłam swój bukiet ślubny i na śmierć o nim zapomniałam. Ostatnio go TŻ znalazł i kolektywnie spaliliśmy go na podpałkę do grilla
![]() ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ja podeszłam do tego mocno pragmatycznie, tzn. bukiet wyrzuciłam jak tylko zwiądł (miałam złe doświadczenia z robakami, które zalęgły mi się kiedyś w zasuszonych różach
![]() Za to na półce w salonie postawiliśmy przezroczysty worek z nowiuteńkimi eurocentami, który dostaliśmy od koleżanek z pracy mojego męża (pracuje w banku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
aaaaa ja mam wielkie pudło, w którym laduje wszystko co może tylko przywołać wspomnienia
![]() ![]() ![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
mi się udało pięknie zasuszyć bukiet tylko jak go tylko rusze to takia ozdoba ala igiełki się sypie niemiłosiernie. Za tydzień rocznica i co palić? szkoda mi go bo tak sobie stoi w salonie. Poza tym mam i buty ślubne i suknię (nie sprzedaję bo mi szkoda
![]() ![]()
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
U mnie niedługo przyjdzie czas na spalenie bukietu mojego, Świadkowej i butonierki Męża, bo wszystko to udało się pięknie zasuszyć. Na pamiątkę mamy grosiki, kartki z życzeniami, podwiązkę i menu weselne.
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Ja rownież mam takie pudło
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Ja nie jestem specjalnie sentymentalna i nie zostawiłam wielu rzeczy
![]() Suknię sprzedałam, bukiet wyrzuciłam. Z elementów mojego ubioru zostawiłam sobie tylko kolczyki i być może dam je córce za x lat, jeśli dane będzie mi ją mieć i jeśli będzie ona wychodzić za mąż. Ale bez ciśnienia, jeśli nie będzie chciała ich założyć to żaden problem. Poza tym zostawiłam kartki z życzeniami, trochę winietek. TŻ zostawił garniak ale to zupełnie nie ze względów sentymentalnych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Ja zostawiłam sobie w dużym pudle wszystkie kartki od gości, zaproszenie w kopercie, winietkę, przypinkę dla gości, podwiązkę, poszetkę męża i grosiki. Mam tam też zakrętkę z Tymbarka, którego otworzyłam po wyjściu od fryzjera, na kilka godzin przed ślubem- z napisem "Dzisiaj tylko MY"
![]() ![]() ![]()
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez jogurtowy muffin Czas edycji: 2013-11-25 o 12:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak miło znów Cie czytać ![]() Ja mam cała szafke z pamiatkami-zostawiłam wszystkie kartki ![]() Ale mysle kiedys wybrać te najładniejsze-to jets super pamiątka. Zostało pudeleczko po obraczkach,poprosiłam dekoratorke o jedna ozdobna swiece z drewna-boskie rzeczy robi! Wstazka z torta i cała masa rzeczy ![]() Az mi sie cieplo robi na sercu jak wracam z myslalmi do tego dnia ![]() Jeszcze raz bym go przezywa ale bez organizacji ponownej ![]() Teraz juz bym wiedziala na co zwrocic uwage i co bylo wazne. Ach pozostały piekne zdjecia i wspomnienia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Grumpy Cat - ja zdawałam relację koleżankom w klubie wizażowym, więc mam wirtualnie zapisane wszystko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Bukiet zasuszyłam i tera służy za ozdobę. Sukienkę za jakiś czas pewno przerobię u krawcowej (skrócę, doszyję kolorowe elementy i będę miała z tego sukienkę wizytową), garnitur TŻ jest w użyciu, biżuterie trzymam bo pewno się jeszcze przyda
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
U mnie standardowo - wszystkie kartki od gości leżą sobie w pudełku, biżuterię też mam, tak samo buty choć z tymi po prostu nie mam co robić
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moze ja tez o czyms takim pomysle-zupelnie jak czytanie swoim pamiętnikow jak sie mialo 15 lat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
U nas zaraz minie 8 miesięcy od ślubu
![]() Mam pudło ślubne z naszymi imionami i datą ślubu, a w nim: kartki z życzeniami, pozostałe winietki i zaproszenia, poduszeczkę na obrączki, flakonik po perfumach z tego dnia, segregator z wszystkimi umowami z usługodawcami, relacją ślubną zapisaną na 20 stronach ![]() W jeszcze innym pudle są pamiątki moje i męża z naszych wieczorów, panieńskiego i kawalerskiego. Księgę gości mieliśmy w formie drzewka-plakatu w ramie. Rama stoi i w naszej sypialni i patrzę na nią codziennie ![]() ![]() Welon i bolerko miałam wypożyczane z salonu sukien, więc nie ostały mi się. Jedno bolerko kupiłam bardzo tanio, myślałam, że może się przyda, ale nie wykorzystałam go. Ostatecznie wysłałam pocztą koleżance, która później brała ślub. Od szwagierki miałam podwiązkę, więc też po ślubie oddałam jej.
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
Ja bukiet zasuszyłam, został na balkonie i ktoś go wyrzucił razem z jakimś workiem...
Suknia sprzedana razem z welonem ( podobno się nie sprzedaje, ale co tam, dorzuciłam gratis), buty także, podwiązkę wyrzuciłam. W pudełku w którym od świadka z narzeczoną dostaliśmy prezent, trzymamy takie pamiątki, typu zdjęcia ( nie tylko ślubne ), wzór naszego zaproszenia, zaproszenia na śluby od znajomych ( wkrótce wyrzucę). I kartki z życzeniami od gości. Księgi gości nie miałam, bo skoro są kartki to po co znowu to powielać. Pudełeczko od obrączek ( które zostawiliśmy w kościele już tam zostało), pudełeczko od pierścionka zaręczynowego dawno wyrzucone. Nie lubię takich dupereli. Sam pierścionek noszę codziennie, ale troszkę mnie wkurza, więc będę raczej okazjonalnie zakładać, obrączkę zawsze przed wyjściem z domu tak jak i zegarek, innej biżu mieć nie muszę. Największa pamiatka to zdjęcia i film z wesela ( widziałam go już tyle razy, że znam na pamięć i dłuuuugo nie obejrzę), poza tym, że już połowa rzeczy na nim mi się nie podoba i zrobiłabym teraz inaczej. Więc lepiej do ego nie wracać by się nie wkurzać. Ogólnie nie jestem sentymentalna, nie lubię się przywiązywać do rzeczy. Edytowane przez 201610281624 Czas edycji: 2015-03-01 o 18:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.