|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Kiedy brać pierwszą tabletkę anty jeśli okres dostałam późnym wieczorem?
To moje pierwsze opakowanie tabletek anty i mam kilka wątpliwośći. Okres dostałam ok.22 w poniedziałek, który był wywołany przez luteinę. Pierwszą tabletkę zjadłam dopiero przed 8 rano (wtorek), jak już wiedziałam na pewno że to okres, a nie żadne plamienie. Następne tabletki normalnie jadłam w środę o 8, czwartek 8 no i dziś tak samo. Czy zrobiłam to dobrze? Bo nie wiem czy brać tabletkę od razu po zobaczeniu, że mam okres, czy mogę poczekać jakiś czas (do 24h?). Mój gin w ogóle jakiś dziwny, bo kazał mi te tabsy przyjmować od 2-3 dnia okresu, a nie pierwszego.
+mam jeszcze jedno pytanie. Opakowanie moich tabletek zawiera ich 21 i ma być 7dniowa przerwa. Czy mogę zrobić sobie 6dniową przerwę i 7 dnia zmienić godzinę przyjmowania tabletek, na na przykład 19? Sory, jak mówiłam, jestem zielona w tym temacie, przez 4 lata zabezpieczałam się tylko gumą i temat tabletek mnie nie interesował. Szukałam też podobnego wątku, ale niczego się nie dowiedziałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Gazela inteligencji
|
Dot.: Kiedy brać pierwszą tabletkę anty jeśli okres dostałam późnym wieczorem?
Nie musisz brac tabletki od pierwszej kropelki krwi
![]() Rozejrzyj sir może za innym ginem. Możesz tak zrobic jak piszesz na koncu, można się spóźnić z tabletka do 12 godzin, zakładam, ze 12 godzin wstecz nie zrobi różnicy. Albo na przykład codziennie od dzisiaj zmieniaj godzinę przyjmowania o jedna do przodu, aż dojdziesz do tej, która chciałaś. Ja nie biore o określonej godzinie, po prostu mam takie okienko 12 godzin w ciągu dnia, ze muszę wtedy wziąć i nigdy nie było problemu ![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dzięki za odpowiedź. Czy ktoś jeszcze może mi odpowiedzieć, żebym była pewniejsza?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Nie masz się o co obawiać, jesteś zabezpieczona. Tabletki można wciac drugiego dnia okresu i będzie taka sama skuteczność. Tež miałam obawy przy pierszym opakowaniu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:48.