|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Nie mogę się przełamać nie wiem o co chodzi:(
Witam mam prawie 19 lat była w związku ponad 4 letnim i nigdy nie spałam z facetem. Nie wiem dlaczego nie mogłam się przekonać. Na początku byłam za młoda, później bałam się ciąży, odpowiedzialności a przede wszystkim bólu, jaki odczuwałam przy pieszczotach jakie próbował sprawić mi partner. Moim problemem jest też to ze wstydzę się swojego mankamentu swer intymnych, ponieważ mam przerost warg sromowych. Mi się to nie podoba, obrzydza mnie wiec myślę jak ma się komuś innemu podobać. Mam problem też po zakończeniu tego związku z zaufaniem. Aktualnie od pól roku jestem z mężczyzną który walczył o mnie rok. Oświadczył mi się 21 grudnia. Wiem ze ciągle chce seksu bo mu się podobam i podobno go pociągam,ponieważ mówi to w prost i tez daje sygnały takie jak : chciał by ciągle wspólnie się kapać(codziennie o to pyt) , dotykać mnie, codziennie rozbierać itd. Nie wiem dlaczego jakoś mnie nie ciągnie do seksu, mimo że mam 19 lat a chłopak ma 23 lata. Myślę ze jestem nie fer wobec niego, ale wiem tez ze nie mogę tego zrobić aby dogodzić jemu a siebie zmusić
![]() Edytowane przez andziabrd Czas edycji: 2015-02-06 o 11:38 Powód: brak znaków interpunkcyjnych |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie mogę się przełamać nie wiem o co chodzi:(
Cytat:
Rozumiem, że przyjęłaś te oświadczyny ?
Najlepszą kochanką jest księgowa. Jak się nie zgadza - to się nie zgadza. Ale jak się zgadza, to we wszystkich pozycjach ![]() Mądra kobieta kiedyś rzekła: "Mam to k*rwa w dupie" i żyła długo i szczęśliwie ![]() Dobry pocałunek kobieta czuje między udami
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli nie jesteś gotowa na współżycie to się absolutnie nie zmuszaj. To nie jest sposób, ani metoda. Nie jest nigdzie napisane, że w wieku 19 lat musisz uprawiać seks, bo jak nie to....... (wstawić dowolne).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
multitasking ninja
|
ja też nie wiem o co chodzi, używaj przecinków, to chyba nie boli.
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Tak przyjełam
---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- może i nie boli ale mam z tym problem ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Ale też nie mogę od niego wymagać aby czekał |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Więc lepiej rozpocząć współżycie, nie będąc gotową i tak naprawdę tego nie chcąc?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam. Masz problem z zaufaniem, jesteś z facetem dość krótko, bo co to jest pół roku a przyjęłaś już oświadczyny ? A ślub kiedy ? Za następne pół roku ?
Wiadomo, że nie zmuszaj się do niczego, czego nie czujesz i nie chcesz, bo nie na tym to polega. Masz czerpać z tego radość, ma to być dla Ciebie przyjemne. Może najpierw skup się na sobie, popracuj nad interpunkcją, akceptacją swojego ciała, a następnie bierz się za związki i oświadczyny.
Najlepszą kochanką jest księgowa. Jak się nie zgadza - to się nie zgadza. Ale jak się zgadza, to we wszystkich pozycjach ![]() Mądra kobieta kiedyś rzekła: "Mam to k*rwa w dupie" i żyła długo i szczęśliwie ![]() Dobry pocałunek kobieta czuje między udami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może spróbuj porozmawiać z jakiś specjalistą, rozmowa z psychologiem nie zaszkodzi a może pomóc poukładać pewne rzeczy w głowie. Oświadczyny to dla mnie dość poważny krok na przód i trochę za szybko. Tym bardziej, że się go wstydzisz i masz niepoukładane sprawy ze sobą. Facet nie ma być lekarstwem na Twoje kłopoty z samoakceptacją.
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Widzę, że dodałaś to zdanie później, a ono zmienia postać rzeczy. Oczywiście, że to mogło się odbić na Twojej psychice, seks kojarzy Ci się z krzywdą, jaką wyrządzono Twojej matce. Jedyne co tutaj można doradzić to kontakt z psychologiem/seksuologiem ponieważ zapewne masz jakaś blokadę psychiczną, a fakt, że nie ufasz chłopakowi tylko ją potęguje, a może i brak zaufania do mężczyzn też wynika z faktu gwałtu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Myślę że samej ciężko Ci będzie sobie z tym poradzić. Skoro tyle czasu już Cię męczy. Dlatego uważam, że warto z kimś porozmawiać o tym.
Trzymam kciuki ! ![]()
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Bardzo dziękuje za radę
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- tylko nie bardzo wiem jak miała bym komu o tym wszystkim powiedzieć od dawna nie jestem osoba otwarta i bezpośrednia jaką byłam kiedyś teraz się zakłamałam w sobie stąd też post na forum |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Post to pierwszy krok, że widzisz u siebie jakiś problem, z którym sobie nie radzisz. Kolejnym krokiem powinna być wizyta u psychologa/seksuologa i szczera rozmowa z chłopakiem, żeby dał Ci więcej czasu i nie naciskał na Ciebie, bo tym wcale sytuacji nie polepsza a wręcz pogarsza sprawę, gdyż zaczynasz czuć się przytłoczona. Jeżeli naprawdę mu zależy na Tobie, powinien to zrozumieć i uszanować Twoją wolę.
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Przyczajenie
|
Może ten mój narzeczony wcale nie chciał źle proponując mi ostatnio pójście do psychologa tym bardziej po tym co ostatnio przeszliśmy zaproponował ze mógł by nawet ze mną pójść
---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Powinnaś odkręcić sprawę z zaręczynami jak najszybciej. Nie jesteś na nie gotowa i przyjęłaś je z niewłaściwych powodów. I podejrzewam, że on z równie niewłaściwych powodów zaproponował małżeństwo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
To czekaj, aż będziesz gotowa. A co do Twojego "mankamentu" to myślę, że może się niektórym podobać
![]()
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Też myślę, że rozmowa z psychologiem może pomóc. Poza tym do niczego się nie zmuszaj. Nie jesteś na coś gotowa to nie rób tego żeby zadowolić chłopaka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:07.