|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pilna sprawa, jak to odkręcić?
Hej! Kobietki jest taka sprawa... W grudniu i prawie cały styczeń wynajmowałam pokój w mieście, w którym pracowałam. Od dnia w którym mnie zwolnili przebywam w rodzinnym domu w malutkim miasteczku, tylko moje rzeczy są w tamtym pokoju. No i ten pokój mam wynajęty do dzisiaj. Dzwoniłam do właścicielki że przedłużam stancję (tylko słownie, bo nigdy żadnej pisemnej umowy między nami nie było. Jeszcze jej nie płaciłam za luty),ponieważ jest możliwość pracy w Mcdonaldzie, ale dopiero od 16 lutego. Dziś dowiedziałam się, że jest szansa odbywania stażu z urzędu pracy w pewnej instytucji tutaj u mnie, na miejscu. Co robić w takiej sytuacji? Dla mnie naprawdę liczy się każdy grosik, ponieważ jestem rok po skończeniu technikum a na studia chcę iść w tym roku no i te pieniądze które pierwotnie miały iść na pokój mogę odłożyć i zostać w tym rodzinnym domu, czekając na decyzję odnośnie stażu. Wtedy miałabym 5 minut do miejsca stażu i nie musiałabym płacić za żadnej pokój. A mieszkając w mieście połowa wynagrodzenia idzie na wynajem... Mam nadzieję że rozumiecie, gdyż sytuacja jest naprawdę pokręcona. Jak przekazać tej kobiecie, że raczej jednak nie zostanę u niej? (mimo iż powiedziałam że zostanę, ale nie zapłaciłam bo jeszcze jej nie widziałam)
Edytowane przez szokoladasa Czas edycji: 2015-02-06 o 08:44 Powód: Dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pilna sprawa, jak to odkręcić?
Czy ja dobrze rozumiem ze: umowilas sie ze bedziesz nadal mieszkac. jest 6ty luty a ty chcesz sie wyniesc. Powiedz kobiecie ze przepraszasz i ze zaplacisz za 7 dni mieszkania i ze n ie bedziesz mogla dluzej mieszac bo nie masz pieniedzy.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Zadzwoń (a najlepiej jakbyś tam się stawiła) i powiedz jej wprost. Owszem, zdenerwuje się, ale lepiej jak teraz niż jak będziesz przeciągać i np będzie czekać na Ciebie 2 tygodnie, po czym powiesz, że rezygnujesz i nie zapłacisz. Chyba że zapłacisz jej trochę(jeśli się zgodzi) to raczej nie będzie problemu. Też nie znamy tej pani, nie wiemy jaka jest.
![]() |
#4 |
❤ bee happy ❤
|
Powiedz właścicielce jaka jest sytuacja i znajdź kogoś na swoje miejsce.
Powinna się zgodzić.
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ale pokój do dzisiaj właśnie jest opłacony. Płaciłam szóstego stycznia do szóstego lutego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
po drugiej stronie szafy
|
Ale umawiając się że zostaniesz, nie dałaś jej szansy na znalezienie kogoś nowego.
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
po drugiej stronie szafy
|
Zadzwoń i powiedz prawdę po prostu, ja bym zaproponowała że zapłacę za pół miesiąca na przykład.
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
to musisz sie dzis wyprowadzic. zadzwon i przepros, powiedz ze mozesz pomoc szukac kogos na swoje miejsce.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Tak właśnie chyba zrobię... Napisałam już na facebooku o pokoju do wynajęcia. Popytam też wśród znajomych. Kurde wiem że głupstwo zrobiłam i kobieta pewnie nie będzie chciała mnie znać nawet.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
.
|
a do czegoś jest ci potrzebna znajomość z nią?
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
zdarzyc sie moze, mloda jestes. Fajnie ze starasz sie porzadnie odkrecic.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Porządna z ciebie dziewczyna
![]() ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:44.