|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Inspiracje na niezapomniany walentynkowy weekend
Cześć
Założyłam owy wątek by znaleźć inspirację na sobotni dzień 14 luty, z racji że nie przepadamy z misiami, serduszkami i całą resztą czerwonych ''dupereli''... Szukam jakiegoś pomysłu na dobrą kolację, obiad z deserem może macie jakieś doświadczenia z minionych lat, przepisy czy dobre rady? Albo po prostu chcecie się podzielić swoją wizją tego dnia/wieczoru, zapraszam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Inspiracje na niezapomniany walentynkowy weekend
Cytat:
Z fajnych deserów to może być np. taka pieczona beza z owocami, panna cotta (łatwy deser), fondue czekoladowe z owocami, polecam wejść na popularne blogi kulinarne np. mojewypieki, kwestia smaku, tam jest od groma świetnych przepisów, można znaleźć i zrobić coś specjalnego na taką miłą okazję we dwoje. Może jakieś drinki do picia? Dobre wino? Kolacja tematyczna np. kuchnia włoska lub francuska, wszystko zależy co najbardziej lubicie jeść ![]() ![]() A do tego jakaś fajna muzyka, którą oboje lubicie, może wieczór filmowy? Maraton dobrych filmów a do tego wino i mnóstwo dobrych przekąsek? Ja też nie lubię takich cukierkowych klimatów, ale fajnie jest zrobić sobie taki 'specjalny' wieczór ![]() ![]() Edytowane przez Littlejackie Czas edycji: 2015-02-02 o 11:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kuchnia i włoska i francuska, meksykańska, chińska tylko problemem jest to że danie musi być bezmięsne, a wyczerpałam już wszystkie możliwe i znane mi przepisy. Dlatego też szukam czegoś nowego. Deser fajnie gdyby to coś słodkiego czekoladowego było z dużą ilością czekolady. Jeżeli chodzi o fondue robimy dość często, chciałabym coś innego nowego.. ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Może dodam że nie chcemy się bawić w prezenty kino tego dnia gdzie jest tłok, tylko po prostu pobyć razem robiąc coś razem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do czekolady to: http://www.mojewypieki.com/tag/czekolada (DUUUŻO CZEKOLADY ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A jakieś dobre sprawdzone przepisy ktoś ma, bo dopiero zaczynam swoją zabawę z kuchnią więc wiecie żeby nie narobić więcej szkód niż pożytku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Rozbierz sie i przebiegnij po miescie nago. Napewno bedzie niezapomniany
![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ja kiedys robilam tort z płatkami róż, przepis z kwestiasmaku byl bardzo dobry.
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Próbowałaś to? Jest wege.
![]() Edytowane przez tur3cka Czas edycji: 2015-02-02 o 20:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Jestem zaintrygowana, masz gdzieś link do przepisu? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
jak zrobisz coś dobrego to mogę się wprosić ?
![]() ![]() a tak serio. może zrobisz jakieś ciekawe brownie? ja ostatnio robiłam sernik z oreo i był przepyszny. a do jedzonka? może jakąś tartę ze szpinakiem i dodatkami? Albo naleśniki w panierce (takie krokiety) z serem pleśniowym i suszonym pomidorem w środku ? do tego sos chilli -pyszoootkaa ![]() poszukaj jakiś przepisów na tapasy, czyli małe zakąseczki. do winka będą w sam raz. szkoda, że nie jesz mięska. Z takich tapasów uwielbiam daktyle z chilli owinięte w boczek i usmażone na patelni ![]() eh.. uwielbiam jeść! wszystko przez to, że pracuje w restauracji ![]() ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
http://www.kwestiasmaku.com/dania_dl...y/przepis.html
prosze ![]() ![]()
![]() |
#12 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
pelno porad na romantyczna kolacje w domu znajdziesz w dziale Moje Gotowanie - bylo juz sporo takich watkow.
Co do porad tylko filmy razem albo kino, a co dla osob ktore nie lubia filmow? U nas w planach jest wyjscie do restauracji z okazji walentynek tym samym nie potrzebuje wlasnego menu i jak pogoda pozwoli spacer nad Sekwana. Wlasnie szukalam alternatyw na niepogode, ale sleczenie przed ekranem odpada. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:07.