|
Notka |
|
Galeria makijażu - moje makijaże Galeria makijażu, to miejsce, gdzie możesz zaprezentować swój makijaż oraz wymienić się doświadczeniem i opinią. Pochwal się swoim makijażem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Proste smooky przełamane czerwienią
Makijaż zrobiony kosmetykami Inglot.
Cienie do oczu, eyeliner oraz szminka firmy Inglot. Odcień szminki to 5, wkład do palety. Czarna kredka w linii wodnej Sephora. Ten makijaż zrobiłam w swoje urodziny. Miałam ochotę na coś innego, ciemnego. ![]() Jak dla mnie nadaje się na wieczorne wyjście i na imprezę. Co myślicie o takim makijażu? ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
Dot.: Proste smooky przełamane czerwienią
A mi się podoba tylko chyba bym bardziej podkreśliła brwi i konturowanie mocniejsze zrobiła
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Niestety jako jasna blondynka nie mogę bardziej podkreślać brwi, bo wyglądam dziwnie.
![]() Ale dziękuję bardzo. ![]() Jeśli znasz może kosmetyk, który mógłby być dobry, to napisz. Ciągle próbuję nowych rzeczy na brwiach.
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja bym się tam przyczepiła tylko do zbyt bladych ust, w kontekście takim, że nie odcinają się od reszty twarzy i wygląda to jakby ktoś wyprał Ci barwnik z warg. Taki look modny był parę lat temu i na całe szczęście odszedł do lamusa
![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Zauważyłam, że ta kreska jest dość kontrowersyjna, ale nadal nie rozumiem czemu.
![]() Usta pomalowałam tą szminką, bo potrzebowałam swatch'a na ustach. Niestety kupiłam dwie sztuki tej szminki, zupełnie przez przypadek, i chciałam ją odsprzedać, bo jest nieotwierana, zapakowana próżniowo. Nadal mam ją do odsprzedania. ![]() Ogólnie to sama przenigdy bym w takim kolorze ust nie wyszła, preferuję delikatne róże, mocne czerwienie i fiolety. Zaraz po zrobieniu zdjęć zmyłam szminkę i nałożyłam tylko balsam na usta. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
I słusznie
![]() Czerwień to kolor kontrastowy do większości kolorów oczu, a więc z założenia zamiast powiększyć pomniejszy oko, jeśli nie będzie czymś odcięty od tęczówki. Jeśli to kreska jest czerwona, to czerwień nie jest odcięta. To po pierwsze, a po drugie czerwień tak blisko rzęs budzi skojarzenia z obrzękami, przekrwieniami i sińcami na oczach. Też średnio. Jak ostatnio robiłam czerwoną kreskę, to mimo wszystko położyłam czarną pod spód. Tylko po to, żeby nie znajdowała się w bezpośrednio przy tęczówce.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Nie pomyślałabym o tym. Dziękuję za informacje.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Pomysłowy, podoba mi się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.